Merhaba, o kadar benzer durumlar yaşamışız ki ben de 5,5 yıllık evliyim ilk 2,5 yıl istemedik isteyince de hemen olacak sanıyorum. Ben heyecanlı ve tezcanlı bi yapıya sahibim denemeye başladıktan sonraki ilk reglimde bile evham yapmaya başladım neden olmuyo diye öyle öyle bir sene geçti eşim sperm testi verdi morfoloji %2 çıktı referans aralığından min. %4 ü görünce tamam dedim işte bu yüzden olmadı hemen iyi bir üroloji hekimine başvurduk neden geldiniz ki bu değerler çok normal dedi, WHO ya göre %4 ama morfolojisi %4 birini bulmak neredeyse imkansız zaten denemeye devam edin olur dedi aynı şekilde kadın doğum doktorum da böyle söyledi. Ama 3 yıl geçti hala olmadı Mart'ta aşılama denedik tutmadı ne yazık ki şimdi regl olmayı bekliyorum tüp bebek tedavisine başlayacağız. Tüp bebekte de tutmazsa dediğiniz gibi unutucam bir müddet çünkü psikolojik olarak çok yorucu bir süreç gerçekten. Bu arada Amerikan hastanesiyle görüşmüştüm tüp bebek için birim koordinatörü morfoloji in olmaması için ciddi bir sebep olduğunu söyledi hatta bir örnekle açıkladı; düşününki karşınızda bir hedef tahtası var ve elinizdeki oklarla bu hedef tahtasını vurmaya çalışıyorsunuz ama okların çok çok büyük bir kısmının ya ucu sivri değil ya ucu sola yatık vs. Sağlam olanlarla da ilk denemede vurma olasılığınız zaten düşük sabaha kadar ok atmak zorunda kalırsınız. Evet imkansız değil ama o kadar bozuk okun içinden sağlamını bulup doğru nişan alıp bir de hedefi tutturma olasılığınız ne kadar düşük değil mi dedi. Böyle bir metaforla anlatınca bize sebepsiz infertilite teşhisi konması yanlış olmuş dedim gerçekten bir sebebi varmış o yüzden vakit kaybetmeden tüp bebeğe başlıyoruz ama Amerikan'da değil kendi doktorumla Şişli Kolan'da. Çok uzun tuttum kusura bakmayın. Umarım hepimiz tez zamanda güzel sonuçlar alırız