• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tek başıma gitsem nasıl olur?

İlk doğumda annesi doğumdan 1 gün öncesine kadar bize yemeğe geldi hiç sormadan yemek saatine yakın gelirdi. 1 bardak dahi kaldırmaya yardım etmezdi. Ertesi gün doğuma giderken eşimin ütülerini yapıp gitmiştim bu kez k hakaretler üstüne ütü filan yapmadım yığıldı. Diğer ev işlerine gelince de, hem bi yer dağınıksa benim aklıma takılıyor hem de biri gelir görürse ben rezil olurum diye korkuyorum. Ev sahibi aylardır başka şehirde kalmıştı bugün yarın gelir, üst katta oturuyor, bize de gelir büyük ihtimalle ondan utanıyorum yoksa inadına yapmam şimdi ama hem de kardeşimle hanımı da gelecek. Yiyip içip çamaşırlarını koridorda orda burda dağınık bırakıp gitti dün o kadar tartışmamıza rağmen. Ben ona gerçekten elimden geldiği kadar gene yaptırmıyorum, gücüm yetene kadar kendim yapıyorum ama o hiç iyi niyetli değil bana yardım düşüncesinde değil ne kadar zor geçse bile
Ben sizi çok iyi anlıyorum eşiniz ev işlerinde hamileyken yapmaya mecbur ama adamda ve etraftaki kimselerde merhamet yokk,durumunuz varsa yardımcı tutun acimayin paraya haftada birgün bile olsa yardimci gelsin eve hatta doğum yapınca bile yardımcı alın sizin canınızdan önemli değil biraz bencil olun eşinizin islerini yapmayın ilgilenmeyin kısasa kısas yapın her konuda,
siz iyi olmazsanız cocuklarda iyi olmaz,
esiniz attıysa elbiselerini koy kirliye dokunma yıkama, siz yiyip içip iyi kötü temizleyip oturun çocuklu heleki hamile olan kadının evi her daim temiz olmak zorunda değil böyle düşünün,eşiniz eve gelince şikayet ederse ya yardim edersin yada bekar gibi yaşarsın deyin.
size öneriyorum inanın aynılarını ve daha fazlasını yaptım böyle uğraştıran insanin sizde canını sıkın laf söylemekle akillanmiyor.

Seni o kadar iyi anlıyorum ki 1 yaşında karıştırma meraklısı bir çocuk istenmeyen bir gebelik destek olmayan bir eş.Sinirlerinin bozulması çok doğal. Üstüne utanmayan 8 aylık gebe ve küçük çocuklu kadına misafirliğe gelip yiyip icip kalkan vicdansız kişiler.
Annen destekse git iyice düşün topla kendini öyle gel yâda gelme.
1 yaşında bir bebekle bu ortamda hiç riske atıp otobüsle gitme elini heryere vurup ağzına gözüne sokabilir.Allah korusun virüs kapma ihtimaliniz var bekle kardeşini eşinle de muhattap olma.

Ben sizi çok iyi anlıyorum eşiniz ev işlerinde hamileyken yapmaya mecbur ama adamda ve etraftaki kimselerde merhamet yokk,durumunuz varsa yardımcı tutun acimayin paraya haftada birgün bile olsa yardimci gelsin eve hatta doğum yapınca bile yardımcı alın sizin canınızdan önemli değil biraz bencil olun eşinizin islerini yapmayın ilgilenmeyin kısasa kısas yapın her konuda,
siz iyi olmazsanız cocuklarda iyi olmaz,
esiniz attıysa elbiselerini koy kirliye dokunma yıkama, siz yiyip içip iyi kötü temizleyip oturun çocuklu heleki hamile olan kadının evi her daim temiz olmak zorunda değil böyle düşünün,eşiniz eve gelince şikayet ederse ya yardim edersin yada bekar gibi yaşarsın deyin.
size öneriyorum inanın aynılarını ve daha fazlasını yaptım böyle uğraştıran insanin sizde canını sıkın laf söylemekle akillanmiyor.
Teşekkür ederim beni anladığınız için. Şu an etrafımda kimseye anlatmıyorum evde olup biteni. Beni anlayan bir kişi bile yok iyi geldi söyledikleriniz. Gerçekten merhametsiz düşüncesiz bana karşı. Dışarıya karşı da çok hayırlı bi adam milleti düşünür,insanın halinden anlar, yardımcı olur, hak verir ama bana karşı cimri bu konularda. Ben de yanlış şekilde derdimi anlatıyorum ona demek ki. Küsme huyum var ona sitem edip sonra hiç konuşasım gelmiyor ayrı bi odada duruyorum, ayrı uyuyorum, yemek yapmıyorum öyle zamanlarda. Çünkü ne desem beni haksız görüyor ben senin böyle olduğunu bilmiyordum diyor. Bekarken ben de böyle değildim evlenince birden bire sürekli ailesiyle iç içe olunca, annesi sinirimi bozan bir sürü şey yapınca, eşim de hiç benim sıkıntı duymamı önemsemedikçe agresifleştim. Önceden hep sakin bi insan olduğumu, pozitif olduğumu söyleyenler olurdu. Böyle bi aileye gelin gelmek, böyle düşüncesiz çocuk gibi bi adamla evlilik bana zor geldi. Eşim benden 2 yaş ufak acaba ondan mı bu kadar çocuk gibi davranıyor bilmiyorum

Seni o kadar iyi anlıyorum ki 1 yaşında karıştırma meraklısı bir çocuk istenmeyen bir gebelik destek olmayan bir eş.Sinirlerinin bozulması çok doğal. Üstüne utanmayan 8 aylık gebe ve küçük çocuklu kadına misafirliğe gelip yiyip icip kalkan vicdansız kişiler.
Annen destekse git iyice düşün topla kendini öyle gel yâda gelme.
1 yaşında bir bebekle bu ortamda hiç riske atıp otobüsle gitme elini heryere vurup ağzına gözüne sokabilir.Allah korusun virüs kapma ihtimaliniz var bekle kardeşini eşinle de muhattap olma.
Teşekkür ederim keşke eşim de biraz böyle bakabilseydi ne halde olduğumu asla anlamıyor ona göre bi elim yağda bi elim balda. Şimdilik burdaki yorumlara bakıp gidemedim evdeyim, evin içinde hiç bir şey yapmak ta gelmiyor içimden

Ev isi yapmiylrsa temizlik icin birini cagirmayi onerseniz keske. Haftada iki gelse sizi rahatlatir.

Teşekkür ederim keşke eşim de biraz böyle bakabilseydi ne halde olduğumu asla anlamıyor ona göre bi elim yağda bi elim balda. Şimdilik burdaki yorumlara bakıp gidemedim evdeyim, evin içinde hiç bir şey yapmak ta gelmiyor içimden
3000küsür lira maaş alıyor kiramız 800 lira maddi olarak çok kısıtlı yaşıyoruz hayatta öyle bi şey düşünemem bile malesef. Hatta ilk evlendiğimde ve öbür hamileliğimde annesinin evinin işini bile yapmamı beklediler, teyzesi sürekli laf soktu koskoca karnımla bile. Bu sefer virüs çıktı bi de küçük bebeğim var bi şey demediler ama onlar iki evin birden işini yemeğini benden bekledi

Adam hamile kadini iteklemis! Tekrar o cümleyi oku. Sorun aile maile felan degil, es. Merhametten yoksun. Yardim etmiyor ama herseyin 44lük olmasini istiyor. Sevmiyormus ev islerini, sanki biz kadinlar seviyormusuz.

O cocuguda beraber yaptiniz. Sanki sadece senin "suçun" hamile kalman. Acaip sinir oldum esine. Umarim bosanirsin. Adamin ne sana, ne cocuklarina hayiri yok.

Sizin yapmanız gereken o evden çıkıp bidaha da dönmemek ama, boşa konuşuyoruz. Kaçıncı konunuz ben sayamadim valla hep aynı seyleri anlatıyorsunuz. Hayatınızda gram ilerleme yok. Ama hala bu adamla evli kalmak için israrcisiniz.

Sizin yapmanız gereken o evden çıkıp bidaha da dönmemek ama, boşa konuşuyoruz. Kaçıncı konunuz ben sayamadim valla hep aynı seyleri anlatıyorsunuz. Hayatınızda gram ilerleme yok. Ama hala bu adamla evli kalmak için israrcisiniz.
Evli kalmaya meraklı değilim beynim allak bullak ne yapacağımı bilmiyorum düzeleceğine dair ümidim filan yok onla iyi olmak gibi bi isteğim yok bana karşı davranışlarını sevmiyorum. Kocalık babalık anlayışını sevmiyorum. Sadece ne yapacağımı bilmiyorum doğumum çok yakın en çok onu düşünüyorum

Adam hamile kadini iteklemis! Tekrar o cümleyi oku. Sorun aile maile felan degil, es. Merhametten yoksun. Yardim etmiyor ama herseyin 44lük olmasini istiyor. Sevmiyormus ev islerini, sanki biz kadinlar seviyormusuz.

O cocuguda beraber yaptiniz. Sanki sadece senin "suçun" hamile kalman. Acaip sinir oldum esine. Umarim bosanirsin. Adamin ne sana, ne cocuklarina hayiri yok.
Bu evlilikte ben hiç bi zaman sonumuzu iyi görmedim ki. Bana ev alalım diyordu hep, annenden borç al, kira ödemek yerine ona her ay ödeme yapalım diyordu. Anneme hiç söylemedim bile çünkü hep ilerde boşanırsak o ev ne olur diye düşündüm. Beni sürekli dövmekle tehdit ediyor. Anında polisi ararım seni evden uzaklaştırırım, mahalleye rezil olursun diyorum. Çünkü çok dindar biri, dicekler nasıl hanımını dövdü. Belki de o yüzden bugüne kadar vuramadı. İçimden çok gitmek geliyor bugün. İki arada bi derede kaldım ama evde bi kaç gün daha kardeşimi bekleyeceğimi düşününce içim kararıyor, hiç bir şey yapasım gelmiyor

Bu evlilikte ben hiç bi zaman sonumuzu iyi görmedim ki. Bana ev alalım diyordu hep, annenden borç al, kira ödemek yerine ona her ay ödeme yapalım diyordu. Anneme hiç söylemedim bile çünkü hep ilerde boşanırsak o ev ne olur diye düşündüm. Beni sürekli dövmekle tehdit ediyor. Anında polisi ararım seni evden uzaklaştırırım, mahalleye rezil olursun diyorum. Çünkü çok dindar biri, dicekler nasıl hanımını dövdü. Belki de o yüzden bugüne kadar vuramadı. İçimden çok gitmek geliyor bugün. İki arada bi derede kaldım ama evde bi kaç gün daha kardeşimi bekleyeceğimi düşününce içim kararıyor, hiç bir şey yapasım gelmiyor

Kesinlikle git. Stress bebegi çok kötü etkiliyor. Bunun üzerine çok arastirmalar var. Kardesin ile beraber evin durumu dahada kötü ve gergin olur.

Annenlere git, bu adam ile ömür geçmez. Keske korunmanin yerine hiç cinsellik yasamasaydin bile. Annenden para istiyor, seni itekliyor ve daha fazlasini yapmak istiyor. Inceldigi yerden kopsun.

Evli kalmaya meraklı değilim beynim allak bullak ne yapacağımı bilmiyorum düzeleceğine dair ümidim filan yok onla iyi olmak gibi bi isteğim yok bana karşı davranışlarını sevmiyorum. Kocalık babalık anlayışını sevmiyorum. Sadece ne yapacağımı bilmiyorum doğumum çok yakın en çok onu düşünüyorum

Ne yapacağınızı bilmeyecek bişey yok gayet de biliyosunuz hem de uzun zamandır. Sizi destekleyen bı anneniz var, gidip dogumunuzu orda yapabilir ve doğumdan önce de annenizle konuşabilirsiniz bu konuyu.

linç edilicem kesin ama ne annenin ne babanin istemediği bebegi niye doğuruyorsunuz ki ısrarla? üstelik bir de minicik bir çocuk daha var bu ortamda iyice itilip kakilacak olan? onun bile hayatı en başından kaymışken şu ortama ısrarla 2. çocuğu yapmak ? aldırınca günah oluyor tamam da böylesi sevap mı?

3000küsür lira maaş alıyor kiramız 800 lira maddi olarak çok kısıtlı yaşıyoruz hayatta öyle bi şey düşünemem bile malesef. Hatta ilk evlendiğimde ve öbür hamileliğimde annesinin evinin işini bile yapmamı beklediler, teyzesi sürekli laf soktu koskoca karnımla bile. Bu sefer virüs çıktı bi de küçük bebeğim var bi şey demediler ama onlar iki evin birden işini yemeğini benden bekledi
*eşınız tam bir odun ve size kötü davranıyor
*ailesinden nefret ediyorsunuz
*aylık 3000 lirayla kirada geçinmeye çalışıyorsunuz
*ve yanlışlıkla hamile kaldınız diye bu ortama 2. çocugu doğuruyorsunuz......
insan ziyanı denilen şey tam da boyle bir şey sanırım...
yapacak soyliycek fazla bir sey kalmamış zaten, lütfen en azından 3. çocuk yapmayın

*eşınız tam bir odun ve size kötü davranıyor
*ailesinden nefret ediyorsunuz
*aylık 3000 lirayla kirada geçinmeye çalışıyorsunuz
*ve yanlışlıkla hamile kaldınız diye bu ortama 2. çocugu doğuruyorsunuz......
insan ziyanı denilen şey tam da boyle bir şey sanırım...
yapacak soyliycek fazla bir sey kalmamış zaten, lütfen en azından 3. çocuk yapmayın
Diğer dedikleriniz doğru ama bebek aldırmak konusunu aklımın ucundan geçirmedim, şiddetle de karşıyım. Baştan keşke spiral taktırsaydım kondom kullandım ona güvendim olmuyor sandım ama nasıl oldu anlamadım bile. Bi cana asla kıyamam dünyaya gelmek onun suçu değil ona elimden geldiği kadar iyi bakmaya çalışcam şu zor günlerimi bi atlatiyim de sağlık, güç kuvvet çok önemli çünkü sağlığım yerinde değil halsizim kendime yetemiyorum çoğu zaman.

Back