tecrübeli ev hanımları! bir el atabilir misiniz?

Bende yalnız yaşıyorum kimse görmüyo rahatlıgından bazen çok sallıyorum sonra kızıyorum kendime dağınık ev gerçekten insanın enerjisini düşürüyor.öncelikle eve gelince uyuma alışkanlığından kurtulmalısın o seni iyice mayıştırıyo.haftada bir genel temizliği yaparsın ama mutfak ve wc banyo temizliğini günlük yapmaya alışmalısın birikince gerçekten insanın gözünde büyüyo çünkü

Valla siz herseyin farkindasiniz biz burdan ne yazarsak yazalim siz kendinizde o enerjiyi hissetmediginiz sure bos yani. Vitamin,demir eksikligi falan var mi acaba bir ara bnde de bu durum olmustu ilac takviyesi iyi geldi tabii kilo aldim o ayrı

evet kendimi hiç enerjik hissetmiyorum. sanki annem beni yorgun doğurmuş gibi :) 1 kere kan tahlili yaptırmaya gittim, ama sonuçları almak için bir türlü fırsat bulamamıştım, kaldı öyle. 1 ama tekrar gideceğim.

evet aynen öyle oluyor. bir de tamam tembelim falan ama tembelsen de tembel gibi yaşa değil mi. bir insan hem tembel hem pimpirikli nasıl olabiliyor anlamıyorum :)) yapmayınca hiç yapmıyorum ama yapınca da tam yapıyorum. mesela kıyafet katlamaya çok önem veririm, gardrobum hep düzenlidir, mağazadakiler gibi katlarım. bulaşık yıkadığımda sadece bulaşık yıkayım çıkayım olmuyor ki, tezgahları silmem, masayı düzenlemem, buzdolabının içini temizlemem gerekiyormuş gibi. bunları da parça parça yapmak hiç istemiyorum. bir kere de yapmam gerekiyor gibi ve bu da benim hayatımı iyice zorlaştırıyor.

Bende oyleyim ya bir camı 2 saatte sildigim oldu baktim olack gibi degl yardimci bayan cagirmaya basladim gunluk isler de evi hep temiz tutmaya dikkat ederm temizi temizlemek kolay oluyo kirin icinden cikamiyosun.

bence evin dağınıklığı senin enerjini düşürüyor. Bilmiyorum farkettin mi ama evi temizlediğin gün daha enerjik olursun. Ben de ilk evlendiğimde çalışıyordum işten gelir gelmez uyurdum ev evlikten çıkardı yemek desen zarzor çokça yapardım 2gün filan yerdik. O yüzden işleri biriktirme o masayı kaldırıp bulaşıkları makineye atmak kaç dk nı alır Ölç bir her seferinde daha hızlı yapmak için kendi kendine yarış. Kesinlikle işten gelince uyuma...

Evi komple temizledikten sonra aldığınız eşyayı kullandıktan sonra tekrar yerine koyun.Bu baya işe yarar bir yöntem.
Bulaşık işini de makina kullanıyorsanız biter bitmez yerleştirin (buna bende eriniyorum ama mecbur )

Haftanın altı günü çalışıyorsunuz, yorgunluk hissetmek normal.
Ben iş yaparken şarkı açıyorum,ne oldu ne bitti anlamadan bitiyor.
Çokta yapmam, günü kurtaracak kadar.
Temizlik yapmayami geldik dünyaya ya bırakın dağınık kalsin

aslında kendi kendimi gaza getiriyorum bazen. eşime de acıyorum. adam bazen giyecek çorap bulamıyor o benim için ne kadar fedakarlık yapıyor ben neden böyleyim diyorum. tüm bunların farkındayım ama sonra yine aynı. müzik de beni motive ediyor. müzik eşliğinde temizlik yapmaktan hoşlanıyorum. ama mesela akşam geliyorum süpürge açamıyorum. süpürge açamayınca da yerleri silemiyorum. sonra tüm hevesim kırılıyor. hepsini aynı anda yapmam gerekiyormuş gibi hissediyorum. ve bir haftalık temizligi 1 güne sıkıştırıyorum. hele o gün de evde yoksak bu oluyor 2 hafta. :/[/QUOTE]
kuru sil sende. mikrofiber mob al. silmiş veya süpürmüş gibi olursun. ikisi bir arada

Bende aslında senin gibiyim. çocuk dogdu dogalı bulasıgı makineye zor diliyorum. Allahtan haftada bir gün temizlikçi geliyo. o da olmasa evi bizimde bir sey götürcek. Bence içten gelen bir sey mesela benim eşime evi bırak pırıl pırıl yapar. Bende bir gram istek yok. Bosuna zaman kaybı gibi geliyor minimum is yapıyorum yemek bulasık bebek eşim.

Kendimi degiştirmeye karar verdim ben ya, ne zamana kadar bu şekilde gidecek. Kendi hayat kalitemizi düşürüyorum resmen. Aslında bu konuyu açarken biraz da şu becerikli hatunlar beni bir sarssınlar diye düşünmüştüm ama siz de ne kadar kibarsınız yahu yerim sizin kedi canınızı :)) kalktım ve sofrayı kaldırdım. Pazar günü de evde durup evi baştan aşagı temizleyeceğim. Haftaiçi de bu düzeni korumam gerekiyor bakalım nasıl olacak

Her akşam uyumadan önce evi toplayın ,bulaşık kalmışsa yıkayın uyuyun ,ayrıca sofra bekletilmez yemekten kalkarken toplayın hafta sonu genel temizlik ve normal günlerde de düzene dikkat edilirse sorun yok :)

Ya oyle insanlar varki neler neler yapiyo ogrenci dahi olsan bu ssdece bi bahane bence..Tas tasimiyosunuz evt beyniniz yoruluyo ama ruhunuza nolmus planlayarak yapin herseyi gece yatmadan hazirlayin yarina kendinizi bugun daha cocugunuz yok ya bide o olsaydi napacaktiniz hijyen bi kadinin en sevdigi sey olmali bence bide helal olsun esinize bisey demiyor.

Bi kere sana burdan ne söylesek boş senin içinden gelecek. Desenki bize işleri yetiştiremiyorum siz nasıl yapıyorsunuz diye o zaman sana yardımcı oluruz ama senin canın hiçbirşey yapmak istemiyor galiba. Sizin eşinizin yerinde benim eşim olacak topa tutar valla. Mesela en sevmediği şey yemekten sonra toplanmayan masa. Bende sevmem tabi yemekten sonra hemen toplarım. Yanlış anlamadıysam eşim gelince yemeği hazırlıyr demişsiniz. Ben bütün gün uyuyup akşama yemek yapmıcam çıngar çıkar inanki . Eşinizi tebrik etmek gerekiyor.

Eşinizde size bişey demeyince iyice salmışsınız. Silkelenip bi kendinize gelin bence. Evinize bi misafir geldiğinde evinizi pis görürse eşinizi ayıplamaz sizi ayıplar unutmayın bunu.İlerde çocuk oldumu napacaksın. Haftada bir evi dip köşe temizleyip silersin. Çocuğun yok iki üç günde birde üstten süpürürsün. Aldığınıda yerine koydun mu bitti bu iş. Ama en önemlisi gündüz uykusunu bırak.

evet çok haklısınız. hastaneye de gidecegim şu kan tahlili için. bundan sonra da hiç iş biriktirmeyecegim bu defa kesin kararlıyım. bu pazar dip köşe temizlik yapacagim haftaici de evi hep duzenli tutacagim.

apartmanda çok bebek var, uyku saatlerine denk gelir diye korkuyorum, hepsi de daha süt bebeği :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…