bebekedi theiaa tabi ki sureclerimi anlatayim biraz uzun olabilir tabi
ilk gebeliğim sürpriz bir gebeliği daha sonra 6.haftada kanama ile gittim ve düşük oldu doktorum ilk gebelikte bunların olabileceğini ve araştırmaya gerek olmadığını söyledi. Daha sonra üstüne tekrar hamile kaldım ve sonuç değişmedi. Öncelikle kan pıhtılaşmasına bakıldı 2 gende pıhtılaşma cıktı. Iki doktora sordum ikiside bu genlerin düşüğe yol açmayacağını ama yine de kan sulandiriciyi tedbir amaclı kullanacağımızı söyledi. Eşime ve bana genetik test uygulandı ikimizinde sonuçları temiz geldi. Daha sonra ki gebeliklerimde düşük engelleyici ilaçlar, kan sulandırıcı ve bağışıklık baskılayıcı kullandım ama sonuç aynı oldu. En son kasım ayında 6.kez dusuk yaptim. Cok arastirdim bir suru merkez ile gorustum. Kendim Manisada oturuyorum ama doktorlarim Izmirdeydi. Gittigim her doktor pgt onerdi ve cogu Bahceciyi isaret etti. En son bahceci
tup bebek merkezi Ebru Ozturkte karar kildim. Tup bebekte yapilacak sureci anlatayim biraz ve ebru hocanin dediklerini aktarayim sizlere belki sizede faydası olur. Öncelikle erken dönem gebelik kayıpları (Ilk 12 hafta içinde olanlar erken dönem sayiliyor) çok büyük ihtimalle 2 nedeni olacağını öğrendim. Bunlardan birincisi embriyonun gerektiğinde sorun olması. Ben bunu söylediklerinde ama bizim genetik testlerimiz temiz demistim. Bu fark etmiyormuş testlerde cikmayan sonuclar olabiliyor veya bebek dollenirken sorunlar olabiliyormus. Genetik problem haricinde ikinci problem ise annenin karninda katil hucre denilen antikorlarin fazla olmasi ve bunlarin bebegi yabanci madde olarqk algilayip saldirmasi ve dusuge yol acmasi. Bunun icinde cd56 denilen bir test uyganiyor rahimden parca alip sonuca bakiliyor. Ve ona gore size serumlar ilaclar uygulaniyor. Ben su an yumurta toplama surecindeyim. Carsamba gunu yumurtalarim toplanacak. Umarim biraz yardimim olmustur. Fiyat vs veya surec hakkinda baska merak ettikleriniz olursa seve seve yardimci olurum. Ben cok arastirdim ve burada yardimci olabilecek kimseyi bulamadim cunku kimse bu kadar cok dusuk yapmamisti.