- 4 Ağustos 2023
- 993
- 1.368
- 33
Akrabanda ağır saçmalamış yani
kardeşi olmayan birine bunu söylemenin manası ne şimdi?oturup kendinize kardeş yapacak değilsiniz hani.kardeşin olması gerçekten iyi birşey ama mesela benim kardeşimin sorunları var eğitim hayatında yıllardır uğraşıyoruz ailecek bizi çok yıprattı maddi manevi keşke tek çocuk olsaydım dediğim zamanlar oluyor yani arada.yine onun dışında aramız çok iyi olduğu için arada aklıma tek çocuk olsaydım kafam rahat olsaydı demek gelsede ben kardeşim olmasından genel olarak mutluyum.tek çocuk olmanında mutlaka artısı eksisi vardır.her kardeşte iyi anlaşacak diye birşey yok o yüzden olmayacak şeyleri düşünmenin manasıda yok.ben çekirdek aile dışında akrabalık ilişkilerine pek inanmıyorum yani günün sonunda herkes kendi çekirdek ailesine bakıyor.mesela babam vefat etti yakın akrabalarımla aramız çok iyidir ama manevi destek pek bulamadık açıkcası isterdimki biraz daha anneme manevi destek olunsun kardeşimin sorunları konusunda ona telkinde bulunulsun falan ama dediğim gibi herkes kendi ile meşgul o yüzden kafaya takmayın akrabayı falan.