Tehdit ediliyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Mesela ne olurdu annesine haber verilseydi?
Polise illaki gitmeli durum ki o sapık ceza alsın.
Annesi intihar ettiğini biliyor birşey yapmamış ablası da biliyor istismarı. Üstelik bana gelmeden zaten arkadaşlarına anlatmış sınıf öğretmenine anlatmış okulda bir on kişi kadar biliyor zaten benim suçum ne burada kız kendi söylemiş herkese

Kızın yazılı ifadesi var. Yeni atandım tecrübesizim evet ama çocuk şubedekiler aileden önce bizim bilmemiz gerekiyor diyorlarmış bu şekilde söyledi diğer rehber öğretmenler tarafından

Her şeyi de bilmeyelim, bazı şeyleri de uzmanlarına bırakalım! Bilmeden yorum yapınca cehaletimiz de ortaya seriliyor, komik duruma düşüyoruz!

Her işin bir prosedürü var, burada da hocamız doğru olanı yapmış. Birilerinin keyfine kafasına göre hareket edemez, etmemeli.

Lütfen bunu idareye bildirin silsileyi bozmadan ilçe milli eğitim gerekirse bakanlığa kadar duyurun. Tayin hakkı dahi doğabilir. Oturup size zarar vermelerini beklemeyin. Savcılığa suç duyurusunda bulunun. Bir süre rapor alıp memleketinize gidin

Sizi orada o göreve atayan devlet yetkililerinin bu tarz durumlar için korunmanızla ilgili de yapacağı şeyler vardır mutlaka.
Gerekli mercilere başvuru yaptınız mı, tehdit edildiğinizle ilgili.
Görev yeri değişikliği talebiniz oldu mu?
Yoksa yapın lütfen, aile dursa istismarcı belkide takacak kafayı.
Karakolda ki polisin durumu bilmesi, aile ile konuşması yeterli bir önlem değil bence.
Moral bozmak istemiyorum ama güvenliğinizi garanti altına almanız gerekiyor.
Ne şuursuz insanlar duyuyoruz sonuçta.

Aileye haber verilmez, ilk haber verilecek yer-kurum emniyettir.
Rehber öğretmeni değilim, sınıf öğretmeniyim ben böyle bir şey yaşasaydım benim ilk bildireceğim okul müdürü sonra rehber öğretmeni olurdu. Silsile var yönetmelik var her şey net şekilde ortada. Kafasına göre kimse hareket edemez.

Annesi bilseydi annesiyle konusulsaydi... Ya arkadaşlar lütfen burda ilkokula giden arkadaşının saçıni çeken iki çocuk kavgası mı varda annesiyle konussaydin deniliyor??? Sınıf öğretmeni olarak benim ilk yapacağım. İdareye gitmek ve rehber öğretmeni arkadaşımi da davet etmek olurdu. Burada arkadaş rehber öğretmeni. Olay ona gitmiş ilk yapacağı idareye bildirmek ordan bir üst kimse ona bildirmektir. Aileye de okul müdürü haber verseymis. Yada öğretmene aile arayın okula gelsin denseymis. Burda taciz var.

Ya ben de sizin gibi düşünüyorum ama herkes yorumumu beğenmedim diye işaretlemiş. Yani okul müdürünün idarenin haberi olmadan hemen tutanak tutup polise olayı intikal ettirmek bana göre yanlış.

Öncelikle siz karakola gidip kendiniz için uzaklaştırma kararı gibi bir tedbir aldırın, ne olur ne olmaz. gerekirse rapor ya da izin alın, 1 hafta kadar okula gitmeyin. Ortalık biraz sakinleşsin.
Siz doğru olanı yapmışsınız, kimseyle muhatap olmayın şu durumda.
Kıza ayrı üzüldüm. Maalesef çok üzücü.

Üstelik aileye haber verecek kişide rehber öğretmen değildir. Ya okul idaresi arar ya sınıf öğretmeni

Arkadaşım çocuğun ailesinin okul müdürünün idarecilerin bilgisi olmadan direk ne akla hizmet tutanak tutulup polise bildiriyor bir öğretmen bunu anlayamadım. Bu işin prosedürü bu mudur yani!!Bence hocamız kendi kafasına göre iş yapmış bu şekilde çocuk daha çok zarar görecek. Aile içi istismar olmadığı için öğretmen okul müdürünün idarenin de bilgisi dahilinde aileyle de konusup olaya müdahele edilmesini sağlamalıydı. Bu şekilde anneyi babayı olayın dışında tutarak nasıl polise gidiyor bir öğretmen sizin aklınız alıyor mu!

Son düzenleme:
Neden komik duruma düşelim.Aile içi istismar olmadığı için öğretmen okul müdürünün idarenin de bilgisi dahilinde aileyle de konusup olaya müdahele edilmesini sağlamalıydı. Bu şekilde anneyi babayı olayın dışında tutarak nasıl polise gidiyor bir öğretmen sizin aklınız alıyor mu!

Psikolojik danışmanım, bu konuda birçok eğitim aldım, bir çok vaka bildiriminde bulundum.
Bu konu olağanüstü bir konudur, diğer silsilelerle bir tutulamaz. İlk duyan kişi branşı, konumu farketmeksizin emniyet ya da aile sosyal politikalara bildirmekle yükümlüdür. TCK maddesidir, hiçbir yönetmelik kanundan üstün değildir.

Aklımın almasına gerek yok, bu işin akışı zaten belirlenmiş. balbazaar ’nin mesajını okursanız anlarsınız ne olması gerektiğini.

Benim anlayamadığım herkes annesiyle konusulma olayına takılmış bir rehber öğretmen öğrenciyi dinledikten sonra gerekli gördüğü yerde çocuğun annesini veya babasını okula çağırıp öğrenciyle alakalı durumu aileye hemen açıkça anlatmadan çocuğun ailesini gözlemleyerek tahlil etmeye çalışmaz mı.Yani anneye babaya istismarı anlatsın demiyorum ilk önce bi durum analizi yapsın ondan sonra okul müdürünün ve idarenin bilgisi dahilinde işlem yapsın gerekli adımları atsın.Forumda çok cevval arkadaşlar var ancak çocuk konusu çok hassas ve atılan adımların çok dikkatli seçilmesi gerek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…