- 8 Aralık 2022
- 1.480
- 1.436
- 30
-
- Konu Sahibi Lady Starlight
- #4.321
Ya bizim kurum da sadece folik asit veriyor içinde B12 var Birde, ben opu sonrası kullanmayı unutmuşum bugün başladımBende adet olmayı bekliyorum ve beklediğim için bu ay geciktidoktorum bir tane multivitamin verdi ayrıca omega 3 ve d vitamini de ilave etti. Opudan önce başlamıştım aralıksız kullanıyorum öyle istedi çünkü.
Bazı doktorlar bu vitaminlerin falan yumurta kalitesine etki etmeyeceğini söylüyor. Neyse kalite odur onu değiştiremezsin yumurtada diyor. Bazıları da öyle düşünmüyor veriyor vitaminleri. Siz doktorunuz ne dediyse onu yapın kullanmayın ona sormadan. Benim ilk tedavim için gittiğimde vitaminleri verdi en az 3 ay kullan öyle gel dedi. Ben negatifi gördükten sonra doktorun kararıyla bırakmıştım vitaminleri. 2.tedavi için gittiğimde sen kullanmıyor musun başla dedi ve ertesi ay opu yaptiYa bizim kurum da sadece folik asit veriyor içinde B12 var Birde, ben opu sonrası kullanmayı unutmuşum bugün başladımOpu öncesi de birşey onermemislerdi ama ben yumurta kalitesi için KOENZİM d vitamini ve OMEGA 3 kullandım hala daha var evde kullansam mi transfere kadar bilemedim.
Haklısın ben sadece folik asit kullanmaya devam edeyim o zaman.Benim ikinci adetime 15 gün var en az Zaten.Sen benden çok önce transfer olursun, bana da umut olursun inşallahBazı doktorlar bu vitaminlerin falan yumurta kalitesine etki etmeyeceğini söylüyor. Neyse kalite odur onu değiştiremezsin yumurtada diyor. Bazıları da öyle düşünmüyor veriyor vitaminleri. Siz doktorunuz ne dediyse onu yapın kullanmayın ona sormadan. Benim ilk tedavim için gittiğimde vitaminleri verdi en az 3 ay kullan öyle gel dedi. Ben negatifi gördükten sonra doktorun kararıyla bırakmıştım vitaminleri. 2.tedavi için gittiğimde sen kullanmıyor musun başla dedi ve ertesi ay opu yapti
Amin inşallah hepimizin sıradaki transferi tutar hatta ona gerek bile kalmadan hamile kalıveririz kendiliğindenHaklısın ben sadece folik asit kullanmaya devam edeyim o zaman.Benim ikinci adetime 15 gün var en az Zaten.Sen benden çok önce transfer olursun, bana da umut olursun inşallah
Maalesef bende hep vardı d vitamini eksikliğiAmin inşallah hepimizin sıradaki transferi tutar hatta ona gerek bile kalmadan hamile kalıveririz kendiliğindenbir de aklıma şimdi geldi zamanında bir yerlerden duymuştum ama hatırlamıyorum nerden duydugumu, d vitamini düşüklüğü hamile kalmayı zorlaştırıyormuş. Onu bir sorun isterseniz belki kullanmanızı söyler. Vitaminin fazlası vücutta tutulmuyor ve Türkiyede yaşayan kadınların çok büyük çoğunluğunda d vitamini eksikliği oluyormuş.
Benim tsh sınırın biraz üstünde çıkıyordu ertesi ay bir daha kontrol isteniyordu altına düşmüş oluyordu. Tabi tüp bebek oncesindeydi o yüzden hiç ilaç kullanmamistim. Tüp bebeğe başlayınca 2,5 un altında olması gerektiğini söyledi doktor sürekli kullanıyorum son 3 senedir. 2,5 sınırı tutunma şansını artırıyormuş yüksek olunca biraz zorlaşıyormus işlerMaalesef bende hep vardı d vitamini eksikliğiOpu sonrası bıraktım kullanmayı.Birde Benim arada tsh yükseliyor onun için 2 hafta sonrasına randevu alabildim kan testi yaptırmak için belki ilaç kullanmak gerekebilir o arada d vitaminine de baktirayım
Tsh için sağlık ocağına gidebilirsiniz onlar bakıyor randevunuzu beklemeden gidin ilaç gerekiyorsa verirler vakit kaybetmemiş olursunuzMaalesef bende hep vardı d vitamini eksikliğiOpu sonrası bıraktım kullanmayı.Birde Benim arada tsh yükseliyor onun için 2 hafta sonrasına randevu alabildim kan testi yaptırmak için belki ilaç kullanmak gerekebilir o arada d vitaminine de baktirayım
Hiçte boş vaktim yok çalışıyorum ama haftaya gideyim uygun bir zamanda.Benimde sınırda çıkıyor Bende kullandım ama bıraktım sonrasındaTsh için sağlık ocağına gidebilirsiniz onlar bakıyor randevunuzu beklemeden gidin ilaç gerekiyorsa verirler vakit kaybetmemiş olursunuz
Bana doktor koenzimi bıraktırmıştı transfer öncesindeMerhabalar.Opu öncesi 2.adetimi bekliyorum eğer bir sıkıntı olmazsa dondurulmuş embriyo transferi olacağım.Opu sonrası kullandığım folidoce folik asiti bırakmıştım şimdi tekrar başladım pgt sonucunu öğrenince.Peki başka birşey kullanmam gerekir mi transfer öncesi d vitamini, OMEGA 3 koenzim vs ?Zararı veya Bir yararı olur mu ?
Bende hiç kullanmayim o zaman.Zaten 12.haftya kadar folik asit sonrasında multivitamin ekleniyormuşBana doktor koenzimi bıraktırmıştı transfer öncesinde
Teşekkür ederim haftaya kan testi yaptıracağım mutlakaTsh yuksekligi hamilelikte de onemli, bana transfer sonrasi da 25 mg kullandirmislardi. Mutlaka baktirin.
Bence de doktorun söylediğinden hariç bişey kullanma mesela prednol vermişlerdi bana bağışıklığı baskılayıp vücut bebeği kabul etsin diye düşününce sen vitaminle desteklersen belki bağışıklığın yeterince baskılanmaz ve vücut bebeği kabul etmeyebilir. Benim sana tavsiyem Sağlıklı beslenip yürüyüş yapıp rahmini kanlandır ve en önemlisi bol su iç ben transferden sonra suyu yanımdan eksik etmedim. Uzun süre yatmadım yürüyüş yaptım dışarda temiz havada ilk 3 günden sonra. Kendime iyi gelecek şeyleri yaptım. Diğer transferlerimde çok stres olmuştum. Bunda doktorun söylediği dışında bişey yapmadım hiç. Kafamı sakin tuttum. İnşallah senin de sonucun çok güzel olacak dualarım seninleBende hiç kullanmayim o zaman.Zaten 12.haftya kadar folik asit sonrasında multivitamin ekleniyormuş
İnşallah çok teşekkür ederim, sizde bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah.Transferime daha var , ikinci adetimi bekliyorum ama o süreçte en azından sağlıklı besleneyim birazda kilp vermek istiyorum transfere kadarBence de doktorun söylediğinden hariç bişey kullanma mesela prednol vermişlerdi bana bağışıklığı baskılayıp vücut bebeği kabul etsin diye düşününce sen vitaminle desteklersen belki bağışıklığın yeterince baskılanmaz ve vücut bebeği kabul etmeyebilir. Benim sana tavsiyem Sağlıklı beslenip yürüyüş yapıp rahmini kanlandır ve en önemlisi bol su iç ben transferden sonra suyu yanımdan eksik etmedim. Uzun süre yatmadım yürüyüş yaptım dışarda temiz havada ilk 3 günden sonra. Kendime iyi gelecek şeyleri yaptım. Diğer transferlerimde çok stres olmuştum. Bunda doktorun söylediği dışında bişey yapmadım hiç. Kafamı sakin tuttum. İnşallah senin de sonucun çok güzel olacak dualarım seninle
Merhaba arkadaslar, 5.gune giden 3 embriyoma biyopsi yapildi bir tanesi normal, bir tanesi monozomi, bir tanesi de trizomi olarak geldi, tek transfer sansim var, sizce tutar mi? Oncesinde 3 olumsuz denemem var, histeroskopi yapildi
Tabi dikkat et ama kendini strese sokma bunun içinİnşallah çok teşekkür ederim, sizde bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah.Transferime daha var , ikinci adetimi bekliyorum ama o süreçte en azından sağlıklı besleneyim birazda kilp vermek istiyorum transfere kadar
Ben hiç bişey yapmıyorum canimCanım çok teşekkürler bitanem, sen nasılsın napiyorsun? Endometrial prp nin faydası oldu bende, hep aklımda sana da söyleyecektim. Ufak tefek görünmeyen problemleri de hallediyormus, çok da kolay bir işlem bitanem. Koldan aldığı kanı transfer yapar gibi endometriuma boşaltıyor. O orda hücreleri yeniliyor. Kocaman öpüyorum seni
Canimcim ne karar verirsen ver en mutlu olacağın karar olsun o inşAllah. Ama yaşın genç, biraz dinlen, çok yoruldun. Sonra istersen tekrar düşünürsün. Öpüyorum kocamanBen hiç bişey yapmıyorum canimBu konuyu kapattım aslında. Çok düşük yaşayınca tüp bebekte hiç tutmayınca kırıldı hevesim. Ama senin adına o kadar mutluyum ki. İnşallah
saglikla kucağına aldiginin haberinide alırım .