Hangi vitaminleri kullandınız acaba isimleri nedirZaman çok gibi gelebilir ama, Ocak 2018 den şu zamana kadar yaşadıklarım bunlar. Ama şunu farkettim anne olmak istiyorum ama anne olmaya karşı bazı korkularımin olduğunu farkettim. Bazı şeyleri araştırınca bilinçaltımin kendimi engellediğini farkettim. Bunun üzerine araştırmalar yaptım. Ben bu gebeligimin bununla da ilgili olduğunu düşünüyorum.
Inşallah canımHayırlı olsun canım sağlıkla doğsun inşallah
Çok ama çok sevindim Allahım inşallah bizlere de nasip eder ben de 4. Kaynımı yaşadım hep değerler yükseliyor 7-8 gün sonra aniden düşüyor henüz hiç kese bile görmedik coraspirin oksopar iğne ve progesteron kullandım yine olmadı ben de yaş galtörü de var 39 yaşındayım tüp yaptırayım diyorum ama aynısı olaak diye korkuyorum ben de bağışıklık baskılayıcı mı iatesem diye düşünürken bu yazıyı gördüm hem korktum hem de sonunun güzel olmasına sevindimBiraz bu süreçten bahsedebilirim biraz uzun olacak ama yaşadığım süreçi cabami anlatmak için yaziyorum. Tip1 diyabet ve hashimoto hastasıyım. Endokrin doktorum gebe kalmamda bir problem yok dedi. Korunmayı bıraktığım ilk ay adet gecikmesi yaşadım ama gebe kalabilecegimi dusunmedigimden tahlil falan vermedim adet gecikmesinin bir on gün geçince test yaptirdim 160 çıkmıştı ama ertesi gün kanamam oldu ve düşük oldu. Bir ay sonra ikinci gebelik oldu fakat kanamam oldu.İkinci kimyasal gebelikten sonra doktor beni genetik testler vermem için üniversite hastanesine yönlendirdi. Degerim düşmemesi sebebiyle histeroskopi oldum. Doktorum rahimde de gebeliğe engel bir durum olmadığını söyledi. Pıhtılaşma eğilimim çıktı. Doktorum kalp atışını duymadan önce sulandirici iğne vermeme taraftarı olduğu için bir sure kullanmadim. Klomenle üçüncü gebelik oluştu progestan ve bağışıklığı baskılanması için deltacortil kullandım yine kimyasal oldu. Sonrasında aşılama yaptırdım aynı tedaviyi uyguladık ama yine kimyasal oldu. Sonrasında ertesi ay doğal yolla gebe kaldım bu sefer deltacortil ve progestan a ekstra oksapar iğne kullandım yine kimyasal oldu. Ertesi ay tekrar doğal yolla gebe kaldım aynı tedaviyi uyguladık ama kimysal oldu. Dört ay içinde üç kere kimyasal gebelik yaşadım.
Sonrasında biraz ara verdik. Ve ikinci kez aşılama yaptırdim. Bu aşılamadan önce doktorum beni tekrardan genetiğe ve immünoloji doktoruna yönlendirdi. Diyabet ve hashimoto olması sebebiyle genetik doktoru bana sebebin bağışıklık kaynaklı olduğunu belirtti. İmmünoloji doktoruna gittm bir sürü test verdim kesin bir sebep çıkmadı ama bana immünolojik sebeplerin şu an bir çoğunun aciklanamadigini testlerde anormallik olmaması sebep olmuyor gibisinden düşünülmez vs dedi. Kan sulandırıcı kullanmamı önerdi.
Bu aşılama tedavisinde intralipid serum tedavisi gördüm ve organ nakli tedavisinde kullanilan prograf ilacını kullandım vücudun embriyoyu kabul etmesi için. Ama gebe kalamadim. Sonrasında doğal yolla gebe kaldım aynı tedavileri yine uyguladık ama gebelik devam etmedi. Sonrasında dedim genetik tanili bağışıklık tedavili bir tüp bebek yaptırmak şart vücudumu hazırlamak için vitamin ilaçları sipariş ettim. Sonrasında mucizemizin haberini aldık.
Canım ben de 3 kere geçirdim kimyasal.11 ayda.simdi ilk kez keseyi gördüm sağlıklı hcg artışı gördüm ilk kez.insallah kalp atışını da duyabiliriz daha yeni. Bende de düşük düzeyde pihtilasma çıktı. Ama coraspin kullandığım aylarda hamile kalamadim ben.zaten kimyasal larda ilk haftalarda pek etkisi yokmuş piht.Bu ay farklı olarak yaptığım tek şey sabahları 1 su bardağın 1 çorba kaşığı pekmez ve yarım limon sıkıp her gün içtim.Onun mu etkisi oldu bilmiyorum. Coraspin ve iğneye hcg yüksek çıkınca başladık.progesteron vermedi doktor.Arkadaşlar ben de 4 kez kimyasal gebelik geçirdim tüm testler yapıldı genetik pıhtılaşma ANA testi hepsi normal çıktı çok az bir pıhtılaşma eğilimi çıktı onun için hamile kaldığımı öğrenir öğrenmez 2 hamilelikte de oksopar ve pregesteron kullandım ki yaklaşık 4 aydır coraspirin içiyorum ama sonuç değişmedi bağışıklıkla ilgili olabilir mi yaşayan tecrübesi olan var mı acaba
Ne güzel canım inşallah Allahım bana da nasip eder ağlamaktan helak oldum 39 yaşıma geldim şimdi tüp denesem yine aynı olacak diye korkuyorum çünkü bir şekilde hamile kalıyorum ama sonuç hep aynı ben de pıhtılaşmayla ilgili olduğunu sanmıyorum çünkü son 2 düşükte hemen pozitifi görür görmez iğne ve pregesteron başladılar ama sonuç aynı çaresiz kaldım hatta en sonuncuda ilişkiden 8 gün sonra pembe iki gün lekem geldi sonra da hiç adet olmadım bu kez tuttu kesin yerleşme kanaması dedim yine olmadı maalesefCanım ben de 3 kere geçirdim kimyasal.11 ayda.simdi ilk kez keseyi gördüm sağlıklı hcg artışı gördüm ilk kez.insallah kalp atışını da duyabiliriz daha yeni. Bende de düşük düzeyde pihtilasma çıktı. Ama coraspin kullandığım aylarda hamile kalamadim ben.zaten kimyasal larda ilk haftalarda pek etkisi yokmuş piht.Bu ay farklı olarak yaptığım tek şey sabahları 1 su bardağın 1 çorba kaşığı pekmez ve yarım limon sıkıp her gün içtim.Onun mu etkisi oldu bilmiyorum. Coraspin ve iğneye hcg yüksek çıkınca başladık.progesteron vermedi doktor.
Canım bence hiç durma kimyasal yaşayanlarda benim burda gördüğüm illaki birinde tutuyor sperm yumurta ile ilgili belki bilmiyorum.yalniz folik asit metil folat olan kullanmak gerekiyormus eğer mthfr genlerinde sorun varsa.bizim vücudumuz normal folik asiti kullanamiyormus. Ben bu sefer öyle yaptım.bak metil folat,(osende2m genelde kullaniyorlar) balık yağı, ve sabahları limon pekmez yap.bir de eşinle sık değil 2 3 günde birlikte ol benim hatta ilk denemede yum zamani 4 5 günlük bekleme ile spermler daha olgun olabilir. Benim burada öğrendiklerim bunlar.Ne güzel canım inşallah Allahım bana da nasip eder ağlamaktan helak oldum 39 yaşıma geldim şimdi tüp denesem yine aynı olacak diye korkuyorum çünkü bir şekilde hamile kalıyorum ama sonuç hep aynı ben de pıhtılaşmayla ilgili olduğunu sanmıyorum çünkü son 2 düşükte hemen pozitifi görür görmez iğne ve pregesteron başladılar ama sonuç aynı çaresiz kaldım hatta en sonuncuda ilişkiden 8 gün sonra pembe iki gün lekem geldi sonra da hiç adet olmadım bu kez tuttu kesin yerleşme kanaması dedim yine olmadı maalesef
40 yaşında doguran çok tanıdığım var bir sagliklisi tutsa olur gider inşallah .tupde de aynısı olma ihtimali oluyor malesef.ama doğal yolla hamile kalıyorsun illaki biri tutar inşallah.Ne güzel canım inşallah Allahım bana da nasip eder ağlamaktan helak oldum 39 yaşıma geldim şimdi tüp denesem yine aynı olacak diye korkuyorum çünkü bir şekilde hamile kalıyorum ama sonuç hep aynı ben de pıhtılaşmayla ilgili olduğunu sanmıyorum çünkü son 2 düşükte hemen pozitifi görür görmez iğne ve pregesteron başladılar ama sonuç aynı çaresiz kaldım hatta en sonuncuda ilişkiden 8 gün sonra pembe iki gün lekem geldi sonra da hiç adet olmadım bu kez tuttu kesin yerleşme kanaması dedim yine olmadı maalesef
Tamam canım bu ay deneyeyim yine bu ay forumdan okuyup aldığım inofolic combi diye bir folikasit vardı onu deneyeyim demiştim ama pekmez limon yaparım aç karnına mı içicem keçiboynuzu pekmezi olur dimi ya da özütü dua edin lütfenCanım bence hiç durma kimyasal yaşayanlarda benim burda gördüğüm illaki birinde tutuyor sperm yumurta ile ilgili belki bilmiyorum.yalniz folik asit metil folat olan kullanmak gerekiyormus eğer mthfr genlerinde sorun varsa.bizim vücudumuz normal folik asiti kullanamiyormus. Ben bu sefer öyle yaptım.bak metil folat,(osende2m genelde kullaniyorlar) balık yağı, ve sabahları limon pekmez yap.bir de eşinle sık değil 2 3 günde birlikte ol benim hatta ilk denemede yum zamani 4 5 günlük bekleme ile spermler daha olgun olabilir. Benim burada öğrendiklerim bunlar.
İnşallah canım insan korkmuyor değil hiç olmasa idi tüpte belki diyecek insan ama döllenmede sıkıntı yaşamadım hep tutunmada yaşandı belli ki hep kimyasal geçirdim doktor bu ay da olmazsa tüp deneyelim dedi ama şimdi corona çıktı belki herşeyde bir hayır vardır bu süreçte inşallah dediğin gibi biri tutar belki Allah büyüktür40 yaşında doguran çok tanıdığım var bir sagliklisi tutsa olur gider inşallah .tupde de aynısı olma ihtimali oluyor malesef.ama doğal yolla hamile kalıyorsun illaki biri tutar inşallah.
Canım valla en beklemedigin zamanda oluyor hep, biz de corona yüzünden korunmaya başlayalım demiştik hiç beklemedigin zamanda Allah veriyorİnşallah canım insan korkmuyor değil hiç olmasa idi tüpte belki diyecek insan ama döllenmede sıkıntı yaşamadım hep tutunmada yaşandı belli ki hep kimyasal geçirdim doktor bu ay da olmazsa tüp deneyelim dedi ama şimdi corona çıktı belki herşeyde bir hayır vardır bu süreçte inşallah dediğin gibi biri tutar belki Allah büyüktür
Canım normal üzüm pekmezi idi benim .yani ben sebebi o mu bilmiyorum inan ki.ve onu içmemin sebebi de demir değerim biraz düşük çıkmıştı kendim için bu sebeple içtim çocuk olsun diye değil.ki geçen aylarda macuna kadar ovu testlerine kadar yapmadığım şey kalmadı ve olmadı tabi.Sadece farklı olarak bu vardı yaptığım bu ay belki sebebi o yada değil bilemiyorum gercektenTamam canım bu ay deneyeyim yine bu ay forumdan okuyup aldığım inofolic combi diye bir folikasit vardı onu deneyeyim demiştim ama pekmez limon yaparım aç karnına mı içicem keçiboynuzu pekmezi olur dimi ya da özütü dua edin lütfen
Sabah ac karna ictim evet denir değerim yükselsin diye.kecibiynuzu bilmiyorum.dua edicem canım inşallah sağlıkla en kısa sürede hamile kalirsinTamam canım bu ay deneyeyim yine bu ay forumdan okuyup aldığım inofolic combi diye bir folikasit vardı onu deneyeyim demiştim ama pekmez limon yaparım aç karnına mı içicem keçiboynuzu pekmezi olur dimi ya da özütü dua edin lütfen
Çok teşekkür ederim canım inşallahSabah ac karna ictim evet denir değerim yükselsin diye.kecibiynuzu bilmiyorum.dua edicem canım inşallah sağlıkla en kısa sürede hamile kalirsin
Amin canım inşallah vardır mutlaka günü ve zamanıHepimizin olcak inşallah biraz daha sabır. Ne kadar kaybettik ne kadar yıprandık ama güzel haberler alanda var bizimde olcak inşallah
o bahsettiğin metil folatı doktorun mu tavsiye etti kendin mi başladın bi de pekmez karışımını nasıl yapıyosun suyla mı karıştırıyosunCanım bence hiç durma kimyasal yaşayanlarda benim burda gördüğüm illaki birinde tutuyor sperm yumurta ile ilgili belki bilmiyorum.yalniz folik asit metil folat olan kullanmak gerekiyormus eğer mthfr genlerinde sorun varsa.bizim vücudumuz normal folik asiti kullanamiyormus. Ben bu sefer öyle yaptım.bak metil folat,(osende2m genelde kullaniyorlar) balık yağı, ve sabahları limon pekmez yap.bir de eşinle sık değil 2 3 günde birlikte ol benim hatta ilk denemede yum zamani 4 5 günlük bekleme ile spermler daha olgun olabilir. Benim burada öğrendiklerim bunlar.
Inşallah canım inşallahÇok teşekkür ederim canım inşallahSen de inşallah sağlıkla bebeğine kavuşursun söylediklerini deneyeceğim inşallah güzel haberlerle görüşürüz
Hayır benim gibi sorunu olanların doktorları söylemiş ayrıca bir çok makelede de yazıyor. Benim mthfr genlerim heterozigot paı 4g4g yani homozigot.bu sebeple normal folik asit değil metil folat kullanmam gerekiyormuş bir de balık yağı. Sabah ac kar na 1kasik pekmez yarım limonu bir bardak suya karıştırıp içiyorum hem kanı da sulandiriyoro bahsettiğin metil folatı doktorun mu tavsiye etti kendin mi başladın bi de pekmez karışımını nasıl yapıyosun suyla mı karıştırıyosun
Hayır benim gibi sorunu olanların doktorları söylemiş ayrıca bir çok makelede de yazıyor. Benim mthfr genlerim heterozigot paı 4g4g yani homozigot.bu sebeple normal folik asit değil metil folat kullanmam gerekiyormuş bir de balık yağı. Sabah ac kar na 1kasik pekmez yarım limonu bir bardak suya karıştırıp içiyorum hem kanı da sulandiriyor