- 15 Ocak 2012
- 3.316
- 562
-
- Konu Sahibi belovedone
Benimkiler 2 yaşına geldi. Hamileliğimde sorun yaşamadım çok şükür. İyi düşünün her zaman İyi geçer inşallah
Canım bende mono mono gebelik yaşadım. 2 ay once 26 haftalıkken kordon dolanması sonucu neyazikki bebeklerimi kaybettimkızlar ben de tek yumurta ikizlerime hamileyim.. hem de en riskli olan grup, yani mono-mono diye adlandırılan tek kesede iki bebiş durumu.. gittiğim doktorlar hep olumsuz ve can sıkıcı şeyler söylüyorlar.. kordonlar birbirine dolanır, doğum erken olur, bebekten bebeğe kan tranfüzyonu gerçekleşir falan filan... çok canımı sıktılar dün hastanede..
benim gibi mono-mono bebişlere hamile olan var mı aranızda? bu dönemde doktor seçimi çok önemliymiş onu anladım, doktorlar aman stresten uzak durun diyorlar ama en çok stresi kendileri yaratıyorlar..
Başın sağolsun canımCanım bende mono mono gebelik yaşadım. 2 ay once 26 haftalıkken kordon dolanması sonucu neyazikki bebeklerimi kaybettimama burda mono mono olup dogum yapanlar var. sana tavsiyem iyi bi perinatolojiye görünmen. Istanbuldaysan Recep hası tavsiye ederim çok iyi bi doktor. İnşallah sağlıklı bir şekilde kavuşursun bebeklerine.
banada neler soylediler neler ama herseye ragmen olumlu dusundum hep. 24. haftaya kadar hersey cok guzeldi sonrasinda suyum cok artti.Başın sağolsun canıminşallah en kısa zamanda tekrar yavrunu sağlıklıca kucağına al inşallah.. Ankaradayım yarın bi perinatologla randevum var bakalım.. hamileliğin nasıl geçmişti? Yüksek riskli gruptasın diyip duruyorlar bana..
Öncelikle hayırlı olsun canım. Haftan çok yeni. Bana da ve burdan başka arkadaşa da mono mono demişlerdi sonradan arada ince zar göründü monokoryonik diamniyotik olduğu ortaya çıktı. Evet mutlaka perinataloga git ilk 12. Haftada. O sana doğru bilgiyi verecektir. Hepimiz korkuyoruz elbet ama bebişlerin bu dünyaya gelip gelmeyeceği Allaha kalmış. Ben daha önce 7 aylık ve 3 aylık iki tane tek bebek kaybettim sonra da ikizlerimi doğurdum. Nasip kısmet canım. İçini ferah tut iyi bir perinatalog bul.kızlar ben de tek yumurta ikizlerime hamileyim.. hem de en riskli olan grup, yani mono-mono diye adlandırılan tek kesede iki bebiş durumu.. gittiğim doktorlar hep olumsuz ve can sıkıcı şeyler söylüyorlar.. kordonlar birbirine dolanır, doğum erken olur, bebekten bebeğe kan tranfüzyonu gerçekleşir falan filan... çok canımı sıktılar dün hastanede..
benim gibi mono-mono bebişlere hamile olan var mı aranızda? bu dönemde doktor seçimi çok önemliymiş onu anladım, doktorlar aman stresten uzak durun diyorlar ama en çok stresi kendileri yaratıyorlar..
ikizlerin hayırlı uğurlu olsun :) daha 9. haftamda olmama rağmen zar olup olmamasına takmış durumda doktorlarım.. bugün tekrar perinatologa gideceğim, detaylı ultrasonla bakacaklar 4 boyutlu.. senin zar kaçıncı haftada göründü canım? bir de ikizlerini kaçıncı haftanda doğurdun?Öncelikle hayırlı olsun canım. Haftan çok yeni. Bana da ve burdan başka arkadaşa da mono mono demişlerdi sonradan arada ince zar göründü monokoryonik diamniyotik olduğu ortaya çıktı. Evet mutlaka perinataloga git ilk 12. Haftada. O sana doğru bilgiyi verecektir. Hepimiz korkuyoruz elbet ama bebişlerin bu dünyaya gelip gelmeyeceği Allaha kalmış. Ben daha önce 7 aylık ve 3 aylık iki tane tek bebek kaybettim sonra da ikizlerimi doğurdum. Nasip kısmet canım. İçini ferah tut iyi bir perinatalog bul.
valla insan ne diyeceğini bilemiyor canım, Allah sabır versin.. Yaşadığın acıları bir nebze olsun dindirecek mutluluklar yaşatsın sana ve ailene..banada neler soylediler neler ama herseye ragmen olumlu dusundum hep. 24. haftaya kadar hersey cok guzeldi sonrasinda suyum cok artti.
11. Haftada perinatalog kesinleştirmişti benimkileri. 35+0 da doğdular canım. Kolay değil ama inan her gayrete değecek merak etmeikizlerin hayırlı uğurlu olsun :) daha 9. haftamda olmama rağmen zar olup olmamasına takmış durumda doktorlarım.. bugün tekrar perinatologa gideceğim, detaylı ultrasonla bakacaklar 4 boyutlu.. senin zar kaçıncı haftada göründü canım? bir de ikizlerini kaçıncı haftanda doğurdun?
burada beni anlayan ve yaşadıklarımı yaşayan insanları bulmak çok güzel, şimdiden çok teşekkürler
Bugün perinatolog detaylı ultrasonla baktı zar var gibi dedi.. eğer zar varsa daha rahat bi hamilelik olur dedi.. inşallah bakalım.. seninkiler nekadarlık oldu canım? Nasıl gidiyor ikizlerle hayat?11. Haftada perinatalog kesinleştirmişti benimkileri. 35+0 da doğdular canım. Kolay değil ama inan her gayrete değecek merak etmebizi de habersiz bırakma. Burası candır fikri olan herkes yetişir merak etme
Ay hadi inşallah. Genelde zar başta görülemiyor zaten detaylıda çıkıyor 10/11. Haftalarda. Muhtemelen sende de vardır dediği gibi.Bugün perinatolog detaylı ultrasonla baktı zar var gibi dedi.. eğer zar varsa daha rahat bi hamilelik olur dedi.. inşallah bakalım.. seninkiler nekadarlık oldu canım? Nasıl gidiyor ikizlerle hayat?
Oh Allah bağışlasın canım doğan büyüyor valla:) bizim aileler pek destek olmaz, doğumdan itibaren bakıcı şart dimi? Tek başına iki çocukla baş edebilir miyim bilmiyorum.. ama hiç sanmıyorum.. şimdiden aman banyoları nasıl olcak aman nasıl emzircem sırayla mı yoksa bi göğüse birini dğer göğüse birini mi diye düşünmeye başladımAy hadi inşallah. Genelde zar başta görülemiyor zaten detaylıda çıkıyor 10/11. Haftalarda. Muhtemelen sende de vardır dediği gibi.
Benimkiler nerdeyse 3 aylık oldular. Yanımda mutlaka birileri oluyor İkizlere tek başına bakmak imkansız. Onun dışında maşallah diyelim iyiyiz canım.
Annem ve eşimin ablası olmazsa bu iş zordu valla. Bir de hafta içi temizlik yapan kadın var. Bebek banyo olayı eşim ve ben de. Beraber sıra ile yıkıyoruz bebişleri. Emzirme olayı da sırayla. Kim önce uyanırsa. İkisi aynı anda kalkarsa birine mama veriyoruz. Ben meme ve mama veriyorum. Bir kaç kere ikisi aynı anda emzirdim az daha büyümeleri gerek. Memeyi tutabildiklerinde ikisi aynı anda rahat emziririm inşallah. Merak ettiklerini sor elimden geldiğince yardım etmek isterim.Oh Allah bağışlasın canım doğan büyüyor valla:) bizim aileler pek destek olmaz, doğumdan itibaren bakıcı şart dimi? Tek başına iki çocukla baş edebilir miyim bilmiyorum.. ama hiç sanmıyorum.. şimdiden aman banyoları nasıl olcak aman nasıl emzircem sırayla mı yoksa bi göğüse birini dğer göğüse birini mi diye düşünmeye başladımsen nasıl yapıyorsun canım bebekleri sırayla mı yıkayıp emziriyorsun mesela? Bu süreçte bütün tecrübelerinden faydalanmak isterim
Ohh sen düzenini oturtmuşsun canım maşallah.. gebeliğim ilerledikçe sorular sorarım sana bol bol, şimdilik verdiğin bu bilgiler bile oldukça yeterli:)Annem ve eşimin ablası olmazsa bu iş zordu valla. Bir de hafta içi temizlik yapan kadın var. Bebek banyo olayı eşim ve ben de. Beraber sıra ile yıkıyoruz bebişleri. Emzirme olayı da sırayla. Kim önce uyanırsa. İkisi aynı anda kalkarsa birine mama veriyoruz. Ben meme ve mama veriyorum. Bir kaç kere ikisi aynı anda emzirdim az daha büyümeleri gerek. Memeyi tutabildiklerinde ikisi aynı anda rahat emziririm inşallah. Merak ettiklerini sor elimden geldiğince yardım etmek isterim.
Doğal yolla mi hamile kaldın canımÖncelikle hayırlı olsun canım. Haftan çok yeni. Bana da ve burdan başka arkadaşa da mono mono demişlerdi sonradan arada ince zar göründü monokoryonik diamniyotik olduğu ortaya çıktı. Evet mutlaka perinataloga git ilk 12. Haftada. O sana doğru bilgiyi verecektir. Hepimiz korkuyoruz elbet ama bebişlerin bu dünyaya gelip gelmeyeceği Allaha kalmış. Ben daha önce 7 aylık ve 3 aylık iki tane tek bebek kaybettim sonra da ikizlerimi doğurdum. Nasip kısmet canım. İçini ferah tut iyi bir perinatalog bul.
Yok canım tüp bebekler :)Doğal yolla mi hamile kaldın canım
Son haftamda benimde gelişmemişlerdi 35+0 da aldılar bebişlerimi. Sıkı takip ettir mutlaka.Arkadaslar merhaba ... ben de tek yumurta ikiz annesi olucam Allahin izniyle 34+4 teyim ve ikizlerimin teki 1900 teki de 2100 norMalmi sizce ve bir haftada hic gelismemisler cok uzuldum buna sizin yorumlarinizi cok merak ediyorum....
Maşallah canım darısı isteyenlere inşallahYok canım tüp bebekler :)
Amin inşallah canım.Maşallah canım darısı isteyenlere inşallah