- 15 Mayıs 2021
- 7.455
- 24.752
-
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
Çok geçmiş olsun sayın hocam, bende öğretmenim ve doğudayım , maalesef burada böyle durumlarda kızlarını öldürürler ama kız için tecavüze uğrasa bile bişey yapılmaz önemsemez gizlerler, onlar için birilerinin duyması rezil olma ihtimalleri çok daha önemli, size tavsiyem bir daha olaya direk siz girmeyin müdür vs onları dahil edin , süreçte siz başı çekmeyin, bu arada tehdit durumu için dilekçe yazıp okulunuzu değişebilirsiniz, maalesef doğu da öğretmen olmak öyle kolay değil..Doğuda bir okula rehber öğretmen olarak atandım. Okul çok karışık neredeyse her öğrencide büyük bir problem var. Maddeden intihar girişimine boşanma şiddet vsye kadar. Bazen günde 7 8 görüşme yaptığım oluyor. Dün De bir öğrencim cinsel istismara uğradığını belirtti. Acilen tutanak tutup çocuk polisini aradım. Aile içerisinden ama her zaman yüzyüze gelemediği biri tarafından sadece dokunsal boyutta. Üzerinden uzun bir zaman geçmesine rağmen hala olayın etkisindeydi çocuğumuz. Çocuk polisiyle birlikte şubeye gittim ilk ifadede beraber bulunduk. O arada anne baba merak eder panık olup okula falan gider diye düşünerek aileye haber verilmesini istedim bana ara dediler boşluğums geldi aradım. Olayı ben aktarmadım şubeye geldiğinde babası beni görünce bizi rezil ettin diyerek üzerğme yürüdü. Telefonumu öğrendikleri için akşam saatlerine kadar telefon susmadı. Annesi bu kız ölecek sorumlusu sensin diyerek beni tehdit ederek ailesinde savcılar hakimler varmış bağırarak konuştu. Şu sn korkudan okula gidemiyorum. Ben yapmam gerekeni yaptım yapmasaydım vicdanın el vermezdi ve xsten bildirmezsen hemen anında hapise bile atılabilirdim. Şu an uyuyamıyorum bu saat oldu göğsüm sıkışıyor kaç saattir ağlıyorum kıza da üzülüyorum kendim çocuğum için de korkuyorum. Büyük bir sşirrlermiş.
Korkmayın devletten güvenlik için polis talep edin ve acil dilekçe verip okulu değişin, aileyi de polisle korkutun doğu da polisten it gibi korkuyorlar..Sosyal medyada böyle birşeyi duyursam benimle birlikte yedi sulalemi keserler şu an bile ya çocuğumu kaçırırlarsa ya beni yolda okuldan gelirken kıstırıp birşey yaparlarsa diye çok korkuyorum okuldan izin aldım korkuyorum gidemiyorum gögsüm sıkışıyor başım ağrıdan çatlıycak artık
Dilekçe yazsa can güvenliğim yok diye okulu değişirler hemde istediği okula veriyorlar, özellikle güney doğu bu anlamda çok kötü cehalet o kadar fazla ki tabi içinde çok kültürlü ailelerde var ama baya azınlıkta..Soyları kurumalı bu insanların
Ot gibi cahil cahil yaşıyorlar
Dünyaya tek katkıları yok geberesiceler
Tayin olmuyor mu
Esiniz falan yok mu, yalniz gördükleri icin mi bu kadar üstünüze geldiler acaba? Cok üzüldüm durumunuza, polise gidin mutlaka yardim ederlerSosyal medyada böyle birşeyi duyursam benimle birlikte yedi sulalemi keserler şu an bile ya çocuğumu kaçırırlarsa ya beni yolda okuldan gelirken kıstırıp birşey yaparlarsa diye çok korkuyorum okuldan izin aldım korkuyorum gidemiyorum gögsüm sıkışıyor başım ağrıdan çatlıycak artık
Çok yazık ki bu yoruma anca gülebiliyorum Otrera hanım keşke işler böyle yürese.Doğru olanı yapmışsınız. Adli bir vaka ve eğer sessiz kalsaydınız suçlu sayılırdınız.
Polise haber verin, aynen anlatın olanları. Gerekirse size koruma falan verirler belki.
Korkmayın, evet aşiret bölgelerinde biraz daha sancılı işliyor süreç ama, sonuçta Türkiye Cumhuriyeti Devletinde yaşıyoruz. Dağ başı değil burası. Siz yetkililere haber verin bence.
Hatta bence o aile şanslarını fazla zorlamasınlar, ülkemizde sosyal medyanın gücü denen bir şey var. Kendileri rezil bile olabilirler tüm ülkeye.
resmi olarak kolluk kuvvetlerine bildirmeden aileye haber verseydi asıl hatayı o zaman yapmış olurdu. Dİrekt suçu ve suçluyu saklamaktanİlk yapmanız gereken çocuğun annesiyle konuşmanızdı. Çünkü yakın aileden biri değilmiş, çocuğa belli etmeden annesine durumu haber verseydiniz olaylar bu boyuta gelmezdi. Direk olayı polise intikal ettirmişsiniz. Hatalısınız demiyorum yanlış anlamayın ancak çok hassas bir konu ve birden ortalık yangın yerine dönmüş. Allah hiç bir çocuğa böyle bir zorluk yaşatmasın ama böyle bir olayda her hareketin düşünülerek atılması gerek.