tek cocuk psikolojisi

Tek çocuk büyüdüm. Çok mutluyum. Tek çocuk yapıcam inş.bütün imkanlarımı ona kullanıp yapabildiğimin en iyisini yaparak insanlık için iyi bişi yapmak istiyorum. Ayrıca öyle kardeşler görüyoruz ki kardeşine hayatı zindan ediyor öyle dostlar arkadaşlar görüyoruz ki candan öte. Bize birşey olursa yalnız kalmadın falan da hikaye bence 3ünüze de aynı anda bişi olabilir(trafik kazası Allah korusun) bunların garantisi yok.

Yaşınız elveriyorsa bir sene daha bekleyin, hem bu düşük bebek psikolojisini atlatırdınız hemde daha kararlı olursunuz isteyip istememe açısından.

Ben kardeş sevgisini en derinlerden tadanlardanım bu yüzden önemli bence o duyguyu hissetmesi. Fakat bende güç yettiremeyenlerdenim.

Karakterinin ilk temellerini sağlam atabilecek, bakacak manevi gucu olan, isteyen herkese hayırlı evlat nasip etsin Mevlam.

Tüm bebeği olmayan kardeşlerime çokça dualar..

Hayatını çocuklara adamak övünülcek bişey değil bence, burada her gün kötü kaynana hikayeleri okuyoruz, neden çünkü onlardan hayatlarını çocuklarına adadılar ve içerde bi yerde yanlış yaptıklarını biliyorlar, bi nevi kaybettiklerini geri almak istiyorlar o yüzden kötü kaynanalar. Bana kalırsa fedakarlık yapmak iyi bişey değildir, içinde bi gücenme hayattan hak ettiğimi alamadım hissi bırakır ve onun acısı çıkar ve asla hiçbir şey karşılıksız değildir, şimdi yapar eder illaki çocuklar büyünce karşılığını bekleriz, ne kadar çok fedakarlık o kadar çok gücenme bırakır.
o yüzden insan kendi kişisel hayallerine de bolca zaman ayırmalı, hep çocukları düşüneceğine

bi de çok çocuğu savunanlar yaşlanınca sırayla bakarlar der, bence bu da çocuklara gereksiz yük, çok çocuk yapacağına az yap, maddi olarak daha kuvvetli ol ki kimseye yük olma yaşlanınca
bi ya ölürse diyen olur, o da saçma bi savunma, ölümün sırası asla belli olmaz, geçen bi haber vardı paylaşmıştım bende gündem bölümünde, 65 yaşlarında karı kocanın iki çocğu birden trafik kazasında ölüyor, biri 32 yaşında biri 26.. babaları diyorki siz anlamamışsınızıdır ölmemiştir o, nabzı atıyordur. Kimse kaderi tahmin edemez
yetişkinlilte kardeşlik ne kadar oluyorki, hele çalışansanız, yiğeninizin kaça gittiğini bile unutabilirsiniz, herkes hayat kavgasına düşüyor herkesin kendi karısı/kocası çocukları herkesden değerli, herkes kendi ailesiyle meşgul oluyor zaten

Yanlış anlaşılmasın ben yorumları okumadım kimseye binayen yazmıyorum, sadece genelde çok çocuğu savunanlar bunlarla savunur bi kaç örnek verdim yani

Kendin demişsin maddi olarak gücüm yok diye, bu devirde en önemli şey ona sağlyabileceğin imkan. 3 kardeş olup sıkıntı çekmesinden tek başına olup sıkılması daha iyidir bence. Kardeş evet mükemmel birşey, maddiyat verebileceğin eğitim bunun daha üzerinde bence...

Arkadaslar ben bir cocuk annesiyim. Yakin zamanda beklenmedik bir hamilelik gecirdim ve karnimda bebegim vefat etti. Cocugumun varligi, esimin destegiyle atlattm o gunleri. Simdi universite sinavina hazirlaniyorum. Ama icim icimi yiyor. Cocugum tek basina cok sıkılıyor. Bir daha cocuk dogurmaya bakmaya gucum, sabrim, butcem yok ama cocuguma haksizlik yaptigimi dusunuyorum. İnsanin kardesten ote yoldasi, dostu, arkadasi yoktur. Cocugumu bunlardan mahrum etmis olmak vicdanimi yaraliyor. Bu konuda sizin dusunceniz nedir? Tek cocukla yetinmek o cocuga haksizlik degil mi?
Benim kızım da tek ve 6 yasinda.devamli sizlaniyor neden kardesm yok diye.biz de sorun var olmuyor olsaydi eger iki kardesi daha olsun isterim.biz hep baslarnda olmicaz ilerde birbirlerine tutunacak dal olurlar.kardeslk guzel duygudr.bi sorunum olsa ablam yetisr en buyuk destekcimdr.abim kardesim hep yanimda.kizim bu duygulari yasamiyack diye cok uzuluyorm cok sıkıliyo cok pasif .bakiyorm kardesi olan arkadslari daha sosyal daha mucadeleci.bizim ki tek oldgundan hersey ona gore planlandgi icin mucade etmeyi bilmiyor daha doyumsz oluyor.bence bi sorununz yoksa cocugunzu mahrum etmeyin can kardesten

İleride yaşlandığınızda tek çocuk olmak çocuğunuza çok ağır gelecek
bunu düşünün

Arkadaslar ben bir cocuk annesiyim. Yakin zamanda beklenmedik bir hamilelik gecirdim ve karnimda bebegim vefat etti. Cocugumun varligi, esimin destegiyle atlattm o gunleri. Simdi universite sinavina hazirlaniyorum. Ama icim icimi yiyor. Cocugum tek basina cok sıkılıyor. Bir daha cocuk dogurmaya bakmaya gucum, sabrim, butcem yok ama cocuguma haksizlik yaptigimi dusunuyorum. İnsanin kardesten ote yoldasi, dostu, arkadasi yoktur. Cocugumu bunlardan mahrum etmis olmak vicdanimi yaraliyor. Bu konuda sizin dusunceniz nedir? Tek cocukla yetinmek o cocuga haksizlik degil mi?
Böyle kalıplaşmış fikirler insanı yormaktan başka bir işe yaramıyor.Tek çocuk psikolojisi diye birşey yok.Ya da her kardeş can yoldaşı olmuyor.Sonuçta belirli bir yaştan sonra herkes kendi hayatını yaşyor.Kendi kardeşerin varsa,onlardan pay biç.Bir insanın dostu arkadaşı bazen kardeşten aaileden daha yakın da olabiliyor.Bir de Allah herkese 2-3 çocukta vermiyor.Önemli olan bir çocuk kendini yalnız hissetmesin diye ona kardeş yapmak değil.Ona en iyi eğitimi vermek.Onu bu hayata karşı iyi yetiştirmektir.

bazen kadınlarda işin kolayına kaçar kendilerine göre kolayına, okumak zor gelir, kariyer, iş kurmak ya da başka türlü şeyler zor gelir onlara göre en kolayı çocuk bakmaktır o yüzden yapar. Mesela yirmili yaşların başlarında iki çocuğu olan ve zaten büyütmüş olan kadınlar 35 yaşından sonra 3. yapar, neden çünkü boş kaldı çocuklar büyüdü, aklına yapabileceği bişey gelmiyor, onlada çocuk yapıyor, aslında kendileri için çocuk yapıp, ilerde bak ben size baktım besledim büyüttüm okuttum kendim için hiç bişey yapmadım derler, eeee yapsaydın kim dedi sana yapma...
zaten de yalan, o 3 çocuğu bal gibi de kendin için yaptın, bi hobi gibi

kalabalık aileyi severim,bir kızım var ,2 çocuk daha istiyorum inşaallah
kızımın tek kalmasını da istemem
yaşınız küçükse,biraz erteleyebilirsiniz,bebeğinizin yaşıda önemli burda
bunları yazmamışsınız,şimdi olmasa bile ileride yapın bence.

Tek çocuk ebeveynleri bana hep bencil gelmiştir
kendi rahatları için çocuğuna bir kardeş düşünmemek
bir tane kardeşi olmalı anne baba olarak ne kadar başlarında olabilicez
iyi günde kötü günde kardeş çok gerekli oluyor
hele oğlunuz varsa mutlaka bir kız düşünün
tabi nasip kısmet meselesi
:KK70::KK70:demek kız çocuk düşünsün...düşünce gücüyle cinsiyet oluşturma demek...:KK19:çok iyiymiş..
bencillik mi,evet tabii...ilk çocuğu ne için yapıyor ki insanlar? ben kendim için yaptım..bu bencillikse evet öyleyim..2.çocuğa da karar verirsem yine kendim için , bebek kokusu özlemim için yaparım..
yoksa kimse kimseye sorumluluk yüklememeli..yaşamını çocuğuna adayıp,gün olup çocuk kendi yolunu çizdiğinde ama ben tüm hayatımı sana vermiştim dememeli..ya da kardeşler anlaşamdığında ,ilk çocuğa dönüp,sen yalnız kalma diye kardeşini yaptım dememeli..
çocuk da yapıyorsak sorumluluk kendimizde,anne babada...karar veren kişiler biziz,bebeklere sorulmuyor bu işler neticede doğmak istiyor musunuz diye..

tabi en önemlisi herşeyin hayırlısı
nice kardeşler görüyoruz kanlı bıçaklı veya birbirlerine soğuk
anlaşamayan, sevmeyen
ama niceleri de var ki (benle kardeşim gibi maşallah) can ciğer kuzu sarması
o yüzden dualarım hep bu yönde.. hayırlısı
Allah' ım eşimle bana özellikle kızımıza hayırlı ise bize sağlıklı hayırlı
evlat nasip eyle.. amin
Allah' ım isteyen herkese nasip eylesin hayırlısıyla inşallah

HAKSIZLIKTAN ZİYADE BENDE TEK ÇOCUK DÜŞÜNCESİNE BİRAZ SOĞUK BAKIYORUM ŞUAN İLK BEBEĞİME HAMİLEYİM ALLAHIM NASİP EDERSE İKİNCİYİDE DÜŞÜNÜYORUM ÇÜNKÜ ÇOCUĞUMUN KARDEŞLİK DUYGUSUNU TATMASINI ÖZELLİKLE İLERDE BÜYÜDÜĞÜNDE YANLIZ KALMAMASINI İSTİYORUM, BENİM ÜÇ KARDEŞİM VAR VE ÇOK MEMNUNUM TEK OLMAYI ASLA İSTEMEZDİM...

:KK70::KK70:demek kız çocuk düşünsün...düşünce gücüyle cinsiyet oluşturma demek...:KK19:çok iyiymiş..
bencillik mi,evet tabii...ilk çocuğu ne için yapıyor ki insanlar? ben kendim için yaptım..bu bencillikse evet öyleyim..2.çocuğa da karar verirsem yine kendim için , bebek kokusu özlemim için yaparım..
yoksa kimse kimseye sorumluluk yüklememeli..yaşamını çocuğuna adayıp,gün olup çocuk kendi yolunu çizdiğinde ama ben tüm hayatımı sana vermiştim dememeli..ya da kardeşler anlaşamdığında ,ilk çocuğa dönüp,sen yalnız kalma diye kardeşini yaptım dememeli..
çocuk da yapıyorsak sorumluluk kendimizde,anne babada...karar veren kişiler biziz,bebeklere sorulmuyor bu işler neticede doğmak istiyor musunuz diye..
Kız çocuk için çocuk yapanlar var ya onları haklı buluyorum bunu söylemek istedim nasip işi diye ekledim
bu kadar alaycı yazmanıza gerek yok
benim oğlum istemese ikinciyi asla düşünmüyordum tek çocuk olmasının yanlış olduğunun farkına vardım
Allah gönlünüze göre versin

Kız çocuk için çocuk yapanlar var ya onları haklı buluyorum bunu söylemek istedim nasip işi diye ekledim
bu kadar alaycı yazmanıza gerek yok
benim oğlum istemese ikinciyi asla düşünmüyordum tek çocuk olmasının yanlış olduğunun farkına vardım
Allah gönlünüze göre versin
ben anlamadım ,neden kız çocuk için çocuk yapıyorlar?cidden soruyorum bunu..
Allah herkesin gönlüne göre versin,çocuk olayı çok kişisel bir konu..sadece komiğime gitti kız çocuk yapın demeniz o yüzden..:)

ben anlamadım ,neden kız çocuk için çocuk yapıyorlar?cidden soruyorum bunu..
Allah herkesin gönlüne göre versin,çocuk olayı çok kişisel bir konu..sadece komiğime gitti kız çocuk yapın demeniz o yüzden..:)
Anne babanızı olan duygularınızı düşünün yeter
oğluma çok düşkünüm ilk göz ağrım onun yeri apayrı
kızım olduktan sonra kız isteyenleri anladım bu sevgiden değil başka bir şey
kız çocuk yapın demedim oğlunuz varsa kız düşünün dedim yani olmayabilir de nasip işi diye ekledim

Back