-
- Konu Sahibi Leylamalatya44
Tek çocuklu ve doğumundan 40 gün sonra spiral takan bir anneyim. Allah tırnağına zeval vermesin bence yeter. Maddi manevi yetmek lazim. Eşim , Eşimin ailesi ve benim ailem herkes ağız birliği yapmiscasina 2. Çocuk baskısı kuruyor ben hazır değilim. Kendimi taniyorum 2 çocuğa bakabilecek potansiyelim yok. Kardeşlik, akrabalık eskisi gibi güçlü değil bizim cocuklarin zamanında daha da kopacak bağlar.Meraba kızlar ben beş yıllık evliyim kızım doğduktan hemen sonra spiral taktırdım evliliğimde sıkıntılar vardı o yüzden ikinci çocuğu düşünmedim çünkü çocuğu doğurmak değil ona iyi anne baba olmak marifet şuan şükür eşimle bazı şeyler yoluna girdi seneyede tehlikeli doğu bölgesinden tayin olacaz ama ben ikinci çocuğu hala düşünmüyorum kızım sürekli tek onu parka götürüyorum kardeşli çocukları görünce bazen üzülüyo ama ben tek çocukta kararlıyım herkes bakacağı kadar çocuk yapmalı bence şuan ikinci çocuğa bakacak enerjim yok ilerde pişman olurmuyum artı böyle tek çocuklu arkadaşlarım varmı burada insan yaşadığı sıkıntılardan sonra tek çocuk daha mantıklı moduna giriyor Allah bütün çocuklarımızı korusun
Geliri iyi eşimin batıya geçince çalışmayı düşünüyorum artı dil kursuna gitmeye düşünüyorum ya Almanca ya ingilizce5 yıllık evlisiniz. Çocuktan sonra sıkıntılar yaşadık ama düzeldik diyorsunuz. Ne kadar zamandır düzeldiniz ? En az 3-5 sene sorunsuz bir gidişat olmalı bence. Öyle 6 aydır iyiyiz idare ediyoruz durumu varsa asla çocuk düşünmeyin.
Çalışıyor musunuz?
Çalismiyorsaniz bence önceliği is hayatina verin hazir doğudan batiya geçiyorsunuz.
3 sene çalışsanız 30da yine çok rahat doğum yaparsınız. Artık ilk cocuk 30 üstünde doğruluyor.
Eşinizin geliri iki çocuk bakmaya uygun mu? Çalışıyorsanız doğum sonrası süreç nasıl olacak? Kim bakacak. Hem ücretsiz izin/bakici/kreş, hem de ilk çocuğun okul masrafları olacak vb.
Allah bağışlasınTek çocuklu ve doğumundan 40 gün sonra spiral takan bir anneyim. Allah tırnağına zeval vermesin bence yeter. Maddi manevi yetmek lazim. Eşim , Eşimin ailesi ve benim ailem herkes ağız birliği yapmiscasina 2. Çocuk baskısı kuruyor ben hazır değilim. Kendimi taniyorum 2 çocuğa bakabilecek potansiyelim yok. Kardeşlik, akrabalık eskisi gibi güçlü değil bizim cocuklarin zamanında daha da kopacak bağlar.
Allah bağışlasınBen evliliğimde öyle büyük problemler yaşamadım. Genel olarak stabil bir evliliğim var ama hiç ikinciyi düşünmedim. Kızımın da hiç kardeş talebi olmadı. Siz nasıl anladınız mesela üzüldüğünü, söylüyor mu? Kaç yaşında? Canımdan çok sevdiğim kardeşlere sahibim. Öyle kardeşiyle kanlı bıçaklı olan da yok çevremde. Ama yine de düşünmüyorum.
Bu zamanda birden fazlası macera aramak gibi geliyor bana.
2 çocuğum var 3 yaş aralıklı. Ben hep 2 istemiştim yalnız kalmasın diye. Pişman değilim yine aynısını yapardım ama tek çocuk çok konforlu bi şey anne baba açısından o kısma bi şey diyemicenMeraba kızlar ben beş yıllık evliyim kızım doğduktan hemen sonra spiral taktırdım evliliğimde sıkıntılar vardı o yüzden ikinci çocuğu düşünmedim çünkü çocuğu doğurmak değil ona iyi anne baba olmak marifet şuan şükür eşimle bazı şeyler yoluna girdi seneyede tehlikeli doğu bölgesinden tayin olacaz ama ben ikinci çocuğu hala düşünmüyorum kızım sürekli tek onu parka götürüyorum kardeşli çocukları görünce bazen üzülüyo ama ben tek çocukta kararlıyım herkes bakacağı kadar çocuk yapmalı bence şuan ikinci çocuğa bakacak enerjim yok ilerde pişman olurmuyum artı böyle tek çocuklu arkadaşlarım varmı burada insan yaşadığı sıkıntılardan sonra tek çocuk daha mantıklı moduna giriyor Allah bütün çocuklarımızı korusun
İki kardeşim var, anacığım keşke iki daha doğursaymış; çok şükür onlara.Arkamda,yanımda dağ gibidirler, Rabbim acılarını göstermesinMeraba kızlar ben beş yıllık evliyim kızım doğduktan hemen sonra spiral taktırdım evliliğimde sıkıntılar vardı o yüzden ikinci çocuğu düşünmedim çünkü çocuğu doğurmak değil ona iyi anne baba olmak marifet şuan şükür eşimle bazı şeyler yoluna girdi seneyede tehlikeli doğu bölgesinden tayin olacaz ama ben ikinci çocuğu hala düşünmüyorum kızım sürekli tek onu parka götürüyorum kardeşli çocukları görünce bazen üzülüyo ama ben tek çocukta kararlıyım herkes bakacağı kadar çocuk yapmalı bence şuan ikinci çocuğa bakacak enerjim yok ilerde pişman olurmuyum artı böyle tek çocuklu arkadaşlarım varmı burada insan yaşadığı sıkıntılardan sonra tek çocuk daha mantıklı moduna giriyor Allah bütün çocuklarımızı korusun
Bende senin gibi düşünüyordum. Bakamam diye istemiyordum. Ben keyfine düşkün biriyim oyuzden. Kızım 3yasindayken vazgeçtim bı tane kardeşi olsun dedim oldu şükür. Tamam dedim yeter o defter kapandı. Hop iki yaşında 3.ye hamile kaldım korunurkenMeraba kızlar ben beş yıllık evliyim kızım doğduktan hemen sonra spiral taktırdım evliliğimde sıkıntılar vardı o yüzden ikinci çocuğu düşünmedim çünkü çocuğu doğurmak değil ona iyi anne baba olmak marifet şuan şükür eşimle bazı şeyler yoluna girdi seneyede tehlikeli doğu bölgesinden tayin olacaz ama ben ikinci çocuğu hala düşünmüyorum kızım sürekli tek onu parka götürüyorum kardeşli çocukları görünce bazen üzülüyo ama ben tek çocukta kararlıyım herkes bakacağı kadar çocuk yapmalı bence şuan ikinci çocuğa bakacak enerjim yok ilerde pişman olurmuyum artı böyle tek çocuklu arkadaşlarım varmı burada insan yaşadığı sıkıntılardan sonra tek çocuk daha mantıklı moduna giriyor Allah bütün çocuklarımızı korusun
Sağol aşkım diyordum nezmn eskiiii konularıyla gidip sıkıntılarıma bakıp yüzüme vuracak Malatyalı olmaktan gurur duyuyorum aşkımMalatyalı Leyla Hanım yine sinirlenmezseniz ben de fikrimi belirtmek isterim. Sizin çocuğunuz zaten küçük değil mi? Normalde çocuk düşünen insanlar bile hemen yapmayabiliyor zaten ikinciyi. Beklemede kalın, eşinizle ilişkiniz yoluna girerse, kendinizi hazır hissederseniz yaparsınız. Tek çocuk olsa da sıkıntı değil. Ben tek çocuk olup da eksikliğini hisseden bir yetişkin görmedim hiç.
Allah bağışlasın cnmBende senin gibi düşünüyordum. Bakamam diye istemiyordum. Ben keyfine düşkün biriyim oyuzden. Kızım 3yasindayken vazgeçtim bı tane kardeşi olsun dedim oldu şükür. Tamam dedim yeter o defter kapandı. Hop iki yaşında 3.ye hamile kaldım korunurkenşuan 9/5/2 yaşında çocuklarım. Çok yorucu. He doğdular iyiki varlar orası ayrı. Hepsi ayrı sorumluluk. Herkesin kardeşi olmak zorunda değil. Sen bakabileceksen yap yani eşinle işte karar verin
Malatyalı Leyla Hanım yine sinirlenmezseniz ben de fikrimi belirtmek isterim. Sizin çocuğunuz zaten küçük değil mi? Normalde çocuk düşünen insanlar bile hemen yapmayabiliyor zaten ikinciyi. Beklemede kalın, eşinizle ilişkiniz yoluna girerse, kendinizi hazır hissederseniz yaparsınız. Tek çocuk olsa da sıkıntı değil. Ben tek çocuk olup da eksikliğini hisseden bir yetişkin görmedim hiç.
Alaycı tavırlar sürekli her konumda memleketimle bana hitap etmesi ?