Tecrübeli hanımların fikirlerine ihtiyacım var?

DERin83

RUZGARİN ANNESİ:-)
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2009
2.761
4
116
İstanbul

Arkadaşlar bir konu hakkında sıkıştım, yani düşünüyorum ama ne yapacağıma karar veremedim. Aranızda benden daha tecrübeli insanlarda var o yüzden fikrinizi almak istedim.
Eşimle 5 senedir evliyiz, çocuk yapmaya karar verdik allah nasip ederse. Eşimin ailesi ile 4 yıl problemlerimiz vardı en sonunda eteğimizdeki taşları dökelim ne olursa olsun ve bu kavga bitsin diye eşimide alıp onlara gittim. Ailesi beni o kadar kötü karşıladıki haliyle bende güleryüz göstermedim ciddi kavgalar yaşadık, en son ailesi bana hakaretler edince bende kavga edip evime geri döndüm. Babası ya karın ya ben dedi, eşimde beni tercih ederek benimle döndüğü için babası onu reddetti. Annesi ile ayda bir iki defa telefonla görüşüyor. Bu arada aynı şehirde yaşamıyoruz. Eşim tüm o hakaretlere tepkisiz kaldı, tepkisiz kalmasının sebebini ise, benim küçüklüğümü bilmem olduğunu söylüyor ne olursa olsun güleryüzlü davranmam gerektiğini söyledi. yani beni suçluyor.
Şimdi bizim çocuk olduğu zaman annem bakacak. Çünkü annemle yakın oturuyoruz ve ondan başka hiçkimseye güvenemem. Eşim ise çocuk olmadan önce ailesiyle yaşadığımız sıkıntıların üstüne bir sünger çekmeyi, ikimizinde onların yanına giderek hiç o mevzulara girmeden el öpüp barışmamızı istiyor.
Açıkçası ben hiçbirinin yüzünü görmek istemiyorum, onlarda benden nefret ediyor zaten. Bende birbirini sevmeyen insanların görüşmesine gerek yok diyince, eşimde madem öyle o zaman bizim çocuğumuzada senin annen bakamaz diyor. Bende sizinkilerle görüşmem diyor. Benimkilerle görüşmüyorsak ,seninkilerde yok diyor adaletse böyle adalet olsun diyor.(tabi ben onun ailesiyle bu kadar sorun yaşarken benimkilerde boş durmadı ve siz kızımızı sahipsizmi sandınız diyerek onlarda eşime ve ailesine yüklendi ve bu sebepten dolayı eşimle benim ailemin arasıda kötü)
Şimdi benim korkum hadi oraya gideyim gururumu ayaklar altına alıp, babası öyle psikopat ki bana küfürler edip kapının önüne koyacağından korkuyorum, eşimde böyle birşey yaşanırsa onları tamamen hayatımdan çıkarırım ve bir daha benim yüzümü göremezler diyor. Ama merak etme biz gitmeden ben onlarla konuşacağım diyor. Eşim bana senden birşey beklemiyorum özür beklemiyorum sadece bu konu artık konuşulmasın ve kapansın istiyorum, senede 1 defa ziyarete gideriz 1-2 gün o kadar. Görev olarak düşün bunu ,benim için diyor. Dönüştede sizinkilere gider el öperiz diyor. Hadi eşime karşı stratejik davranayım ve gideyim diyorum ama onların yüzünü görmeyede tahammülüm yok. Çocuk olduktan sonra çocuğu göstermek için giderim diyorum. Hayır çocuk yüzünden babamla aram düzelsin istemiyorum diyor. Ben şimdi ne yapacağımı bilmiyorum. gitmekmi iyi, gitmemek mi?

canım oldukça abartıyosun..

eşininki gayet makul bi talep.. özür dilemeni beklemio, senede 1 kere gider 1 2 gün kalırız diyo..

ne yapsın silsin mi ailesini komple? bunu mu istiyosun? bak senin de çocuğun olacak.. gelininle sorunun olsa, oğlunun seni silmesi hoş olur mu?

biraz emek göster sen de.. ne yaşandıysa yaşandı.. git otur nasılsınız iyi misiniz de geç.. eşin sana yeterince destek olmuş, sen de ona ol.

doğru diyorsun arkadaşım ama yaşadıklarımı olduğu gibi yazmadım buraya, hem sığmaz hem siz okumaktan bıkarsınız. bu insanlara ben 4 yıl boyunca sesimi çıkarmadım her türlü kötülüğüne rağmen en sonunda patladım. bu insan eşimin benimle boşanmasını, kendi kardeşinin kızıyla evlenmesini isteyen biri. istanbulda doğdum büyüdüm ben, istanbulda yetişen bütün kızları o.pu olduğu benimde buna dahil olduğumu ima eden bir insan.bana biz seni aileden saymıyoruz.sen yoksun bizim için diye babamın yanında bana hakaret eden insanlar. 4 senenin sonunda bende kayışlar koptu ve bende onlarla ilk defa kavga ettim ve beni kovdular. şimdi tüm bu olanların üstüne onların yanına gitmek nasıl olur? gitmekte problem değil, giderim ama bunu yanlış anlayacaklardır. bak gördünmü iyiki yaptık buna böyle bak yine ayağımıza geldi, o zaman devam edelim kötülüğe demelerinden korkuyorum.

ben tüm bu üzüntülerden sonra ön yargılı olduğum için doğru karar veremiyorum. hangisi doğru hangisi yanlış bilemiyorum. kafam karışık, içim üzüntü ve onlara karşı nefretle dolu. o yüzden el elden üstündür diyerek başkalarınında fikrini almak istedim. kafam darma duman, ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum.

Aslında böyle kıyaslamalara girilmemeli ama erkekler kabullenemiyor ailelerin hatalarını.
Benim ailem hata yapmamışsa, benim yuvama saygı duymuşsa, neden bize zarar veren kendi ailesiyle kıyaslanıp bir tutulacak ki.
Ayrıca şimdi konuşmuyorsunuz ama çocuk olunca işler neden değişiyor ki bu kadar.
Torunlarını görme hakları elbette var bu yüzden hak verilebilir biraz ama eskisi olması da beklenemez bence, sınırında görüşülebilir, eğer davranışlarında devam ederlerse de ,eşiniz de kendi ailesinin marifetlerini görmüş olur.
İnsan sırf bu insanları görmeyeyim diye çocukta yapamayacak artık.
Bir şans verin bence, ama bunu çocuğuda bağlamayın, hadi çocuk oldu gidip barışalım filan, çocuktan önce bence bakın durumlarına ne değişmiş, ne değişiyor.

Aslında böyle kıyaslamalara girilmemeli ama erkekler kabullenemiyor ailelerin hatalarını.
Benim ailem hata yapmamışsa, benim yuvama saygı duymuşsa, neden bize zarar veren kendi ailesiyle kıyaslanıp bir tutulacak ki.
Ayrıca şimdi konuşmuyorsunuz ama çocuk olunca işler neden değişiyor ki bu kadar.
Torunlarını görme hakları elbette var bu yüzden hak verilebilir biraz ama eskisi olması da beklenemez bence, sınırında görüşülebilir, eğer davranışlarında devam ederlerse de ,eşiniz de kendi ailesinin marifetlerini görmüş olur.
İnsan sırf bu insanları görmeyeyim diye çocukta yapamayacak artık.
Bir şans verin bence, ama bunu çocuğuda bağlamayın, hadi çocuk oldu gidip barışalım filan, çocuktan önce bence bakın durumlarına ne değişmiş, ne değişiyor.

Aynen canım bende senin gibi düşünüyorum. ama dediğin gibi erkekler kabullenmiyor. bende bir yandan senin gibi düşünüyorum çocuk olmadan gidiyim eşimde onların marifetlerini görsün ve artık ısrarından vazgeçsin diye, ayrıca ben eşime kesinlikle sen ailenle görüşemezsin diye birşey demedimki, torunlarınıda görmek istiyorlarsa göreceklerdir dedim. hem beni yok sayan beni istemeyen biri bakalım benden olan çocuğu kabul edeceklermi , hiç sanmıyorum dedim. o zaman onlar bilir, biz üstümüze düşeni yapalım diyor hala yaa beni çıldırtıyor gerçekten.

Bütün bunlardan sonra gitmek çok zor, ben gitmezdim açıkcası, bana hakaret eden insanların evine ayak atmam eşimin ailesi bile olsa. Ayrıca ailelerin kıyaslanması da yanlış, ailen tabi seni koruyacak başındaki kocan koruyamazsa ailen koruyacak, eğer istemiyorsa eşini korumasını öğrenecek. Benim ailem en ufak birşey söylese eşime karşı çok üzülürüm, söyletmem, eşim de benim aileme laf söyleyemez. Ama benden kaynaklı olmayan nedenlerle eşimin ailesi üzerime gelip bana hakaret ediyorlarsa ve eşim de beni koruyamıyorsa kusura bakma ben kendimi korurum ve görüşmem o insanlarla bir daha. Ayrıca yine iyi düşünüyorsun öyle insanlara çocuğunu göstermeyi düşünmekle, kendileri çok istiyorlarsa görmeyi çocuğun olduğunda alırlar hediyelerini gelirler, sen de gerektiği gibi davranırsın, buzlar erirse terkar görüşürsünüz.

Sanki eşinin sözleri mantıklı gibi geldi Ama oraya gidipte olacakları sen biliyorsun bu seferde annenle de görüşmek istemezse çocuğa kim bakacak işin çok zor Allah yardım etsin

Bütün bunlardan sonra gitmek çok zor, ben gitmezdim açıkcası, bana hakaret eden insanların evine ayak atmam eşimin ailesi bile olsa. Ayrıca ailelerin kıyaslanması da yanlış, ailen tabi seni koruyacak başındaki kocan koruyamazsa ailen koruyacak, eğer istemiyorsa eşini korumasını öğrenecek. Benim ailem en ufak birşey söylese eşime karşı çok üzülürüm, söyletmem, eşim de benim aileme laf söyleyemez. Ama benden kaynaklı olmayan nedenlerle eşimin ailesi üzerime gelip bana hakaret ediyorlarsa ve eşim de beni koruyamıyorsa kusura bakma ben kendimi korurum ve görüşmem o insanlarla bir daha. Ayrıca yine iyi düşünüyorsun öyle insanlara çocuğunu göstermeyi düşünmekle, kendileri çok istiyorlarsa görmeyi çocuğun olduğunda alırlar hediyelerini gelirler, sen de gerektiği gibi davranırsın, buzlar erirse terkar görüşürsünüz.[/QUOTE]

işte bir yandanda böyle düşünüyorum. ben hatalı değilimki, düzelsin istiyorsa kendi gelsin görsün, ben onun gibi kovmam kapıdan.

Sanki eşinin sözleri mantıklı gibi geldi Ama oraya gidipte olacakları sen biliyorsun bu seferde annenle de görüşmek istemezse çocuğa kim bakacak işin çok zor Allah yardım etsin
öyle birşey yapmaz eşim. bundan eminim.
ne yanii o şizofrenler yüzündende ömür boyu çocuk yapmayayımmı ben.

Zor olsa da gitmelisin. Senede bir belki iki kez gidecekmişsiniz.
Dayanabilirsin diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
gitmesem, eşim belkide bana karşı dahada dolacak, kötü olacak aramız bozulacak,politik olmam ve gurur yapmamam gerekiyor galiba. ama onlardan ölesiye nefret ediyorum

ben olsam gitmezdim. stresli bir ortam.bana hakaret edilmiş. eşim istediği kadar ağlasın zırlasın. suçlu olan suçunu bilecek. ayrıca çok saçma bir düşünce eşininki, elmayla armutu karıştırmış. senin ailenle kıyaslamaya hakkı yok. onun ailesi seni üzmüş seninkiler de doğal olarak sahip çıkmış. adam olup da onları sustursaymış.bebek olunca da bakma işini zaten mecbur kalıcaksınız, annenlere bırakırsın. kendini üzme sakın, bırak istediğini yapsın. tehditlere kanma.

6 yıllık evliyim.eşimin ailesiyle bende sorunlar yaşadım eşimde benimkiyle yaşadı.benim ailem onu istemedi .çok kavgalar çıktı.onun annesi benimle ilgili bir sürü suçlamada bulundu.ailesiyle aram kötü diye benden ayrılmaya kalktı.farklı sorunlar araya girdi. ayrılma noktasına geldik ve evlilik terapistine bile gittik.terapisitn söylediği şu sen eşini seviyor musun eşinden ayrılmak istiyor musun dedi .seviyorum ayrılmak istemiyorum dedim.ama bu sorunlar yüzünden bir türlü mutlu olamıyorsunuz dedi.
1-geçmişe sünger çekeceksin
2-eşinin ailesini sevmek zorunde değilsin ama eşin için saygı duyacaksın.
3-yanında eşin olmadan ailesiyle asla yalnız kalma, tartışmalara girme onlarla hiçbir konuda muhatap olma bırak aradaki dengeyi eişin kursun.
4-yapılanları unutamazsın ama sünger cekebilirsin eşinle beraber olmak istiyorsan sünger çekeceksin.
bunları yapmazsan aranızdaki çekişme asla bitmeyecek emin ol.tecrübeyle sabittir.senin ailen benim ailem çekişmesi asla bitmeyecek .biz olanlara sünger çektik.ben ona ailemle özel günler dışında görüşmek zorunda değilsin onları sevmek zorunda değilsin ama gidilmesi görüşülmesi gereken günlerde görüşeceğiz dedim oda bana aynısını söyledi.ondan ve ailesinden hiçbirşey beklemiyorum yapmam gerekeni yapıyorum.oda aynı şekilde herşey süt liman şimdi.

[sıze=3] [/sıze]
[sıze=3]arkadaşlar bir konu hakkında sıkıştım, yani düşünüyorum ama ne yapacağıma karar veremedim. Aranızda benden daha tecrübeli insanlarda var o yüzden fikrinizi almak istedim.[/sıze]
[sıze=3]eşimle 5 senedir evliyiz, çocuk yapmaya karar verdik allah nasip ederse. Eşimin ailesi ile 4 yıl problemlerimiz vardı en sonunda eteğimizdeki taşları dökelim ne olursa olsun ve bu kavga bitsin diye eşimide alıp onlara gittim. Ailesi beni o kadar kötü karşıladıki haliyle bende güleryüz göstermedim ciddi kavgalar yaşadık, en son ailesi bana hakaretler edince bende kavga edip evime geri döndüm. Babası ya karın ya ben dedi, eşimde beni tercih ederek benimle döndüğü için babası onu reddetti. Annesi ile ayda bir iki defa telefonla görüşüyor. Bu arada aynı şehirde yaşamıyoruz. Eşim tüm o hakaretlere tepkisiz kaldı, tepkisiz kalmasının sebebini ise, benim küçüklüğümü bilmem olduğunu söylüyor ne olursa olsun güleryüzlü davranmam gerektiğini söyledi. Yani beni suçluyor. [/sıze]
[sıze=3]şimdi bizim çocuk olduğu zaman annem bakacak. çünkü annemle yakın oturuyoruz ve ondan başka hiçkimseye güvenemem. Eşim ise çocuk olmadan önce ailesiyle yaşadığımız sıkıntıların üstüne bir sünger çekmeyi, ikimizinde onların yanına giderek hiç o mevzulara girmeden el öpüp barışmamızı istiyor.[/sıze]
[sıze=3]açıkçası ben hiçbirinin yüzünü görmek istemiyorum, onlarda benden nefret ediyor zaten. Bende birbirini sevmeyen insanların görüşmesine gerek yok diyince, eşimde madem öyle o zaman bizim çocuğumuzada senin annen bakamaz diyor. Bende sizinkilerle görüşmem diyor. Benimkilerle görüşmüyorsak ,seninkilerde yok diyor adaletse böyle adalet olsun diyor.(tabi ben onun ailesiyle bu kadar sorun yaşarken benimkilerde boş durmadı ve siz kızımızı sahipsizmi sandınız diyerek onlarda eşime ve ailesine yüklendi ve bu sebepten dolayı eşimle benim ailemin arasıda kötü)[/sıze]
[sıze=3]şimdi benim korkum hadi oraya gideyim gururumu ayaklar altına alıp, babası öyle psikopat ki bana küfürler edip kapının önüne koyacağından korkuyorum, eşimde böyle birşey yaşanırsa onları tamamen hayatımdan çıkarırım ve bir daha benim yüzümü göremezler diyor. Ama merak etme biz gitmeden ben onlarla konuşacağım diyor. Eşim bana senden birşey beklemiyorum özür beklemiyorum sadece bu konu artık konuşulmasın ve kapansın istiyorum, senede 1 defa ziyarete gideriz 1-2 gün o kadar. Görev olarak düşün bunu ,benim için diyor. Dönüştede sizinkilere gider el öperiz diyor. Hadi eşime karşı stratejik davranayım ve gideyim diyorum ama onların yüzünü görmeyede tahammülüm yok. çocuk olduktan sonra çocuğu göstermek için giderim diyorum. Hayır çocuk yüzünden babamla aram düzelsin istemiyorum diyor. Ben şimdi ne yapacağımı bilmiyorum. Gitmekmi iyi, gitmemek mi? [/sıze]

bence eşinin dediğini yap canım git el öp zaten ayrı şehirdesiniz yılda bir göreceksin içinden gelmese bile lanet olsun deyip git bak bebeğin olacak büyüklük sende kalsın

Gitmezsen daha büyük sorunlar çıkacak.
Ben sana orada onlara güleryüzlü davran demiyorum.
Zaten eşinin de böyle bir isteği yokmuş.
Bugüne kadar arkanda olmuş eşin.
Ama bundan sonra eğer gitmezsen ailesiyle yaşadıklarının tek sorumlusu olarak seni görecek.
Onu biricik ailesinden ayıran kadın olacaksın.
Buna izin verme.
Git eşin bir kez daha görsün ailesinin gerçek yüzünü.
Nasılsa onlar gerçek yüzlerini yine gösterecekler.
Belki bir ikinci ziyarete gerek bile kalmayacak.
Eşin bunu senden bir daha isteyemeyecek.
Hislerinle değil de mantığınla yaklaşmalısın olaya.
Bir mecburiyet gibi düşün bunu.

ben bu profili iyi bilirim...
ne yapıp edip ayırdılar...
çocuğumun olması umurlarında olmadı..
çocuk konusunu iyi düşün derim...

doğru diyorsun arkadaşım ama yaşadıklarımı olduğu gibi yazmadım buraya, hem sığmaz hem siz okumaktan bıkarsınız. bu insanlara ben 4 yıl boyunca sesimi çıkarmadım her türlü kötülüğüne rağmen en sonunda patladım. bu insan eşimin benimle boşanmasını, kendi kardeşinin kızıyla evlenmesini isteyen biri. istanbulda doğdum büyüdüm ben, istanbulda yetişen bütün kızları o.pu olduğu benimde buna dahil olduğumu ima eden bir insan.bana biz seni aileden saymıyoruz.sen yoksun bizim için diye babamın yanında bana hakaret eden insanlar. 4 senenin sonunda bende kayışlar koptu ve bende onlarla ilk defa kavga ettim ve beni kovdular. şimdi tüm bu olanların üstüne onların yanına gitmek nasıl olur? gitmekte problem değil, giderim ama bunu yanlış anlayacaklardır. bak gördünmü iyiki yaptık buna böyle bak yine ayağımıza geldi, o zaman devam edelim kötülüğe demelerinden korkuyorum.

boşver canım eskiye sünger çekk onlar bugün var yarın yok bizde çok şeyler yaşadık yaşamadık diyen yalan söyler ...eskiyi düşünme geçmiş geçmiştirr..sen önündeki güzel günlere bak haa birden bire canciğer kuzu sarması ol demiyorumm..mesafeli olursun tavrını belli edersin zaten onlar sana bişey diyemezz bütün bu olanları gözlerinin önünde tutarlarr...eşin için yapmak lazım önemli olan ailedir canımm 2 aile kötü olunca aranız eşinle senn ev hayatınızdaa çekilmez olurr vay sen şunu dein vay ben bunu dedim olmasın kaldırın artık aranızdaki kötü şeyleri konuşmayın su aksın yolunu bulsun ben böle düşünüyorum sen bilirsin genede mutluluk huzur dolu günleri tepme arkadaşım herşey senle olsunn.)))

eşinin sana olan sevgisi zaten seni seçmesinden belli ama kimse ailesini silip atamaz kalben silse bile alakasını tamamen kesemez bu sosyal yapı içinde bence sen git ve gayet politik davran eşinin gözü önünde onlar senin büyüğünmüş gibi yap alttan al eşinede içli içli agla ben seni çok seviyorum ondan dayanıyorum diye konuyu o kapatır merak etme erkeklar sevdiklerini ezdirmezler okadar tv izliosunuz azcık entrika ögrenin ferhundeden felan yaa :82:

eşinin sana olan sevgisi zaten seni seçmesinden belli ama kimse ailesini silip atamaz kalben silse bile alakasını tamamen kesemez bu sosyal yapı içinde bence sen git ve gayet politik davran eşinin gözü önünde onlar senin büyüğünmüş gibi yap alttan al eşinede içli içli agla ben seni çok seviyorum ondan dayanıyorum diye konuyu o kapatır merak etme erkeklar sevdiklerini ezdirmezler okadar tv izliosunuz azcık entrika ögrenin ferhundeden felan yaa :82:

:9:bende diyorum hürrem sultan gibi gideceğim ayaklarına
şaka bir yana bendeki bu gurur varya entrika çevirmeye müsade etmiyor. ama maalesef ailemin huzuru için politik olmam gerekiyor. bir arkadaşımızda demiş. eğer gitmezsem bunların tek sorumlusu kötü kadın ben olacağım böyle hissediyorum.

Back