- 12 Mart 2013
- 37.829
- 51.661
- 798
- Konu Sahibi afra tafra
-
Çocuk doğurmakla bitmiyor sadece, maddi manevi hazır olmak gerek. Benim bir çocuğum var, işimden ayrıldım kendim bakıyorum şu an, kreşe basladığında iş kurmayı planlıyorum. Yanlız evet çocuğum belki ama ben şu an ona zor yetebiliyorum, sırf yanlız olmasın diye düşünmüyorum ikinci çocuğu.Arkadaslar ben bir cocuk annesiyim. Yakin zamanda beklenmedik bir hamilelik gecirdim ve karnimda bebegim vefat etti. Cocugumun varligi, esimin destegiyle atlattm o gunleri. Simdi universite sinavina hazirlaniyorum. Ama icim icimi yiyor. Cocugum tek basina cok sıkılıyor. Bir daha cocuk dogurmaya bakmaya gucum, sabrim, butcem yok ama cocuguma haksizlik yaptigimi dusunuyorum. İnsanin kardesten ote yoldasi, dostu, arkadasi yoktur. Cocugumu bunlardan mahrum etmis olmak vicdanimi yaraliyor. Bu konuda sizin dusunceniz nedir? Tek cocukla yetinmek o cocuga haksizlik degil mi?
ben böyle şeylerin çocuklara has özel şeyler olduğunu düşünüyorum..aynı yaştaki çocuklar aynı tepkileri vermiyor ,aynı şekilde düşünmüyor ve aynı şekilde gelişim göstermiyorlar....abla abiden her güzel davranışı örnek alır diye düşünmüyorum ayrıca sırf bu sebeple daha başarılı olduklarına da inanmıyorum.kendimden örnek verşyorum.1 ay önce okulun pedagogu ile görüştüm hatta daha sonra bunu psikolog olan kuzenime sordum.
bilimsel mi bilmiyorum fakat kardesi olan cocuklar her alanda kesinlikle daha basarılı olduklarını gecmiş dönemde istatisliklerde kaydedilmiş.
mesela benim oglum daha yenı rakam yazmaya basladı ama abımın kızı onun kendısınden buyuk4 yas buyuk abısı var neredeyse alfabeyı yazabılır.
oglum ve bu kız kuzen 5 gun arayla dogdular.
cunku evde ornek alabılecegı bırı yok
Ben kendim acikcasi bir cocuga daha hazir degilim. Hem ruhsal olarak hem de zaten sinava hazirlaniyorum. Univ bittikten sonra da hemen calisma hayatina atilmak istiyorum. Yani en az on yillik planlarim kafamda hazir. Ama kendimi cok bencil hissediyorum. Ben kardesin ne demek oldugunu biliyorum. Ama cocugum bilemeyecek. Onu ondan cok dusunen seven bir kardesi olmayacak. Sirf ben hayati kendime ayirdigim icin.
bende senin gibiydim bundan birkaç ay öncebazen bende düşünüyorum kızım tek kalsın diye
ama sonra bana ve babasına bişey olursa yanında en azından kardeşi olur diyorum
hamile kalmak dogum yapmak gaz sancısı sezeryan agrısı aklıma geliyor birdaha vazgeçiyorum
sonra diyorum ki acaba saglıgım el verecek mi içime bir sızı düşüyor
bende isteyip uygulamaya koyamayanlardanım
bende senin gibiydim bundan birkaç ay önce
hem isteyip hem vazgeçiyordum
ama korunmayı bıraktım 4. ayımdayım şuan
hamile kalmadım henüz.. hayırlısı diyoruz eşimle
bende acabalarlaydım sürekli
kızım 8,5 yaşında ve ben daha yeni yeni düşünmeye başladım
ve konu sahibi bence kardeş olmalı
tabi Rab' bim çocuklarımıza sağlıklı hayırlı kardeş nasip etsin
hayırlısıysa olsun diyorum şimdi..
inşallah canımbenim kızım daha küçük 2,5 yaşında
şubatta 3 e girecek
keşke o kadar büyümüş olsaydı
şimdi dogum yapsam sezeryanlıyım 2 gece kim bakacak
nasıl duracak
yada dr bana hamile kalabilirsin diyecekmi
aklım çok karışık
umarım en kısa zamanda 2.kez anneligi yaşarsın soslu_makarna
Bu şartlarda ikinci bir çocuk daha yapmanız evladınıza haksızlık bence.Arkadaslar ben bir cocuk annesiyim. Yakin zamanda beklenmedik bir hamilelik gecirdim ve karnimda bebegim vefat etti. Cocugumun varligi, esimin destegiyle atlattm o gunleri. Simdi universite sinavina hazirlaniyorum. Ama icim icimi yiyor. Cocugum tek basina cok sıkılıyor. Bir daha cocuk dogurmaya bakmaya gucum, sabrim, butcem yok ama cocuguma haksizlik yaptigimi dusunuyorum. İnsanin kardesten ote yoldasi, dostu, arkadasi yoktur. Cocugumu bunlardan mahrum etmis olmak vicdanimi yaraliyor. Bu konuda sizin dusunceniz nedir? Tek cocukla yetinmek o cocuga haksizlik degil mi?
inşallah canım
ben doktora gittim geçen haftalarda
2 çocuk arasını açınca zor olur lafını doğruladı
32 yaşındayım hatta 33 artık yenilen şeylerden mi bilinmez
30 dan sonra bile zorlanılabiliyor dedi
sen kaç yaşındasın çalışıyor musun bide?
yaşın kaç?Arkadaslar ben bir cocuk annesiyim. Yakin zamanda beklenmedik bir hamilelik gecirdim ve karnimda bebegim vefat etti. Cocugumun varligi, esimin destegiyle atlattm o gunleri. Simdi universite sinavina hazirlaniyorum. Ama icim icimi yiyor. Cocugum tek basina cok sıkılıyor. Bir daha cocuk dogurmaya bakmaya gucum, sabrim, butcem yok ama cocuguma haksizlik yaptigimi dusunuyorum. İnsanin kardesten ote yoldasi, dostu, arkadasi yoktur. Cocugumu bunlardan mahrum etmis olmak vicdanimi yaraliyor. Bu konuda sizin dusunceniz nedir? Tek cocukla yetinmek o cocuga haksizlik degil mi?
Bir de o var dimi? Eger sirf cocuguma kardes yapmak icin hayallerimden vazgecersem cocugun psikolojisini kurtarayim derken kendim psikolojisi bozuk bir anne olabilirim. Bu konuda ihtiyacim olan sey tek cocuklarin da mutlu, ozguven sahibi olabileceklerini gosteren ornekler. Yasim da henuz 22. Nerden bulasti bana bu vesveselervalla insan hayatını çocuklarına adamamalı, adarsan en başta zaten kötülüğü çocuklarına yapmış olursun bencillik değil bu mantıklı olmak, sonra dersin ki ben onla için herşeyden vazgeçtim, çocuklarına böyle bi yük yüklemeye hakkın yok asıl,
tüm kardeşlerde iyi anlaşır diye bişey de yok, görüşmeyen arası bozuk o kadar kardeş var ki.
objektif olunca durum bu, ama sen bu kadar dert ettiğine göre 2. yi yapmalısın yoksa hiç huzur bulmucaksın diyorum
ben kendi adıma tek çocuğu bile zor isteyen biriydim, o yüzden tek çocuk bana gayet doyum sağladı, çocuğumunda yanlız olduğunu düşünmüyorum, bu olaylara nasıl baktığınla alakalı, bence objektif bak, duygusallığı bi kenara bırak derim
çünkü duygusallık herzaman dertsiz başına dert açar
bence tek çocukla hem çocuğunun olmasının güzelliğini yaşa hem de hayallerini gerçeklertir
şu payşaşımcı olmak konusunda da bişey daha söylemek istiyorum sana değil de genel manada,
mesela siz arabanızı paylaşmak istiyormunuz zırt pırt biri arabanızı istese hoşunuza gitmez değil mi, çocuklar içinde aynı şey geçerli, oyuncaklarıda onların kıymetlisi, yani bu konu çok kafaya takılcak bi konu değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?