-
- Konu Sahibi Lady Starlight
- #4.341
Daha geçen hafta arkadaşlarla konuşuyorduk birisi şöyle dedi "ikinci hamileliğimde tsh 20lerdeydi ilaçla düşürdüler uğraştık biraz" ama çok güzel sağlıklı bıcır bıcır bir kızı var. Stres yapmamaya çalışın mümkün olduğunca ilaç içeceksiniz düzenli ve o hemen düşecek zatenCanlarım yedinci haftadayiz, kalp atışlarını duyduk. Yalnız bir problem var dün yaptırdığım kan testinde TSh 45 çıktı. 4,5 değil normal 45. Bugün tekrar yaptırdım 20 çıktı. Yarın endokrinoloji doktoruna gideceğim ama ödüm kopuyor ne zamandır yüksek hiç bilmiyorum, önceden hep normal çıkardı. Çok endişeliyim bebeklerde zeka geriliğine sebep olabiliyormuş. Bilgisi olan var mı acaba?
Transfer öncesinde kontrol etmişler miydi son günlerde hiç?Canlarım yedinci haftadayiz, kalp atışlarını duyduk. Yalnız bir problem var dün yaptırdığım kan testinde TSh 45 çıktı. 4,5 değil normal 45. Bugün tekrar yaptırdım 20 çıktı. Yarın endokrinoloji doktoruna gideceğim ama ödüm kopuyor ne zamandır yüksek hiç bilmiyorum, önceden hep normal çıkardı. Çok endişeliyim bebeklerde zeka geriliğine sebep olabiliyormuş. Bilgisi olan var mı acaba?
Canım bilgim yok Ama Şubat anneleri grubunda TSH yüksek olan birkaç kişi vardı İlaç kullandılar sanırım Kalp atışlarına çok sevindimCanlarım yedinci haftadayiz, kalp atışlarını duyduk. Yalnız bir problem var dün yaptırdığım kan testinde TSh 45 çıktı. 4,5 değil normal 45. Bugün tekrar yaptırdım 20 çıktı. Yarın endokrinoloji doktoruna gideceğim ama ödüm kopuyor ne zamandır yüksek hiç bilmiyorum, önceden hep normal çıkardı. Çok endişeliyim bebeklerde zeka geriliğine sebep olabiliyormuş. Bilgisi olan var mı acaba?
Hayır bakmadık, beş altı ayda bir hep bakilirdi 1,45-1,55 bandında gidiyordu beklemiyorduk böyle bir sapma, çok şaşırdık. Çok üzüldüm dört haftadır bebekler buna maruz kalmış olabilir, yeni bozulmuş da olabilir hiç anlayamadım.Transfer öncesinde kontrol etmişler miydi son günlerde hiç?
Hamileliğin etkisiyle hormonlar değişiyor ya o da yeni değişmiştir belki hiç sıkmayın kendinizi. İlaç vereceklerdir şimdi size onu büyük ihtimal ac karnına için diyecekler. İçtikten sonra yarım saat bir şey tüketmeyin, ben bunu epey sonra öğrenmiştim icip 5 dk sonra kahvaltı yapıyordum benim tsh cevap vermiyordu. Yarım saat beklemem gerektiğini öğrendikten sonra tsh düştü aklınızda olsun.Hayır bakmadık, beş altı ayda bir hep bakilirdi 1,45-1,55 bandında gidiyordu beklemiyorduk böyle bir sapma, çok şaşırdık. Çok üzüldüm dört haftadır bebekler buna maruz kalmış olabilir, yeni bozulmuş da olabilir hiç anlayamadım.
Tamam canım, ona özellikle dikkat edicem. Çok teşekkürlerHamileliğin etkisiyle hormonlar değişiyor ya o da yeni değişmiştir belki hiç sıkmayın kendinizi. İlaç vereceklerdir şimdi size onu büyük ihtimal ac karnına için diyecekler. İçtikten sonra yarım saat bir şey tüketmeyin, ben bunu epey sonra öğrenmiştim icip 5 dk sonra kahvaltı yapıyordum benim tsh cevap vermiyordu. Yarım saat beklemem gerektiğini öğrendikten sonra tsh düştü aklınızda olsun.
Rica ederim yeter ki siz üzülmeyin bu dönemin tadını çıkarınTamam canım, ona özellikle dikkat edicem. Çok teşekkürlerSeni de mi uyku tutmadı?
Allah kabul etsinRica ederim yeter ki siz üzülmeyin bu dönemin tadını çıkarınsahur için biraz erken kalktım ben şimdi geri yatıyorum, iyi geceler.
Merak etmeyın boyle cıkan cok oluyor yuksek doz troid ilaçıyla hemen düşürürler. Hem gebelik hem tüp bebek ilaçları troid hormonunu cok yukseltiyorCanlarım yedinci haftadayiz, kalp atışlarını duyduk. Yalnız bir problem var dün yaptırdığım kan testinde TSh 45 çıktı. 4,5 değil normal 45. Bugün tekrar yaptırdım 20 çıktı. Yarın endokrinoloji doktoruna gideceğim ama ödüm kopuyor ne zamandır yüksek hiç bilmiyorum, önceden hep normal çıkardı. Çok endişeliyim bebeklerde zeka geriliğine sebep olabiliyormuş. Bilgisi olan var mı acaba?
Hatta internette yuksek troidi olanların bebegı tutunamaz bile diyorlar cok pozitifi gören var yuksek troidle zaten hemen düşürüyorlar endişelenmeyınCanlarım yedinci haftadayiz, kalp atışlarını duyduk. Yalnız bir problem var dün yaptırdığım kan testinde TSh 45 çıktı. 4,5 değil normal 45. Bugün tekrar yaptırdım 20 çıktı. Yarın endokrinoloji doktoruna gideceğim ama ödüm kopuyor ne zamandır yüksek hiç bilmiyorum, önceden hep normal çıkardı. Çok endişeliyim bebeklerde zeka geriliğine sebep olabiliyormuş. Bilgisi olan var mı acaba?
2. adet gecıkebılıyor,Arkadaşlar merhaba bir şey sormak istiyorum size. Opudan sonra ilk adetim beklenen tarihten 8 gün önce oldu. Şimdi ikinci adetimi bekliyorum ama o da gecikti 4 gun kadar(test yaptım yok bir şey) bu kullanılan ilaçların etkisiyle böyle değişiklikler normal mi acaba? Daha önceki tedavimde hiç değişmemişti tarihlerim. Muayene olmam gerekir mi acaba karar veremedim
canım onun ıcın hap verırler, inşallah onunla düzene girer Rabbim yardımcın olsun..Canlarım yedinci haftadayiz, kalp atışlarını duyduk. Yalnız bir problem var dün yaptırdığım kan testinde TSh 45 çıktı. 4,5 değil normal 45. Bugün tekrar yaptırdım 20 çıktı. Yarın endokrinoloji doktoruna gideceğim ama ödüm kopuyor ne zamandır yüksek hiç bilmiyorum, önceden hep normal çıkardı. Çok endişeliyim bebeklerde zeka geriliğine sebep olabiliyormuş. Bilgisi olan var mı acaba?
Teşekkür ederim cevap verdiğiniz için, sürekli yollayan bir adet sancısı var ama kendisi ortada yok stres yapmaya başlamıştım2. adet gecıkebılıyor,
ben 12 gun sonra olmuştum
ne demek canım rıca ederımTeşekkür ederim cevap verdiğiniz için, sürekli yollayan bir adet sancısı var ama kendisi ortada yok stres yapmaya başlamıştım
Prof Rüştü Serter hocaya gittim sabah, T4 henüz çok düşmediği için bebekler etkilenmemiştir henüz dedi, dediğin gibi hemen ilaç tedavisi başlıyoruz. Geç kalınsa sonuçları kötü oluyormuş. Demek ki sık yapılması gereken bir tahlil bu. Atak geçirmişim.Merak etmeyın boyle cıkan cok oluyor yuksek doz troid ilaçıyla hemen düşürürler. Hem gebelik hem tüp bebek ilaçları troid hormonunu cok yukseltiyor
Hayır canimcim, bende hep 1,45, 1,55 çıkardı yıllardır. Çok şaşırdık sonuca.Daha önce hiç tiroid problemi olmadı.canım onun ıcın hap verırler, inşallah onunla düzene girer Rabbim yardımcın olsun..
inşallah sorun olmayacaktır..
gebelıkte troıt çıkıyormuş..
bırde haşimato vs var mıydı sende ?
Aynen en fazla 1 hafta 10 gunde düşer. İyot takviyesi verdi mi? Ben hamilelikte ayda 1 yapılması gerekiyor diye duydum ama doktor iyi bir hekim dogru yonlendirme yapmıştırProf Rüştü Serter hocaya gittim sabah, T4 henüz çok düşmediği için bebekler etkilenmemiştir henüz dedi, dediğin gibi hemen ilaç tedavisi başlıyoruz. Geç kalınsa sonuçları kötü oluyormuş. Demek ki sık yapılması gereken bir tahlil bu. Atak geçirmişim.
Troidle haşimato troidi farklı testlerle yapılıyor canımHayır canimcim, bende hep 1,45, 1,55 çıkardı yıllardır. Çok şaşırdık sonuca.Daha önce hiç tiroid problemi olmadı.
gebelık kaynaklı yukselmıstır canım, hap verırler ınsallah düşüşe gececektırHayır canimcim, bende hep 1,45, 1,55 çıkardı yıllardır. Çok şaşırdık sonuca.Daha önce hiç tiroid problemi olmadı.
Yok bitanem istemedi henüz, yeni testler ve ultrason istedi, hepsinin sonucu çıkınca tekrar ilaç protokolünü gözden geçirecek.Aynen en fazla 1 hafta 10 gunde düşer. İyot takviyesi verdi mi? Ben hamilelikte ayda 1 yapılması gerekiyor diye duydum ama doktor iyi bir hekim dogru yonlendirme yapmıştır