Tek çocuk olanlar

Dilhunveleyl

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2021
1
5
16
26
Herkese merhaba.
Tek çocuk olanlara sormak isterim; çocukluk, ergenlik, yetişkinlik dönemlerinde çoğunlukla arkadaş ortamlarında bir farklılık (iyi yada kötü ayrıcaklarını ) hissettiniz mi? Ben üç kardeşimle beraber büyüdüm. Fakat kızım tek çocuk olarak büyüyor bu yüzden merak ediyorum. Cevaplarsanız sevinirim

Senin ki en azından çıkarıp gösteriyor. Benim oğlan afiyetle yiyor onları. Benim kızdığımı biliyor özellikle karşıma geçip yiyor 🤣🤣
Bende napayim afiyet olsun. Güzel mj bari diyorum. Utanmadan güzel diyor birde 😁😁
Ya bu en ilginç güncellemeleri heralde 😆 ben de bu yaslarda müstakil evimizde oturyormusuz pencerede sinekler ölürmüş sineklige yapısırmıs onları alıp yiyormusum🤢🤮🤮🤢

Benim de oğlum tek büyüyor, ikinciyi düşünmüyorum. Bu soru bazen benim de aklıma geliyor. Fakat yeni nesil genelde tek çocuk geliyor sanki, ikinciye çoğu aile cesaret edemiyor maddi ve manevi olarak.

Üniversitede bir arkadasim vardı. Tek çocuktu. O kadar bencildi ki anlatamam. Bazen o geliyor aklıma acaba diyorum bi.
Ben burda okumustum bir ailenin tek cocugu var. Kaza yapıyorlar o cocuk vefat ediyor aile keske bir evladımız daha olsaydı teselli olurdu diye yas tutuyormuş.bazen bu sebeble olabilir mi diyorum ama yine aynı yollardan gdcmek aynı zorlukları yasamak nasıl olur bilmiyorm

• Üzgünüm
Reactions: Kuf
Bencil değilim ama yalnız büyüdüm ben de çoğunlukla. Kendi kendime koltuk altlarına lastik geçirir lastik oynardım evde. Tüm ilgi bendeydi, bazen güzel bazen değil bu durum. Genelde kendini açmak zor oluyor benim için. Büyürken hep 2 çocuk yapacağım ben derdim ama bu şartlarda kolay da değil, en mantıklısı sosyal çevresini genişletmek o yüzden.

Benim kardeşim var ancak kuzenim tek çovuk
Tek çocuk olan arkadaşlarım da var
Genelde herkes tarafından hem anne hem baba ilgi odağı olan şanslı çocuklar oluyorlar.
Ben mesela kardeşimi dünyaya değişmem ama tek çocuk olsaydım belki özel okullarda okuyacaktım
Bir değil 2 evim olacaktı
Okulu bitirince yurt dışında kariyer yapacaktım.
Ailenin ilgisi ve sevgisi bölünmüyor.
Herşeyin en iyisi olsun on tane çocuğum yok ya diyorlar.

Ben uzun bir süre tek çocuktum. Sonradan bir sürpriz kardeş geldi ve travma yaşadım resmen tek çok mutluydum. Hala daha bu yaşımda kardeşimi sarıp sarmalamam, zaten biraz bela bir tip de oldu aileye. Kendim kesinlikle tek çocuk düşünüyorum Allahtan bir çoklu doğum gelmezse.

Ben tek çocuk ve hem anne hem baba tarafının tek torunuyum. Kızım da tek çocuk.
Tek çocuk olmak hayatımda sadece düğün dernek zamanında zorladı beni, her işe kendim koşmuştum :D
Tek çocuklar hayır diye kestirip atabildiği için, istediğini rahatça ifade edebildiği için bencil olarak adlandırılırlar ama bencillik bu değildir.

Oğlum 22 yaşında tek çocuk hiçbir pismanlığı olmadığını söyler kardeşi olmadığı için.

Ancak bizde ne baba ne de anne tarafından parmakla gösterilecek bir kardeşlik yakınlığı olmadığı için özenti olmaması normal.

Bizim kardeşliklerimiz işi düşünce maalesef.

Kendine yük olacak , üzücek kardeşi olacağına iyi dostları olsun.

ben de tek çocuk olarak büyüdüm. 19 yaşındaydım kardeşim olduğunda. oldukça kalabalık amcalar, halalar, teyzeler kuzenlerle çok sevilerek büyüdüm. ama kendi ayaklarımın üzerinde durmaya başladığımda, başkaları tarafından aynı ilgiyi göremeyince elbette bi bocaladım. çok güzel bir çocukluk geçirdim ama bunca kalabalığa rağmen kuzenlerim evde kardeşleriyle oynarken ben evimde yapayalnızdım. şuan 38 yaşındayım. aramızda jenerasyon farkı olmayan, her şeyimi paylaşabileceğim bir kardeşimin olmasını çok isterdim. o bahsedilen yalnızlığı şu yaşımda hala hissediyorum yani. annem var ama üzülür diye her şeyi paylaşamıyorum. akıl danışamıyorum. arkadaşlarım var ama herkese içimi açıkça dökebilen birisi değilim. o nedenle 2 yaş arayla 2 evladım var. inşallah hayalimdeki kardeşlik ilişkisini onlar yaşar.

Bizde 4 kardes büyüdük kızım tek. Ama 2.için benmde cesaretim yok hele bu phalalıkta tekrar o bez masrafları,mama masrafı,o ek gıda sureci ona ayrı bize ayrı pişirme,memeden kesme süreci,yürümeye basladıgnda sürekli pesinde kosturma gözetme sureci,yemek yedirme cabaları,bez bırakma sureci ayyyahhhhh yok anam tekrar aynı seyleri yasamayı göze alamıyorum😵😫😫😩😩 ama kış memleketindeyiz 8-9 ay evden cıkamıyor oyun evi alanı falanda yok ve cok sıkılıyor sureklide ilgilenemiyorum bi kardesi olsa herseyı beraber oynayıp ogrenseler ne güzel plur diyorum. Mesela bir parka goturyorum vurup bagırmayı ogreniyor şimdi de brun karıstırmayı ogrenmiş baya burnuna sokuyor eliini pislik cıkarıp bana gösteriyor ayne iyyençç o ne diyorum üzerime sürüyor elini sen bunu nerden ogrendin diyorum yine yapıyor.yasıtı arkadasıda yok hep buyuk buyuk ablaları var binada mahallede onlarla oynuyor parkta uzak durekli cıkaramıyorım ama gunlyk cıkmaya calısıyoruz babası yokken bile aksam yemegnden sonra cıkıp 10 a kadr oynatırım eve geliyor yine sıkılıyor park istiyor uyu artık bre..Bari bi kardesi olsa birlikte büyüycekleri için dısarıdan vurma bagırma tuhaf seyleri ogrenmez diyorum ama işte onuda buralarda tek basıma asla o gücü görmüyorum kendimde
Aynen çok zor bende tek başıma bakıyorum artık kendimden geçmiş bi haldeyim sanki tır çarpmış gibiyim bazen çıldırma derecesine gelebiliyorum 1 çocuk nasılsa diye geçmemek lazım ha 1 ha 2 ne farkeder çocuk büyütmenin neresi kolay ki

O çocuk büyürken nenesinin bir sizde bir diğer kardesinde kalacağını görecek ama ileride siz yaşlandığınizda sadece kendisinin bakacağını bilecek. O yüzden eşini de işini de ufak yaştan buna göre planlayacak

Herkesin cokk cook ayri dusunce ve yaşamlari var tabi.
Tek cocuğum ama hiç bir şeyi aileme göre planlamadim ki şuan ben Turkiyedeyim yani ailemle ayri ulkelerdeyiz.
Atiyorum 2-3-5 kardeş olunca anne babaya herkesin sirayla bakacagi anlamina gelmez, yine bir kardeşe daha fazla sorumluluk kalabilir, kaldiği ornekler gördüm. Eşimin kardeşler var ben sirayla evde bakilmasini kabul etmem mesela bunun için de hayatini ona gore duzenlemen lazim.

Annemin kardeşleri var mesela. Ama kardesler ayri ülkelerde yasiyorlar anneannem ve dedem başka ülkede.

Kimse kimsenin dibinde durmak ve hayatini ona gore planlamak zorunda değil ister tek olsun ister iki. Saglikli bir bakiş acisi değil bu. Elden ayaktan dusecek kadar kotu durum olur bakima muhtaçlik o zamam bir çaresi dusunulur.

İmkanı olan ikinci çocuğu yapsın aileler için kolay değil biliyorum ama kardeş benim için çok kıymetli ben şöyle tanımıyorum : dışarıda kıyamet kopsa kapılar kapanır sen kardeşinle bir sofraya oturursun. Dünyada yalnız kalma hissi çok kötü kuzen ayrı yeğen ayrı kardeş insanın canıdır.

İmkanı olan ikinci çocuğu yapsın aileler için kolay değil biliyorum ama kardeş benim için çok kıymetli ben şöyle tanımıyorum : dışarıda kıyamet kopsa kapılar kapanır sen kardeşinle bir sofraya oturursun. Dünyada yalnız kalma hissi çok kötü kuzen ayrı yeğen ayrı

Benim de oğlum tek büyüyor, ikinciyi düşünmüyorum. Bu soru bazen benim de aklıma geliyor. Fakat yeni nesil genelde tek çocuk geliyor sanki, ikinciye çoğu aile cesaret edemiyor maddi ve manevi olarak.

Üniversitede bir arkadasim vardı. Tek çocuktu. O kadar bencildi ki anlatamam. Bazen o geliyor aklıma acaba diyorum bi.
Her çocuk aynı olacak diye bir şey yok sizin bencillik olarak gördüğünüz davranış karakter meseleside olabilir tek çocuk olarak büyüyüp kendine özgüveni olan okumuş bilgili insanlar da var herşey kardeşte bitmiyor ki

Back
X