- 8 Mart 2019
- 858
- 826
- 18
- Konu Sahibi Suluportakal
-
Allah allah benim de 15 dk sürdü sanırım narkoz aldım hiç bir sorun yok dedi. Rahim içinde yara olsa vajinal kontrol da anlaşılmaz mi hem yaranın ağrıya sebep olucagini düşünmüyorum çünkü arkadaşım da yara çıktı adetleri o kadar normalki. Ama rahimde parçayı aldırmayın şu ara hiç düşünmem pazartesi günü komşum aldırdı canlı canlı acayip canı yanmış bende etkilendim çok fazlaEndometriozis rahim filminde cikiyor ama baya iyi bakilmasi gerekiyor. Benim rahim filmim cekilirken yumurtaliklar rahim ici gayet net gozukuyordu ama filmi ceken yardimci herkeste boyle olmuyor bazen tekrar cekiyoruz demisti. Benim 15 dakika boyunca filmini cektiler. Size doktorlarin hic endometriozisden bahsetmemis olmasi cok anormal dogrusu. Yapisal diye gecistirmeye calismislar sanki. Rahim icinde yara olabilir. Rahimden bir parca alinip bakilmasi da gerekebilir.
Hiç bir sebebi yok bütün testlerim temiz çıktı olmuyor maalesef.Çocuğunuz neden olmuyor.
Söylemeyi unuttum.
Bende kist vardı.
Hamile kaldım sonra ama,
Sancı felan eksilmedi.
Çocuk olduktan sonra biraz hafifledi.
Valla yaz kışayağımdan patik çıkarmam asla millet bu soğukta ince giyinir ben kalın kalın evim gayet sıcak valla bir sürü bitkisel çaylar denedim fayda etmedi rahim filmiden sonra rahatlamıştim biraz olsun oda bitti sanırım. ArtikBekarken hic olmazdi evlendikten sonra basladi o da sukur zamanla gecti.acaba usutuyor musun bi de adacayi cok iyi geliyor kaslari gevsetiyor dene bi
En yakın zamanda farklı. Bir doktora.gidicemEndometriosizin bir başka yan etkisi de çocuk olmada zorluk. Ya bu lanet hastalık bende de varmış ama yumurtalıklar da çikolata kistleri oluşan kadar fark edilmedi. Bi de benim adetlerim ağrılı olurdu ama aşırı derecede değil. Ben de 5 sene uğraştım hamile kalabilmek içindevlette iyi doktor bulmak da zor iş. Ama şansını dene, farklı doktorlara gidip görüş al. Endometriosizden şüphelendiğini belirt.
Bende kist yada miyom yok doktor olmadığını söyledi. Ama benimde kafam karıştıYapma yaaa.. ay bende suan vesveselendim. Peki o cikolata kistini aldilar mi ameliyatla ? Ya benim aklima bisey daha geldi bak bu konuyu okuyunca bi kiz vardi suan görüşmüyorum da 2 kez miyom ameliyatı oldu acik ameliyat ha. Baya buyuk cikarmislar sanirim domates kadar. Sonra rahim filmi çektirdi. Cok afedersin burda pislik bir doktor vardi kendisne docent diyordu . Benim pco mu bile gorememis yani ultrosondan herhalde yanlislikla mideme bakmis. Tupunun biri tikaliymis açtırmış anestezili cektirdi o . Bende o zaman yeni evliydim 4 5 aylık falan. Bu kiza miyomlardan dolayi cocuk tutunamaz düşer demisler 2. Ameliyata girdiginde cikolata kistini görmüşler bu nasi oluyor anlamiyoeum rahim filminde çıkmamış demekki 1 aydami üredi bu kist acaba onuda aldurdi galiba
Malesef bekarken günde 5 tane majwzik. Aldığımı hatırlıyorum sonra doktor içme midene çok zarar verir dedi hiç içmedim ondan sonra sıcak su olayını banyoyu akla gelebilecek herseyi denedim inaninki tek inancım doğum yapmak ama hamile kalamıyorumKonunuzu gorunce aklima cektigim acilar geldi bende az cekmedim ,dediginiz gibi iki gun olup dirilirdim sonrasinda biraz hafifler dorduncu gunu yok olurdu iki gune de zaten biterdi.Evlenecegim donemde mazejik ilacini kesfettim,beni epey rahatlatiyordu.evlenince de eskisi gibi agrim olmuyordu ama yinede vardi ,dogum yapinca tamamen gecti,dorduncu dogumdan sonra ozellikle regl oldugumu bile hissetmiyorum,o derece rahatim.Size tavsiyem kas gevsetici her ilaci deneyin ozellikle mazejigi tek gecerim,ilik dus bir nebze ise yariyor,hatta mumkunse kuveti sicak suyla doldurup yarim saate yakin icinde kalin,birde esin en agrili donemlerde beline masaj yapsin,dogum sancisinda bile beni cok rahatlatmisti.yuzu koyun yat,bel kismina dairesel hareketlerle ovalamasini soyle kesinlikle cok rahatlaticaktir.
Valla bu konuda çok bir bilgim yok ama bir tanıdığımın iki tüpü de kapalıydı bir tanesi açılabildi ameliyatla ama olmazsa bu yaz tüp bebek yaptiricakHanımlar ben dün hsg cektirdim. Sol tüpüm kapalı ve sıvı birikmiş. Sag tüpüm rahmin arkasındaymıs ve yapısıklık varmı onu göbekten kamerayla bakalım dedi dr. Sanırım laparoskopi. Tüpün arkada olması gebeliğe engel midir
Tedavi olup yumurtlama ilaci aliyo musunuz? O da agri yapıyorMalesef bekarken günde 5 tane majwzik. Aldığımı hatırlıyorum sonra doktor içme midene çok zarar verir dedi hiç içmedim ondan sonra sıcak su olayını banyoyu akla gelebilecek herseyi denedim inaninki tek inancım doğum yapmak ama hamile kalamıyorum
Rahim filmi ağrıyı kesmedi kökten zaten hafifletmisti.evlenince benimde çok fazlalasti anlam.veremedim daha azalır derler Rabbim sizinde yardımcınız olsun birde çocukla çok zorRahim filmi agriyi kesmez.
Ben cok erken 12 yasimda regl oldum. Lise 2 ye kadar hic ağrım olmazdi. Bacagimda hafif bir agri olunca anlardim. Lise 2 de agri basladi. Hafif duzeyde katlananilabilirdi. Evlenince agrinin dozu artti. Mideme vurup istifra ettirme. Agridan duramaz hale geldigim oldu. Birde gebelik tedavisi dönemi yumurtlama ilaclari kullandigim dönem felaketti. Dogumdan sonra yaklasik 6 ay hic olmadi. Bende sizin gibi cok sevindim. Gelip geciyodu anlamiyodum bile kisa surmeyede baslamisti. Ama bu sene yine cok felaket. Pco var bende. Yumurta catlamayip kist oluyor. Belki ondan bu agri. Bende işin garibi eskiden cok siddetli 1 gün sürerdi. Şimdi daha az etkiyle 5 gün sürdüğü oluyor :/
Hayır şuan için hiç bir tedavi görmüyorumTedavi olup yumurtlama ilaci aliyo musunuz? O da agri yapıyor
Adet sancin tikali tupten dolayimi oluyomus?Rahim filminde sorun çıktımı acaba benimde çok sancılı olurdu benim tüplerimde tıkanıklık ve hidroselpenks varmış Hidroselpenks olan tüp alındı ve doktorum artık adet sancın olmaz demişti Gerçektende 3aydır Yok denecek kadar az ağrılı oluyor adetlerim
Çikolata kistini çok mecbura kalmadıkça ameliyatla almıyorlar çünkü yumurtalıklar zarar görebiliyor ve de malesef bu ameliyat olsa bile tekrarlayabilen bişey. Rahim filminde filan gözükmüyor. Ancak kistler 1 cmi geçince tecrübeli bir doktor ultrasonda fark edebilir. Çikolata kistleri de malesef doğal yoldan hamile kalmayı zorlaştırıyor.Yapma yaaa.. ay bende suan vesveselendim. Peki o cikolata kistini aldilar mi ameliyatla ? Ya benim aklima bisey daha geldi bak bu konuyu okuyunca bi kiz vardi suan görüşmüyorum da 2 kez miyom ameliyatı oldu acik ameliyat ha. Baya buyuk cikarmislar sanirim domates kadar. Sonra rahim filmi çektirdi. Cok afedersin burda pislik bir doktor vardi kendisne docent diyordu . Benim pco mu bile gorememis yani ultrosondan herhalde yanlislikla mideme bakmis. Tupunun biri tikaliymis açtırmış anestezili cektirdi o . Bende o zaman yeni evliydim 4 5 aylık falan. Bu kiza miyomlardan dolayi cocuk tutunamaz düşer demisler 2. Ameliyata girdiginde cikolata kistini görmüşler bu nasi oluyor anlamiyoeum rahim filminde çıkmamış demekki 1 aydami üredi bu kist acaba onuda aldurdi galiba
Evet çikolata kistinde ameliyat olmama olayini duymustum..hatta ve hatta yapan doktorun deneyimli ve baya bilgili olmasi gerektigi hakkinda biseyler okumustum. Gorunmeyebilirmis salliyorum suanda rahmin arkasinda olusmus olabilirmis mesela. Benim esimin kuzeninde varmis ameliyat olmusmu bilmiyorum ama tup bebek ile hamile kaldı kendisi. Herhalde hala var bilemiyorum ama zaten dogumda aliyorlar bunu diye biliyorum.Çikolata kistini çok mecbura kalmadıkça ameliyatla almıyorlar çünkü yumurtalıklar zarar görebiliyor ve de malesef bu ameliyat olsa bile tekrarlayabilen bişey. Rahim filminde filan gözükmüyor. Ancak kistler 1 cmi geçince tecrübeli bir doktor ultrasonda fark edebilir. Çikolata kistleri de malesef doğal yoldan hamile kalmayı zorlaştırıyor.
Evet ben de tüp bebekle hamile kaldım. Doğal yoldan hamile kalabilen de var ama sayıları az. Doğum sezeryan olursa bazı doktorlar sezeryan sırasında alabiliyor evet. Bi de zaten hamile kaldıktan sonra bu hastalıkta gerileme de oluyor. İnşallah siz de yoktur. Gereksiz evham yapmak da iyi değil ama tedbirli olmak da her zaman faydalıEvet çikolata kistinde ameliyat olmama olayini duymustum..hatta ve hatta yapan doktorun deneyimli ve baya bilgili olmasi gerektigi hakkinda biseyler okumustum. Gorunmeyebilirmis salliyorum suanda rahmin arkasinda olusmus olabilirmis mesela. Benim esimin kuzeninde varmis ameliyat olmusmu bilmiyorum ama tup bebek ile hamile kaldı kendisi. Herhalde hala var bilemiyorum ama zaten dogumda aliyorlar bunu diye biliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?