- 13 Mayıs 2021
- 1
- 5
- 16
- 26
- Konu Sahibi Dilhunveleyl
-
Bunun tek çocuk olmasıyla ilgisi olduğunu düşünmüyorum bence başka sorunları olabilir aileyle alakalı birazdaArkadaşımın tek çocuk, 13 yaşında , aşırı mutsuz ve yalnız bir çocuk
Ya bu en ilginç güncellemeleri heraldeSenin ki en azından çıkarıp gösteriyor. Benim oğlan afiyetle yiyor onları. Benim kızdığımı biliyor özellikle karşıma geçip yiyor
Bende napayim afiyet olsun. Güzel mj bari diyorum. Utanmadan güzel diyor birde
Ben burda okumustum bir ailenin tek cocugu var. Kaza yapıyorlar o cocuk vefat ediyor aile keske bir evladımız daha olsaydı teselli olurdu diye yas tutuyormuş.bazen bu sebeble olabilir mi diyorum ama yine aynı yollardan gdcmek aynı zorlukları yasamak nasıl olur bilmiyormBenim de oğlum tek büyüyor, ikinciyi düşünmüyorum. Bu soru bazen benim de aklıma geliyor. Fakat yeni nesil genelde tek çocuk geliyor sanki, ikinciye çoğu aile cesaret edemiyor maddi ve manevi olarak.
Üniversitede bir arkadasim vardı. Tek çocuktu. O kadar bencildi ki anlatamam. Bazen o geliyor aklıma acaba diyorum bi.
Afiyet olsun .Ya bu en ilginç güncellemeleri heraldeben de bu yaslarda müstakil evimizde oturyormusuz pencerede sinekler ölürmüş sineklige yapısırmıs onları alıp yiyormusum
Aynen çok zor bende tek başıma bakıyorum artık kendimden geçmiş bi haldeyim sanki tır çarpmış gibiyim bazen çıldırma derecesine gelebiliyorum 1 çocuk nasılsa diye geçmemek lazım ha 1 ha 2 ne farkeder çocuk büyütmenin neresi kolay kiBizde 4 kardes büyüdük kızım tek. Ama 2.için benmde cesaretim yok hele bu phalalıkta tekrar o bez masrafları,mama masrafı,o ek gıda sureci ona ayrı bize ayrı pişirme,memeden kesme süreci,yürümeye basladıgnda sürekli pesinde kosturma gözetme sureci,yemek yedirme cabaları,bez bırakma sureci ayyyahhhhh yok anam tekrar aynı seyleri yasamayı göze alamıyorumama kış memleketindeyiz 8-9 ay evden cıkamıyor oyun evi alanı falanda yok ve cok sıkılıyor sureklide ilgilenemiyorum bi kardesi olsa herseyı beraber oynayıp ogrenseler ne güzel plur diyorum. Mesela bir parka goturyorum vurup bagırmayı ogreniyor şimdi de brun karıstırmayı ogrenmiş baya burnuna sokuyor eliini pislik cıkarıp bana gösteriyor ayne iyyençç o ne diyorum üzerime sürüyor elini sen bunu nerden ogrendin diyorum yine yapıyor.yasıtı arkadasıda yok hep buyuk buyuk ablaları var binada mahallede onlarla oynuyor parkta uzak durekli cıkaramıyorım ama gunlyk cıkmaya calısıyoruz babası yokken bile aksam yemegnden sonra cıkıp 10 a kadr oynatırım eve geliyor yine sıkılıyor park istiyor uyu artık bre..Bari bi kardesi olsa birlikte büyüycekleri için dısarıdan vurma bagırma tuhaf seyleri ogrenmez diyorum ama işte onuda buralarda tek basıma asla o gücü görmüyorum kendimde
İnanın böyle düşünen çok insan var. Kimbilir nasıl biri ki size böyle illallah ettirmiş.Kardeşim var keşke olmasaydı.
O çocuk büyürken nenesinin bir sizde bir diğer kardesinde kalacağını görecek ama ileride siz yaşlandığınizda sadece kendisinin bakacağını bilecek. O yüzden eşini de işini de ufak yaştan buna göre planlayacak
İmkanı olan ikinci çocuğu yapsın aileler için kolay değil biliyorum ama kardeş benim için çok kıymetli ben şöyle tanımıyorum : dışarıda kıyamet kopsa kapılar kapanır sen kardeşinle bir sofraya oturursun. Dünyada yalnız kalma hissi çok kötü kuzen ayrı yeğen ayrı
Her çocuk aynı olacak diye bir şey yok sizin bencillik olarak gördüğünüz davranış karakter meseleside olabilir tek çocuk olarak büyüyüp kendine özgüveni olan okumuş bilgili insanlar da var herşey kardeşte bitmiyor kiBenim de oğlum tek büyüyor, ikinciyi düşünmüyorum. Bu soru bazen benim de aklıma geliyor. Fakat yeni nesil genelde tek çocuk geliyor sanki, ikinciye çoğu aile cesaret edemiyor maddi ve manevi olarak.
Üniversitede bir arkadasim vardı. Tek çocuktu. O kadar bencildi ki anlatamam. Bazen o geliyor aklıma acaba diyorum bi.
Kesinlikle çok haklısınız. Annemde dayımdan çekmiş. Bizim sülalede kardeş yapmak hata sayılıyor artık.İnanın böyle düşünen çok insan var. Kimbilir nasıl biri ki size böyle illallah ettirmiş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?