• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tekrar Gelen Adet Sancısı..

Bu konuda yalnız değilsiniz bir arkadaşım var özel bir sektörde çalışıyor her ay adet olduğu için 3 gün rapor alıyor kız işten çıkacak neredeyse sürekli yatakta yogun bakımda gibi sıcak su torbaları ağrı kesiciler. Adet oldugundan ziyaretine gidiliyor ameliyat olmuş gibi o denli canı yanıyor. Bir kaç tane böyle kusma ile ağrı ile geçiren arkadaşım var normal diyor Drlar.
Aynı bu arkadaşınızın yaşadıklarını yaşiyorum her ay acildeydim hemşirenin biri sürekli gelme doktora gidin böyle ne olucak dedi düşünün kusma deseniz evimin her köşesi poşetleri doku hayatim çok zor geçiyor plan yapamıyorum adetim yaklaşınca :(

İyi akşamlar Hanımlar
Ben kendimi bildim bileli adet sancısı çekiyorum. 4, 5 ay önce Rahim filmi çekilmiştim ondan sonra hafiflemisti o kadar mutlu oldum ki kısa sürdü mutluluğum :KK43: bu ay o kadar çok ağrım olduki gene acilde buldum kendimi artık psikolojim bozuldu her ay gelecek korkusu psikoljimi mahvetti Rabbim düşmanımın başına vermesin sun dünyada insana verilen en büyük sağlık diyorum :KK43: Sormak istediğim Şu Qcaba benim gibi adet sancısı çekip rahim filmi çekildikten sonra adetı düzelen varmı geçici bir durum mu bilgisi olanlar varsa yardımcı olur mu :KK43:
Endometriosiz hastası olabilirsiniz, çikolata kistleri oluşmadan tanısını koymak çok zor o yüzden çok iyi bi kaç doktora görünün derim.

Merhabalar , 27 yasındayım bekarım. 13 yasımdan beri her ay ilaçların zor dindirdiği bazen ise dindiremediği şekilde çekmekteyim.
Psikologum ve hastanede calıştıgım dönemde yukarda acilde igne olup aşağıya danışanın yanına öyle inerdim kıvranarak hastamı dinlerdim. İnanın sizi dibine kadar anlıyorum. Kist vs bende de yok doktor yapısal* demişti...

Magnezyum destegi olayını ben de duymuştum. Fakat ishal yapması söz konusu oldugundan maden suyu içmeyi deneyecegim bu ay (magnezyumu bol diye) bakalım... hayat konforunu acayip düşürüyor. İŞ GÖRMEZ hale geliyorum.
Allahım etrafımda adetimi normal geçiren insanlara o kadar imreniyorum ki bu ay y organları isirdim düşünün o derece kötü geçti. Magnezyum olayı nasol oluyor bilginiz varmı geniş kapsamlı bir zararı yoksa isalin dışında kullanabilirmiyim
Bu arada Allah sizinde yardımcınız olsun

Allahım etrafımda adetimi normal geçiren insanlara o kadar imreniyorum ki bu ay y organları isirdim düşünün o derece kötü geçti. Magnezyum olayı nasol oluyor bilginiz varmı geniş kapsamlı bir zararı yoksa isalin dışında kullanabilirmiyim
Bu arada Allah sizinde yardımcınız olsun

Sizlerin de yardımcı olsun inşallah.
Magnezyum tabletini çalıştıgım hastanedeki kadın doğumcu önermişti. Bildiginiz vitamin gibi zararsız fakat yan etki ishalmiş içeriği sebebiyle. Ben ishalle uğraşamayacağım diye denemedim...
hayatımızı adet günü belirler oldu. ( o güne plan yapılmaz yapılamaz yoksa bayılırız bilmemne..) Allah baska sağlık sorunu vermesin inşallah ama her ay 1 kere doğum yapıyoruz bence 😂😂

Merhaba canim gecmis olsun bende dun adet oldum 2 tane agri kesici içtim bugunde esim cok agrin yoksa icme dedi. Bugun daha hafifti eskiden okula gitmezdim anlamadim bu isi ama igne vurulcak derecede degil bendeki of ya :( ben seyi sorcaktim sana rahim filmi acıdı mi adetim bitince yani haftaya cekilcem de :( gözümü kararttim. Bir de kac dakika sürdü?

Sizlerin de yardımcı olsun inşallah.
Magnezyum tabletini çalıştıgım hastanedeki kadın doğumcu önermişti. Bildiginiz vitamin gibi zararsız fakat yan etki ishalmiş içeriği sebebiyle. Ben ishalle uğraşamayacağım diye denemedim...
hayatımızı adet günü belirler oldu. ( o güne plan yapılmaz yapılamaz yoksa bayılırız bilmemne..) Allah baska sağlık sorunu vermesin inşallah ama her ay 1 kere doğum yapıyoruz bence 😂😂
Vallahi adet sancisindan ishali yeğlerim :KK47:kesinlikle o gün yaklaşınca plan asla yapamıyorum vücuduma ateşler basıyor. İnanırmısınız bugün arkadaş ortamımda bunu söyledim çektiğim acının daha fazlası varsa bilemiyorum ama doğum sancısı bu kadarsa çatır çatır doğurur insan yani

Peki bunu nasıl anlayabilirim bunu anlamak için daha doğrusu ne yapıyorlar.
Ultrason muayenesinde anlaşılabilir veya mr çekilebilir ya da en son çare laparoskopi yapılıp bakılır endometriosiz var mı diye. Endometriosiz varsa tek çözümü malesef doğum kontrol hapı tarzında adeti baskılayan ilaçlar. Bir de ca 125 değerine de bakılabilir kandan. Endometriosiz hastalarının çoğunda ca 125 yükselir (istisnalar da var). Size bu konuda tecrübeli bir doktor lazım.

Merhaba canim gecmis olsun bende dun adet oldum 2 tane agri kesici içtim bugunde esim cok agrin yoksa icme dedi. Bugun daha hafifti eskiden okula gitmezdim anlamadim bu isi ama igne vurulcak derecede degil bendeki of ya :KK43: ben seyi sorcaktim sana rahim filmi acıdı mi adetim bitince yani haftaya cekilcem de :KK43: gözümü kararttim. Bir de kac dakika sürdü?
Malesef ağrı kesici hiç bir etki yapmıyor halada suan ağrı çekiyorumdüşünün bende dün adet oldum bu arada.
Ben rahim filmini narkozlu çekildim ama sanırım 15 dk faln sürüyor gozumu ameliyathanede kapım odada açtım valla diğer türlüsüne dayanamazdim. Siz devletteki cektiriyorsunuz ?

Ultrason muayenesinde anlaşılabilir veya mr çekilebilir ya da en son çare laparoskopi yapılıp bakılır endometriosiz var mı diye. Endometriosiz varsa tek çözümü malesef doğum kontrol hapı tarzında adeti baskılayan ilaçlar. Bir de ca 125 değerine de bakılabilir kandan. Endometriosiz hastalarının çoğunda ca 125 yükselir (istisnalar da var). Size bu konuda tecrübeli bir doktor lazım.
Çocuğum olmuyor yaşım 29 olucak doğum kontrol hapını kullanabilirmiyim bilmiyorum. 3 ayrı doktora.gittim doktorlarda çok farklı. Konuşuyor nerden bulurum iyi doktor onuda bilmiyorum peki araştırma hastaneleri yapar mı sizce

Hayır ilk defa sizden duyuyorum doktorlar genelde yapısal olabilir diyip yolluyorlar. Kist faln yok onlara baktırdım

Endometriozis rahim filminde cikiyor ama baya iyi bakilmasi gerekiyor. Benim rahim filmim cekilirken yumurtaliklar rahim ici gayet net gozukuyordu ama filmi ceken yardimci herkeste boyle olmuyor bazen tekrar cekiyoruz demisti. Benim 15 dakika boyunca filmini cektiler. Size doktorlarin hic endometriozisden bahsetmemis olmasi cok anormal dogrusu. Yapisal diye gecistirmeye calismislar sanki. Rahim icinde yara olabilir. Rahimden bir parca alinip bakilmasi da gerekebilir.

Bekarken adetimin ilk günü mutlaka acilde iğne yerdim.
İğrenç bir acı bilirim.
Adet olmadan 1 gün önce başlardı benim sancılar.
Çocuk olunca da geçmedi.
Hafifledi yalnızca.
Su torbası benim en iyi arkadaşımdı.
Belim ayaklarım sıcak tutmaya özen gösterirdim.
Her türlü çay bilmem ne denedim faydası olmadı.
Umarım çaresini bulursun.

Benim de 2-3 güne kadar gelecek :işsiz:
Sabırsızlıkla bekliyorum ..

Malesef ağrı kesici hiç bir etki yapmıyor halada suan ağrı çekiyorumdüşünün bende dün adet oldum bu arada.
Ben rahim filmini narkozlu çekildim ama sanırım 15 dk faln sürüyor gozumu ameliyathanede kapım odada açtım valla diğer türlüsüne dayanamazdim. Siz devletteki cektiriyorsunuz ?
Yok ozel hastanede cekilcem. Anesteziye gerek yok dedi doktor ince bir kanulle cekiyorum farkli teknikle cekiyorum yuzde 90 acimayacak dedi bende gozumu kararttim 5 dk icin anesteziye gerek yok sanırım.

Çocuğum olmuyor yaşım 29 olucak doğum kontrol hapını kullanabilirmiyim bilmiyorum. 3 ayrı doktora.gittim doktorlarda çok farklı. Konuşuyor nerden bulurum iyi doktor onuda bilmiyorum peki araştırma hastaneleri yapar mı sizce
Endometriosizin bir başka yan etkisi de çocuk olmada zorluk. Ya bu lanet hastalık bende de varmış ama yumurtalıklar da çikolata kistleri oluşan kadar fark edilmedi. Bi de benim adetlerim ağrılı olurdu ama aşırı derecede değil. Ben de 5 sene uğraştım hamile kalabilmek için :( devlette iyi doktor bulmak da zor iş. Ama şansını dene, farklı doktorlara gidip görüş al. Endometriosizden şüphelendiğini belirt.

Bekarken hic olmazdi evlendikten sonra basladi o da sukur zamanla gecti.acaba usutuyor musun bi de adacayi cok iyi geliyor kaslari gevsetiyor dene bi

Çocuğunuz neden olmuyor.
Söylemeyi unuttum.
Bende kist vardı.
Hamile kaldım sonra ama,
Sancı felan eksilmedi.
Çocuk olduktan sonra biraz hafifledi.

Ca ne oluyor canim ? Bende cahil kaldim bu konularda. Bide mr derken bildigimiz mr mi ben mr a girmiştim kasik emari. Ama bende romatizma vucudumda agrilar var doktor sol tarafimi eliyle muayne ettiginde( fizik tedavi uzmani) ahh dedim ama benim heryerim agriyor boynum kolum ayak altim vs vs oda mr istedi dediki kistin var kadin doğuncaya git bana gösterdi ekranda pco ydu gordugum dizili. Biliyorum doktor bey biliyorum dedim. Cikolata kisti olsa da gözükür muydu acaba vajinal ve ultroson muaynede boyle bisey söylemediler bana bak bende vesveselendim simdi.

Ca ne oluyor canim ? Bende cahil kaldim bu konularda. Bide mr derken bildigimiz mr mi ben mr a girmiştim kasik emari. Ama bende romatizma vucudumda agrilar var doktor sol tarafimi eliyle muayne ettiginde( fizik tedavi uzmani) ahh dedim ama benim heryerim agriyor boynum kolum ayak altim vs vs oda mr istedi dediki kistin var kadin doğuncaya git bana gösterdi ekranda pco ydu gordugum dizili. Biliyorum doktor bey biliyorum dedim. Cikolata kisti olsa da gözükür muydu acaba vajinal ve ultroson muaynede boyle bisey söylemediler bana bak bende vesveselendim simdi.
Ca 125 değeri aslında tümör tespiti için bakılan bir değer ama çikolata kistleri de bu değeri yükseltiyormuş. Bak ben 2 sene çocuğum olmuyor diye doktorlara gittim geldim sık sık bi tane basit kist var derlerdi diğer aya kaybolurdu filan... Derken tüp bebek için bi doktora gittim (gittiğim 5.doktordu) sende çikolata kisti var çocuğun olmaması normal dedi. Şok olduk. Sonra 4-5 doktora daha gittim hepsi onayladı bunu. Sanırım çikolata kisti biraz büyüyünce belirgin hale geldi teşhisi kolaylaştı o sebeple geç fark edildi.

Ca 125 değeri aslında tümör tespiti için bakılan bir değer ama çikolata kistleri de bu değeri yükseltiyormuş. Bak ben 2 sene çocuğum olmuyor diye doktorlara gittim geldim sık sık bi tane basit kist var derlerdi diğer aya kaybolurdu filan... Derken tüp bebek için bi doktora gittim (gittiğim 5.doktordu) sende çikolata kisti var çocuğun olmaması normal dedi. Şok olduk. Sonra 4-5 doktora daha gittim hepsi onayladı bunu. Sanırım çikolata kisti biraz büyüyünce belirgin hale geldi teşhisi kolaylaştı o sebeple geç fark edildi.
Yapma yaaa.. ay bende suan vesveselendim. Peki o cikolata kistini aldilar mi ameliyatla ? Ya benim aklima bisey daha geldi bak bu konuyu okuyunca bi kiz vardi suan görüşmüyorum da 2 kez miyom ameliyatı oldu acik ameliyat ha. Baya buyuk cikarmislar sanirim domates kadar. Sonra rahim filmi çektirdi. Cok afedersin burda pislik bir doktor vardi kendisne docent diyordu . Benim pco mu bile gorememis yani ultrosondan herhalde yanlislikla mideme bakmis. Tupunun biri tikaliymis açtırmış anestezili cektirdi o . Bende o zaman yeni evliydim 4 5 aylık falan. Bu kiza miyomlardan dolayi cocuk tutunamaz düşer demisler 2. Ameliyata girdiginde cikolata kistini görmüşler bu nasi oluyor anlamiyoeum rahim filminde çıkmamış demekki 1 aydami üredi bu kist acaba onuda aldurdi galiba

Back