- 13 Mayıs 2021
- 1
- 5
- 16
- 26
- Konu Sahibi Dilhunveleyl
-
Benimde tek cocuk ben kardeş düşünüyorum. Şuan 10 yaşında genel olarak tek büyüdü. şimdiye kadar bencillikle karşılamadık. Aksine paylaşımcı. İnşallah ileride değişmez.Benim de oğlum tek büyüyor, ikinciyi düşünmüyorum. Bu soru bazen benim de aklıma geliyor. Fakat yeni nesil genelde tek çocuk geliyor sanki, ikinciye çoğu aile cesaret edemiyor maddi ve manevi olarak.
Üniversitede bir arkadasim vardı. Tek çocuktu. O kadar bencildi ki anlatamam. Bazen o geliyor aklıma acaba diyorum bi.
Benim oğlum da 2,5 yaşında, şu anlık bencil değil ama bunu söylemek için erken biliyorum. Ama bazen çok mu simarttik diye düşünüyorum açıkçası.Benimde tek cocuk ben kardeş düşünüyorum. Şuan 10 yaşında genel olarak tek büyüdü. şimdiye kadar bencillikle karşılamadık. Aksine paylaşımcı. İnşallah ileride değişmez.
Ayrıcalıklarım daha çok. Arkadaş ortamında kötü bir etki yaratacak bir durum olmuyor yani ben yaşamadım en azından. Ben normalde de istemiyordum ama annemin ikinci evliliğinde babamında yaşının fazla olması, ekonomik durumlar vs. çocuk yapmadılar. Herkes '' kardeşin olsa öyle demezdin, kardeş bi başka oluyor, gideceğin bir kapın oluyor '' derdi. O zamanda istemiyordum hala istemiyorum. Çünkü çocuk yetiştirmek kolay değil, maddi manevi ayrımcılık yapmadan, iki kardeşi gerçekten birbirine değer verecek sevgi ve saygıyla büyütmek dile kolay ama büyük emek ister. Bizim sülalede afedersin herkes özellikle her zaman düşmandır birbirine annem ve yamyam dayılarım dahil. Bir tane hayırlı kardeş görmedim. Sanki bizim de öyle olacakmış hissi doğardı içime birde annem zaten bakabilecek bir psikolojide değildi. Onun dışında üniversiteyi dışarıda okudum kardeşim olsa onun masrafıda olacağı için gidemezdim belkide. Genel olarak ben çok memnunum ne bilmek istersiniz bilmiyorum ama bana göre avantajHerkese merhaba.
Tek çocuk olanlara sormak isterim; çocukluk, ergenlik, yetişkinlik dönemlerinde çoğunlukla arkadaş ortamlarında bir farklılık (iyi yada kötü ayrıcaklarını ) hissettiniz mi? Ben üç kardeşimle beraber büyüdüm. Fakat kızım tek çocuk olarak büyüyor bu yüzden merak ediyorum. Cevaplarsanız sevinirim
Merhameti aşılayabilirsen bir sıkıntı olmuyor. Ben bunu hayvanlar üzerinden uyguladım. Kafamdan uydurduğum hikayelerde anlattım. Çiçek koparsa onunda ailesi olduğunu, yaşamının sonra ereceğini, orada ne kadar mutlu olduğunu, dalında neden kalması gerektiğini anlattım. Karınca yuvası görsek onları izlettim ve mücadelelerini hikayeye dökerek anlattım. Ve niceleri. Bunların çok faydasını gördüm. Yaşıtları bir canlıya zarar verir gibi olsa hemen uyarıyor ve nedenlerini anlatıyor. Bir arkadaşı gelse herşeyini paylaşıyor. Belki sizede faydası olur ben bunlara 3 yaşında başlamıştım.Benim oğlum da 2,5 yaşında, şu anlık bencil değil ama bunu söylemek için erken biliyorum. Ama bazen çok mu simarttik diye düşünüyorum açıkçası.
Senin ki en azından çıkarıp gösteriyor. Benim oğlan afiyetle yiyor onları. Benim kızdığımı biliyor özellikle karşıma geçip yiyorBizde 4 kardes büyüdük kızım tek. Ama 2.için benmde cesaretim yok hele bu phalalıkta tekrar o bez masrafları,mama masrafı,o ek gıda sureci ona ayrı bize ayrı pişirme,memeden kesme süreci,yürümeye basladıgnda sürekli pesinde kosturma gözetme sureci,yemek yedirme cabaları,bez bırakma sureci ayyyahhhhh yok anam tekrar aynı seyleri yasamayı göze alamıyorumama kış memleketindeyiz 8-9 ay evden cıkamıyor oyun evi alanı falanda yok ve cok sıkılıyor sureklide ilgilenemiyorum bi kardesi olsa herseyı beraber oynayıp ogrenseler ne güzel plur diyorum. Mesela bir parka goturyorum vurup bagırmayı ogreniyor şimdi de brun karıstırmayı ogrenmiş baya burnuna sokuyor eliini pislik cıkarıp bana gösteriyor ayne iyyençç o ne diyorum üzerime sürüyor elini sen bunu nerden ogrendin diyorum yine yapıyor.yasıtı arkadasıda yok hep buyuk buyuk ablaları var binada mahallede onlarla oynuyor parkta uzak durekli cıkaramıyorım ama gunlyk cıkmaya calısıyoruz babası yokken bile aksam yemegnden sonra cıkıp 10 a kadr oynatırım eve geliyor yine sıkılıyor park istiyor uyu artık bre..Bari bi kardesi olsa birlikte büyüycekleri için dısarıdan vurma bagırma tuhaf seyleri ogrenmez diyorum ama işte onuda buralarda tek basıma asla o gücü görmüyorum kendimde
Ben tek çocuğum ve aşırı mutluyum bu durundanHerkese merhaba.
Tek çocuk olanlara sormak isterim; çocukluk, ergenlik, yetişkinlik dönemlerinde çoğunlukla arkadaş ortamlarında bir farklılık (iyi yada kötü ayrıcaklarını ) hissettiniz mi? Ben üç kardeşimle beraber büyüdüm. Fakat kızım tek çocuk olarak büyüyor bu yüzden merak ediyorum. Cevaplarsanız sevinirim
Hahah ben şöyle anlatayım. Ben de tek çocuğum. Ailemle yaş farkımız da 34. Hele dede nene de yoksa akrabalık bağları da kuvvetli değilse inanın çekilmez oluyor. Ben hep yalnızdım mesela. Yalnızlık nedir çok iyi bilirim. Ama işin en kötü kısmı da şu: o çocuk hayatını ister istemez size göre kuracak. O çocuk büyürken nenesinin bir sizde bir diğer kardesinde kalacağını görecek ama ileride siz yaşlandığınizda sadece kendisinin bakacağını bilecek. O yüzden eşini de işini de ufak yaştan buna göre planlayacak. Her şeyi öğrenmeye çalışacak. Bir gün tek kalıcam diye sürekli diken üstünde olacak. Ve belki de benim şu an olduğu gibi psikolog ile surunecek. Ben tek çocuk olmak istemezdim keşke benim de kardeşim olsaydı. Bir gün dazlak gibi ortada kalacağını bilerek yaşamak çok zor. O yüzden de kimseye güvenip de emin olamıyorsunHerkese merhaba.
İlk 3.5 sene tek çocukluydum.Şimdi iki kızım var.İnanın ilki ne zormuş diyorum.Tek çocuk bence daha zor.Minik kızım 20 aylık olmuş bile diyorum.Üzerine çok titremeyince daha iyi sözünü dinliyor,ilk kızım bir hayır dersek ortalığı yikardi.Beraber oynuyorlar sana sarmiyorlar.İnanin küçük kızımla doğru düzgün oynamadım hep ablasıyla oynar.Ve inanılmaz hızlı öğrendi herşeyiBenim de oğlum tek büyüyor, ikinciyi düşünmüyorum. Bu soru bazen benim de aklıma geliyor. Fakat yeni nesil genelde tek çocuk geliyor sanki, ikinciye çoğu aile cesaret edemiyor maddi ve manevi olarak.
Üniversitede bir arkadasim vardı. Tek çocuktu. O kadar bencildi ki anlatamam. Bazen o geliyor aklıma acaba diyorum bi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?