Tek cocuk olmak

Akrabanda ağır saçmalamış yani😂kardeşi olmayan birine bunu söylemenin manası ne şimdi?oturup kendinize kardeş yapacak değilsiniz hani.kardeşin olması gerçekten iyi birşey ama mesela benim kardeşimin sorunları var eğitim hayatında yıllardır uğraşıyoruz ailecek bizi çok yıprattı maddi manevi keşke tek çocuk olsaydım dediğim zamanlar oluyor yani arada.yine onun dışında aramız çok iyi olduğu için arada aklıma tek çocuk olsaydım kafam rahat olsaydı demek gelsede ben kardeşim olmasından genel olarak mutluyum.tek çocuk olmanında mutlaka artısı eksisi vardır.her kardeşte iyi anlaşacak diye birşey yok o yüzden olmayacak şeyleri düşünmenin manasıda yok.ben çekirdek aile dışında akrabalık ilişkilerine pek inanmıyorum yani günün sonunda herkes kendi çekirdek ailesine bakıyor.mesela babam vefat etti yakın akrabalarımla aramız çok iyidir ama manevi destek pek bulamadık açıkcası isterdimki biraz daha anneme manevi destek olunsun kardeşimin sorunları konusunda ona telkinde bulunulsun falan ama dediğim gibi herkes kendi ile meşgul o yüzden kafaya takmayın akrabayı falan.

Maddi durumumuz yok hanımefendi. Bakıcı tutun dediğinize göre bu durumu yaşamamışsınız. Kardeşten bahsettiğim babamı bırakabilecegim güvenli biri, aynı yası tutabileceğim biri vs. Çünkü hastanelerde bunu gördüm. Kardesle o acıyı bolusmeyi ve iş birliğinin verdiği o rahatlığı.
Bakıcı aynı bakmaz zaten mesela ben çocuk yapmayacağım param olur Allahtan bir problem çıkmazsa şuandada maddi durumum iyi ama parayı verdim al bana bak desekte karşıdaki insan asla bir evlat kadar bakamaz.tabi hayırsız evlatlar kardeşler vardır orası doğru ama insan yanında iyi günde kötü günde olacak yükü paylaşacak canından kanından birini ister çok haklısınız.kardeşim benim yanımda kalıyor bir rahatsızlık yaşadım son 1 yıldır aniden korkunç ağrı oluyor.ilk seferde ne olduğunu bilmiyorum mesela o olmasaydı beni kim acile götürecekti gece yarısı?o zamana kadar yalnız olsamda sorun olmaz diye düşünüyordum ama sonra bir kardeşin olmasının cidden iyi olduğunu düşünmeye başladım.

Merhaba. Yaşım oldu 19. Tek çocuğum Bu zamana kadar hiç takmadım ama takmaya başladım artık. Bir akrabam kardeş kardeşe sarılacak ama sen yalnız kalacaksin demişti bana . Sonra düşündüm ki anne babamdan sonra kimsem yok. Çoğu akrabam ile de pek görüşmem. Kendi kendime yetmeyi öğrendim aslında ve biraz bencilim . Sadece te kardeş planlara sormak istedim . Tek kardeş olmanın eksileri neler? Keşke kardeşim olsaydı dediniz mi ?
akraban saçmalamış, böylelerinin kimseye de hayrı olmaz zaten. tek çocuğum biyolojik olarak ama baba bile demediğim şahsın ikinci evliliğinden sonra 2 tane daha kardeşim oldu tabi kardeş denirse ikisine de. :KK70: ne kendilerine ne de bana hayırları oldu. olmasınlar, benden de uzak, allah’a yakın olsunlar. bir de teyzemin çocuğundan abim gibi gördüğüm kuzenim var sağ olsun. ben onu asıl abi-kardeş olarak görürüm işte. abim sayesinde kardeşim olsun kafasında olmadım çok şükür. ailem beni çocukluğumdan beri pek önemsemedi, sevmedi, hâlâ daha öyle. maddi bile olsa bir şeyleri zorla yapıyorlar. o derece bir ilgisizlik var onlarda. ama aileme rağmen beni tek önemseyen abimdir sağ olsun. <3 ne kardeşler var ki birbirinin kuyusunu kazıyor, arkasından binbir türlü işler çeviriyor, hatta birbirlerinin ölmelerini bile istiyor. her zaman öz kardeşimiz olmak zorunda değil güzelim, varsa kuzenin, arkadaşların kardeşin olabilir. sen hayatını kurtarmana bak. allah seni iyi insanlarla karşılaştırsın inşallah. 🙏

Son düzenleme:
Benim de olmadı ama o öyle diyince. Dedi doğum anında Tek başına kalacaksın falan bir korkuyor insan...
Mağarada doğurmayacaksanız nasıl tek kalacaksınız? Doktorlar, ebeler, hemşireler, eşiniz, arkadaşlarınız…..ananız babanız yarın ölecek diye haber mi geldi size ne tuhaf düşünceler

Şu an tek kardeş olmanın dezavantajını yaşıyorum. Babam hasta ve bakılması gerekiyor. İsim ve okulumdan kalmak üzereyim. Keşke birkaç kardeşim olsa ve nöbetleşe bakabilsek. Miras konusunda şanslı hissederdim kendimi paranın canı batsın sağlık olmayınca
Benim abim var.
37 yaşındayım, 18-19 yaşımdan beri babam çok ağır hasta ve tek ilgilenen hatta babamızla tek görüşen benim. Evliliğimin ilk yılı komple hastanede geçti hergün istisnasız, bir akşam karı-koca evimizde yemek yemedik. Eğitimimi bırakmak zorunda kaldım defalarca. Ben tek çocuk değildim de ne oldu

Benim de olmadı ama o öyle diyince. Dedi doğum anında Tek başına kalacaksın falan bir korkuyor insan...
Bir ablam var ama doğumda doğumhaneye gelmedi. Herkes gibi dışarıda bekledi. Gelmesini de istemezdim, bir tecrübesi veya bilgisi yok. Ilkinde zaten yalnızdım yasak vs dediler. Şimdi fotoğrafçılar bile girebiliyor doğuma normal şartlarda. Eşiniz , anneniz, yakın bir arkadaşınız size eşlik edebilir, kendinize bir doula veya özel ebe ayarlayabilirsiniz. Bir sürü size destek olabilecek seçenek olur. Ve de siz şimdi kardeş isteseniz bile anne ve babanız bunu istemedikten sonra sadece sizin isteminizle olabilecek bir şey de değil. Kardeş olmak için illa da kan bağı olması da gerekmiyor bir de. Mesela kendi ablamdan daha fazla sevdiğim ve değer verdiğim bir ablam var. Öz değil ama kan bağı gerekmiyor kardeşlik bağı gelişmesi için. Siz de eğer aileniz başka çocuk düşünmüyor ise böyle kendinize güzel bağlar kurabildiğiniz dostluklar kazanabilirsiniz, kardeş gibi.

Beni de ablama kardeş olsun niyetiyle yapmışlar. Bunu duyunca sanki kasaptan et almışlar da beni de gidip manavdan yanına patates de yakışır diye almışlar gibi hissediyorum. 😂

Merhaba. Yaşım oldu 19. Tek çocuğum Bu zamana kadar hiç takmadım ama takmaya başladım artık. Bir akrabam kardeş kardeşe sarılacak ama sen yalnız kalacaksin demişti bana . Sonra düşündüm ki anne babamdan sonra kimsem yok. Çoğu akrabam ile de pek görüşmem. Kendi kendime yetmeyi öğrendim aslında ve biraz bencilim . Sadece te kardeş planlara sormak istedim . Tek kardeş olmanın eksileri neler? Keşke kardeşim olsaydı dediniz mi ?
Abim var çok şükür 3 yıldır görüşmüyorum.

Kızkardeşim.ablam var iyiki varlar onlar benim daimi arkadaşım. Benim bir kızım var. Kardeşi olsun istiyorum ama ikinciye bakacak enerjim ve zamanım yok artık kendime de vakit ayırmak istiyorum o nedenle ikinciyi düşünmüyorum. Yapacak bişey yok

Tek çocuğum. Allah razı olsun iyi ki annem bir tane daha doğurmamış. Çevremde kardeşi olanları görüyorum,hepsi dertli. Çok şükür ben rahatım. 19 yaşında kardeş isteyene de ilk kez denk geliyorum şaşkınım 😂

Maddi durumumuz yok hanımefendi. Bakıcı tutun dediğinize göre bu durumu yaşamamışsınız. Kardeşten bahsettiğim babamı bırakabilecegim güvenli biri, aynı yası tutabileceğim biri vs. Çünkü hastanelerde bunu gördüm. Kardesle o acıyı bolusmeyi ve iş birliğinin verdiği o rahatlığı.
Kardeşle acılar paylaşılamayabiliyor da.
Binlerce örnek verebilirim size. Misal siz ana baba cenazesi gibi çok zor bir şeyle uğraşırken eve gidip eşyaları boşaltan şerefi bozuk kardeşler var. Miras için babanız ölüm döşeğindeyken sahte doktor raporu alıp da noterden vekaletname çıkaran kardeşler var. Onlarla acı paylaşılmıyor. Üzülmeyin o yüzden. Zaten üzülmenizin çözümü de yok bu yaştan sonra kardeşiniz olamayacağına göre.

Ben de tek çocuğum bencillik bir gün herkesin gidebileceğini kardeşim bile olsa bir gün beni bırakabileceği biliyorum yalnızlıkla barışyosun bir süre sonra hep kendini öyle alıştırman gerekiyor kardeşleri olan her daim yanında mı oluyor bana kalırsa hayır evlenince herkes kendi yuvası ile meşgul oluyor herkes bir gün gidebilir o yüzden mutlu olmasını bilmen gerek

Tek cocugum, bir yazlik evim var, annem babam orayi cok sevdi, devamli kaliyorlar, ben senede 2-3 hafta gidebiliyorum, ev epey eskiydi, ona param yetmisti. Icinde yasarken her yerini yaptirdilar sagolsunlar. Kardesim olsa tadilatina harcanan para sorun olurdu eminim. Kardesler arasinda adil davranilmasi cok zor, bir de her zaman bir kardes, digerinden fazlasini istiyor.Buyuk kavgalar cikabiliyor. Kardes olmak icin ayni annenin karnindan cikmak gerekmiyor, kardesim olsa belki bu kadar yakin olmayacagim dostlarim var. Cunku cikar iliskimiz, kavgamiz yok.

32 yaşında ve tek çocuğum.
25 yaşından sonra keşke bir kardeşim olsaydı dedim yalan yok.
Ama iyi tarafından bakmak gerekirse annem de babam da işe yaramaz tipler olduğu için bir çocuğun daha hayatını mahvedemediler.
Eşim kalabalık aileden geliyor. Birbirlerine sorun çıkarsalar da, samimi olmasalar da zor zamanlarında yalnız değiller.
Kendi çocuğum da tek çocuktu, 7 sene sonra hadi kardeşi olsun dedik.

Artısı da çok, eksisi de çok. Biri mükemmel diğeri kötü değil yani. Tercih.

Bu işler hiç belli olmuyor. Abim keşke olmasaydı dediğim çok oldu. Hayatım çok başka yerlerde olurdu onun belalarıyla uğraşmak zorunda kalmasaydım.

Kardeşiniz olsada sevip anlaşacağınızdan emin olamazsınız ki. Belki bu yaşlarda iyi olurdunuz ama evlendikten sonra zaman geçtikten sonrada işler değişebilirdi. Kardeşim var erkek. Evet orda bi yerde duruyo. Ama kız arkadaşım var 2 tane çok samimiyim. Onlar sayesinde kız kardeş aramıyorum.

Tek çocuğum ben de. Annemi zaten yıllar önce kaybettim, umarım yakın zamanda olmaz ama babam da gidince kök ailemden kimse kalmayacak. Çok zor zamanlar geçirdim ve bu sırada bir kardeşin, aileden birinin eksikliğini çok hissettim. Ama şu noktadan sonra yapacak bir şey yok, şimdiden sonra akrabanın böyle saçmalamasının da bir anlamı yok. İnsan zamanla tek başına olmaya alışıyor, kendi ailenizi kurduğunuzda da nispeten yalnızlıktan kurtulursunuz, ben öyle yaptım. Üzmeyin kendinizi. elinizde olan şeyler değil sonuçta.

tek çocuğum ve çok mutluyum 41 yaşındayım öğretmenim yoğun çalışıyorum babam tam yatalak annemde hasta bir şekilde bakılıyor işler yoluna giriyor evet çok yoruluyorum ama bir kere bile kardeşim olsaydı nöbetleşe bakardık demedim olsaydı bakıp bakmayacağından emin olamam ki onunda hayatı olacaktı belki gelmezdi bakmazdı bilemem en azından şu an gelmedi bakmadı diye bir derdim yok kendi göbeğimi kendim kesiyorum evi de istediğim gibi çekip çeviriyorum ama tavsiyem şudur kesinlikle para kazanabileceğiniz bir işiniz mutlaka olsun benim işime kardeş değil de para çok yaradı parasını verdim hallettim kimseyi çekmedim

tek cocuk olmayı hep sevdim taki ailedeki büyüklerin sağlık sıkıntıları oluncaya dek. Allah göstermesin tekrar o gibi durumlarda insanın bir kardeşi olması iyi oluyor

Kardeş var dünyanı cennet eder, kardeş var dünyayı dar eder.. 2 abim 1 ablam var . Ablam tartışsak bile baştacımdr anne emeği vardr üzerimde, küçük abim keza öyle ama büyük abim 😢 Allah acısını göstermesin ama aramız 10 yaş belki ondan hiç kardeş gibi hissettrmedi bana... inanılmaz bencil ve zor bi adam... eşi ve kendisi tencere kapak gibi başımızı ağırtmaktan başka hiç bi işe yaramazlar.

Back
X