- 6 Ağustos 2015
- 1.808
- 1.215
-
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
Annesi intihar ettiğini biliyor birşey yapmamış ablası da biliyor istismarı. Üstelik bana gelmeden zaten arkadaşlarına anlatmış sınıf öğretmenine anlatmış okulda bir on kişi kadar biliyor zaten benim suçum ne burada kız kendi söylemiş herkeseMesela ne olurdu annesine haber verilseydi?
Polise illaki gitmeli durum ki o sapık ceza alsın.
Şuan durumunuz nasıl?Kızın Kendi yazısını da aldım konuyla ilgili. İdareye kimse uğramadı polisler direkt odama geldi. Çocukl polisi zaten oradan çime yönlendirdi yaptıklarımda yanlış birşey yok telefonla aramak ve şubede yüzyüze gelmek dışında
Polis uyarısından sonra aramalar kesildi ama okulda dışarıda bir süre biriyle dışarı çıkıcam kız bugün okula gelmemiş son durum buŞuan durumunuz nasıl?
Kızın yazılı ifadesi var. Yeni atandım tecrübesizim evet ama çocuk şubedekiler aileden önce bizim bilmemiz gerekiyor diyorlarmış bu şekilde söyledi diğer rehber öğretmenler tarafındanKüçük yerlerin insanları böyle işte. Orda elin ağzı çok önemli. Seni çok iyi anlıyorum ama Cnm önce aileyi araman gerekiyordu. Ve müdürle beraber Çocuğunuzda böyle birşey var. Konuşman gerekiyordu. Çocuk 18 yaşından küçük ailesiyle polise gitmesi gerekiyordu. Bu kadar ortadan gidemeyiz. Onların bir hayatı var. Hiç bir aksiyon alınmadığı taktirde tek başınıza polise gidip aileyi ihbar etmeniz gerekiyordu. Aile durumu biliyor saklıyor diye. Konu sizin için orda bitmeliydi gerisi polisin işi.
Olan olmuş çook geçmiş olsun. Belliki yeni öğretmensiniz. Bu tecrübelerle gelişiyoruz. Allah yardımcınız olsun. Orada tecrübeli olan müdürünüz vs. Keşke sizi yanlız bırakmasıydı.
Bu ailelerde gördüğümüz tablo genelde Aile suçu sana atar meselenin üstünü kapatır. Yalanlar. Yoksa oralarda malesef yapan değil mağdur olanın üstüne yapışır bu mesele. Etraf tarafından büyütülür.
Her şeyi de bilmeyelim, bazı şeyleri de uzmanlarına bırakalım! Bilmeden yorum yapınca cehaletimiz de ortaya seriliyor, komik duruma düşüyoruz!İlk yapmanız gereken çocuğun annesiyle konuşmanızdı. Çünkü yakın aileden biri değilmiş, çocuğa belli etmeden annesine durumu haber verseydiniz olaylar bu boyuta gelmezdi. Direk olayı polise intikal ettirmişsiniz. Hatalısınız demiyorum yanlış anlamayın ancak çok hassas bir konu ve birden ortalık yangın yerine dönmüş. Allah hiç bir çocuğa böyle bir zorluk yaşatmasın ama böyle bir olayda her hareketin düşünülerek atılması gerek.
Lütfen bunu idareye bildirin silsileyi bozmadan ilçe milli eğitim gerekirse bakanlığa kadar duyurun. Tayin hakkı dahi doğabilir. Oturup size zarar vermelerini beklemeyin. Savcılığa suç duyurusunda bulunun. Bir süre rapor alıp memleketinize gidinDoğuda bir okula rehber öğretmen olarak atandım. Okul çok karışık neredeyse her öğrencide büyük bir problem var. Maddeden intihar girişimine boşanma şiddet vsye kadar. Bazen günde 7 8 görüşme yaptığım oluyor. Dün De bir öğrencim cinsel istismara uğradığını belirtti. Acilen tutanak tutup çocuk polisini aradım. Aile içerisinden ama her zaman yüzyüze gelemediği biri tarafından sadece dokunsal boyutta. Üzerinden uzun bir zaman geçmesine rağmen hala olayın etkisindeydi çocuğumuz. Çocuk polisiyle birlikte şubeye gittim ilk ifadede beraber bulunduk. O arada anne baba merak eder panık olup okula falan gider diye düşünerek aileye haber verilmesini istedim bana ara dediler boşluğums geldi aradım. Olayı ben aktarmadım şubeye geldiğinde babası beni görünce bizi rezil ettin diyerek üzerğme yürüdü. Telefonumu öğrendikleri için akşam saatlerine kadar telefon susmadı. Annesi bu kız ölecek sorumlusu sensin diyerek beni tehdit ederek ailesinde savcılar hakimler varmış bağırarak konuştu. Şu sn korkudan okula gidemiyorum. Ben yapmam gerekeni yaptım yapmasaydım vicdanın el vermezdi ve xsten bildirmezsen hemen anında hapise bile atılabilirdim. Şu an uyuyamıyorum bu saat oldu göğsüm sıkışıyor kaç saattir ağlıyorum kıza da üzülüyorum kendim çocuğum için de korkuyorum. Büyük bir sşirrlermiş.
Kendi çocuğuna acımayan başkasına hiç acımaz, benzerini Ağrı'lı küçük Leyla'da gördük, katil zanlısı içlerinden biri çıkınca sus pus oldular, hatta olayı ört bas ettiler. Çarpık bir ahlak anlayışı hakim hele ki kızsa üç yaşında da olsa göz göre göre haksızlığa kurban ediliyor. Kaçın hiç uğraşmayın çnkü haklı olan değil güçlü olanın kazandığı yerler, aşiret maşiret altından kalkamazsınız.
Rehber öğretmeni değilim, sınıf öğretmeniyim ben böyle bir şey yaşasaydım benim ilk bildireceğim okul müdürü sonra rehber öğretmeni olurdu. Silsile var yönetmelik var her şey net şekilde ortada. Kafasına göre kimse hareket edemez.Aileye haber verilmez, ilk haber verilecek yer-kurum emniyettir.
Ya ben de sizin gibi düşünüyorum ama herkes yorumumu beğenmedim diye işaretlemiş. Yani okul müdürünün idarenin haberi olmadan hemen tutanak tutup polise olayı intikal ettirmek bana göre yanlış.Siz nasıl rehber öğretmensiniz hiç mi cinsel istismar bulgusu durumunda yapılacakları bilmiyorsunuz? Ya yazdıklarınız baştan sona yalan ya da her şeyi yanlış yapıyorsunuz. İstismar bulgusu durumunda çocuk polisler tarafından her ilde bulunan çime yollanır (çocuk izleme merkezi) orada gözlem yapılır. Pdr öğretmeninin gözlemi çok da bir şey ifade etmez. Karakolda 18 yaşından küçük çocuğun psikolog/ pedagog olmadan ifadesi alınmaz. Bunu pdr + özel eğitim mezunu olan zamanında çimde çalışmış bir öğretmen olarak söylüyorumÖyle aman aman öğrenci bana söyledi hemen polise diye bir adım uygulanmıyor polis de çime getiriyor zaten ya da çimden uzmanları çağırıyor. Madem tehdit edildiniz bu da çok basit savcılığa şikayette bulunup (hani karakolda tehdit edildiğinizi söylüyorsunuz ya) her yerde kamera var. Bulunduğunuz karakolda da yapabilirdiniz dediğimi haliyle de tehditten mazeret tayini isteyebilirdiniz. Yıllarca doğuda çalışmış biri olarak söylüyorum hiç de bahsi geçen insanlarla bire birde karşılaşmadım. ‘Bizi rezil etti’ mantığında bile olsalar bunu toplum içinde bağıra çağıra yansıtmazlar. Daha da rezil olacaklarını düşünürler çünkü. Ayrıca idareye haber vermeden tutanak nasıl tutuyorsunuz tek sizin imzanızla o tutanak resmiyet de kazanmaz Kusura bakmayın sizi art niyetli fake konu açan biri olarak görüyorum. Zira konu dediğiniz gibi ilerlemiyor yıllarca bu alanda çalıştım. Polisi öğrencim taciz ediliyor diye arasanız bile idare aracılığı ile aranmanız istenir ya da polis geldiğince idareye geçer oradan resmî yolla iletilir. Aileye falan da haber verilmez aile içi istismarda olayla genelde bakanlık ilgilenir zira bakanlığa haber verilir çocuk onlarca alınır, onlar aracılığı ile aileye dava açılır. Bu çocuğa en az zarar veren ve çocuğu toplumca arkadaşları gözünde en az damgalayan yöntem. Konu gerçekse sizin gibi bir pdrciyi mezun ettikleri adına hocalarınızı kınıyorum. Yol- yordam bilmeyen, kendi alanının en önemli konusunda bile ne yapacağını bilmeden çocuğu bütün şehire ‘ifsa’ ederek bu işi yapan birisi olmuşsunuz. Okula gelen polisler çocuğu götürürken diğer arkadaşları ne düşündü? Olay yalansa- hayal ürünü ise (böyle bir durum ne yazık ki olabiliyor) bu çocuk normal hayatına dönünce hangi şartlar ile karşılaşacak? Kaldı ki sizin ayrıntılı rapor hazırlayıp idarenize sunmanız onların bir üst kuruma sunması gerekli (öğrenip sunmazsanız 1-6 yıl arası ceza var bildiğim kadarıyla) . Tehdit durumunda da ne yapacağınızı bilmiyorsunuz anlaşılan. Google it ne diyelim?
Üstelik aileye haber verecek kişide rehber öğretmen değildir. Ya okul idaresi arar ya sınıf öğretmeniAnnesi bilseydi annesiyle konusulsaydi... Ya arkadaşlar lütfen burda ilkokula giden arkadaşının saçıni çeken iki çocuk kavgası mı varda annesiyle konussaydin deniliyor??? Sınıf öğretmeni olarak benim ilk yapacağım. İdareye gitmek ve rehber öğretmeni arkadaşımi da davet etmek olurdu. Burada arkadaş rehber öğretmeni. Olay ona gitmiş ilk yapacağı idareye bildirmek ordan bir üst kimse ona bildirmektir. Aileye de okul müdürü haber verseymis. Yada öğretmene aile arayın okula gelsin denseymis. Burda taciz var.
Arkadaşım çocuğun ailesinin okul müdürünün idarecilerin bilgisi olmadan direk ne akla hizmet tutanak tutulup polise bildiriyor bir öğretmen bunu anlayamadım. Bu işin prosedürü bu mudur yani!!Bence hocamız kendi kafasına göre iş yapmış bu şekilde çocuk daha çok zarar görecek. Aile içi istismar olmadığı için öğretmen okul müdürünün idarenin de bilgisi dahilinde aileyle de konusup olaya müdahele edilmesini sağlamalıydı. Bu şekilde anneyi babayı olayın dışında tutarak nasıl polise gidiyor bir öğretmen sizin aklınız alıyor mu!Her şeyi de bilmeyelim, bazı şeyleri de uzmanlarına bırakalım! Bilmeden yorum yapınca cehaletimiz de ortaya seriliyor, komik duruma düşüyoruz!
Her işin bir prosedürü var, burada da hocamız doğru olanı yapmış. Birilerinin keyfine kafasına göre hareket edemez, etmemeli.
Neden komik duruma düşelim.Aile içi istismar olmadığı için öğretmen okul müdürünün idarenin de bilgisi dahilinde aileyle de konusup olaya müdahele edilmesini sağlamalıydı. Bu şekilde anneyi babayı olayın dışında tutarak nasıl polise gidiyor bir öğretmen sizin aklınız alıyor mu!Her şeyi de bilmeyelim, bazı şeyleri de uzmanlarına bırakalım! Bilmeden yorum yapınca cehaletimiz de ortaya seriliyor, komik duruma düşüyoruz!
Her işin bir prosedürü var, burada da hocamız doğru olanı yapmış. Birilerinin keyfine kafasına göre hareket edemez, etmemeli.
Psikolojik danışmanım, bu konuda birçok eğitim aldım, bir çok vaka bildiriminde bulundum.Rehber öğretmeni değilim, sınıf öğretmeniyim ben böyle bir şey yaşasaydım benim ilk bildireceğim okul müdürü sonra rehber öğretmeni olurdu. Silsile var yönetmelik var her şey net şekilde ortada. Kafasına göre kimse hareket edemez.
Aklımın almasına gerek yok, bu işin akışı zaten belirlenmiş.Neden komik duruma düşelim.Aile içi istismar olmadığı için öğretmen okul müdürünün idarenin de bilgisi dahilinde aileyle de konusup olaya müdahele edilmesini sağlamalıydı. Bu şekilde anneyi babayı olayın dışında tutarak nasıl polise gidiyor bir öğretmen sizin aklınız alıyor mu!