Tehdit ediliyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Psikolojik danışmanım, bu konuda birçok eğitim aldım, bir çok vaka bildiriminde bulundum.
Bu konu olağanüstü bir konudur, diğer silsilelerle bir tutulamaz. İlk duyan kişi branşı, konumu farketmeksizin emniyet ya da aile sosyal politikalara bildirmekle yükümlüdür. TCK maddesidir, hiçbir yönetmelik kanundan üstün değildir.
Anasına deseydin diyenler okusun 😅 Bilgi için teşekkür ederim

Neden komik duruma düşelim.Aile içi istismar olmadığı için öğretmen okul müdürünün idarenin de bilgisi dahilinde aileyle de konusup olaya müdahele edilmesini sağlamalıydı. Bu şekilde anneyi babayı olayın dışında tutarak nasıl polise gidiyor bir öğretmen sizin aklınız alıyor mu!
Aklımızın alması önemli değil. Öyle vakalar var ki aile içi olmasa bile "kızımın adı çıkar" mantığıyla konuyu örtüyor. Aileye kesin ve net bilgi verilmez, aile bilgiyi emniyetten ya da sosyal politikalardan alır. Herkesi kendimiz gibi düşünüyoruz bu noktada hak veriyorum size, ama maalesef ki her aile çocuğunun arkasında dik duramıyor, aksine onu suçluyor.
İlk aileye haber verir, sonra konu aile tarafından örtülürse burada ki arkadaşta suçlu konumunda olurdu, daha fazla tehdit alırdı "biz aile içinde hallederiz bu konu duyulursa senden biliriz" gibi gibi...

Benim anlayamadığım herkes annesiyle konusulma olayına takılmış bir rehber öğretmen öğrenciyi dinledikten sonra gerekli gördüğü yerde çocuğun annesini veya babasını okula çağırıp öğrenciyle alakalı durumu aileye hemen açıkça anlatmadan çocuğun ailesini gözlemleyerek tahlil etmeye çalışmaz mı.Yani anneye babaya istismarı anlatsın demiyorum ilk önce bi durum analizi yapsın ondan sonra okul müdürünün ve idarenin bilgisi dahilinde işlem yapsın gerekli adımları atsın.Forumda çok cevval arkadaşlar var ancak çocuk konusu çok hassas ve atılan adımların çok dikkatli seçilmesi gerek
Bazı konularda bu dediğiniz devre dışı kalıyor. İstismar, madde satışı gibi konular mesela. Ki istismarda çok nettir, çocuk yalan mı söylüyor acaba algınız varsa bile bunu sizin bildirmeniz emniyetin soruşturması gerekiyor.

Arkadaşım çocuğun ailesinin okul müdürünün idarecilerin bilgisi olmadan direk ne akla hizmet tutanak tutulup polise bildiriyor bir öğretmen bunu anlayamadım. Bu işin prosedürü bu mudur yani!!Bence hocamız kendi kafasına göre iş yapmış bu şekilde çocuk daha çok zarar görecek. Aile içi istismar olmadığı için öğretmen okul müdürünün idarenin de bilgisi dahilinde aileyle de konusup olaya müdahele edilmesini sağlamalıydı. Bu şekilde anneyi babayı olayın dışında tutarak nasıl polise gidiyor bir öğretmen sizin aklınız alıyor mu!
İşin resmi prosedürü zaten kimseye haber vermeden şüphe bile olmuş olsa polise ya da savcıya haber vermek işte
Resmi prosedürden haberiniz yokken iddia etmeniz komik duruma düşüren
Kişilerin mantığına uygun olandam bahsetmiyorum altını çizeyim
Yasal olarak yapılması gerekenden bahsediyorum

Benim anlayamadığım herkes annesiyle konusulma olayına takılmış bir rehber öğretmen öğrenciyi dinledikten sonra gerekli gördüğü yerde çocuğun annesini veya babasını okula çağırıp öğrenciyle alakalı durumu aileye hemen açıkça anlatmadan çocuğun ailesini gözlemleyerek tahlil etmeye çalışmaz mı.Yani anneye babaya istismarı anlatsın demiyorum ilk önce bi durum analizi yapsın ondan sonra okul müdürünün ve idarenin bilgisi dahilinde işlem yapsın gerekli adımları atsın.Forumda çok cevval arkadaşlar var ancak çocuk konusu çok hassas ve atılan adımların çok dikkatli seçilmesi gerek
Arkadaşım buradaki olay basit değil sorun bu. Doğu'da ve bir kız çocuğu tacize uğruyor. Akraba tarafından ailenin yapacağı olayın üstünü kapatmak olacaktı ki Leyla bebek olayını bence hepimiz biliyoruz. Orda bile ne oldu sonuç.. ne yapacaktı annesi gelip vay nasıl yapar terbiyesiz ben şimdi gidip babasına diyeceğim gününü göstersin gibi bir davranış mı çıkacakti ortaya.

Bazı konularda bu dediğiniz devre dışı kalıyor. İstismar, madde satışı gibi konular mesela. Ki istismarda çok nettir, çocuk yalan mı söylüyor acaba algınız varsa bile bunu sizin bildirmeniz emniyetin soruşturması gerekiyor.
Ki burda siz daha iyi biliyorsunuz asla çocuk ya yalan söylüyorsa diye yaklasilamaz. Rehber öğretmeni değilim ama onların verdiği dönem sonu seminerinde altı çiziliyor.

Doğuda bir okula rehber öğretmen olarak atandım. Okul çok karışık neredeyse her öğrencide büyük bir problem var. Maddeden intihar girişimine boşanma şiddet vsye kadar. Bazen günde 7 8 görüşme yaptığım oluyor. Dün De bir öğrencim cinsel istismara uğradığını belirtti. Acilen tutanak tutup çocuk polisini aradım. Aile içerisinden ama her zaman yüzyüze gelemediği biri tarafından sadece dokunsal boyutta. Üzerinden uzun bir zaman geçmesine rağmen hala olayın etkisindeydi çocuğumuz. Çocuk polisiyle birlikte şubeye gittim ilk ifadede beraber bulunduk. O arada anne baba merak eder panık olup okula falan gider diye düşünerek aileye haber verilmesini istedim bana ara dediler boşluğums geldi aradım. Olayı ben aktarmadım şubeye geldiğinde babası beni görünce bizi rezil ettin diyerek üzerğme yürüdü. Telefonumu öğrendikleri için akşam saatlerine kadar telefon susmadı. Annesi bu kız ölecek sorumlusu sensin diyerek beni tehdit ederek ailesinde savcılar hakimler varmış bağırarak konuştu. Şu sn korkudan okula gidemiyorum. Ben yapmam gerekeni yaptım yapmasaydım vicdanın el vermezdi ve xsten bildirmezsen hemen anında hapise bile atılabilirdim. Şu an uyuyamıyorum bu saat oldu göğsüm sıkışıyor kaç saattir ağlıyorum kıza da üzülüyorum kendim çocuğum için de korkuyorum. Büyük bir sşirrlermiş.
O çocuğu zaten öldürmüşler haberleri var mıymış? Ailede hakim ve savcılari o kişiyi tutmak için yararlsnlar

Arkadaşlar daha fazla yorum yapmıyorum benim de evlatlarım var. Bir kişinin olaydaki gibi çocuğuma izinsiz dokunması bile benim için tacizdir istismardır. Ancak burada anlatmak istediğim atılan adımların daha dikkatli atılması. Çocuğu koruyacak en doğru kararın verilmesi. Olayı duyar duymaz çocukla birlikte tutanak tutulup polise gidilmesi ne derece doğru işte burada şüpheliyim. Çocuk bu durum sonrasında ne kadar zarar görecek ya da ne kadar korunacak işte burası muamma.

Arkadaşlar daha fazla yorum yapmıyorum benim de evlatlarım var. Bir kişinin olaydaki gibi çocuğuma izinsiz dokunması bile benim için tacizdir istismardır. Ancak burada anlatmak istediğim atılan adımların daha dikkatli atılması.Çocuğu koruyacak en doğru kararın verilmesi.
Ben seni anladım aslında kendi anneliğin gibi düşünüyorsun. Kendi aile yapına göre gidince mesela ben . Kızım daha bebek Allah korkusun ilerde böyle bir şey yaşasa ve ben bunu polislerden ogrensem yada burda bahsedilen kurumlardan ben anneligimi sorgularim. Yuh oldun bana derdim. Rabbim yavrularımızı korusun iyi günler dilerim.

Sosyal medyada böyle birşeyi duyursam benimle birlikte yedi sulalemi keserler şu an bile ya çocuğumu kaçırırlarsa ya beni yolda okuldan gelirken kıstırıp birşey yaparlarsa diye çok korkuyorum okuldan izin aldım korkuyorum gidemiyorum gögsüm sıkışıyor başım ağrıdan çatlıycak artık
Can güvenliğinizin tehlikede olduğunu ispatlayabilirseniz ki bence zaten tehlikede olabilir mazaret tayin hakkınız olur diye biliyorum.konuşma mesaj kayıtları falan hepsini saklayın siz doğru olanı yapmışsınız ama maalesef ülkemizin gerçekleri bu yerin dibine batsın zihniyetleri.

Polis uyarısında so da sustular ama tabi sessiz kalıp okul çıkışı birşey yapmayacaklarının garantisi yok herhangi bir şey olursa Küçük dahi olsa hemen şikayette bulunup tayin olmayı deneyeceğim

Can güvenliğinizin tehlikede olduğunu ispatlayabilirseniz ki bence zaten tehlikede olabilir mazaret tayin hakkınız olur diye biliyorum.konuşma mesaj kayıtları falan hepsini saklayın siz doğru olanı yapmışsınız ama maalesef ülkemizin gerçekleri bu yerin dibine batsın zihniyetleri.
Polis uyarısında sonra sustular ama tabi okul çıkışı birşey yapmayacaklarının garantisi yok.

Arkadaşlar daha fazla yorum yapmıyorum benim de evlatlarım var. Bir kişinin olaydaki gibi çocuğuma izinsiz dokunması bile benim için tacizdir istismardır. Ancak burada anlatmak istediğim atılan adımların daha dikkatli atılması. Çocuğu koruyacak en doğru kararın verilmesi. Olayı duyar duymaz çocukla birlikte tutanak tutulup polise gidilmesi ne derece doğru işte burada şüpheliyim. Çocuk bu durum sonrasında ne kadar zarar görecek ya da ne kadar korunacak işte burası muamma.
Çocuk istismara ya da tacize uğradığını bildirdiği an bunu gerekli mercilere bildirmek öğretmenin görevidir. TCK 279. Maddesi gereği eğer bildirmezse ya da doğruluğunu kendince araştırmaya kalkarsa bu da bir suçtur altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile yargılanır. Okul idaresine dahi bilgi vermesine gerek yok rehber öğretmenin böyle bir durumda ancak suç ihbarı bireysel değil okulla birlikte yapılsaydı olay kisisellesmemis olurdu. Yasal olarak bu öğretmenimiz yapması gerekeni yapmış aileler böyle konularda genellikle üstünü kapatıp çocuklarını kurban etmeyi seçtikleri için burda suçu öğretmene atmaya çalışıyorlar. Adım kadar eminim ki o çocuk annesine ya da ailesine daha onceden bu durumu anlatmıştır.

Çok yazık ki bu yoruma anca gülebiliyorum Otrera hanım keşke işler böyle yürese.
Dün bir haber okudum Müge Anlı da kadın kardeşinin cesedini bir hafta evde nasıl tuttuklerını anlatıyor. Gülerek çicek gibi hergün suladık diyor. Cinayet olduğu 2 senedir belli olan davada hiç kimse tutuklu değil. Sadece son cümlelerinize katıldım belki sosyal medya çözüm olabilir
Adaleti sosyal medya ve müge anlının sağladığı bir dönemdeyiz. Çok yazık 😔

Kızın yazılı ifadesi var. Yeni atandım tecrübesizim evet ama çocuk şubedekiler aileden önce bizim bilmemiz gerekiyor diyorlarmış bu şekilde söyledi diğer rehber öğretmenler tarafından
Ben şöyle anladım dışarıdan biri tarafından istismar edilmiş. Aile içi istismarda tabi aileye haber vermiyoruz.

Polis uyarısında so da sustular ama tabi sessiz kalıp okul çıkışı birşey yapmayacaklarının garantisi yok herhangi bir şey olursa Küçük dahi olsa hemen şikayette bulunup tayin olmayı deneyeceğim
Özeldende yazdım size. Tayin istiyorsanız koruma kararı çıkartacaksinjz. Can güvenliği mazeretinin belgesi koruma kararidir. Koruma kararı ile birlikte hemen okula dilekçe tayin istiyorum diye. Silsile ile ile gidecek

Arkadaşım çocuğun ailesinin okul müdürünün idarecilerin bilgisi olmadan direk ne akla hizmet tutanak tutulup polise bildiriyor bir öğretmen bunu anlayamadım. Bu işin prosedürü bu mudur yani!!Bence hocamız kendi kafasına göre iş yapmış bu şekilde çocuk daha çok zarar görecek. Aile içi istismar olmadığı için öğretmen okul müdürünün idarenin de bilgisi dahilinde aileyle de konusup olaya müdahele edilmesini sağlamalıydı. Bu şekilde anneyi babayı olayın dışında tutarak nasıl polise gidiyor bir öğretmen sizin aklınız alıyor mu!
Ne kafasına göre iş yapmış ya iyi misiniz siz???
Bu öğretmenin tek hatası idareye haber vermemek,onun dışında yaptığı herşey doğru. Bir çocuk cinsel istismara uğramış ailesini çağırıp kahve eşliğinde mi anlatacak bunu?? Ayrıca aşiret tiplerden bahsediyoruz, öğretmen bu şekilde çağırıp konuşsaydı kadını daha çok tehdit edebilir hatta zarar verebilirlerdi. Şuan arada polis olduğu için kadına birşey yapamıyorlar,çünkü yapsalar onlardan bilinecek. Öğretmen en doğrusunu yapmış. İyi niyetli değilsiniz kadın bir çocuğu istismardan kurtarmış hala öğretmeni eleştirebiliyorsunuz bu nasıl bir saçmalıktır.

İlk yapmanız gereken çocuğun annesiyle konuşmanızdı. Çünkü yakın aileden biri değilmiş, çocuğa belli etmeden annesine durumu haber verseydiniz olaylar bu boyuta gelmezdi. Direk olayı polise intikal ettirmişsiniz. Hatalısınız demiyorum yanlış anlamayın ancak çok hassas bir konu ve birden ortalık yangın yerine dönmüş. Allah hiç bir çocuğa böyle bir zorluk yaşatmasın ama böyle bir olayda her hareketin düşünülerek atılması gerek.
Of ne saçmalıyosun sen? Sen iyi niyetli değilsin. Arayıp öğretmeni tehdit eden zaten anne, bu tip biri öğretmenin konuşmasından anlar mı sence? Allahım biraz empati yapmaya çalışın ya.

Of ne saçmalıyosun sen? Sen iyi niyetli değilsin. Arayıp öğretmeni tehdit eden zaten anne, bu tip biri öğretmenin konuşmasından anlar mı sence? Allahım biraz empati yapmaya çalışın ya.
Pardon hukukçu musunuz da kesin hüküm verip hakarete varan yorumlarda bulunuyorsunuz,nesiniz yani önce kim olduğunuzu öğrenelim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X