Tecrübeli Annelerden Yardım İstiyorum

Aglasin birak. O ille kendini kötü his ediyor diye degil, uykuya direndigi için. Biraz pispisla ve odadan çik. O kendiliginden uykuya dalar. Gerekirse tekrar odaya gir. Senin orda oldugunu bilsin, ama aglamasini bu kadar sorun etme. Eger yemegini yediyse, alti temiz ise, sendende yeterici kadar kucaklama, sevgi aldiysa o zaman uyku zamanidir demeeek.

Şimdi anlatıyorum ;
Öncelikle bebeğiniz tok Alışkanlık edindiği için uyku döngülerinde sürekli kalkıyorlar .
Bebekler 4. Aydan sonra daha düzenli uyku alışkanlıkları geliştiriyorlar.
Bebekler belli uyku döngülerinde sahiptir .Uyutuyorsunuz yirmi dk sonra uyanıyor en fazla yarım saat neden uyanıyor biliyor musunuz?
Çünkü bebeğiniz destekli bir şekilde anne kucağı ,emmek , sallanmak,bir şekilde bu desteklerden birini alıp uyuduğu için derin uykuya geçme döngüsünde (derin uykuya geçme döngüsü bebeğiniz uyuduktan 20 dk veyahut 30 dk sonra gelen döngüdur)uyanır ve uyutuldugu halı arıyor .
Örn;
Bebeğinizi kucağınizda uyuttunuz uyuduğunu farkettiniz onu yatağına yatirdiniz bebeğinizin uyumadan önce nasıl uyku daldiginin fotoğrafını beyni çekti anne kucağında uykuya daldım . Sonra 30 dk derin uykuya geçme döngüsünde hafif kipirdandi uyandı bir de baktı ki anne kucağında değil bessiginde yatıyor bebek o zaman diyor ki hayır ben geri bu şekilde uykuya dalamam beni annemin kucağına alması lazım burası neresi burda ne yapmam gerek bilmiyorum diyor ve pat ağlıyor .(malesef)
Fakat bebeğimize kendi kendine uyumasını ogretebilirsek derin uykuya geçiş döngüsünde uyanıp burası güvenli ben bu şekilde uykuya daldım evet uykumda devam edebilirim diyip kendi kendini uyutacaktir .
Tecrübeli bir anne değilim bu bilgileri int. Tracy hogg bebek bakimina mucivezi çözümler kitabından ve birçok diğer kaynaktan edindim .
Benim de bebgim 4 aylık başta emzik tutmadı 2 bucuk ay boyunca internetten araştırıp emzik tutmayan bebeklerin tutacağı emzikler varmış onlardan sipariş ettim umudum yoktu fakat tuttu çok şaşırdım tabiki bazı bebekler ne yapsanız da tutmaz .
Bebeğim iki ay boyunca emerek uyudu şuan geceleri de emerek uyuyo fakat gece uykusuna geçişte ve gündüz uykularinda ayağımda sallıyorum uygun koşulu buluşa yatim saat sonra uyandığında uzun uykuya geçiyor bulmazsa geçmiyor .
Siz e tracy hogg un bir kaç sayfasını atmami ister misiniz?
Ben de uyku eğitimi verecegim ama korkuyorum çünkü ağlayacak .
Şöyle bir yöntem aşamalı sallamayi bırakma diye yavaş yavaş örneğin 5 sn sallayıp beş sn duracam ve bunu gün gün arttiracagim başarılı olacağına inanıyorum . 30 unda doktorumla görüşüp başlayacağız özelden konuşabiliriz eğer arzu eder iseniz

Bu yöntemi ben de denemek istiyorum ama hiç umudum yok

Bu yöntemi ben de denemek istiyorum ama hiç umudum yok
Valla ben yapacam ve bı kere ağlamadi bı beş sn durdum gözünü açtı napıyon la der gibi sonra beş sn dolunca salladım o da alıştı ama bunu bı kere denedim doktor kontrolünü bekliyorum

Ben sizi anlayamadım şöyle ki ağlasın istemediğinizden uyku eğitimi vermiyorsunuz ama bebek zaten hep ağlıyor. Ayakta sallamak istemiyorsunuz ama kolda sallayarak uyutmaya alıştırmışsınız, ikisinin farkı nedir? Ben uyku eğitiminden yanayım, bu konuda tek bir görüş yok siz kendinize uygun gördüğünüz görüşü benimsemişsiniz, olabilir herkesin kendine yakın bulduğu seçenek farklıdır. Her çocuğun huyu da aynı değil. Ben de asla uyumazmışım herkesin her önerisini denemiş nerdeyse annem ama asla uyumazdın diyor. Zor biliyorum ama bu günler geçecek biraz daha sabredin. Kolunuzda sallamak yerine sallanan beşiklerden alsanız aslında? Ben çok rahat etmiştim onunla

Valla ben yapacam ve bı kere ağlamadi bı beş sn dünü gözünü açtı napıyon la der gibi sonra beş sn dolunca salladım o da alıştı ama bunu bı kere denedim doktor kontrolünü bekliyorum
Sallanmayı bıraksa dünyanın en mutlu insanlarından biri olurum galiba

Evet okudum bunları ben de. Başka kaynaklar da okudum kafam allak bullak hangisi doğru bilemiyorum artık. Ben uykuya direnme konusunda zorlanıyorum. Destekli uykuya geçişte de ağlıyor. sallarken de ağlıyor yani.

Evet okudum bunları ben de. Başka kaynaklar da okudum kafam allak bullak hangisi doğru bilemiyorum artık. Ben uykuya direnme konusunda zorlanıyorum. Destekli uykuya geçişte de ağlıyor. sallarken de ağlıyor yani.
Evet benim ki de öyle çünkü yorgunlar beni uyut diye ağlıyorlar benimkinin de mizmizlanmadi sürüyor bır 3 dk önceden gece uykusuna 12 de 11 de geçerdi ahh zindandi o günler şimdi sekizde çok sukur banyo yapmak her bebegi mayistirmaz aksine uykusunu da dağıtabilir bebekten bebeğe değişiyor benim uyku rutinim de banyo masaj ninni emmek sonra sallanıyor gece uykusuna geçişte

Ayakta sallamada ve kolda sallamada bebekte huzur açısından farklilik gozlemlenir

Ağlama kısmı şöyle, uyku eğitimlerinde bebek beşiğine yatırılır ve odadan çıkılır. Ne kadar ağlarsa ağlasın kucağa alınmaz. Bir süre sonra bebek annesinden umudu keser ve ağlamayı bırakır. Bunu artık hiçbir gelişim psikoloğu önermiyor. Güvenli bağlanmayı olumsuz etkilediğini söylüyorlar. Uyku eğitimlerinin hiç birinin bebeğe zarar vermeden başarılı olacağını düşünmüyorlar. Şu anda ağlıyor evet ama kucağımda ağlıyor bu zararsızmış psikologlara göre. Kastettiğim buydu.
Ayakta sallamayı ben değil kızım istemiyor. O şekilde uyumuyor. Ben ne kolda ne ayakta sallayarak uyutmak istemiyorum aslında ama şu an başka şekilde de uyutamıyorum maalesef. Hamak, beşik bilimum sallanan ne varsa başta uyurken bu ay itibariyle uyumuyor. Kola fena alıştı sanırım.
İnşallah çabuk geçer, teşekkür ederim.

Benimki onda da uyumadi başta asla ayakta sallamak covugumu diyodum bir buçuk aydır hafif hafif tıntınlanıyoruz

Sallamayın sallamayın sallamayın... lütfen sallamayın... 2 çocuk büyüttüm sallamayın. Bir de şunu söyleyim sallamayın

Henüz bebeğim olmadı ama kardeşimden ve çevremden gördüğüm kadarıyla 4.ay hakikaten zor bir evre. Ama geçici imiş özellikle altı aydan sonra çok keyifli oluyor diyorlar. Klasik uyku eğitimine bende karşıyım ama instagramda sema ile uyudu diye bir sayfa var. İsterseniz inceleyin. Daha makul geliyor yöntemleri.

Nasıl uyutalım peki? Asıl o kısım lazım
Bol bol emzirin. Uykusu yoksa uyutmak için zorlamayın. Uyumazsa ölmez. Sütünüz azsa mama verin. Uyku çayları var onlardan verin kendiniz de için. Çaya kahveye bir süre bay bay deyin. Akşam ışıkları kısın. Çocuğu uykuya götürdüğünüzde odada ışık olmasın. Emzirin uyumasını bekleyin. Ninni söyleyin hep aynı ninniyi söyleyin. Ay uykum geldi

Uyku eğitiminde ağlayan çocuğu odaya kapatıp uyusun diye dışarı çıkmıyorsunuz yahu niye terkedesiniz. Zaten yanında oluyorsunuz ağlarsa kucağınıza alıp sakinleşince tekrar yatırıyorsunuz gibi. Dediğim gibi bence bi uzmana danışın kulaktan dolma bilgiler yerine doğrusunu öğrenin.

Yanlış anlaşılmak istemem ama yurtdışında mesela 9 dan sonra uyanık kalan çocuk çok nadirdir. Bizim ülkede ise aman uyumadı aman yemedi derken fazla merhamet maraz doğuruyor maalesef. Bebekler çok akıllı sizin 4 aylık bebeğiniz sizi çözmüştür bile muhtemelen. Böyle zorlanıp sonra yaşını geçtikten yada hamile kaldıktan sonra uyku eğitimi vermeye yada odayı ayırmaya çalıyor çoğu anne. Bu da yanlış örneğin o nedenle biraz bilimsele kaymak lazım artık. Yine de siz bilirsiniz tabi :)

Fazla uyarana maruz kalıyor gibi geldi bana. Havızda yüzdürmek, yorulması için uğraşmak için daha çok küçük. Yorgun bebek uykuya dalamaz. Kendi haline bırakmanızı öneririrm.

Bir iki sefer denedim çok ağladı bıraktım ben de. Belki biraz daha deneyebilirim oynatarak falan. Kolda sallamaktan iyidir.

yok öyle çok ağlatma
ben şu şekil yapıyordum beyaz gürültü+gözüne mendil sallıyordum sonra yavaşça gürültüyü kısıp mendili gözünden alma şeklinde... beyaz gürültü sevmiyor demişsiniz ama hepsini birlikte deneyince belki o şekilde uyur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…