- 28 Aralık 2016
- 1.836
- 4.580
- 40
-
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
Kesinlikle size katılıyorumKüçük yerlerin insanları böyle işte. Orda elin ağzı çok önemli. Seni çok iyi anlıyorum ama Cnm önce aileyi araman gerekiyordu. Ve müdürle beraber Çocuğunuzda böyle birşey var. Konuşman gerekiyordu. Çocuk 18 yaşından küçük ailesiyle polise gitmesi gerekiyordu. Bu kadar ortadan gidemeyiz. Onların bir hayatı var. Hiç bir aksiyon alınmadığı taktirde tek başınıza polise gidip aileyi ihbar etmeniz gerekiyordu. Aile durumu biliyor saklıyor diye. Konu sizin için orda bitmeliydi gerisi polisin işi.
Nerede hakarete varan yorumlarda bulunuyorum pardon, peki siz kimsiniz bir istismar konusunu polise intikal ettiren öğretmeni eleştirip yanlış yaptın diyorsunuz? Sizin kim olduğunuzu merak ediyorum. Kadıncağızın bir hatası varsa o da okul idaresine söylememek onun dışında şu insanlar konuşulacak insanlar mı? Biz dışarıdan yorum yapıyoruz,bu hanımefendi o insanlarla birebir temas halinde olan biri, konuşulamayacağını bildiği için polise bildirmiş olamaz mı?Pardon hukukçu musunuz da kesin hüküm verip hakarete varan yorumlarda bulunuyorsunuz,nesiniz yani önce kim olduğunuzu öğrenelim
Doğuda bir okula rehber öğretmen olarak atandım. Okul çok karışık neredeyse her öğrencide büyük bir problem var. Maddeden intihar girişimine boşanma şiddet vsye kadar. Bazen günde 7 8 görüşme yaptığım oluyor. Dün De bir öğrencim cinsel istismara uğradığını belirtti. Acilen tutanak tutup çocuk polisini aradım. Aile içerisinden ama her zaman yüzyüze gelemediği biri tarafından sadece dokunsal boyutta. Üzerinden uzun bir zaman geçmesine rağmen hala olayın etkisindeydi çocuğumuz. Çocuk polisiyle birlikte şubeye gittim ilk ifadede beraber bulunduk. O arada anne baba merak eder panık olup okula falan gider diye düşünerek aileye haber verilmesini istedim bana ara dediler boşluğums geldi aradım. Olayı ben aktarmadım şubeye geldiğinde babası beni görünce bizi rezil ettin diyerek üzerğme yürüdü. Telefonumu öğrendikleri için akşam saatlerine kadar telefon susmadı. Annesi bu kız ölecek sorumlusu sensin diyerek beni tehdit ederek ailesinde savcılar hakimler varmış bağırarak konuştu. Şu sn korkudan okula gidemiyorum. Ben yapmam gerekeni yaptım yapmasaydım vicdanın el vermezdi ve xsten bildirmezsen hemen anında hapise bile atılabilirdim. Şu an uyuyamıyorum bu saat oldu göğsüm sıkışıyor kaç saattir ağlıyorum kıza da üzülüyorum kendim çocuğum için de korkuyorum. Büyük bir sşirrlermiş.
Hemen şikayet et ve tayinini acil olduğu için iste . Allah böyle anne babalari bildigi gibi yapsın.Doğuda bir okula rehber öğretmen olarak atandım. Okul çok karışık neredeyse her öğrencide büyük bir problem var. Maddeden intihar girişimine boşanma şiddet vsye kadar. Bazen günde 7 8 görüşme yaptığım oluyor. Dün De bir öğrencim cinsel istismara uğradığını belirtti. Acilen tutanak tutup çocuk polisini aradım. Aile içerisinden ama her zaman yüzyüze gelemediği biri tarafından sadece dokunsal boyutta. Üzerinden uzun bir zaman geçmesine rağmen hala olayın etkisindeydi çocuğumuz. Çocuk polisiyle birlikte şubeye gittim ilk ifadede beraber bulunduk. O arada anne baba merak eder panık olup okula falan gider diye düşünerek aileye haber verilmesini istedim bana ara dediler boşluğums geldi aradım. Olayı ben aktarmadım şubeye geldiğinde babası beni görünce bizi rezil ettin diyerek üzerğme yürüdü. Telefonumu öğrendikleri için akşam saatlerine kadar telefon susmadı. Annesi bu kız ölecek sorumlusu sensin diyerek beni tehdit ederek ailesinde savcılar hakimler varmış bağırarak konuştu. Şu sn korkudan okula gidemiyorum. Ben yapmam gerekeni yaptım yapmasaydım vicdanın el vermezdi ve xsten bildirmezsen hemen anında hapise bile atılabilirdim. Şu an uyuyamıyorum bu saat oldu göğsüm sıkışıyor kaç saattir ağlıyorum kıza da üzülüyorum kendim çocuğum için de korkuyorum. Büyük bir sşirrlermiş.
Ne diyeyim siz “Kadıncağızın” yanındaymış da işini çok iyi yaptığına tam inanıp ailenin de konuşulmayacak insanlar olduğuna hüküm verip kararınızı vermişsiniz.Laf söylemek ne haddimize!!!Nerede hakarete varan yorumlarda bulunuyorum pardon, peki siz kimsiniz bir istismar konusunu polise intikal ettiren öğretmeni eleştirip yanlış yaptın diyorsunuz? Sizin kim olduğunuzu merak ediyorum. Kadıncağızın bir hatası varsa o da okul idaresine söylememek onun dışında şu insanlar konuşulacak insanlar mı? Biz dışarıdan yorum yapıyoruz,bu hanımefendi o insanlarla birebir temas halinde olan biri, konuşulamayacağını bildiği için polise bildirmiş olamaz mı?
Iste ozaman o aile cocuklarini korkutup susturabilirlerdi. Ve ögretmen o tehtitleri gene alacakti. Basim yanmasin diye kafasını kuma gömmedigi için kendisini tebrik ediyorum .İlk yapmanız gereken çocuğun annesiyle konuşmanızdı. Çünkü yakın aileden biri değilmiş, çocuğa belli etmeden annesine durumu haber verseydiniz olaylar bu boyuta gelmezdi. Direk olayı polise intikal ettirmişsiniz. Hatalısınız demiyorum yanlış anlamayın ancak çok hassas bir konu ve birden ortalık yangın yerine dönmüş. Allah hiç bir çocuğa böyle bir zorluk yaşatmasın ama böyle bir olayda her hareketin düşünülerek atılması gerek.
Okuduğunuzu anlamıyor musunuz yoksa dalga mı geçiyorsunuz? Kadın arayıp tehdit etmiş kadını, çocuğu öldürecekler bizim ailemizde hakim savcı var demiş. Bu kadını mı çağırıp söyleseydi kızının istismara uğradığını.Ne diyeyim siz “Kadıncağızın” yanındaymış da işini çok iyi yaptığına tam inanıp ailenin de konuşulmayacak insanlar olduğuna hüküm verip kararınızı vermişsiniz.Laf söylemek ne haddimize!!!
Allah kolaylık versin .kız kardeşim de rehber öğretmen , onun okulda böyleydi. Her hafta bir kız gelip istismara uğradığını söylüyordu. Çoğu ailede durumdan haberdardı.polise bildiriyordu . O da başıma bir iş gelecek diye çok korkuyordu.Doğuda bir okula rehber öğretmen olarak atandım. Okul çok karışık neredeyse her öğrencide büyük bir problem var. Maddeden intihar girişimine boşanma şiddet vsye kadar. Bazen günde 7 8 görüşme yaptığım oluyor. Dün De bir öğrencim cinsel istismara uğradığını belirtti. Acilen tutanak tutup çocuk polisini aradım. Aile içerisinden ama her zaman yüzyüze gelemediği biri tarafından sadece dokunsal boyutta. Üzerinden uzun bir zaman geçmesine rağmen hala olayın etkisindeydi çocuğumuz. Çocuk polisiyle birlikte şubeye gittim ilk ifadede beraber bulunduk. O arada anne baba merak eder panık olup okula falan gider diye düşünerek aileye haber verilmesini istedim bana ara dediler boşluğums geldi aradım. Olayı ben aktarmadım şubeye geldiğinde babası beni görünce bizi rezil ettin diyerek üzerğme yürüdü. Telefonumu öğrendikleri için akşam saatlerine kadar telefon susmadı. Annesi bu kız ölecek sorumlusu sensin diyerek beni tehdit ederek ailesinde savcılar hakimler varmış bağırarak konuştu. Şu sn korkudan okula gidemiyorum. Ben yapmam gerekeni yaptım yapmasaydım vicdanın el vermezdi ve xsten bildirmezsen hemen anında hapise bile atılabilirdim. Şu an uyuyamıyorum bu saat oldu göğsüm sıkışıyor kaç saattir ağlıyorum kıza da üzülüyorum kendim çocuğum için de korkuyorum. Büyük bir sşirrlermiş.
her bölgede olabilir bu tehdit amma büyüttünüz.karakolda mahkemede ne tehditler havada uçuşuyor yüzde 99 u lafta kalıyor.hele bir bekleyin bakalım ne olacak?Polis uyarısında sonra sustular ama tabi okul çıkışı birşey yapmayacaklarının garantisi yok.
Siz neden mesnetsiz görüşlerinizi ispat etmenin peşine bu kadar düştünüz de konuyu sabote ediyorsunuz anlayamadım.İnternette çok güzel bir yazı buldum:
“İstismar türleri içinde hem çocuk hem de ailesi için baş edilmesi ve kabul edilmesi en güç olanı, cinsel istismardır. Bir de buna rehber öğretmenin deneyimsizliği eklenirse, istismar ile baş etmek daha da güçleşir. Farklı şekillerde ve farklı nedenlerle yaşanan olaylara göre yaklaşım sergilenmeli.
İstismar durumunda çocuk ile bir kere görüşmek yeterli olmaz. İzlemeye alınmalı, belli aralıklarla görüşmeler yapılmalı”
İşte benim de anlatmaya çalıştığım hemen apar topar polise bildirmek yerine çocuğun mahremiyetine ve olayın gizliliğine önem vererek okulla birlikte eyleme geçilmesiydi.Neyse daha fazla kendimi yormayacağım çünkü aramızda “Hukukçu” geçinen çok arkadaş var.Arif olan anlar söylediklerimi.
Konu sahibi öğretmenimiz olayı çok güzel çözmüş maşallah.Çocuğun ailesinin tepkisiyle başbaşa kalmasını sağlamış.Hani nerde olayın neticesi polise gidince çocuğa koruma mı vermişler napmışlar yazmış mı öğretmenimiz.Çocuk bu olaydan nasıl etkilenmiş okulda diğer arkadaşlarının yaklasımı nasıl olmuş sonuçlarını da anlatsın da ben de öğretmenimizi alkışlayalım.Biz burada tartışıyoruz öğretmenden ses yok.Siz neden mesnetsiz görüşlerinizi ispat etmenin peşine bu kadar düştünüz de konuyu sabote ediyorsunuz anlayamadım.
“Bu işi yapan” öğretmen arkadaşlarımız, olayın sizin dediğiniz gibi çözülemeyeceğini, aksi şekilde davranmanın kanunen SUÇ olduğunu söylediler. Okuduğunuzu anlamıyor musunuz
Doğuda bir okula rehber öğretmen olarak atandım. Okul çok karışık neredeyse her öğrencide büyük bir problem var. Maddeden intihar girişimine boşanma şiddet vsye kadar. Bazen günde 7 8 görüşme yaptığım oluyor. Dün De bir öğrencim cinsel istismara uğradığını belirtti. Acilen tutanak tutup çocuk polisini aradım. Aile içerisinden ama her zaman yüzyüze gelemediği biri tarafından sadece dokunsal boyutta. Üzerinden uzun bir zaman geçmesine rağmen hala olayın etkisindeydi çocuğumuz. Çocuk polisiyle birlikte şubeye gittim ilk ifadede beraber bulunduk. O arada anne baba merak eder panık olup okula falan gider diye düşünerek aileye haber verilmesini istedim bana ara dediler boşluğums geldi aradım. Olayı ben aktarmadım şubeye geldiğinde babası beni görünce bizi rezil ettin diyerek üzerğme yürüdü. Telefonumu öğrendikleri için akşam saatlerine kadar telefon susmadı. Annesi bu kız ölecek sorumlusu sensin diyerek beni tehdit ederek ailesinde savcılar hakimler varmış bağırarak konuştu. Şu sn korkudan okula gidemiyorum. Ben yapmam gerekeni yaptım yapmasaydım vicdanın el vermezdi ve xsten bildirmezsen hemen anında hapise bile atılabilirdim. Şu an uyuyamıyorum bu saat oldu göğsüm sıkışıyor kaç saattir ağlıyorum kıza da üzülüyorum kendim çocuğum için de korkuyorum. Büyük bir sşirrlermiş.
Artık gülesim geliyor gerçektenİnternette çok güzel bir yazı buldum:
“İstismar türleri içinde hem çocuk hem de ailesi için baş edilmesi ve kabul edilmesi en güç olanı, cinsel istismardır. Bir de buna rehber öğretmenin deneyimsizliği eklenirse, istismar ile baş etmek daha da güçleşir. Farklı şekillerde ve farklı nedenlerle yaşanan olaylara göre yaklaşım sergilenmeli.
İstismar durumunda çocuk ile bir kere görüşmek yeterli olmaz. İzlemeye alınmalı, belli aralıklarla görüşmeler yapılmalı”
İşte benim de anlatmaya çalıştığım hemen apar topar polise bildirmek yerine çocuğun mahremiyetine ve olayın gizliliğine önem vererek okulla birlikte eyleme geçilmesiydi.Neyse daha fazla kendimi yormayacağım çünkü aramızda “Hukukçu” geçinen çok arkadaş var.Arif olan anlar söylediklerimi.
En son intihar ettiğini yazmışti. Yeni bilgi yok çocuktanKız öğrenci şu an nerede? Bu olaydan sonra aile yanına mı verildi yoksa sosyal hizmetler il müdürlüğüne bağlı sevgi evine mi yerleştirildi?
Evet, çok merak ettim doğrusu. Rehber öğretmene tehdit savuranlar, kızlarına daha kötüsünü yapabilirler.En son intihar ettiğini yazmışti. Yeni bilgi yok çocuktan