Valla siz herseyin farkindasiniz biz burdan ne yazarsak yazalim siz kendinizde o enerjiyi hissetmediginiz sure bos yani. Vitamin,demir eksikligi falan var mi acaba bir ara bnde de bu durum olmustu ilac takviyesi iyi geldi tabii kilo aldim o ayrı
Bende yalnız yaşıyorum kimse görmüyo rahatlıgından bazen çok sallıyorum sonra kızıyorum kendime dağınık ev gerçekten insanın enerjisini düşürüyor.öncelikle eve gelince uyuma alışkanlığından kurtulmalısın o seni iyice mayıştırıyo.haftada bir genel temizliği yaparsın ama mutfak ve wc banyo temizliğini günlük yapmaya alışmalısın birikince gerçekten insanın gözünde büyüyo çünkü
bence evin dağınıklığı senin enerjini düşürüyor. Bilmiyorum farkettin mi ama evi temizlediğin gün daha enerjik olursun. Ben de ilk evlendiğimde çalışıyordum işten gelir gelmez uyurdum ev evlikten çıkardı yemek desen zarzor çokça yapardım 2gün filan yerdik. O yüzden işleri biriktirme o masayı kaldırıp bulaşıkları makineye atmak kaç dk nı alır Ölç bir her seferinde daha hızlı yapmak için kendi kendine yarış. Kesinlikle işten gelince uyuma...merhabalar. tecrübeli ev hanımlarına danışmak istediğim bir kaç mesele var :)
bir türlü düzenimi kuramıyorum sanırım. yani eve dair tüm her şeyi çok doğaçlama yapıyorum. okuldan geliyorum ve o gün hiç bir şey yapmak istemiyorum. aslında hiç yorucu bir programım yok ama kendimi aşırı yorgun hissediyorum ve eve geldigimde uyuyorum. aslında elim hızlıdır, mutfağa girdiğimde bir kaç çeşit yemeği hemen hazır ederim. ama önemli olan o mutfağa girebilmek ve mutfağı temiz bulabilmek :)
mesela eve geliyorum ve uyuyorum. eşim gelme saatine yakın arıyor, yemek var mı yok mu diye. yoksa dışardan getiriyor, ya da geldiğinde bir şeyler hazırlıyor. neyse yemeği yedik diyelim, o sofrayı kaldırmam için beni tetikleyen bir şey yok yahu. çok isterdim hemen o sofrayı kaldırayım, bulaşıkları yıkayım. yok arkadaş olmuyor. şuan salondan bildiriyorum ve karşımda masada akşam yemeğinden kalma tabaklar bizi kaldır diye bağırıyorlar.
benim evde temizlik yapabilmem için o gün tüm gün boyunca evde olmam gerekiyormuş gibi hissediyorum. yani sabah erken uyanıcam, pencereleri açıp evi havalandırıcam, çamaşırları bu arada makineye atıcam, süpürgeyi açıcam, her yeri silip süpürücem ve biticek. ama bu şekilde eve akşam geldigimde bir bardak bile kaldırmak istemiyorum. ve bu yapmadıklarım git gide büyüyor bu defa da işin içinden çıkamıyorum. eşim de biraz rahat ol, her şeyi aynı anda yapmaya çalışıyorsun hep bu mükemmelliyetçiliğinden kaybediyorsun diyor. mükemmelliyetçilik diye diye de b*k içinde yaşıyoruz ama :)
sadece pazar günleri evdeyim, onda da evde durmuyoruz, sürekli bir şeyler çıkıyor. ama bu durumdan da çok bunaldım, ne yapmam gerekiyor? ben yapmayınca eşim de salıyor, ikimiz de çöp kaldırmıyoruz, sonra toplu bir temizlikle hallediyoruz, sonra yine aynı. kısır döngüye girdik resmen. yardım please!
Her akşam uyumadan önce evi toplayın ,bulaşık kalmışsa yıkayın uyuyun ,ayrıca sofra bekletilmez yemekten kalkarken toplayınmerhabalar. tecrübeli ev hanımlarına danışmak istediğim bir kaç mesele var :)
bir türlü düzenimi kuramıyorum sanırım. yani eve dair tüm her şeyi çok doğaçlama yapıyorum. okuldan geliyorum ve o gün hiç bir şey yapmak istemiyorum. aslında hiç yorucu bir programım yok ama kendimi aşırı yorgun hissediyorum ve eve geldigimde uyuyorum. aslında elim hızlıdır, mutfağa girdiğimde bir kaç çeşit yemeği hemen hazır ederim. ama önemli olan o mutfağa girebilmek ve mutfağı temiz bulabilmek :)
mesela eve geliyorum ve uyuyorum. eşim gelme saatine yakın arıyor, yemek var mı yok mu diye. yoksa dışardan getiriyor, ya da geldiğinde bir şeyler hazırlıyor. neyse yemeği yedik diyelim, o sofrayı kaldırmam için beni tetikleyen bir şey yok yahu. çok isterdim hemen o sofrayı kaldırayım, bulaşıkları yıkayım. yok arkadaş olmuyor. şuan salondan bildiriyorum ve karşımda masada akşam yemeğinden kalma tabaklar bizi kaldır diye bağırıyorlar.
benim evde temizlik yapabilmem için o gün tüm gün boyunca evde olmam gerekiyormuş gibi hissediyorum. yani sabah erken uyanıcam, pencereleri açıp evi havalandırıcam, çamaşırları bu arada makineye atıcam, süpürgeyi açıcam, her yeri silip süpürücem ve biticek. ama bu şekilde eve akşam geldigimde bir bardak bile kaldırmak istemiyorum. ve bu yapmadıklarım git gide büyüyor bu defa da işin içinden çıkamıyorum. eşim de biraz rahat ol, her şeyi aynı anda yapmaya çalışıyorsun hep bu mükemmelliyetçiliğinden kaybediyorsun diyor. mükemmelliyetçilik diye diye de b*k içinde yaşıyoruz ama :)
sadece pazar günleri evdeyim, onda da evde durmuyoruz, sürekli bir şeyler çıkıyor. ama bu durumdan da çok bunaldım, ne yapmam gerekiyor? ben yapmayınca eşim de salıyor, ikimiz de çöp kaldırmıyoruz, sonra toplu bir temizlikle hallediyoruz, sonra yine aynı. kısır döngüye girdik resmen. yardım please!
Bi kere sana burdan ne söylesek boş senin içinden gelecek. Desenki bize işleri yetiştiremiyorum siz nasıl yapıyorsunuz diye o zaman sana yardımcı oluruz ama senin canın hiçbirşey yapmak istemiyor galiba. Sizin eşinizin yerinde benim eşim olacak topa tutar valla. Mesela en sevmediği şey yemekten sonra toplanmayan masa. Bende sevmem tabi yemekten sonra hemen toplarım. Yanlış anlamadıysam eşim gelince yemeği hazırlıyr demişsiniz. Ben bütün gün uyuyup akşama yemek yapmıcam çıngar inanki . Eşinizi tebrik etmek gerekiyor.
Eşinizde size bişey demeyince iyice salmışsınız. Silkelenip bi kendinize gelin bence. İlerde çocuk oldumu napacaksın. Haftada bir evi dip köşe temizleyip silersin. Çocuğun yok iki üç günde birde üstten süpürürsün. Aldığınıda yerine koydun mu bitti bu iş. Ama en önemlisi gündüz uykusunu bırak.
mesela akşam geliyorum süpürge açamıyorum. süpürge açamayınca da yerleri silemiyorum.
apartmanda çok bebek var, uyku saatlerine denk gelir diye korkuyorum, hepsi de daha süt bebeği :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?