Arkadaşlar bir konu hakkında sıkıştım, yani düşünüyorum ama ne yapacağıma karar veremedim. Aranızda benden daha tecrübeli insanlarda var o yüzden fikrinizi almak istedim.
Eşimle 5 senedir evliyiz, çocuk yapmaya karar verdik allah nasip ederse. Eşimin ailesi ile 4 yıl problemlerimiz vardı en sonunda eteğimizdeki taşları dökelim ne olursa olsun ve bu kavga bitsin diye eşimide alıp onlara gittim. Ailesi beni o kadar kötü karşıladıki haliyle bende güleryüz göstermedim ciddi kavgalar yaşadık, en son ailesi bana hakaretler edince bende kavga edip evime geri döndüm. Babası ya karın ya ben dedi, eşimde beni tercih ederek benimle döndüğü için babası onu reddetti. Annesi ile ayda bir iki defa telefonla görüşüyor. Bu arada aynı şehirde yaşamıyoruz. Eşim tüm o hakaretlere tepkisiz kaldı, tepkisiz kalmasının sebebini ise, benim küçüklüğümü bilmem olduğunu söylüyor ne olursa olsun güleryüzlü davranmam gerektiğini söyledi. yani beni suçluyor.
Şimdi bizim çocuk olduğu zaman annem bakacak. Çünkü annemle yakın oturuyoruz ve ondan başka hiçkimseye güvenemem. Eşim ise çocuk olmadan önce ailesiyle yaşadığımız sıkıntıların üstüne bir sünger çekmeyi, ikimizinde onların yanına giderek hiç o mevzulara girmeden el öpüp barışmamızı istiyor.
Açıkçası ben hiçbirinin yüzünü görmek istemiyorum, onlarda benden nefret ediyor zaten. Bende birbirini sevmeyen insanların görüşmesine gerek yok diyince, eşimde madem öyle o zaman bizim çocuğumuzada senin annen bakamaz diyor. Bende sizinkilerle görüşmem diyor. Benimkilerle görüşmüyorsak ,seninkilerde yok diyor adaletse böyle adalet olsun diyor.(tabi ben onun ailesiyle bu kadar sorun yaşarken benimkilerde boş durmadı ve siz kızımızı sahipsizmi sandınız diyerek onlarda eşime ve ailesine yüklendi ve bu sebepten dolayı eşimle benim ailemin arasıda kötü)
Şimdi benim korkum hadi oraya gideyim gururumu ayaklar altına alıp, babası öyle psikopat ki bana küfürler edip kapının önüne koyacağından korkuyorum, eşimde böyle birşey yaşanırsa onları tamamen hayatımdan çıkarırım ve bir daha benim yüzümü göremezler diyor. Ama merak etme biz gitmeden ben onlarla konuşacağım diyor. Eşim bana senden birşey beklemiyorum özür beklemiyorum sadece bu konu artık konuşulmasın ve kapansın istiyorum, senede 1 defa ziyarete gideriz 1-2 gün o kadar. Görev olarak düşün bunu ,benim için diyor. Dönüştede sizinkilere gider el öperiz diyor. Hadi eşime karşı stratejik davranayım ve gideyim diyorum ama onların yüzünü görmeyede tahammülüm yok. Çocuk olduktan sonra çocuğu göstermek için giderim diyorum. Hayır çocuk yüzünden babamla aram düzelsin istemiyorum diyor. Ben şimdi ne yapacağımı bilmiyorum. gitmekmi iyi, gitmemek mi?