- 25 Nisan 2014
- 1.799
- 4.784
- 208
- Konu Sahibi afra tafra
-
Benim kızım da tek ve 6 yasinda.devamli sizlaniyor neden kardesm yok diye.biz de sorun var olmuyor olsaydi eger iki kardesi daha olsun isterim.biz hep baslarnda olmicaz ilerde birbirlerine tutunacak dal olurlar.kardeslk guzel duygudr.bi sorunum olsa ablam yetisr en buyuk destekcimdr.abim kardesim hep yanimda.kizim bu duygulari yasamiyack diye cok uzuluyorm cok sıkıliyo cok pasif .bakiyorm kardesi olan arkadslari daha sosyal daha mucadeleci.bizim ki tek oldgundan hersey ona gore planlandgi icin mucade etmeyi bilmiyor daha doyumsz oluyor.bence bi sorununz yoksa cocugunzu mahrum etmeyin can kardestenArkadaslar ben bir cocuk annesiyim. Yakin zamanda beklenmedik bir hamilelik gecirdim ve karnimda bebegim vefat etti. Cocugumun varligi, esimin destegiyle atlattm o gunleri. Simdi universite sinavina hazirlaniyorum. Ama icim icimi yiyor. Cocugum tek basina cok sıkılıyor. Bir daha cocuk dogurmaya bakmaya gucum, sabrim, butcem yok ama cocuguma haksizlik yaptigimi dusunuyorum. İnsanin kardesten ote yoldasi, dostu, arkadasi yoktur. Cocugumu bunlardan mahrum etmis olmak vicdanimi yaraliyor. Bu konuda sizin dusunceniz nedir? Tek cocukla yetinmek o cocuga haksizlik degil mi?
ooo çok gençmişsin24 yaşındayım
çalışmıyorum evde kızımlayım
Böyle kalıplaşmış fikirler insanı yormaktan başka bir işe yaramıyor.Tek çocuk psikolojisi diye birşey yok.Ya da her kardeş can yoldaşı olmuyor.Sonuçta belirli bir yaştan sonra herkes kendi hayatını yaşyor.Kendi kardeşerin varsa,onlardan pay biç.Bir insanın dostu arkadaşı bazen kardeşten aaileden daha yakın da olabiliyor.Bir de Allah herkese 2-3 çocukta vermiyor.Önemli olan bir çocuk kendini yalnız hissetmesin diye ona kardeş yapmak değil.Ona en iyi eğitimi vermek.Onu bu hayata karşı iyi yetiştirmektir.Arkadaslar ben bir cocuk annesiyim. Yakin zamanda beklenmedik bir hamilelik gecirdim ve karnimda bebegim vefat etti. Cocugumun varligi, esimin destegiyle atlattm o gunleri. Simdi universite sinavina hazirlaniyorum. Ama icim icimi yiyor. Cocugum tek basina cok sıkılıyor. Bir daha cocuk dogurmaya bakmaya gucum, sabrim, butcem yok ama cocuguma haksizlik yaptigimi dusunuyorum. İnsanin kardesten ote yoldasi, dostu, arkadasi yoktur. Cocugumu bunlardan mahrum etmis olmak vicdanimi yaraliyor. Bu konuda sizin dusunceniz nedir? Tek cocukla yetinmek o cocuga haksizlik degil mi?
ooo çok gençmişsin
ben ev hanımı olsam 2. yi çoktan yapmıştım
bizde bakacak kişi de sorun.. ne olacak bilmiyorum..
hayırlısı herşeyin
yok estağfirullah ne sorunu :)amin Rabbim herkese herşeyin hayırlısını versin ablacım
abla dememde sorun yoktur umarım )
Tek çocuk ebeveynleri bana hep bencil gelmiştir
kendi rahatları için çocuğuna bir kardeş düşünmemek
bir tane kardeşi olmalı anne baba olarak ne kadar başlarında olabilicez
iyi günde kötü günde kardeş çok gerekli oluyor
hele oğlunuz varsa mutlaka bir kız düşünün
tabi nasip kısmet meselesi
HAKSIZLIKTAN ZİYADE BENDE TEK ÇOCUK DÜŞÜNCESİNE BİRAZ SOĞUK BAKIYORUM ŞUAN İLK BEBEĞİME HAMİLEYİM ALLAHIM NASİP EDERSE İKİNCİYİDE DÜŞÜNÜYORUM ÇÜNKÜ ÇOCUĞUMUN KARDEŞLİK DUYGUSUNU TATMASINI ÖZELLİKLE İLERDE BÜYÜDÜĞÜNDE YANLIZ KALMAMASINI İSTİYORUM, BENİM ÜÇ KARDEŞİM VAR VE ÇOK MEMNUNUM TEK OLMAYI ASLA İSTEMEZDİM...Arkadaslar ben bir cocuk annesiyim. Yakin zamanda beklenmedik bir hamilelik gecirdim ve karnimda bebegim vefat etti. Cocugumun varligi, esimin destegiyle atlattm o gunleri. Simdi universite sinavina hazirlaniyorum. Ama icim icimi yiyor. Cocugum tek basina cok sıkılıyor. Bir daha cocuk dogurmaya bakmaya gucum, sabrim, butcem yok ama cocuguma haksizlik yaptigimi dusunuyorum. İnsanin kardesten ote yoldasi, dostu, arkadasi yoktur. Cocugumu bunlardan mahrum etmis olmak vicdanimi yaraliyor. Bu konuda sizin dusunceniz nedir? Tek cocukla yetinmek o cocuga haksizlik degil mi?
Kız çocuk için çocuk yapanlar var ya onları haklı buluyorum bunu söylemek istedim nasip işi diye ekledimdemek kız çocuk düşünsün...düşünce gücüyle cinsiyet oluşturma demek... çok iyiymiş..
bencillik mi,evet tabii...ilk çocuğu ne için yapıyor ki insanlar? ben kendim için yaptım..bu bencillikse evet öyleyim..2.çocuğa da karar verirsem yine kendim için , bebek kokusu özlemim için yaparım..
yoksa kimse kimseye sorumluluk yüklememeli..yaşamını çocuğuna adayıp,gün olup çocuk kendi yolunu çizdiğinde ama ben tüm hayatımı sana vermiştim dememeli..ya da kardeşler anlaşamdığında ,ilk çocuğa dönüp,sen yalnız kalma diye kardeşini yaptım dememeli..
çocuk da yapıyorsak sorumluluk kendimizde,anne babada...karar veren kişiler biziz,bebeklere sorulmuyor bu işler neticede doğmak istiyor musunuz diye..
ben anlamadım ,neden kız çocuk için çocuk yapıyorlar?cidden soruyorum bunu..Kız çocuk için çocuk yapanlar var ya onları haklı buluyorum bunu söylemek istedim nasip işi diye ekledim
bu kadar alaycı yazmanıza gerek yok
benim oğlum istemese ikinciyi asla düşünmüyordum tek çocuk olmasının yanlış olduğunun farkına vardım
Allah gönlünüze göre versin
Anne babanızı olan duygularınızı düşünün yeterben anlamadım ,neden kız çocuk için çocuk yapıyorlar?cidden soruyorum bunu..
Allah herkesin gönlüne göre versin,çocuk olayı çok kişisel bir konu..sadece komiğime gitti kız çocuk yapın demeniz o yüzden..:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?