Tecrübeli Annelerden Yardım İstiyorum

Ben bu işi oturmadan ve diş sancıları başlamadan önce halledeceğim önce kademeli sallamayla baktın olmuyor tracy hogg yatır kaldirla çünkü bebek buyudukce uykusunu almaz ise gelişimi kötü etkileniyor . Eşim erken gelirse çocuğu uyanık sevebilir onun dışında sabah namaz kılmaya kalkınca bı saat anca ben de çok isterim babasıyla vakit geçirdim fakat babasını görecek diye geç saatlere kadar uyanık tutamam bu ona kötülük olur 8 de uyuruz biz 🤗

Benim. Bebeğim 10 gün hastanedeydi yeni doğduğunda eve gelince anne karnındaki sese alistirdim onunla yatiyor

Uyku eğitiminde ağlayan çocuğu odaya kapatıp uyusun diye dışarı çıkmıyorsunuz yahu niye terkedesiniz. Zaten yanında oluyorsunuz ağlarsa kucağınıza alıp sakinleşince tekrar yatırıyorsunuz gibi. Dediğim gibi bence bi uzmana danışın kulaktan dolma bilgiler yerine doğrusunu öğrenin.

Yanlış anlaşılmak istemem ama yurtdışında mesela 9 dan sonra uyanık kalan çocuk çok nadirdir. Bizim ülkede ise aman uyumadı aman yemedi derken fazla merhamet maraz doğuruyor maalesef. Bebekler çok akıllı sizin 4 aylık bebeğiniz sizi çözmüştür bile muhtemelen. Böyle zorlanıp sonra yaşını geçtikten yada hamile kaldıktan sonra uyku eğitimi vermeye yada odayı ayırmaya çalıyor çoğu anne. Bu da yanlış örneğin o nedenle biraz bilimsele kaymak lazım artık. Yine de siz bilirsiniz tabi :)
Bebeğiniz var mı ?Ben uyku eğitimini denedim gerçekten ağladı katıldı kıyamadım biliyorum hiçbir problemi yok alışkanlığı değiştiği için ağlıyor fakat kiyamiyor insan . Yapana helal olsun .Farklı yöntemler deniyorum

Tracy Hogg un kitabindan ben cok faydalanmistim ilk 1 yillik donemde,

orada bazi durumlar icin sebebi ve nasil test edebilecegini anlatiyor.
Bebegin doydugundan nasil emin olursun, uykusu geldiginden nasil emin olursun falan, bir de cok guzel taktikler veriyor.

kesinlikle oneririm.

Uyku eğitiminde ağlayan çocuğu odaya kapatıp uyusun diye dışarı çıkmıyorsunuz yahu niye terkedesiniz. Zaten yanında oluyorsunuz ağlarsa kucağınıza alıp sakinleşince tekrar yatırıyorsunuz gibi. Dediğim gibi bence bi uzmana danışın kulaktan dolma bilgiler yerine doğrusunu öğrenin.

Yanlış anlaşılmak istemem ama yurtdışında mesela 9 dan sonra uyanık kalan çocuk çok nadirdir. Bizim ülkede ise aman uyumadı aman yemedi derken fazla merhamet maraz doğuruyor maalesef. Bebekler çok akıllı sizin 4 aylık bebeğiniz sizi çözmüştür bile muhtemelen. Böyle zorlanıp sonra yaşını geçtikten yada hamile kaldıktan sonra uyku eğitimi vermeye yada odayı ayırmaya çalıyor çoğu anne. Bu da yanlış örneğin o nedenle biraz bilimsele kaymak lazım artık. Yine de siz bilirsiniz tabi :)
Bebek orada uykuyu değil ögretilmis caresizliği ögreniyor.
Annem beni alacak kucagına sakinlesince geri bırakacak bunu ögreniyr.
Her cocuk 9 da uyumak zorunda değil ayrıca.
Yurtdısı da bi baz değil yani.

Bebeğiniz var mı ?Ben uyku eğitimini denedim gerçekten ağladı katıldı kıyamadım biliyorum hiçbir problemi yok alışkanlığı değiştiği için ağlıyor fakat kiyamiyor insan . Yapana helal olsun .Farklı yöntemler deniyorum
Bebeğim yok ama benden 17 yaş küçük bi kardeşim var. Ağlarken bırakılır mı olayını yaşadım yani az buçuk. İlk gün için ağlayabilir normal zaten. Siz yanına uzanabilirsiniz kucağınıza alıp uzanabilirsiniz. Ben uzmanı değilim konunun bilmeyenler destek de alabilir böyle bi sürü uzman var. Tamam kıyamıyorsunuz ama bu işler zincir gibi yani çocuk uyumuyor çocuğa zarar e sizin sinirler harap bu sefer tahammül düşüyor her türlü zarar ziyan yani. O yüzden diyorum ya merhamet maraz doğuruyor ağlayınca öyle kalpleri kırılıp annelerinden soğuduğunu sanmıyorum bebeklerin ben:) Abartılıyor bazı şeyler.

Bebeğim yok ama benden 17 yaş küçük bi kardeşim var. Ağlarken bırakılır mı olayını yaşadım yani az buçuk. İlk gün için ağlayabilir normal zaten. Siz yanına uzanabilirsiniz kucağınıza alıp uzanabilirsiniz. Ben uzmanı değilim konunun bilmeyenler destek de alabilir böyle bi sürü uzman var. Tamam kıyamıyorsunuz ama bu işler zincir gibi yani çocuk uyumuyor çocuğa zarar e sizin sinirler harap bu sefer tahammül düşüyor her türlü zarar ziyan yani. O yüzden diyorum ya merhamet maraz doğuruyor ağlayınca öyle kalpleri kırılıp annelerinden soğuduğunu sanmıyorum bebeklerin ben:) Abartılıyor bazı şeyler.
Anne olunca öyle olmuyor işte keske tarifi olsa anlatabilsem bunun için aglatmadan farklı yonteml r deneyeceğim

Cocuk olunca konusalım mı?
Yoksa bu kadar uzman annelere ise giderken kacmayın,güven duvarını yıkmayın.
Geri geleceğinizi bilsin demezdi.
Aynı sey uyku icinde gecerli.
Uykuyu teröre cevirmeyin diyor uzmanlar.
Ozman ise giderken de aa bukadar da kırılgan olmasın diyip dönüp arkanızı gideceksiniz bu teoride.
Ama o is öyle olmuyor,olmasında.

yaaa hiç zerre güvenmiyorum
uyku eğitimi diye ağlatıp ağlatıp durdular çocukları, şimdi özellikle amerika kaynakları sakın ağlatmayın diyor.
Hadi ağlatmak zaten her yiğidin harcı değil de, bu hani düşünme duvarları, düşünme bölgeleri, yok halısı da meğer çocukları kötü etkiliyormuş geçen yine "yabancı" araştırmacılar demiş.
Bu "yabancı"lar değil miydi bize bunları empoze etmeye çalışan, köylü hatice nine ne bilsin düşünme halısını.
hiç güvenmiyorum o kaynaklara artık, özellikle geçen gün takip ettiğim bir akademisyenin düşünme bölgelerinin zararlarını anlattığı yazısından sonra...

Bol bol emzirin. Uykusu yoksa uyutmak için zorlamayın. Uyumazsa ölmez. Sütünüz azsa mama verin. Uyku çayları var onlardan verin kendiniz de için. Çaya kahveye bir süre bay bay deyin. Akşam ışıkları kısın. Çocuğu uykuya götürdüğünüzde odada ışık olmasın. Emzirin uyumasını bekleyin. Ninni söyleyin hep aynı ninniyi söyleyin. Ay uykum geldi 😁
Hep aynı ninni ve bol bol emzirme tamam. Uyku çayı denemedim. Kahve tüketmiyorum. Çay günde 1 bardak içiyorum onu da keseyim tamamen. Işıkları kapatınca bağırıyor🤣 ay keşke uyusa böyle keşke 🥲

yaaa hiç zerre güvenmiyorum
uyku eğitimi diye ağlatıp ağlatıp durdular çocukları, şimdi özellikle amerika kaynakları sakın ağlatmayın diyor.
Hadi ağlatmak zaten her yiğidin harcı değil de, bu hani düşünme duvarları, düşünme bölgeleri, yok halısı da meğer çocukları kötü etkiliyormuş geçen yine "yabancı" araştırmacılar demiş.
Bu "yabancı"lar değil miydi bize bunları empoze etmeye çalışan, köylü hatice nine ne bilsin düşünme halısını.
hiç güvenmiyorum o kaynaklara artık, özellikle geçen gün takip ettiğim bir akademisyenin düşünme bölgelerinin zararlarını anlattığı yazısından sonra...
O bi dadı vardı,mola minderi yapan dimi tvde.
Ne kadar zararlıymıs aslında ben de cocuk olduktan sonra okudukca ögrndm.
Cocuk catlıyor ama sen 5 dk dolunca sarılıyorsıun:KK43:
Off o kadına program yaptırdılar bide:S

Uzmanlar 0-4 yaş arası çocukların 14 saat uyuması gerektiğini en geç 9da uyumuş olması gerektiğini söylüyorlar sağlıklı büyümeleri için :) Bu öğrenilmiş çaresizlik terimini de iyi ki öğrendik halkca hep buna atıyoruz konuyu. Bunu zaten her türlü öğreniyor bebekler ağlayınca anneler kucağına aldığı için.

Valla çocuk büyütürken en çok yorulan anneler Türk anneleri böyle düşünceler yüzünden. İngilterede örneğin bakıcı olayı yok bakan kayınvalide annede yok gayet normal büyütüyor anneler çocuklarını. E yani yetiştirilen çocuklar da ortada bi yerde hata yapıyoruz demek ki.

Son düzenleme:
İkisini de denedim ben hiçbir farklılık göremedim. Bu söylediğinizi de ilk kez duyuyorum, öyle bir gözlemde bulunamadım ondan bilmiyorum sanırım ☺️
Ben ayakta salladigimda susmayan bebeğim kolda salalninca daha huzurla uykuya geçtiğini biliyorum denemeye sabit . Uzmanlar da ayakta sersemlesip uyusa da kolda binvi annemi. Ten teması ve kokusuyla daha huzurlu olduklarını söylüyorlar

Hep aynı ninni ve bol bol emzirme tamam. Uyku çayı denemedim. Kahve tüketmiyorum. Çay günde 1 bardak içiyorum onu da keseyim tamamen. Işıkları kapatınca bağırıyor🤣 ay keşke uyusa böyle keşke 🥲
Birden lönk diye kapatmayın yavaş yavaş azaltın. Dediğim gibi uyumadı diye ölmez. Kafanıza çok takmayın. Bazı çocuklar uyumayı sevmez. Çocuğu devamlı sallamanın veya ağlatmanın anlamı yok bence.

O bi dadı vardı,mola minderi yapan dimi tvde.
Ne kadar zararlıymıs aslında ben de cocuk olduktan sonra okudukca ögrndm.
Cocuk catlıyor ama sen 5 dk dolunca sarılıyorsıun:KK43:
Off o kadına program yaptırdılar bide:S
Evet hala YouTube da videosu var köpek mi bu 🤷🏻‍♀️ köpek eğitimi öyle her canlı yavrusu farklıdır

Kulaktan dolma bilgilerle değil okuyorum araştırıyorum. Klasik uyku eğitimi yazdım o sebeple. Klasik uyku eğitimi aynen dediğim şekilde veriliyor. Ağlatarak uyku eğitimine karşıyım. O yüzden farklı yöntemler araştırdım bir süre. Ama psikologlar hiçbir uyku eğitiminin sağlıklı olmadığını söylüyor o konuda ikilemdeyim o yüzden. Bilimsel yani bu dediğim de :) bu konuda çok farklı görüşler var ve maalesef teorideki gibi olmuyor hiçbir şey.

Fazla uyarana maruz kalıyor gibi geldi bana. Havızda yüzdürmek, yorulması için uğraşmak için daha çok küçük. Yorgun bebek uykuya dalamaz. Kendi haline bırakmanızı öneririrm.
Evet bunu da düşündüm, aktivitelerini azalttım biraz. Teşekkürler.

Kulaktan dolma bilgilerle değil okuyorum araştırıyorum. Klasik uyku eğitimi yazdım o sebeple. Klasik uyku eğitimi aynen dediğim şekilde veriliyor. Ağlatarak uyku eğitimine karşıyım. O yüzden farklı yöntemler araştırdım bir süre. Ama psikologlar hiçbir uyku eğitiminin sağlıklı olmadığını söylüyor o konuda ikilemdeyim o yüzden. Bilimsel yani bu dediğim de :) bu konuda çok farklı görüşler var ve maalesef teorideki gibi olmuyor hiçbir şey.

ay 4 aylık minicik minnoş yaa
kıyamam ben ona ağlatılır mı hiç yaa

Cocuk olunca konusalım mı?
Yoksa bu kadar uzman annelere ise giderken kacmayın,güven duvarını yıkmayın.
Geri geleceğinizi bilsin demezdi.
Aynı sey uyku icinde gecerli.
Uykuyu teröre cevirmeyin diyor uzmanlar.
Ozman ise giderken de aa bukadar da kırılgan olmasın diyip dönüp arkanızı gideceksiniz bu teoride.
Ama o is öyle olmuyor,olmasında.
Hanımefendi size işe giderken görünmeden kaçın falan mı dedim ben. Evet gidilmemeli doğru. Siz çocuğa uyku eğitimi verirken yanındayken ağladı diye çocuk sizden nefret falan etmez yani. İstedikleri olmadığında ağlıyor çocuklar bunu öğrendikleri için e o zaman ağlatmsmak için her dediklerini yapacak mısınız? Bu kadar kırılgan bi psikolojileri yok çocukların. Ben size odalara kapatın bırakın uyusun kendi kendine demiyorum. Ama kucakta sakladığınız çocuk hiç ağlamadan da mucize eseri yatağına yatıp uyumaz. Siz bilirsiniz ayrıca geceleri uyuyamayan ben değilim. Umarım en kısa sürede çözersiniz sorunlarınızı, iyi günler.

X