• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tek başıma gitsem nasıl olur?

O dönemlerde benimde ev çok daginikti hatta sinirden ağlıyordum biri küçük diğeri karnında eş kişisi o dönem hormonlariylada Allahlik bende dağınık yerde uyuyamama oturamama da var dayanacak guc yok üstüne gelen misafirler annem bile geldi yedi içti yattı kaynanamı söyle miyorum bile neyseki geçti biraz sabır terketme evini

3000küsür lira maaş alıyor kiramız 800 lira maddi olarak çok kısıtlı yaşıyoruz hayatta öyle bi şey düşünemem bile malesef. Hatta ilk evlendiğimde ve öbür hamileliğimde annesinin evinin işini bile yapmamı beklediler, teyzesi sürekli laf soktu koskoca karnımla bile. Bu sefer virüs çıktı bi de küçük bebeğim var bi şey demediler ama onlar iki evin birden işini yemeğini benden bekledi
Sanirim artik senin degismen gerekiyor. Sen degisirsen dunyan degisir. Yani artik bazi seylere son vermen gerek. Esinin ailesine hayir demeyi ogrenmen gerek. Senden temizlik beklediklerinde hayir kelimesini bir kez kullansan bir daha teklif dahi edemezler. Esine karsi da susmayip sinirlenmeden rahatsizligi dile getirmelisin. Kusmek susmak problemlerini cozmemis cunku. Bir de kendini ifafe etmeyi dene. Esin bu arada tam bir hanzo kusura bakma da.

Zaten erkeğin ailesiyle aile olmak için evlenmiyoruz, kendi ailemizi kurmak için evleniyoruz, ben mi yanlış biliyorum? Hep söyledik gene söylüyoruz, bu adamdan bir halt olmaz

Nasıl korunuyodunuz hamile kaldınız. Banada yazar mısınız onu deniyim bide 🤦🏼‍♀️ 4 yıldır hamile kalamıyorumda hiç. Belki bu işe yarar.
Sağlık ocağından kondom alıyordum hiç korunmasız ilişkide bulunmadık ama oldu eşim de çok şaşırdı. Benim küçük kızım var onu emziriyordum ve ilgiye de ihtiyacı var hiç düşünmüyordum o yüzden çok zor oldu yine de hamileliğimin 7.ayına kadar emzirdim ama çok bitkin düştüm. İbrahim saraçoğlu nun dediklerini denerim sizin yerinizde olsam, incir kürü var onunla hamile kalan çok oluyormuş, bütün dediklerine uyarak deneyin belki işe yarar

şu adama bu saatten sonra ne bir bardak su veririm ne de bir kıyafetini yıkarım.
huyuymuş ay bir tarafım.
Ben de çamaşırları atarken onunkileri kirlide bıraktım mahsus. İlk hamilelikte doğuma gideceğim gün bile en son onun çamaşırlarını ütüleyip evden çıktım ki yattığım zaman her şeyi hazır olsun diye.şimdi bir sürü ütüsü birikti, askıda fazla bi şeyi kalmadı. Artık iyi niyetli değilim galiba. Hatta kendi kendime gülesim geliyor ben gidince o çamaşırlarla nasıl baş edecek diye 😀

Biz kadınlar çok sevdiğimiz için mi yapıyoruz onca işi, çok meraklıyız don yıkamaya, her gün yemek derdine düşmeye.
Ben olsam kalkar giderim, çok merak edip soran kv ye “oğluna sor o anlatır” derim.
Keşke zamanında şu anki kafamda olsaydım. Akıllı olup milletin kahrını çekeceğime, deli davranırdım onlar beni memnun etmeye çabalardı.
Ben de hep diyorum bayılmıyorum diye. Senin işin bu diyor. Bi gün ben de sağlam delircem ama bardağı taşıran son damlayı bekliyorum heralde öyle susup idare ediyorum. Annemin evinde doğum yapmaya gidiyorum bu hafta, 2 ay kadar kalırım diye konuşmuştuk. Döndüğümde yine sorunlar olacak biliyorum, işte o zaman inşallah doğru davranabilirim kendi akıl sağlığım, huzurum için ne gerekiyorsa onu yapabilirim inşallah ben de bu insanlarla nasıl iletişim kuracağımı daha öğrenemedim çünkü. Nasıl cinnet geçirebilirim onu bile bilmiyorum 😊

nasıl işin bu ya?
eşlerden biri çalışıp diğer evdeyse çocuk yoksa sağlıklıysa tamam evde olan yapsın elinden geldiğince
ama sizin yerinizde ben olsam kolumu kıpırdatamam.
hadi madem yapmak istemiyor günlük biri gelsin eve versin ne kadarsa ücreti.

Ben sana sevmediğin şeyi yaptırıyor muyum ne demek? Kim ev işlerini seve seve yapar ki? Herkes evde düzen tutturmak için sevmediği şeyleri yapıyor zaten.
Dün düşündüm ilk evlendiğimden beri bana annesinin arkasını toplar gözüyle baktılar, hem hareketlerinden anlıyordum hem de bi akrabalarıyla yakın olmuştuk, öyle konuşurken söyledi hastalansa bakarım diye bekliyorlarmış.kv hastalık hastası her gün konuş her gün başka bi yeri ağrır. Bütün gün yatar abartısız saatlerce sadece yatar. Hayatta temizlik yapmak huyu değil, çoğu zaman hiç yemek yapmaz gençliğinden beri öyleymiş. Benden beklentileri çok yüksekmiş ben evlenirken gelin gelecek onun temizliğini yapacak. O temizlik programlarındaki evler gibi evi yıllardır bez sürülmemiş. Sürekli bizimle yaşamak istediğini dile getiriyor her fırsatta. Bana ne kendisi ne oğlu yardımcı olmuyor iki hamileliğimde de ama hep benden bekliyorlar. Zor günlerimi daha da zor hale getirdiler bi de benden medet bekliyorlar Allah ne beni onlara muhtaç etsin ne onları bana

nasıl işin bu ya?
eşlerden biri çalışıp diğer evdeyse çocuk yoksa sağlıklıysa tamam evde olan yapsın elinden geldiğince
ama sizin yerinizde ben olsam kolumu kıpırdatamam.
hadi madem yapmak istemiyor günlük biri gelsin eve versin ne kadarsa ücreti.
Verebilecek maddi gücümüz yok ta artık ondan bi şey beklemicem olduğu kadar yaparım, yakında anneme gidiyorum bi kaç gün kaldı. Dönünce de inşallah sağlığım yerine gelmiş olur iki çocukla ilgilenecek gücüm olur. Bi önceki mesajımda da dedim Allah beni ona muhtaç etmesin, onu da bana. Bunu eşin olan kişi için söylemek zor ama o duruma geldim karşımdakilerin düşüncesizliği sayesinde

Teşekkür ederim beni anladığınız için. Şu an etrafımda kimseye anlatmıyorum evde olup biteni. Beni anlayan bir kişi bile yok iyi geldi söyledikleriniz. Gerçekten merhametsiz düşüncesiz bana karşı. Dışarıya karşı da çok hayırlı bi adam milleti düşünür,insanın halinden anlar, yardımcı olur, hak verir ama bana karşı cimri bu konularda. Ben de yanlış şekilde derdimi anlatıyorum ona demek ki. Küsme huyum var ona sitem edip sonra hiç konuşasım gelmiyor ayrı bi odada duruyorum, ayrı uyuyorum, yemek yapmıyorum öyle zamanlarda. Çünkü ne desem beni haksız görüyor ben senin böyle olduğunu bilmiyordum diyor. Bekarken ben de böyle değildim evlenince birden bire sürekli ailesiyle iç içe olunca, annesi sinirimi bozan bir sürü şey yapınca, eşim de hiç benim sıkıntı duymamı önemsemedikçe agresifleştim. Önceden hep sakin bi insan olduğumu, pozitif olduğumu söyleyenler olurdu. Böyle bi aileye gelin gelmek, böyle düşüncesiz çocuk gibi bi adamla evlilik bana zor geldi. Eşim benden 2 yaş ufak acaba ondan mı bu kadar çocuk gibi davranıyor bilmiyorum
Bu model insancıklara" EL İYİSİ" deniyor malesef
Allah sabır versin feraha çıkarsın sizi
Şuan bı yere gitmeyin gidene kadar daha çok stres olursunuz mahvolursunuz yollarda

Ben de çamaşırları atarken onunkileri kirlide bıraktım mahsus. İlk hamilelikte doğuma gideceğim gün bile en son onun çamaşırlarını ütüleyip evden çıktım ki yattığım zaman her şeyi hazır olsun diye.şimdi bir sürü ütüsü birikti, askıda fazla bi şeyi kalmadı. Artık iyi niyetli değilim galiba. Hatta kendi kendime gülesim geliyor ben gidince o çamaşırlarla nasıl baş edecek diye 😀
Iste boyle fedakarlik yapinca, hamileyken bile en son onun camasirlarini utuleyince falan madalya takmiyorlar bize. Annesi degiliz eslerimizin, utusunu camasirini kendisi halledebilir. Evlada yapilacak fedakarliklari ese de yapinca bir sure sonra "evin annesi" oluyoruz.

İstanbul dan İzmir e gideceğim. Kızım 15aylık evet çok zor geçer illa ki. Ama 1 gün bile evde durmak istemiyorum karar veremedim
15 aylık çocuk çok bunalır yollarda çok zor olmaz mı sizin için :(
keşke uçakla gidebilseniz
birde otobüse de binerken hes kodu almanız gerek sanırım
birde son ayınızdasınız alır mı otobüs?

Dün düşündüm ilk evlendiğimden beri bana annesinin arkasını toplar gözüyle baktılar, hem hareketlerinden anlıyordum hem de bi akrabalarıyla yakın olmuştuk, öyle konuşurken söyledi hastalansa bakarım diye bekliyorlarmış.kv hastalık hastası her gün konuş her gün başka bi yeri ağrır. Bütün gün yatar abartısız saatlerce sadece yatar. Hayatta temizlik yapmak huyu değil, çoğu zaman hiç yemek yapmaz gençliğinden beri öyleymiş. Benden beklentileri çok yüksekmiş ben evlenirken gelin gelecek onun temizliğini yapacak. O temizlik programlarındaki evler gibi evi yıllardır bez sürülmemiş. Sürekli bizimle yaşamak istediğini dile getiriyor her fırsatta. Bana ne kendisi ne oğlu yardımcı olmuyor iki hamileliğimde de ama hep benden bekliyorlar. Zor günlerimi daha da zor hale getirdiler bi de benden medet bekliyorlar Allah ne beni onlara muhtaç etsin ne onları bana
AA oldu. Başka isteği var mıymış acaba? Öyle çoluk çocuk kv koca derken o evin işinin altından bir kişi kalkamaz zaten. Herkes dağıttığını toplayacak, yediğini kaldıracak. Yoksa beş dakika oturamazsınız. Bu dünyaya iş yapmaya geldiniz sanıyorlar herhalde.

Günaydın hanımlar bugünlerde sinirlerim aşırı bozuldu artık hiç sağlıklı düşünemiyorum biraz sıyırdım galiba artık. 1 yaşında kızım var, korunurken, hiç ama hiç hazır değilken yine hamile kaldım ve hiç kabullenemedim. Yine de çocuğuma elimden geldiği kadar iyi anne olmaya çalışcam ama her gün eşim de söyledi keşke hamile kalmasaydın diye, ben de hiç sevinemedim malesef ama olan oldu. Çok zor geçiyor, günlük işlerimi yaparken çok zorlandım. Eşim de ben ev işi sevmiyorum deyip durdu doğru düzgün yardım etmedi, ettiği zamanlarda da yaptığı işi gözünde çok büyüttü hep yüzüme vurdu.doğum zamanı yaklaştı, annem kardeşimi gönderecek, bütün yol, araba kirası, benzin masraflarını karşılayacak. Kardeşim bu hafta sonu gelecekmiş. Biz de eşimle evvelki gün çok şiddetli kavga ettik zaten aramız soğuktu iyice zıvanadan çıktı. Gideceğim için eşyalarımı hazırlıyorum, o yüzden oda fena dağılmıştı. Babası mesaj atıp çocuğu görmek için gelmek istediklerini söyledi tamam dedin. Yemek yiyip gittiler mutfak berbat dağılmıştı. Eşim asla gelip bana yardım etmeyi düşünmez bile. Ben de rahatsızım gerçekten hiç toplayacak durumda değildim. Çocuk çekmecedekileri yere dökmeye başladı, zaten ev almış başını gidiyor ben de yeteeer diye bağırdım çocuğa o da koştu geldi ne bağırıyosun anlıcak mı sen böyle yapınca, salak, bo.k,,gerizekalı gibi kelimeler kullandı ben de ona her yer dağınık hiç bana acımıyosun al çocuğu çık odadan dedikçe söylendi omzumdan tutup itti ayağımı çarptım bi yere biraz canım yandı. Ertesi gün eve geldi eski konuları açtı hep tartışma başlatıyorsun sürekli boşanmak istiyorsun arayıp annene anlatcam dedi. Sevmediğin bi şey yaptırıyor muyum sana, sen de bana yaptırmak isteme, bu benim huyum kabul et benden yardım bekleme işlerde dedi. Ailesine konu geldi, o konuda da beni suçladı ben aile olmak istememişim onlarla. Bana verdikleri sıkıntıyı söylüyorum hiç kabul etmiyor ne yaptılar ki etrafında pervane oluyorlar dedi. Benim de hatalı davranışlarım çoktur olabilir artık sinirlerim dayanmıyor bi gün daha burda durmaya. Gene evi bir sürü dağıttı toplamadan eşyalarını yediklerini orda burda bıraktı gitti. Hafta sonunu beklemeden bugün kendim taksiyle otogara gidip oradan annemin evine gitmek istiyorum, hem kardeşim de zahmete girmemiş olur, ben de bi kaç gün daha aynı sinirle geçirmek istemiyorum ama bu sefer de herkes sorar nasıl kendin geldin özellikle kv ler çok merak eder çünkü eşim asla tek yollamaz. Bugün o işten gelmeden çıkıp gitmek istiyorum nasıl olur sizce
Bence uygundur tek başına taksi tutup gitmeniz,
Erkek kısmın çoğu ev işlerinde yardım etmiyor, sizde hayatı çok hafife almışsınız, herşeyin bir bedeli var, e tabi rahat hayata alışınca çocuk işleri gerçektem zor, uzun müddet annenizde kalıp stres attın zihniniz dinlensin bu korunmaya eğitimli kadınlarım dahi beceremiyor oysaki makyaj bilgileri mükemmel ama işte herşey makyaj yapmaya benzemiyor 50sinden sonra hamile kalıp şaşıran var

Back