- 25 Aralık 2019
- 1.785
- 2.952
-
- Konu Sahibi Lady Starlight
- #3.801
Detayı tam bilemiyorum. Sanırım sonucunda bellı olacak mozaık dedıgınız nasıl oluyor.Bol şans diliyorum ben o tek embriyom (üstelik mozaikti ) ile hamileyim.
Canım benim, herşey gönlünce olsun. Çok mutlu ol, ama burda ama yurtdışında musmutlu olun bitanemBitanem işten güçten ancak zaman buldum yazmaya. Eşim iş teklifi aldı.Ben de onunla gitmek istiyorum ama başvurduğum bir kaç işten red aldımO yüzden ben başvurmaya devam ediyorum. Orada bir iş olmadan buradaki işimi de bırakmak istemiyorum.Eşim de ben işimi falan düşünüp, iş bulmadan gitmek istemediğinden kendi başına gitmek için karar veremiyor Öyle karar verme süreçlerindeyiz. Bakalım kesin kararlar verirsek öyle girişeceğim bu çocuk işlerine. Şimdilik ne olacak bilmiyorum Eşim önden giderse, tek başıma süreci başlatırım herhalde. Bir arkadaşımın evli olmayan bir arkadaşı Türkiye’de çalışırken tek başına koruyucu aile olarak başlamış ve sonra koruyucu ailelik yaptığı çoçuğu da alarak Almanya’ya taşınmış. Evli değil , kendi başına bir insan koruyucu ailelik yapabiliyor ama evli olmadan evlat edinemiyor diye biliyorum. O götürebildiyse dediğin gibi ben de tek başına başlar sürece ve sonrasında olursa götürebilirim belki. Ya da eşimin yurtdışında olması belki benim burada süreci tek başıma götürmemde sıkıntı yaratmayabilir. Sorup öğrenmek lazım. O kadar yoğunki işlerim bir yolunu bulup gideceğim sormaya.
Sana da bol şans diliyorum fıstığım. Herşey yolunda gitsin
O zman ne zaman olcak trasferCanlarım biraz önce kontrolüm vardı, endometrium 7.5 lari görmüştük ama çatlamaya yakın 6.9 çıktı. Doktorum önemli olan üç çizgi ve natürelde zaten 7 civarında bekleriz dedi ama içim içimi yiyor. Natürelde kaç olması lazım biliyor musunuz? Doktorum problem yok rahat ol dese de kafama taktım bı kere.
Yumurta catlayinca belli olacak canım. Catladiktan 6 gün sonra. Yarın ve pazartesi de bakılacak ona göre yol alacağız. Tek endişem endonetrium neden düşüyor acaba, doktorum ona takılma rahîm çok güzel diyor ama burada okuduklarim bambaşka. Ne düşüneyim bilemedim.O zman ne zaman olcak trasfer
Nar suyu için bol bol öle biliyorumYumurta catlayinca belli olacak canım. Catladiktan 6 gün sonra. Yarın ve pazartesi de bakılacak ona göre yol alacağız. Tek endişem endonetrium neden düşüyor acaba, doktorum ona takılma rahîm çok güzel diyor ama burada okuduklarim bambaşka. Ne düşüneyim bilemedim.
Her gün bir bardak içiyorum ama fazlası da zararlı olur mu bilemiyorum hiçNar suyu için bol bol öle biliyorum
Canım evet kağıt işleri uzun sürüyormuş. Bir ara bir boşlukta gidip araştıracağım. Umarım sen de kararını vermişsindir. Kolaylıklar diliyorumArkadaşımdan biliyorum yurtdışında edindi prosedür uzundu.1 yılda tamamlandı süreç.
Ozlemcim ne kadar heyecanli surecler esin ve senin icin, ne guzel yepyeni sayfalar acilacak onunuzdeBitanem işten güçten ancak zaman buldum yazmaya. Eşim iş teklifi aldı.Ben de onunla gitmek istiyorum ama başvurduğum bir kaç işten red aldımO yüzden ben başvurmaya devam ediyorum. Orada bir iş olmadan buradaki işimi de bırakmak istemiyorum.Eşim de ben işimi falan düşünüp, iş bulmadan gitmek istemediğinden kendi başına gitmek için karar veremiyor Öyle karar verme süreçlerindeyiz. Bakalım kesin kararlar verirsek öyle girişeceğim bu çocuk işlerine. Şimdilik ne olacak bilmiyorum Eşim önden giderse, tek başıma süreci başlatırım herhalde. Bir arkadaşımın evli olmayan bir arkadaşı Türkiye’de çalışırken tek başına koruyucu aile olarak başlamış ve sonra koruyucu ailelik yaptığı çoçuğu da alarak Almanya’ya taşınmış. Evli değil , kendi başına bir insan koruyucu ailelik yapabiliyor ama evli olmadan evlat edinemiyor diye biliyorum. O götürebildiyse dediğin gibi ben de tek başına başlar sürece ve sonrasında olursa götürebilirim belki. Ya da eşimin yurtdışında olması belki benim burada süreci tek başıma götürmemde sıkıntı yaratmayabilir. Sorup öğrenmek lazım. O kadar yoğunki işlerim bir yolunu bulup gideceğim sormaya.
Sana da bol şans diliyorum fıstığım. Herşey yolunda gitsin
Ladycim oncelikle bu hem heyecani hem de stresi bol olan surecte bol sans diliyorum sana. Naturel siklusta minimum 7 mm olmasi gerekiyor. Su linkte detayli bir sekilde anlatilmis, daha onceden okumadiysan eger bir goz at dilersen.Canlarım biraz önce kontrolüm vardı, endometrium 7.5 lari görmüştük ama çatlamaya yakın 6.9 çıktı. Doktorum önemli olan üç çizgi ve natürelde zaten 7 civarında bekleriz dedi ama içim içimi yiyor. Natürelde kaç olması lazım biliyor musunuz? Doktorum problem yok rahat ol dese de kafama taktım bı kere.
Çok teşekkürler bitanem, bakalım daha fazla düşmezse umarım yaparız transferi. İlaçlı 8 oluyor en fazla, natürel de böyle oldu. Ne yapayım şaşırdım.Ladycim oncelikle bu hem heyecani hem de stresi bol olan surecte bol sans diliyorum sana. Naturel siklusta minimum 7 mm olmasi gerekiyor. Su linkte detayli bir sekilde anlatilmis, daha onceden okumadiysan eger bir goz at dilersen.
Haklısın oda benim aklımı karistiriyo yani neden endometrium düsüyokiYumurta catlayinca belli olacak canım. Catladiktan 6 gün sonra. Yarın ve pazartesi de bakılacak ona göre yol alacağız. Tek endişem endonetrium neden düşüyor acaba, doktorum ona takılma rahîm çok güzel diyor ama burada okuduklarim bambaşka. Ne düşüneyim bilemedim.
Bana bizim merkezde soylenen, eger ki endometriumda istenilen kalinlasma saglaniyorsa naturel siklusun basari oraninin ilacliya gore daha yuksek oldugu. Her merkezin kendine has yontemleri var sonucta, senin doktorun da deneyimli bir doktor ve kendine ozgu yontemleri var. Ama bizde transferi sana uygulanacak olandan farkli bir sekilde catlatma ignesi ile yapiyorlar. Endometriumu da catlatma ignesini yapacagin gune kadar olcmeye devam ediyorlar. LH 10-15 civariyken ve dominant folikul 18'leri gorunce igneyi uyguluyorsun. Catlatma ignesinden tam 6 gun sonra transfer oluyor. Igneden sonra bir olcum yapmiyorlar, Bir de transferden dort gun once gunde iki kez lutinus fitil, iki kez monodoks, birer kez prednol, folik asit ve progesterone dex kullaniyorsun. Transfer sonrasi iki tane lutinus, progesterone dex ve folic asite ilk uc ay devam ediyorsun.Çok teşekkürler bitanem, bakalım daha fazla düşmezse umarım yaparız transferi. İlaçlı 8 oluyor en fazla, natürel de böyle oldu. Ne yapayım şaşırdım.Naturelin böylesi bir ilaclinin oylesinden iyi mi onu da bilmiyorum hiç.
Çok güzel anlatmışsınız teşekkürlerBana bizim merkezde soylenen, eger ki endometriumda istenilen kalinlasma saglaniyorsa naturel siklusun basari oraninin ilacliya gore daha yuksek oldugu. Her merkezin kendine has yontemleri var sonucta, senin doktorun da deneyimli bir doktor ve kendine ozgu yontemleri var. Ama bizde transferi sana uygulanacak olandan farkli bir sekilde catlatma ignesi ile yapiyorlar. Endometriumu da catlatma ignesini yapacagin gune kadar olcmeye devam ediyorlar. LH 10-15 civariyken ve dominant folikul 18'leri gorunce igneyi uyguluyorsun. Catlatma ignesinden tam 6 gun sonra transfer oluyor. Igneden sonra bir olcum yapmiyorlar, Bir de transferden dort gun once gunde iki kez lutinus fitil, iki kez monodoks, birer kez prednol, folik asit ve progesterone dex kullaniyorsun. Transfer sonrasi iki tane lutinus, progesterone dex ve folic asite ilk uc ay devam ediyorsun.
Benim lh dün 7 idi, endometrium 7.3 -7.5 gibiydi. Bugün lh 38 olmuş endometrium 6.9 olmuş. Yumurta çatlarken lh yükselince östrojen düşer, endometrium bı tık söner ama aslında o bir sönme değil, ıslanmış halı gibi düşün dedi. Yoğunluğu aynı ama kuruyken pofudy haliyle olcsek daha fazla görünür, ıslanınca daha az görünür ama aslında az değil dedi. Canım çok teşekkür ederim, uzun uzun açıklamışsın benim için çok iyi oldu. Çatlatma iğnesini özellikle yapmadığını söyledi, ileri yaş natürelde tercih etmiyoruz dedi.Bana bizim merkezde soylenen, eger ki endometriumda istenilen kalinlasma saglaniyorsa naturel siklusun basari oraninin ilacliya gore daha yuksek oldugu. Her merkezin kendine has yontemleri var sonucta, senin doktorun da deneyimli bir doktor ve kendine ozgu yontemleri var. Ama bizde transferi sana uygulanacak olandan farkli bir sekilde catlatma ignesi ile yapiyorlar. Endometriumu da catlatma ignesini yapacagin gune kadar olcmeye devam ediyorlar. LH 10-15 civariyken ve dominant folikul 18'leri gorunce igneyi uyguluyorsun. Catlatma ignesinden tam 6 gun sonra transfer oluyor. Igneden sonra bir olcum yapmiyorlar, Bir de transferden dort gun once gunde iki kez lutinus fitil, iki kez monodoks, birer kez prednol, folik asit ve progesterone dex kullaniyorsun. Transfer sonrasi iki tane lutinus, progesterone dex ve folic asite ilk uc ay devam ediyorsun.
Vardir bir bildigi doktorunun, derdim kafani karistirmak degil ama bu ileri yasta tercih etmiyoruz demesi biraz garip geldi bana suanda bulundugum yerle kiyasladigim icin. Cunku bizde baya baya uyguluyorlar ileri yasta. Embriyo euploid olduktan sonra uterusta bir problem yoksa eger, dogal siklusta catlatma ignesi ile basari oranlari da ileri yasta oldukca yuksek. Fakat madem ki bu doktor ile ilerleme karari aldin, dediklerini de harfiyen uygulamaktan baska caren yok. Ama icin rahat etmiyorsa da ertele bir sonraki ay tekrar bakarsin aceleye de gerek yok en onemlisi her sey saglikli olsun.Benim lh dün 7 idi, endometrium 7.3 -7.5 gibiydi. Bugün lh 38 olmuş endometrium 6.9 olmuş. Yumurta çatlarken lh yükselince östrojen düşer, endometrium bı tık söner ama aslında o bir sönme değil, ıslanmış halı gibi düşün dedi. Yoğunluğu aynı ama kuruyken pofudy haliyle olcsek daha fazla görünür, ıslanınca daha az görünür ama aslında az değil dedi. Canım çok teşekkür ederim, uzun uzun açıklamışsın benim için çok iyi oldu. Çatlatma iğnesini özellikle yapmadığını söyledi, ileri yaş natürelde tercih etmiyoruz dedi.
Benim endometrium tam sınırda ya, bı de ilaçlara iyi tepki vermiyor vücudum. Çatlatma iğnesi bişey salgilatiyormuş o benim şu anki durumumda işleri kötüye götürürmüş, zaten ileri yaşta ben natürelde çok tercih etmiyorum dedi. Ben de anlamadım ama çok kesin konuştu. Erteleyim mi dedim, yok rahim çok iyi tutar böyle merak etme dedi. Yumurta çatlarken biraz söner, catladiktan sonra bant ve estrofem kullanacaksın zaten dedi. Ben de çok tecrübeli doktor, vardır bir bildiği diye düşündüm. Pazartesi tekrar bakicaz umarım 7 üstü çıkarVardir bir bildigi doktorunun, derdim kafani karistirmak degil ama bu ileri yasta tercih etmiyoruz demesi biraz garip geldi bana suanda bulundugum yerle kiyasladigim icin. Cunku bizde baya baya uyguluyorlar ileri yasta. Embriyo euploid olduktan sonra uterusta bir problem yoksa eger, dogal siklusta catlatma ignesi ile basari oranlari da ileri yasta oldukca yuksek. Fakat madem ki bu doktor ile ilerleme karari aldin, dediklerini de harfiyen uygulamaktan baska caren yok. Ama icin rahat etmiyorsa da ertele bir sonraki ay tekrar bakarsin aceleye de gerek yok en onemlisi her sey saglikli olsun.
Her seyi akisinia birakmaktan baska hic bir caremiz yokBenim endometrium tam sınırda ya, bı de ilaçlara iyi tepki vermiyor vücudum. Çatlatma iğnesi bişey salgilatiyormuş o benim şu anki durumumda işleri kötüye götürürmüş, zaten ileri yaşta ben natürelde çok tercih etmiyorum dedi. Ben de anlamadım ama çok kesin konuştu. Erteleyim mi dedim, yok rahim çok iyi tutar böyle merak etme dedi. Yumurta çatlarken biraz söner, catladiktan sonra bant ve estrofem kullanacaksın zaten dedi. Ben de çok tecrübeli doktor, vardır bir bildiği diye düşündüm. Pazartesi tekrar bakicaz umarım 7 üstü çıkar
Çok teşekkürler bitanem. İyi ki sizler varsınızHer seyi akisinia birakmaktan baska hic bir caremiz yokCok guzel sonuclanmasini dilerim transfer surecinin Ladycim Butun guzel enerjiler seninle olsun
Canım benim inşAllah o bir embriyon sağlıklı gelir ve sana hayırlı evlat olur. Genelde on güne geliyor sonuçlar, güzel olacak inşAllahSadece bir tane embrıyom 5. Gün olarak Pgt ye gönderildi. aynı durumu bende yaşıyorumSonuc galiba 15 güne gelir gibi. Allah herkesın yardımcısı olsun. Bir sıcak sesle bizimde yuvamız şenlenirmi
İnşallah amin.Canım benim inşAllah o bir embriyon sağlıklı gelir ve sana hayırlı evlat olur. Genelde on güne geliyor sonuçlar, güzel olacak inşAllah