• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tek taş pırlanta?

D ve F en kaliteli ve nadir bulunan sınıfa giriyor. Diğerlerinde küçük gözle görülmeyen lekeler, renk solukluğu, sarılığı vs gibi sorunlarda değeri düşüyor. Fiyatlarıda buna göre değişiyor ama illa çok kaliteli almanıza gerek yok, çünki aradaki farkı anlaması çok zor.

Merhaba arkadaşlar.Sizlere sormak istediğim bir soru var.Sevgilim 15 tatilde ailesiyle bize gelicek tanışmak için.Ne olur ne olmaz hazırlıklı gelmek istiyorum dedi.Ve bu sebeple de tek taş pırlanta almak istediğini söyledi.Benim çok kolay beğenen biri olmadığımı bildiği için de yüzüğü benim seçmemi istedi.Tek taş evlenme teklifinde verilir demeyin,teklifi yaparken farklı bi yüzük almıştı,o zaten parmağımda.Şimdi size sormak istediğim şu arkadaşlar.Hem pırlanta olsun istiyorum,hem de çok pahalı olmasın istiyorum.Yani en fazla 2500 tl civarı..Azönce reklamlarda bi markanın 1 karatlık damla tek taş yüzüğünün 1490 tl olduğunu gördüm.Sitesine girdim baktım ama pek bişey anlayamadım.Araştırdım,1 karatlık pırlantalar çooook pahalı.Peki neden o yüzük o kadar ucuz?Bu konuda bilgisi olan var mı? Şimdiden teşekkürler :)
Tanışmada yüZük takılmaz ama,takılırsa isteme olmadan tanışmada söz kesmiş olursunuz.

Tanışmada yüZük takılmaz ama,takılırsa isteme olmadan tanışmada söz kesmiş olursunuz.
Ya evet tanışmada yüzük takılmaz ama babası ordaki ortama göre istemeyi de o gün yapabiliriz,o yüzden hazırlıklı gidelim demiş.İstanbul'dan Aydın'a gelicekler,12 saatlik yol.Yani hem tanışma,hem isteme,hem bilmem ne için ayrı ayrı gelmelerini ben de istemem..Tabi herşey babama bağlı..

Ya evet tanışmada yüzük takılmaz ama babası ordaki ortama göre istemeyi de o gün yapabiliriz,o yüzden hazırlıklı gidelim demiş.İstanbul'dan Aydın'a gelicekler,12 saatlik yol.Yani hem tanışma,hem isteme,hem bilmem ne için ayrı ayrı gelmelerini ben de istemem..Tabi herşey babama bağlı..
Benim babam olsa ilk tanışmada vermez:KK48::KK45:Önce onlar tanışmaya gelir daha sonra biz de erkek tarafına ziyaret yapılır,şehir dışı yada aynı şehir fark etmez,3. Aşamada isteme olur.

Ulen pırlanta konusunda ihtisas yapmış hatunlar resmen. Hiç bişey anlamadan okudum hepsini.
Tee 3 sene önce eşim almaya niyetlenmişti, farkedince hemen engelledim. Çok gereksiz bence şu pırlanta mevzuları. Pırlanta olmayınca evlenme teklifi olmuyor muymuş?

Coronet de pırlantadır ama tek taş değildir.Ufak taşların birleştirilmesinden oluşmuştur.
Bir pırlanta taş ne kadar büyükse o kadar değerlidir.Küçüldükçe değeri düşer.
Ayrıca dikkat ederseniz o markaların bazılarında altın ayarı da düşük oluyor.Bazı mücevherlerinde 8-9 ayar kullanıyorlar.

yalnız burada arkadaşlar yanlış anlatmış

coronet pırlantadan yapılıyor.

pırlanta efektli değil tektaş efektli

yani atıyorum yekpare 1 karat taş 10.000 tl iken coronet üzerinde 20 tane 0,05 carat pırlanta kullanılıp yan yana sanki tek taştan oluşuyormuş gibi diziliyor böylece taşlar ufak olduğu için çok daha ucuza geliyor.

yani coronet pırlanta değil diyenlere bakmayın

o da pırlanta ama küçük küçük taşlardan tek taş efekti verilmiş oluyor.

önümüzdeki ay nişanlanıyorum. sevgilim henüz tek taş almadı. Takıya çok meraklı olduğum, süslü püslü şeyler de sevdiğim için zavalım aldığı şeyi beğendiremeyeceğini düşünüyor nedense :D O kadar da çok pahalı bir şey istemediğimi söyledim, sen karışma deyip duruyor. bana da seçtirmiyor tek taşı. ben seçersem bi anlamı olmazmış, onun zevki olacakmış. bi yandan tırsıyorum acaba değmeyecek bir şeye çok para verir mi diye :p

Merhaba arkadaşlar.Sizlere sormak istediğim bir soru var.Sevgilim 15 tatilde ailesiyle bize gelicek tanışmak için.Ne olur ne olmaz hazırlıklı gelmek istiyorum dedi.Ve bu sebeple de tek taş pırlanta almak istediğini söyledi.Benim çok kolay beğenen biri olmadığımı bildiği için de yüzüğü benim seçmemi istedi.Tek taş evlenme teklifinde verilir demeyin,teklifi yaparken farklı bi yüzük almıştı,o zaten parmağımda.Şimdi size sormak istediğim şu arkadaşlar.Hem pırlanta olsun istiyorum,hem de çok pahalı olmasın istiyorum.Yani en fazla 2500 tl civarı..Azönce reklamlarda bi markanın 1 karatlık damla tek taş yüzüğünün 1490 tl olduğunu gördüm.Sitesine girdim baktım ama pek bişey anlayamadım.Araştırdım,1 karatlık pırlantalar çooook pahalı.Peki neden o yüzük o kadar ucuz?Bu konuda bilgisi olan var mı? Şimdiden teşekkürler :)
Valla pirlanta tek tasiniz varsa neden bitane daha pirlanta istiyosunuz ki mesela soyle klasik zarif ince modellerden bi tamtur olabilir tek tasinizla birlikte takarsiniz cokda şık durur ;)

Evet coronet yazıyordu.Yani gerçek pırlanta değil mi?
Üzüldüm ya,sevinmiştim ben de :KK43:
Peki bana tavsiyeleriniz nedir?
En iyisini sen bilirsin ama,
Bence coronet alma, eline aldığında zaten reklamlardaki gibi olmadığını göreceksin. Hani, sevgilime eşşek kadar pırlanta alıp, gözüne sokmak istedim ama param buna yetti, gibi görünüyor.
0,30 ile 0,40 arası çok kibar duruyor.
Birde uygun bir şey olsun, Taşı büyük görünsün, istersen montürü yüksek ve kare seçersen, 0,20 lere kadar yolu var...
RAB mutluluğunuzu bereketlesin...

Valla pirlanta tek tasiniz varsa neden bitane daha pirlanta istiyosunuz ki mesela soyle klasik zarif ince modellerden bi tamtur olabilir tek tasinizla birlikte takarsiniz cokda şık durur :KK66:
Pırlanta tektaşım yok ki..Evlenme teklifinde sade bi yüzük almıştı,şimdi de tektaş almak istiyor..

Bu arada herkese çok teşekkür ederim :) :KK52:

pırlanta ve değerli taşları insanlar ne eziyetlerle çıkarıyorlar
almayın aldırmayın,swarovski taştan pırlantanın ne farkı var
ben şahsen farkı anlamıyorum,ikiside aynı parlıyor,çok iyi bilenler anlar ancak
para vermeye değmez,zaten satsanızda para etmiyor
kanlı elmas filminde Leonardo'nun bir repliği vardı ,o kadar güzeldiki o söz.

evet .
savarosky taşlar da gayet güzel duruyor .
Ben konu sahibinin yerinde olsam zümrüt bir yüzük aldırırdım . Daha da güzel duruyor üstelik .

Benzer paylasimi ben de yaptim ama pek kimsenin umursadigi yok...
Gerci kim okursa kar...

evet .
savarosky taşlar da gayet güzel duruyor .
Ben konu sahibinin yerinde olsam zümrüt bir yüzük aldırırdım . Daha da güzel duruyor üstelik .
ablam takı takmaz,bari bir pırlanta yüzüğüm olsun deyip seneler sonra eşine pırlanta tektaş yüzük aldırdı
onun pırlanta tektaşıyla, benim pırlanta olmayan tek taşımı yanyana getiriyorum
bak aynı parlıyor hani fark diyorum,o da olurmu benimki daha çok parlıyor diyor :-)
ama ben arada fark göremiyorum :)
tamtur'umla ikisi çokta güzel parlıyor valla
zümrüt rengini bende çok beğenirim,ama imitasyonu tercih ederim.

Back