- 18 Kasım 2020
- 2.662
- 3.243
-
- Konu Sahibi Lady Starlight
- #4.501
Bu soruyu ben ngs testinin yapildigi laboratuvara (ki ayni genetik labi kullaniyor senin hoca ile benimki) sordum. Daha dogrusu oradan bir embriyologa. Bana hic karsilasmadigini soyledi.Peki hiç farklı gelen örnek var mı ki? Yani NGS den sağlıklı gelip de nipt testte sağlıksız çıkan örnek var mı ki canlarım? NGS daha geniş bakmıyor mu?
Benim doktorum da hiç ksrsilasmamiş canım. Bildiğim kadarıyla forumda da karşılaşan yok. O zaman anlamsız oluyor sanki bir de onun telaşına girmek. Dediğin gibi sarınca da kendimize zarar veriyoruz bitanemBu soruyu ben ngs testinin yapildigi laboratuvara (ki ayni genetik labi kullaniyor senin hoca ile benimki) sordum. Daha dogrusu oradan bir embriyologa. Bana hic karsilasmadigini soyledi.
hamileyken, doğal olarak, bu konuya cok sarmistim ve cok arastirmistim. Bebege dair hersey saglikli oldu ama kendi bedenime dair odemi, son saniye onume cikan tansiyon meselesi ve bel agrisi derken ugrastim durdum :)
Benimki yaş sebebiyleydi bitanem. Zorunluydu NGS. Ama aynı testi defalarca yapmaya ve tekrar tekrar aynı telaşa girmeye pek kafam yatmadı. Aynı parametreler çalışıyor diye biliyorum iki testte de. Hatta NGS daha geniş kapsamlı diye biliyorum. Ama sizlerin de fikrimi almak isterim tabii.Kızlar NGS pgt hepsi kulların yaptığı Allah işi değil yani tamm bende 2016 dan beri pgt NGS içindeyim araştırıyorum binlerce yaptıran insanlarla görüstüm doğumu nasıl oldu sagliklilarmi diye evet şükür biride demediki benim test yanlismis çocuk sağlıksız doğdu demedi amaaaa kromozom genetik olarak sorun olmayıp her bebekte gelişebilecek sorunlarla doğanı biliyorum anne karnında beyinde yada kalpte sorun olup doğup yaşamayan gördüm biz herzamn Rabbime sığınıp dua edeceğiz sonumuz güzel olsun diye gerçekten kolay olmadı bu yol ve biz hiçbirimiz keyfi olarak sırf çocuk sağlıklı olsun diye basvurmadik bu yola hepimizin geçerli sebebleri var yoksa kim ugrasirki bu zorlu yollarda
Evet NGS bütün kromozom inceleniyor kafanı karıştırma yaptırma bişey çıksa sankki bebeklerden vazmi geçeceğiz Allah korusun oyuzden rabbim sağlıkla versinBenimki yaş sebebiyleydi bitanem. Zorunluydu NGS. Ama aynı testi defalarca yapmaya ve tekrar tekrar aynı telaşa girmeye pek kafam yatmadı. Aynı parametreler çalışıyor diye biliyorum iki testte de. Hatta NGS daha geniş kapsamlı diye biliyorum. Ama sizlerin de fikrimi almak isterim tabii.
Canımcim zaten bizimkiler ikiz. İkizlerde de anlamlı olan panorama testiymis. Diğerlerinde ikisini ayrı ayrı değerlendirmek mümkün olmuyor yazmış arkadaşlar başka sayfalara. Onda da trizomi 13,18 ve 21 bakılıyor diye biliyorum. Eğer bu sekildeyse trizomi 13 ve 18 zaten yaşamla bağdaşmıyor. Yani vazgeçmemek gibi bir seçenek yok Allah korusun. Testin ngden geçmiş embriyo için anlamlı olduğunu düşünsem yaptırırım ben yani. Ama NGS zaten trizomlere bakıyor ya, şimdi bir de o telaşa girmek anlamlı mı onu sorguluyorum aslında.Evet NGS bütün kromozom inceleniyor kafanı karıştırma yaptırma bişey çıksa sankki bebeklerden vazmi geçeceğiz Allah korusun oyuzden rabbim sağlıkla versin
Evet sanırım oyle. Ancak bebeklerde NGS testi ile gorunmeyen herhangi bir fiziki sorun var mi yok mu diye prenatolog bakiyor zaten. 16 haftalikken tamamen inceliyorlar.Benim doktorum da hiç ksrsilasmamiş canım. Bildiğim kadarıyla forumda da karşılaşan yok. O zaman anlamsız oluyor sanki bir de onun telaşına girmek. Dediğin gibi sarınca da kendimize zarar veriyoruz bitanem
Aradaki fark 3 hafta sadece demek ki bizim için bitanem. İkizlerde nipt 13. Haftada bakiliyormus çünkü. Yani doktorum biraz önerir gibi olunca aklıma düştü yoksa ben düşünmüyordum yeni testler, yeni telaşlar. Yine de bize bıraktı. NGS doğruluk oranı %97 dedi. Ben şimdiye kadar NGS den sağlıklı gelip nipt te sağlıksız çıkana denk gelmedim hiç dedi. Ama o yüzde 3 riski de almak istemeyenlere nipt yapıp %99 doğruluk oranına ulaşıyoruz dedi.Evet sanırım oyle. Ancak bebeklerde NGS testi ile gorunmeyen herhangi bir fiziki sorun var mi yok mu diye prenatolog bakiyor zaten. 16 haftalikken tamamen inceliyorlar.
Prenatolog gerek yok dedikten sonra rapora onerilir yazmisti. Ben takibimi yapan profesore (ayni tip fakultesinde hocalar) sormustum mademAradaki fark 3 hafta sadece demek ki bizim için bitanem. İkizlerde nipt 13. Haftada bakiliyormus çünkü. Yani doktorum biraz önerir gibi olunca aklıma düştü yoksa ben düşünmüyordum yeni testler, yeni telaşlar. Yine de bize bıraktı. NGS doğruluk oranı %97 dedi. Ben şimdiye kadar NGS den sağlıklı gelip nipt te sağlıksız çıkana denk gelmedim hiç dedi. Ama o yüzde 3 riski de almak istemeyenlere nipt yapıp %99 doğruluk oranına ulaşıyoruz dedi.
Şimdi kafamda netleşti canımcim. Çok teşekkür ederim. Bu kadar insanın neden hem NGS hem nipt yaptırdığını anlayamıyordum. Demek ki doktorlar bu endişeyle mecburen belirtiyor, insanlar da o endişeyle baktirayim bari diyor.Prenatolog gerek yok dedikten sonra rapora onerilir yazmisti. Ben takibimi yapan profesore (ayni tip fakultesinde hocalar) sormustum madem
gerek yok dedi niye onerilir yaziyor rapora diye. Hocamiz “herhangi bir nedenle dava edilmemek icin yazilir o” demisti.
Senin embriyolarin test edildiği genetik lab ile benimki ayni yer diye biliyorum. TR'nin en güvenilir iki genetik lab'indan biri diye biliyorum. O yuzden benim aklimda hic soru olmamisti. Haaa bu arada ben Lab'i arayip NGSli embriyolarda ileride sorun olmasi sorusunu sordugumda, yanit aldiktan sonra nipt yaptirayim mi emin degilim demistim. Gelin buyrun biz yapiyoruz maliyeti de bu ancak gerek yok, siz bilirsiniz demislerdi.Şimdi kafamda netleşti canımcim. Çok teşekkür ederim. Bu kadar insanın neden hem NGS hem nipt yaptırdığını anlayamıyordum. Demek ki doktorlar bu endişeyle mecburen belirtiyor, insanlar da o endişeyle baktirayim bari diyor.
Bu oldukça net bir cevap olmuş aslında. Çok teşekkürler bitanemSenin embriyolarin test edildiği genetik lab ile benimki ayni yer diye biliyorum. TR'nin en güvenilir iki genetik lab'indan biri diye biliyorum. O yuzden benim aklimda hic soru olmamisti. Haaa bu arada ben Lab'i arayip NGSli embriyolarda ileride sorun olmasi sorusunu sordugumda, yanit aldiktan sonra nipt yaptirayim mi emin degilim demistim. Gelin buyrun biz yapiyoruz maliyeti de bu ancak gerek yok, siz bilirsiniz demislerdi.
geçmiş olsun. endiselenmeyin. kabizlik gebeligin ileri safhalarinda istenmeyen bir durum. şimdi zaten gömülmüş durumda büyüyen pirinç tanesinden küçük bir boyutta.Kızlar 12.günde pozitif katlanmış. Fakat dün cok kötüydüm kabızlık bir sıkıntı yaratır mı ıkınmak falan. Duphalac ıctim bir kasık ama yinede ıkınma cok oldu. Kafama takıldı.
Arefe günü için çagırdı doktorum. 12 gün sonrası. Bayram oncesı bakalım ne olacak.
Sağ ol canım, dün öle kötüydüm ki anlatılmaz resmen acı çektim daha kese bile göremedik bir zarar oldumu die endişelendiriyor. su içemedim inşallah bişey yoktur bundan sonra cok dikkat edıcem.geçmiş olsun. endiselenmeyin. kabizlik gebeligin ileri safhalarinda istenmeyen bir durum. şimdi zaten gömülmüş durumda büyüyen pirinç tanesinden küçük bir boyutta.
Gün kurusu, kuru erik ve bol bol ilik su tavsiye etmisti benim Kasim 2022 annelerinden bir hanim.
Tahmin edebiliyorum. ancak gebelikte bol bol su icmeniz sart. hele hele de ilerleyen donemlerde. su icmeden olmuyor. susuzluk kabizliginizin nedeni olabilir ki aman ileride basiniza bela olur.Sağ ol canım, dün öle kötüydüm ki anlatılmaz resmen acı çektim daha kese bile göremedik bir zarar oldumu die endişelendiriyor. su içemedim inşallah bişey yoktur bundan sonra cok dikkat edıcem.
Merhaba, early blast tam olarak hangi evre oluyor? Benimde 1 tüpte dondurulmuş 2 early blast embriyom var bir de 4 AABu arada daha önce konuştuğumuz bir konu dondurulmuş embriyoya genetik test konusu vardı. Cenk hocaya dondurulmuş embriyodan biyopsi alma konusunu sordum. İki embriyom var, biri 4bb, diğeri early blast. 4bb olanı deneyebiliriz ama önce bu iyi olanın sonucunu bir alalım dedi. Negatif olursa zaten baştan yumurta toplama olacak. Pozitif olursa o dondurulmuş 4bb olanı da genetiğe gönderirim belki yeni toplamaya gerek kalmaz.
Merhaba, inanın çok iyi bilmiyorum ama henüz blast tam olmamış, olmak üzere gibi birşey kalmış aklımda.Merhaba, early blast tam olarak hangi evre oluyor? Benimde 1 tüpte dondurulmuş 2 early blast embriyom var bir de 4 AA