Tek çocukta kalanlar bakabilirmi?

Sızın konularınızda bellı sıkıntılı evliliğiniz neden baskalarını elestırmek yerıne kendınızd bakmıyorsunuz ki ne malum bugun cok ıyı yarın cok kötü olmayacağı? Asıl cesaret sizde
Diğer konuma gelip yine bişeyler yazmıştın yazıklar olsun ya insanız elbette hayatımızda sıkıntı olacak düşmez kalkmaz bir Allah siz çokmu dört dörtlüksünüz bu yorumu ne hakla yaptın ben bişe paylaşmışım eleştirmiştir demişsin sen kimsin ki bana bu şekilde yazabiliyosun terbiyeye davet ediyorum seni

Meraba kızlar ben beş yıllık evliyim kızım doğduktan hemen sonra spiral taktırdım evliliğimde sıkıntılar vardı o yüzden ikinci çocuğu düşünmedim çünkü çocuğu doğurmak değil ona iyi anne baba olmak marifet şuan şükür eşimle bazı şeyler yoluna girdi seneyede tehlikeli doğu bölgesinden tayin olacaz ama ben ikinci çocuğu hala düşünmüyorum kızım sürekli tek onu parka götürüyorum kardeşli çocukları görünce bazen üzülüyo ama ben tek çocukta kararlıyım herkes bakacağı kadar çocuk yapmalı bence şuan ikinci çocuğa bakacak enerjim yok ilerde pişman olurmuyum artı böyle tek çocuklu arkadaşlarım varmı burada insan yaşadığı sıkıntılardan sonra tek çocuk daha mantıklı moduna giriyor Allah bütün çocuklarımızı korusun 🙏🏼♥️
Yapmayı istemiyorsan yapma sakın çocuğa kulak asma gerçi tek çocuk olacak ama ilk cocugumda kalrdes dedi zaten çocukları sevdiğim için yaptık bitane kardeş,sonra 2.cocugum kardeş kardeş dedi 2 defa ölü karnimda çocuğuklarim ama yinede çocuk sevgim ağır bastı şükür Allah 3.yu nasıp etti tabi 4 sezeryan gecirdigim için ve kendimi biliyorum ilerde tekrar çocuk isteyeceğim için baglattik tuplerimi şimdi 3.cocugum daha kendisi 3 buçuk yaşında 🤣🤣 anne ben kardeş istiyom dedi,aa hayırdır mapicaksin onla diyorum oyun oynayacak mis 🤣🤣 kusura bakma abilerinle arkadaşlarınla oyna dedim.

Diğer konuma gelip yine bişeyler yazmıştın yazıklar olsun ya insanız elbette hayatımızda sıkıntı olacak düşmez kalkmaz bir Allah siz çokmu dört dörtlüksünüz bu yorumu ne hakla yaptın ben bişe paylaşmışım eleştirmiştir demişsin sen kimsin ki bana bu şekilde yazabiliyosun terbiyeye davet ediyorum seni
Kadın sana kötü bir şey yazmamış. Eli boşver kendi evliliğine bak, elin cesaretinden sana ne demiş. Neden bu kadar yükseldiniz ki? Herkes kendi hayatına bakmalı sonuç olarak.

Evet 8 sene var , erkek benimki. Hiçbir zaman ortak bir konumuz da olmadı, zaten bir yaştan sonra kötü yönleri çıktı annemi babamı sinir ilaçlarına başlattı benden de uzak olsun
Ayyyy bu benim ki ama? Benimki de erkek benimki de anne ve babamı çökertti,emeklerini hiç etti. Asla yanıma yaklaştırmam bende. :KK43:

Kadın sana kötü bir şey yazmamış. Eli boşver kendi evliliğine bak, elin cesaretinden sana ne demiş. Neden bu kadar yükseldiniz ki? Herkes kendi hayatına bakmalı sonuç olarak.
Bu şahıs diğer konularıma girip senin şu sorunun var sıkıntılısın diyen bi kişi bilmeden konuşma

Kızım anaokuluna gittiğinde sınıfındaki annelerin çoğu ya yeni doğum yapmış ya da hamileydi.Kızım da onlardan görüp kardeş istiyorum diye ağlıyordu.En son anneannesine gidip bana kardeş sen yap annem yapmıyo diye ağlamış😂 Ben 2.’yi hiç düşünmedim o yüzden bu isteğini hiç ciddiye almadım.Şimdi 14 yaşında ve uzun bir süredir iyi ki beni dinlemedin ve kardeşim olmadı diyor.Benim de bir erkek kardeşim var ama çok yakın değiliz o yüzden yalnız kalır mı gibi bi düşüncem hiç olmadı

Meraba kızlar ben beş yıllık evliyim kızım doğduktan hemen sonra spiral taktırdım evliliğimde sıkıntılar vardı o yüzden ikinci çocuğu düşünmedim çünkü çocuğu doğurmak değil ona iyi anne baba olmak marifet şuan şükür eşimle bazı şeyler yoluna girdi seneyede tehlikeli doğu bölgesinden tayin olacaz ama ben ikinci çocuğu hala düşünmüyorum kızım sürekli tek onu parka götürüyorum kardeşli çocukları görünce bazen üzülüyo ama ben tek çocukta kararlıyım herkes bakacağı kadar çocuk yapmalı bence şuan ikinci çocuğa bakacak enerjim yok ilerde pişman olurmuyum artı böyle tek çocuklu arkadaşlarım varmı burada insan yaşadığı sıkıntılardan sonra tek çocuk daha mantıklı moduna giriyor Allah bütün çocuklarımızı korusun 🙏🏼♥️
Çocuk bu bir gün kardeşim olsun der bir gün bunu niye eve getirdiniz der.

Gerçekten sizi tebrik ediyorum. Hiç düşünmeden pat pat doğuranlar varken böyle mantıklı düşünüp korunduğunuz için. 💜

Ben evliliğimde öyle büyük problemler yaşamadım. Genel olarak stabil bir evliliğim var ama hiç ikinciyi düşünmedim. Kızımın da hiç kardeş talebi olmadı. Siz nasıl anladınız mesela üzüldüğünü, söylüyor mu? Kaç yaşında? Canımdan çok sevdiğim kardeşlere sahibim. Öyle kardeşiyle kanlı bıçaklı olan da yok çevremde. Ama yine de düşünmüyorum.
Bu zamanda birden fazlası macera aramak gibi geliyor bana.

Bazı şeyler otursa da yine de böyle evliliğe çocuk risk bence

Benim de tek cocugum var ve tekte kalacağım ama evliliğinde keşke sorun olmasaydı da cocugumun kardeşi olsaydı diye düşünüyorum bu aralar

Evet 8 sene var , erkek benimki. Hiçbir zaman ortak bir konumuz da olmadı, zaten bir yaştan sonra kötü yönleri çıktı annemi babamı sinir ilaçlarına başlattı benden de uzak olsun
Erkek çocuklar bence sıkıntılı oluyor.

Biz 4 kardeştik kavga gürültü eksik olmazdı sonuçta hep çocuk kalmıyoruz ergenliğimiz onumuz bunumuz büyüdükçe dertler çoğalıyor. Bende çok erteledim istiyorum dediğim noktada başka sorunlar çıktı.tek çocukta bırakıyorum zirvede. Eğer gerçekten istemiyorsan bu konuyu kurcalama yok istiyorsanda erteleme bence. Kimin ne dediği değil senin ne istediğin önemli

Kızım 6-7 yaşında bunu çok dile getirdi.
Anasınıfı ve ilkokulda sınıf arkadaşlarıyla sohbet etmeye başlıyor, ee cocuklarin da oz sohbet konuları ev ortamı abi abla kardeş olduğundan sanırım, o da kendini eksik gördü.
Yavaş yavas azaldı istediği sorusu, şimdi hiç sormuyor 9 yaşında.

Uzun süredir tedavi oluyor, 2 kez tüp bebek denedik, haliyle evde eşimle aramizda oldu mu olacak mı diye sohbetlerimiz oluyor, sürekli hastaneye gidip gelmemiz gerekiyor. Bu konunun hiç muhattabi olmuyor bile.

Ben 38 yaşındayım küçükken çevremde tek çocuk biri görünce hemen evlatlık bu diye düşünürdüm. Çünkü tek çocuk eskiden hiç olağan birşey değildi. Şimdi sınıfın yarısi tek çocuk, onlar bu durumu normal karşılayacak.

5 yıllık evlisiniz. Çocuktan sonra sıkıntılar yaşadık ama düzeldik diyorsunuz. Ne kadar zamandır düzeldiniz ? En az 3-5 sene sorunsuz bir gidişat olmalı bence. Öyle 6 aydır iyiyiz idare ediyoruz durumu varsa asla çocuk düşünmeyin.

Çalışıyor musunuz?
Çalismiyorsaniz bence önceliği is hayatina verin hazir doğudan batiya geçiyorsunuz.
3 sene çalışsanız 30da yine çok rahat doğum yaparsınız. Artık ilk cocuk 30 üstünde doğruluyor.

Eşinizin geliri iki çocuk bakmaya uygun mu? Çalışıyorsanız doğum sonrası süreç nasıl olacak? Kim bakacak. Hem ücretsiz izin/bakici/kreş, hem de ilk çocuğun okul masrafları olacak vb.

Son düzenleme:
Ben evliliğimde öyle büyük problemler yaşamadım. Genel olarak stabil bir evliliğim var ama hiç ikinciyi düşünmedim. Kızımın da hiç kardeş talebi olmadı. Siz nasıl anladınız mesela üzüldüğünü, söylüyor mu? Kaç yaşında? Canımdan çok sevdiğim kardeşlere sahibim. Öyle kardeşiyle kanlı bıçaklı olan da yok çevremde. Ama yine de düşünmüyorum.
Bu zamanda birden fazlası macera aramak gibi geliyor bana.
Ben ikinciyi bebeği düşündüğüm için o kadar mutluyumki keşke daha erken düşünseymişim ve hep iyiki iyiki var diyorum çok tatlı 2 de kaldım çünkü 3 beni yorar bu 2 si ve babası hiç yerimizde durmuyoruz geziyoruzda büyüğü baba gözekliyor ikinciyi ben 3.yüde getirirsem onu gezerken kim gözetleyecek 🤣şaka bir yana biraz insan kendine göre düşünmeli acaba ben iyi bakarmıyım hem psikolojikmen hem bedenen bunun altından kalkarmıyım

X