Tek çocukta kalanlar bakabilirmi?

Tek çocuklu ve doğumundan 40 gün sonra spiral takan bir anneyim. Allah tırnağına zeval vermesin bence yeter. Maddi manevi yetmek lazim. Eşim , Eşimin ailesi ve benim ailem herkes ağız birliği yapmiscasina 2. Çocuk baskısı kuruyor ben hazır değilim. Kendimi taniyorum 2 çocuğa bakabilecek potansiyelim yok. Kardeşlik, akrabalık eskisi gibi güçlü değil bizim cocuklarin zamanında daha da kopacak bağlar.

Geliri iyi eşimin batıya geçince çalışmayı düşünüyorum artı dil kursuna gitmeye düşünüyorum ya Almanca ya ingilizce

Allah bağışlasın hepsini

Allah bağışlasın

Malatyalı Leyla Hanım yine sinirlenmezseniz ben de fikrimi belirtmek isterim. Sizin çocuğunuz zaten küçük değil mi? Normalde çocuk düşünen insanlar bile hemen yapmayabiliyor zaten ikinciyi. Beklemede kalın, eşinizle ilişkiniz yoluna girerse, kendinizi hazır hissederseniz yaparsınız. Tek çocuk olsa da sıkıntı değil. Ben tek çocuk olup da eksikliğini hisseden bir yetişkin görmedim hiç.

2 çocuğum var 3 yaş aralıklı. Ben hep 2 istemiştim yalnız kalmasın diye. Pişman değilim yine aynısını yapardım ama tek çocuk çok konforlu bi şey anne baba açısından o kısma bi şey diyemicen

Önemli her kararı çocuklara soruyor muyuz? Onlar ister de ister. Benim oğlum da istiyor ama başka çocuk bakmak için yeterli özveri ve sabrım yok. Zaten hayat şartları belli.

Ben tekim,mutluyum şükürler olsun. Oğlum da tek. Niye ileride tek kalsın ki, insan sadece ailesiyle mi sosyalleşiyor? Bu çok saçma bir bakış açısı. Tek kalmasın diye yanına kardeş yapmak. İnsan sadece birden fazla çocuk istiyorsa doğurmalı. Kardeşinin yanına arkadaş olsun diye değil. Vazo mu bu yahu,yan yana güzel duruyor diye koyuverelim hemen?

İki kardeşim var, anacığım keşke iki daha doğursaymış; çok şükür onlara.Arkamda,yanımda dağ gibidirler, Rabbim acılarını göstermesin
Ben de üç doğurdum,çok şükür hepsine.Bir gün bile pişman olmadım.
Kadınların çoğu sizin gibi düşünüp biyolojik yaşı geçince pişman oluyorlar maalesef.İyi düşünüp kararınızı ona göre verin

Bende senin gibi düşünüyordum. Bakamam diye istemiyordum. Ben keyfine düşkün biriyim oyuzden. Kızım 3yasindayken vazgeçtim bı tane kardeşi olsun dedim oldu şükür. Tamam dedim yeter o defter kapandı. Hop iki yaşında 3.ye hamile kaldım korunurken şuan 9/5/2 yaşında çocuklarım. Çok yorucu. He doğdular iyiki varlar orası ayrı. Hepsi ayrı sorumluluk. Herkesin kardeşi olmak zorunda değil. Sen bakabileceksen yap yani eşinle işte karar verin

Sağol aşkım diyordum nezmn eskiiii konularıyla gidip sıkıntılarıma bakıp yüzüme vuracak Malatyalı olmaktan gurur duyuyorum aşkımmargarin hanım

Allah bağışlasın cnm

biz de 4 kardesiz, cok guzel cok kardes olmak, sirlarimi onlarla paylsabiliyorum, kimseye ihtiyacim yok, bu dusunce insani ferahlatiyor. ama ben de ogluma kardes dusunmuyorum. iyi bir anne olacagimi dusunmuyorum, 2. cocugu ne benim psikolojim kaldirir ne de esimin psikolojisi... bir de yine riskli gebelik gecirirsem ogluma bakacak, bana destek olacak kimse yok.

Mune

Gerçekten yetebileceğinizi düşünüyorsanız yapın.
Ben bebeğimden dolayı düzenli parka gidip geliyorum sizin çocuğunuzun yaşadığı sahnelerin benzerlerini hep görüyorum. Daha geçen gün üç kardeş geldi parkta oynuyor hemen ardından tek çocuk kaydırağın başından “merhaba” dedi. Hiç o çocuğa bakmadı bile üç kardeş kendi aralarında oynadılar en son küsüp gitti dedesinin yanına oturdu. Kardeşler gidince dedesiyle tekrar salıncağa geçti falan ama içim o kadar acıdı ki çocuğun o haline…
Günümüz insanının hali durumu da az çok belli anne modeli çalışmak zorunda olduğu için hemen yaşlı olan anneanne dede ikilisine çocuğu bırakıyor ama mahvoluyor tek haliyle çocuk…
Abimin kızı da tek çocuk gün boyu elinde tablet haftada iki gün anca giderse bale kursu falan ama kız saldırgan resmen
Anne çalışıyor baba çalışıyor yeğenim anneannesinde büyüyor doğal olarak
Kreşe falan da vermediler bu yıl seneye düşünüyorlar
Bunun dışında belli bir süre çalışmayıp sadece ben bakarım diyorsanız ve o enerjiyi kendinizde buluyorsanız elbette yapın. Kardeşsizlik bazı çocuklar için çok zor. Çocuk çocuğu büyütür derlermiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…