Tek çocuk olmazmı?

bunu nereden çıkarttınız???
tek çocuğum ben ne şımarığım ne de yalnız..
hayata nasıl hazırlanırsanız o şekilde yaşıyorsunuz..
10 kardeşli bir ailede olsaydım da başka türlü olurdu muhtemelen..

tek çocuk hem yalnız hem şımarık olurmuş?

genellemelerden nefret ediyorum..

ne kardeşler görüyorum birbirlerinin gözlerini oyuyorlar.. kuyularını kazıyorlar,ölümse kimin ne zaman öleceğini kimse bilmiyor..

çocuğun şımarık veya sorunlu olması yetiştirilme tarzı ile ilgilidir..

tek çocuk kararıda maddi ve manevi şartlarlarla..

[/BSELAM ISRARLA KATILIYORUM SANA. YETİŞTİRME TARZI VE ÇOCUĞUN İÇİNDEN GELEN DUYGULARLA ALAKALI. SIRF ÇOCUK YALNIZ KALMASIN PAYLAŞMAYI ÖĞRENSİN DİYE ÇOCUK YAPILMAZ.ÇOK KARDEŞLER VAR ANLAŞAMAYAN. Kİ KALMIŞKİ ŞU ŞARTLARDA ŞU DÜNYAYA HER TÜRLÜ SIKINTI VARKEN BİRDEN FAZLA ÇOCUK GETİRMEK NE KADAR DOĞRU TARTIŞILIR. 2 BUÇUK AYLIK OLUŞUM VAR YÜCE RABBİM ONU BANA BAĞIŞLASIN BAŞKA DÜŞÜNMÜYORUM. ELALEM Bİ TANE OLMAZ DİYO SEN DARA DÜŞÜNCE YARDIMLARI DOKUNACAKMIYMIŞ. BENDE KESİNLİKLE BİR TANE....

Allahıma binlerce şükür 1 aylık çooook tatlı bir oğlum var ve 2.çocuğu kesinlikle düşünmüyorum. Allah oğluma sağlık ve ömür versin.maddi olarakta manevi olarakta ki özellikle benim psikolojim 2.yi kaldıramaz. şu ana kadar hiç yalnız kalmadım.hatta şu anda annem yemek yapıyor. canım anneminde yaşı mağlumki ben şu anda bile uykusuzluk çekiyorum. gece sadece emzirip yatıyorum uyutma ve oyalama işini annem yapıyor.sezeryan olduğum için daha çabuk iyileş ben bakarım diyor. Allah yalnız olanlara kuvvet versin eminim çok zordur..

bende başlarda hep istemem, bir tane yeter derdim. oğlum 5 yaşına geldiğinde bir kardeşi olsun istedik. 3 senedir hala istiyoruz, ama maalesef şimdi de olmuyor.senağlama

bende tek çocuktan yanayım hernekadar eşim ilerde 2.yi istesede.. bende tek çocugum ve ailem çok ii bir şekilde yetiştirdi tüm imkanlarını bana sağladılar.bi kardeşim olmasını isterdim ama şu durumumdanda şikayetçi değilim çok fazla ilgiyle büyüdüm.kendi kızımıda allah nasip ederse öyle büyütmek istiyorum bütün imkanlarımı maddi manevi ona vermek çok ii sekilde yetiştirmek istiyorum

ne kardeşler görüyorum birbirlerinin gözlerini oyuyorlar.. kuyularını kazıyorlar,ölümse kimin ne zaman öleceğini kimse bilmiyor..

çocuğun şımarık veya sorunlu olması yetiştirilme tarzı ile ilgilidir..

tek çocuk kararıda maddi ve manevi şartlarlarla..

istisnalar kaideyi bozmaz canım :kahve:

zaten hemen yapılıcak dıye bı durum yokkı ama bebısler ele avuca geldıgınde yanı kendılerıne sahıp cıkmaya basladıklarında ilk okula fılan basladıgında ıkıncı bence cok normal olması sahsen ben dusunuyorum :kahve:

kizlar bu tek cocuk düüsncesine hic ama hiv katilmiyorum en cok ben diyordum tek olcak diye asla daha doguramam diye ama ilerleyen zaman da bakinca olmuyor tek hem cocuk istiyorkardes hemde insan kendi özlüyor ben sizi hele sonra düüsncelerinizi duymak isterdim daha yeni dogum yapmisisniz yada hala hamilesiniz sizi söyle bir dört bes sene sonra görmek lazim ben tek derken bak ücüncü yolda ama bu kesin son ins rabbim olmayanlara versin yaseminsene de katiliyorum

Kalabalık ailede yetişmenin avantajlarını sonuna kadar kullanmış bir insan olarak, oğlumum tek kalması içime sinmiyor...

ya mantıgım öyle diyo ama 2.cocugu kaldırabilirmiyim bilmiyorum zaten yeterince kısıtlanmış hissedyorum kendimi

ya mantıgım öyle diyo ama 2.cocugu kaldırabilirmiyim bilmiyorum zaten yeterince kısıtlanmış hissedyorum kendimi

cnm bu arada avatardakı oglun mu bılmıyorum ama daha 3 aylık annesı neden otutturuyorsun onu yazık yaaa daha cok erken cnım oturtturma poposunda soun olur kakasını yapmada zorlanır benım 4,5 aylık olucak daha aben kucagımda bıle sanıyelık otutturuyprum

cnm bu arada avatardakı oglun mu bılmıyorum ama daha 3 aylık annesı neden otutturuyorsun onu yazık yaaa daha cok erken cnım oturtturma poposunda soun olur kakasını yapmada zorlanır benım 4,5 aylık olucak daha aben kucagımda bıle sanıyelık otutturuyprum

evet canım oglum aslında hic otutturmuyorum ordada ilk defa oturttum ve hemen resim cektim:):)

kesinlikle ilerde oğluma kardeş istiyorum,ilerde birbirlerine en büyük destek.

ben daha 3 aylık hamileyim ve beni neler beklediğini henüz bilmiyorum.ama biz üç kız kardeşiz ve başka dostumuz yok birbirimizden başka.doğumgünlerimizde iyiki bizi doğurmuşsun diye anneme teşekkür ederiz.onlar olmasaydı ben ne yapardım düşünmek bile istemiyorum.onlar herşeyim.keşke maddi gücüm daha fazla olsa bende daha fazla çocuk yapabilsem.birincisinin hakkından gelirsem mutlaka 2.ciyide istiyorum.kardeşsizlik çok zor olmalı.

ya çağmı atlıyor anlamıyorum öncelerde köylerde 7 8 cocuk yapan varmış o kadınlar hicmi depresyon gecirmiyodu hamilelik bence cok zor bi süreç artı logusalıkta bunları düşünüyorum aslında haksızlık yapıyorum cok fazla kendimi düşünüyormuşum gibi geliyor bana kardeşsiz olmaz ama şu an bana 2.olsa bakarım ama cok fazla zorlanıp darlanırım gibi geliyo

hamileyken cok zorlandım ikinciyi asla düşünmem diyodum ama simdi kızım büyüsede ikinciye hamile kalsam diyorum kızım 3 aylık bu arada.hamilelik günlerimi cok özlüyorum kızımı kucagıma alınca cektiğim bütün sıkıntıları unuttum iyiki hamile kalmısım iyiki doğurmusum diyorum ve kız olsun erkek olsun allahın izniyle ikinciyide cok istiyorum rabbim hayırlısıyla büyütmek nasip etsin hayırlı evlat nasip etsin herkese

benim fikrimde muhakkak ALLAH nasip ettiği sürece kardeşi olmasından yana.düşüncemde kızım okula başlamadan yapmak çünkü okul zamanında yaparsam kıskançlıklar doğuracağı için eğitimindede olumsuzluklar yaşayacaktır onla pek ilgilenemem gibii...nacizane fikrim bu benim çünkü bebek bakmak sorumluluk istiyor sabır istiyor ve daha neler istiyo bilirsiniz az çok

schrin bence bu soruyu sorman icin cok erken ,birak oglun buyusun ..zaten heralde hemen arka arkaya yapmazsin kardesi ,daha simdiden 2.olsun mu olmasin mi diye dusunme ..bu sorunun cevabini cocugun ele avuca gelince zaten daha mantikli bir karar verirsin ..tek olsun yada 2 olsun o zaman karar verirsin ..daha cok kucuk bebisin 2.dusunup simdiden kendini strese sokma canim ...

canım cocuk sahıbı olmadan karar almak cok kolay ama dogsun helekı brıaz buyusun o zaman anlarsın ne kadar yanlıs bı kara verdıgını kendı adınada dusun tek cocuk hem sımarık hemde yanlız olur unutma canım

aslında bireylerin şımarık olması tek çocuk ya da çok çocuk olayına baglı degil,genler ve yetiştirme tarzı dominanttır.ayrıca kişilerin fikirlerine dogru ya da yanlış demek bana çok mantıklı ve etik gelmiyor.kendi adıma herkesin fikrine saygı duyuyorum.herkes kendi şartlarını en iyi bilir.buna göre hiç,tek ya da çok çocuk.

çocuğun şımarık veya sorunlu olması yetiştirilme tarzı ile ilgilidir.

[/BSELAM ISRARLA KATILIYORUM SANA. YETİŞTİRME TARZI VE ÇOCUĞUN İÇİNDEN GELEN DUYGULARLA ALAKALI. SIRF ÇOCUK YALNIZ KALMASIN PAYLAŞMAYI ÖĞRENSİN DİYE ÇOCUK YAPILMAZ.ÇOK KARDEŞLER VAR ANLAŞAMAYAN. Kİ KALMIŞKİ ŞU ŞARTLARDA ŞU DÜNYAYA HER TÜRLÜ SIKINTI VARKEN BİRDEN FAZLA ÇOCUK GETİRMEK NE KADAR DOĞRU TARTIŞILIR. 2 BUÇUK AYLIK OLUŞUM VAR YÜCE RABBİM ONU BANA BAĞIŞLASIN BAŞKA DÜŞÜNMÜYORUM. ELALEM Bİ TANE OLMAZ DİYO SEN DARA DÜŞÜNCE YARDIMLARI DOKUNACAKMIYMIŞ. BENDE KESİNLİKLE BİR TANE....

aynen katılıyorum.keşke yorum yapan kişiler daha iyi düşünerek yazsalar.5 kardeş olmamıza ragmen,tek çocuk olanları boyle genellemek hoşuma gitmedi.yasakkelime

X