teşekkür ederim, inşallah dediğin gibi olurboşver canım eskiye sünger çekk onlar bugün var yarın yok bizde çok şeyler yaşadık yaşamadık diyen yalan söyler ...eskiyi düşünme geçmiş geçmiştirr..sen önündeki güzel günlere bak haa birden bire canciğer kuzu sarması ol demiyorumm..mesafeli olursun tavrını belli edersin zaten onlar sana bişey diyemezz bütün bu olanları gözlerinin önünde tutarlarr...eşin için yapmak lazım önemli olan ailedir canımm 2 aile kötü olunca aranız eşinle senn ev hayatınızdaa çekilmez olurr vay sen şunu dein vay ben bunu dedim olmasın kaldırın artık aranızdaki kötü şeyleri konuşmayın su aksın yolunu bulsun ben böle düşünüyorum sen bilirsin genede mutluluk huzur dolu günleri tepme arkadaşım herşey senle olsunn.)))
herşeyin yolunda gitmesine sevindim. biz kendi aramızda her ne kadar sünger çekmeye çalışsakta onlar her zaman maalesef hayatımızın içinde olmaya devam ediyor.6 yıllık evliyim.eşimin ailesiyle bende sorunlar yaşadım eşimde benimkiyle yaşadı.benim ailem onu istemedi .çok kavgalar çıktı.onun annesi benimle ilgili bir sürü suçlamada bulundu.ailesiyle aram kötü diye benden ayrılmaya kalktı.farklı sorunlar araya girdi. ayrılma noktasına geldik ve evlilik terapistine bile gittik.terapisitn söylediği şu sen eşini seviyor musun eşinden ayrılmak istiyor musun dedi .seviyorum ayrılmak istemiyorum dedim.ama bu sorunlar yüzünden bir türlü mutlu olamıyorsunuz dedi.
1-geçmişe sünger çekeceksin
2-eşinin ailesini sevmek zorunde değilsin ama eşin için saygı duyacaksın.
3-yanında eşin olmadan ailesiyle asla yalnız kalma, tartışmalara girme onlarla hiçbir konuda muhatap olma bırak aradaki dengeyi eişin kursun.
4-yapılanları unutamazsın ama sünger cekebilirsin eşinle beraber olmak istiyorsan sünger çekeceksin.
bunları yapmazsan aranızdaki çekişme asla bitmeyecek emin ol.tecrübeyle sabittir.senin ailen benim ailem çekişmesi asla bitmeyecek .biz olanlara sünger çektik.ben ona ailemle özel günler dışında görüşmek zorunda değilsin onları sevmek zorunda değilsin ama gidilmesi görüşülmesi gereken günlerde görüşeceğiz dedim oda bana aynısını söyledi.ondan ve ailesinden hiçbirşey beklemiyorum yapmam gerekeni yapıyorum.oda aynı şekilde herşey süt liman şimdi.
Derincim bencede sünger çekmen en yakışanı..
Eşinin arada kalmaması ve sizin huzurunuz için bunu yapmak durumundasın.
Düşünüyorumda benim eşim aileme karşı tepkili olsa bende aynı şeyi yaparım yani misillemenin en alasını yaşatırım ona.
Evet insan yaşadığını bilir ama evinizin huzuru için bunu yapman gerekiyorsa ben yap derim..
Belkide sen sevdireceksin zamanla kendini.Çocuklada pekişecek..
Önyargılı olmamak gerek.
Arkandayım.
çok teşekkür ederim. sana 6 ay önce çocuk yapsakmı yapmasakmı diyordum, karar verdik, allah bir mani vermezse korunmayı bırakıyoruz artık , umarım bir problem çıkmaz
hafızama reset atmayı o kadar çok isterdimki inan.
sanırım en mantıklısıda gitmek olacak. artık tekrar küfür kıyamet işitirsem, eşim bu sefer gerekeni yapar sanırım.
hamile kaldığımda gitmeyi düşünüyorum, ama ailesine söylemeyeceğiz hamilelik olayını. ama eşim durumumdan dolayı daha hazırlıklı gider hiç olmazsa, en azından bak ben bu halimle kalktım gittim derim. yinede sorun yaşamadan dönmeyi herşeyden çok isterim. iyi dileklerin için teşekkür ederim. artık hakkımızda hayırlısı 5 yıldır bu mücadele yüzünden o kadar yoruldum o kadar yoruldumki, artık rahat etmek ve hayatıma bakmak istiyorum. eşim son kez yapılması gerekeni yapalım, ondan sonrada tavır değişmezse herkes kendi bilir, birdaha da beni kimse göremez diyor. umarım iş bu raddelere gelmez. ben tabikii samimiyet kurmayacağım aramız düzelse bile. yılda 1 kez 1-2 gün görüşmeden ileriye gitmeyecektir bu. neyse allah yardımcımız olsun. evliliği yönetmek, koskoca şirketleri yönetmekten daha zor.
sen gitmeye hazır olduğunu söyle, gerisine karışma ben konuşucam onlarla dedi. ama güvenemiyorum işte. babası çok dengesiz bir adamBence gitmeden önce eşin arayıp konuşsun, tepkilerini ölçsün, uyarsın iyi davranmaları konusunda onları.
asla mutsuz olma en doğrusunu yaptın. gittiğin için kendini yenilmiş hissetme sen 1-0 öndesin onlara göre şimdi.eşine her zaman ben sırf sen istediğin için gittim diyebilirsin artık.hamile kalmayı beklemene de gerek yok bence .düşünüp durmaktansa bir an önce gidin ve aklından ne olacak acaba sorusu da gitmiş olur böylece sen de rahatlarsın.ben eşimin ailesine gittiğimde sadece oturdum konuşmak istemiyorsam hiç konuşmadım onlarla muhabbet etmek istemiyorsam etmedim istemediğim hiç bir şeyi yapmadım eşim de ağzını açıp hiç bir şey diyemedi çünkü sırf o istediği için gittim ve baştan bunu da söylemiştim.istemediğim hiç bir şeyi yapmayacağım diye.oda tamam demişti.herşeyi baştan konuşup gidersen seni hiçbir şeyle suçlayamaz.böylece eşin de ailesinin tavırlarına bakar onlara da söylemesi gereknleri söyler.rahat ol onların yanında.ben yorgunum deyip yatmıştım yanlarında oturmak istemediğim zaman hepsi bakakaldı ama hiçbirşey diyemediler.en azından bana.eşim de dahil.
canım esın barısmak ıstıyorsa gıt barıs.
zaten senı tercıh ederk aılesıne bır mesafe koymus.
senınde annen baban var.
en guzelı gıt aılesıyle barıs. elını op. ne var yanı elıne mı yapısır.
hem sonra cocugunu yaparsın annene bırakırsın gonul rahatlıgıyla
gideceğim zaten. tek korkum yine hakaretlerle karşılanmak o kadar.
ilk evlendiğimizdede aynı problemleri yaşadık, ve ben hiçbirşey olmamış gibi yine gittim ellerini öptüm, bunu yaptığım içinde tekrar sazı ellerine alıp hem çaldılar hem söylediler. ama bu kadar büyük bir olay yaşamamıştık. mecburen gideceği artık.Canım izleyeceğin 2 yol var 1 ci; Bütün yaşananları eşine olan sevginden ve saygından dolayı sineye çekip hiç söylenenleri hatırlamıyormuş gibi yapıp rol bile olsa gidip eşininde dediği gibi ailelerinizin ellerini öpüp onları affedeceksiniz karşılıklı yapacaksınız bunu bir daha eskileri gündeme getirmeden hiç birşey olmamış gibi yeni bir sayfa açaçaksın oda aynısını yapacak zaten çünkü senin ailende onu kırmış ve asla bir daha ailelerden hakkınızda duyduklarınızı asla konuşmicaksınız ne sen ona söyle nede o sana duyduğunu söylesinkonuşulan konuşulan yerde kalsın en doğrusu..eşinin mutluluğu için yap bunu çünkü ailelerle görüşmemek demek 2 tarafında mutsuz olması demek :97: ilerde bebek te oluncasorunlar çığ gibi büyür yoksa dediği gibi sık görüşmezsin ayda yılda bayramda kısa bir ziyaret yaparsın olur biter..bişey kaybetmezsin onurundan zordur yapılanı unutmak bilirim ama sineye çekmek zorundasın o insanların oğluyla evliysen ..kendini topla ve git oda senin ailene gitsin el öpsün..5 yılınızda geçirdiğiniz güzel günler hatrına buna tahammül edin.. sonuçta oda ailesini biliyordur zaten..bu büyüklüğü yapp:80:
2 ci yol ise küslüğü devam ettirip hem eşini dahada üzmek hemde kendi ailenlede sorun yaşamak..birde devamlı aynı olayla evliliğini zedelemek..çünkü yaşanan kötü olayları devamlı kapatmadan irdelemek evliliğide çok zedeler.. eşinin gözündede alçak gönüllülüğün kaybolur buna izin verme...karar seninn...
hiç korkma azıcık akılları varsa seslerini çıkartmazlar.zaten eşinde gitmeden önce konuşacağını söylemiş.kesinlikle konuşsun haber versin öyle gidin.biz de öyle yapmıştık.hiç bir şey olmamış gibi davrandılar bende öyle yaptım ama hep mesafeliydim tabi hala da öyleyim.hiç birşey diyemezler sen gittikten sonra oğullarından çekinirler ama gitmeden eşinle konuş beni onlarla yalnız bırakmayacaksın evden birlikte çıkacağız de.ve eşin olmadan onlarla yalnız kalma.her şeye eşininde şahit olmasını sağlaki sana bir suçlama getiremesinler.ben eşime senin için oraya gidiyorum sen yokken onlarla sıkılıyorum sen benim ailemden ne zevk alıyorsan bende senin ailenden okadar zevk alıyorum demiştim.haklısın dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?