tek cocuk psikolojisi

Sanirim.arkadas bir erkek bir kiz cocuk sahibi olmanin guzelligini vurgulamak istedi. Ama neden kiz cocuk diye belirtti anlamadm. Sonucta cinsiyete gore cocuk yapmak diye bisey yok.

bu düşünceyi doğru bulmuyorum.kız evlatla erkek evlat sevgisi farklı olmaz ,çocuklar tarafından da anne tarafından da..benim için bu böyle..
erkek çocuk evlenene kadar kız çocuk ölene kadar mantığı diyorsanız bana çok ters ,asla böyle düşünmüyorum..

Benim ona olan sevgim değil ki
kız çocuğunun anne baba sevgisi anlatmak istediğim
öyle bir mantıkla asla düşünmüyorum

Sanirim.arkadas bir erkek bir kiz cocuk sahibi olmanin guzelligini vurgulamak istedi. Ama neden kiz cocuk diye belirtti anlamadm. Sonucta cinsiyete gore cocuk yapmak diye bisey yok.
kız olsun diye deneyebilrsiniz demek istiyor anladım 2. mesajında..
kız çocuk çok farklı oluyor diyor..
kız evladı daha hayırlı gören bir zihniyet sanıırm..anne babaya daha düşkün olduğunu sanıyor.bana göre yanlış o cinsiyet sebebiyle değil,tamamen kişilikle ilgli bence.

Erkek annesi olmakta kız annesi olmakta çok güzel ikisini tatım
ikisininin de sevgisini ayırt edemem aynıdır
kız çocuk aileye düşkün oluyor erkek gibi olmuyor bu anne de olsa abi de olsa böyle
ben anlatamadım size boşuna konunuzu meşgul etmiyim

Benim izlenimlerim bu yönde herkes düşüncesinde özgür

bütün mesajları tek tek okudum.
çünkü bir kızım var 20 aylık çalışıyorum ikinci çocuğu kardeşi olmasını istiyorum tabi
ama 6 yıl sonra aslında kızım yönünden düşünürsem 3 yıl sonra aralarnda çok yaş farkı olmasın istiyorum
ama ev almak istiyoruz takside giricez
en az 6-7 yıl çalışmam lzım
bakalım kısmet artık
bir evimiz olsa idi üçüncüyüde düşünürdüm aralarında yaş farkı ile
kardeş candır
iyiki kardşlerim var

tek kardeşliği her ne kadar küçükken çok istemişsem deeee
inanın büyüyünce kardeş bambaşka
çok şükür iyiki kardeşim var
bence de kardeş düşünün çocuğunuza...

Bir baskası benim yerime doğuracaksa 5 cocuk yaparım : )

TEK ÇOCUKLA KALMAYI DÜŞÜNMÜYORUM kızım kardeş istiyor 4,5 yaşında ama eşim pek sıcak bakmıyor.13-14 yaşında düşünelim diyor.ortak alınacak bir karar bu iki tarafta gerçekten istemeli.şu an diil ama bir kaç sene sonra düşünebilirim

benimkinin de gönlü yok 2.çocuk için ama tüm kapıları kapatmak da istemiyor.40 yaşından sonra da doğuran kadınlar var,o zaman düşünürüz diyor..bu arada 36 yaşındayım,neredeyse 37.kusura bakma o yaştan sonra da doğuramam dedim :):)

Resimdeki sen misn? Hic 37 gibi durmuyorsun.

ya sen düşün bence artık guarta yaş faktörünü de geçtim artık bi süre sonra kafanız kaldırmaz çocuk sesini.şimdi tam zamanı düye düşünoyrum

ben 29 yaşındayım eşim 32 oldugundan daha erken geliyor ona sanırım yani 5 sene sonra bile olsa gayet ideal

evet benim:)yaşımı göstermiyorum doğru ama ne kadar genç göstersem de biyolojik yaşım var..
Biyolpjik olarak yas almaktan kurtulus yok henuz. Ama bu cok guzel bir ayricalik. Ben oldugumdan da buyuk gosterdigim icn minyon tipli kadinlara hep ozenirim. Masallah diyelim:)

Küçükken kardeşimle hiç anlaşamazdım. Annemle teyzeme bakardım kanka gibiydiler. Derdim ki "ben kardeşimle hiçbir zaman sizler gibi olmam, kırk yaşına da gelsem bu huysuz kızı sevmicem.."
Kardeşi doğduyu zaman triplere giren çocuklar için yazıyorum bunu. Arkadaşlar çocuk aklıyla o ne bilecek ya kardeşin kıymetini? Ona göre kardeş demek anne babanın sevgisini, oyuncaklarını ve nutellayı paylaşmak zorunda olduğu minik bir canavardan başka bir şey değil. Biliyoruz ki hayat 20 yaşından sonra başlıyor ve o yaşlarda insanın hayatta kardeş gibi bir dayanağı olması bambaşka.
Ben şu anda kardeşlerim olmadan bir gün bile nefes almak istemem. Onlar benim herşeyim. Dostum, sırdaşım. Yeri geliyor eşimizle bile paylaşamadığımız dertlere kardeşlerimizin omzunda ağlayarak derman buluyoruz. Ben çocuğumu bu haktan mahrum etmezdim. Karar size kalmış..

elmikim hoşgeldin..senin en büyük sıkıntın doğum oldu tabii:) 40 ı çıktı mı kuzunun? 1 sene kadar sonra tekrar konuşalım,40 günde daha bişey görmedin sanırım
Cikti şükürler olsun teyzesi :) ürkütme beni bebisim :)

şimdi bile tekrar hamilelikmiş,uykusuzluk işe başlama bakıcı hiç düşünemiyorum.o gücüm yok benim..
o yüzden 1 tanede kalacağız.maddi manevi 1 çocuğa yetebiliyoruz..
tabi bir de evlilikte bazı sıkıntılar yaşadık,yeni aşıyoruz..işin bir de o kısmı var tabi.o yüzden tek çocukta kalmak için sebeplerim çok:)

Biyolpjik olarak yas almaktan kurtulus yok henuz. Ama bu cok guzel bir ayricalik. Ben oldugumdan da buyuk gosterdigim icn minyon tipli kadinlara hep ozenirim. Masallah diyelim:)
teşekkür ederim sağolun..ama ne kadar genç görünsem de,rahatsızlıklarım var..bir sebebi de budur belki..
tiroid ,taşikardi,bel fıtığı(ameliyat oldum),astım gibi gibi...olsun Allaha çok şükür oğlum sağlıkla doğdu ,büyüyor...
hayatta en önemli şey pozitif olmak bence....oğlumla mutluyum çok şükür,şartları zorlayarak 2.çocuk için çabaya gerek yok diye düşnüyorum..
ama dediğim gibi çok kişisel bir konu..bazı arkadaşlarım hem çalışıyor,hem 2 çocuk yapıyor,her işe yetişiyor..hatta 3 yü istiyorlar..bana da çok kızarlar:)

Cikti şükürler olsun teyzesi :) ürkütme beni bebisim :)
maşallah maşallah
yok bebişim ürkme..her çcuk az ya da çok annesini uğraştırıyor.ama bir gülüşleriyle herşeyi unutuyor insan..
edit:annesi gibi cadı olursa,o zaman işn zor işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…