- 14 Nisan 2017
- 9.061
- 33.985
-
- Konu Sahibi Delirtiyor
yine de size söyleyeyim 4. ay en zor ay benceBu ay hamağı da reddediyor maalesef.Balkona çıkardım hamağı açık havada seviyor diye yine uyumadı.
Kundak ilk zamanlar yaptık. Şimdi havalar aşırı sıcak diye yapmıyorum, bunalıyor. Ama zaten artık o irkilme refleksi de kalmadı. Yani kendisini uyandırmıyor. Uykuya geçerken ağlıyor. 1 saat uyanık kaldıktan sonra uyutmaya çalışıyorum, hemen esniyor ama ağlıyor nedenseEger daha dönemiyorsa uyku tulumu+kundaklama deneyebilirsin. Ben kizimi kundaklamistim mesela, ondan sonra uyku tulumuna geçmistim. O sekilde hiç sallayarakta uyutmadim. Kundaklamak onu rahatlatiyordu çünkü siçrayarak kendini uyandiriyordu.
Ve uyku sinyallerinde (ilk elini agzina verdiginde, esnediginde) hemen yatirmaya çalis. Uyku tulumu o yüzdende iyi, çocuk anliyor uyumasi gerektigini.
4. ayin sonunda daha çok uyku egitimine geçebilirsin.
Maddi durumunuz izin verirse günde 2,3 saatlik oyun ablasını tavsiye ederim. Tanıdığınız var ise harika ama sahib.. sitesinde dahi bir sürü ilan oluyor. Siz de evde olursunuz, gözünüzün önünde oynarlar aktivite filan. Siz de ev işi, dinlenme filan..Ben 1 yaşından sonra öyle destek almıştım, keşke daha önce alsaydım demiştim. Çok tatlı bir oyun ablamız olmuştu.Evet kesinlikle çok güzel olurduyalnızda akşamları ve haftasonları eşim evdeyken rahat ediyorum biraz. Başka da kimsem yok zaten burda. Teşekkürler
Şekeri düşüyor olabilir oda uyku hali yapar. O yüzden uyanamıyor olabilir.Aç olmadığını şöyle düşündüm, çığlık kıyamet zorla uyuttuktan sonra 4-5 saat emmeye kalkmıyor. Aç olsa uyuyamaz diyorum ama olabilir tabi. Deneyeceğim teşekkürler.
Bir de şu var uyutma eylemine geç başlıyor olabilir misiniz? Benim bebeğimde gözlemlediğim şey uykusu ne kadar gelirse huysuzluğu ve uyku direnci o kadar çok oluyorduKundak ilk zamanlar yaptık. Şimdi havalar aşırı sıcak diye yapmıyorum, bunalıyor. Ama zaten artık o irkilme refleksi de kalmadı. Yani kendisini uyandırmıyor. Uykuya geçerken ağlıyor. 1 saat uyanık kaldıktan sonra uyutmaya çalışıyorum, hemen esniyor ama ağlıyor nedense
Benimki çok geç diş cıkarmıstı
Ağlatmaya terk etmek psikolojik açıdan çok sakıncalı. Yatağına yatırıp o ağlarken odadan çıkamam kast ettiğim bu. Şu anda da ağlıyor evet ama kucağımdayken ağlıyor. Uzmanlar bunun zarar vermediği söylüyor umarım haklılardır.Ben uyku eğitiminden yanayım. Ağlatmak seçenek değil demişsiniz ama mevcut durumda da ağlıyor bebeğiniz zaten. Üstelik sallayarak uyutmak da bi o kadar sağlıksız. Uyku danışmanları falan var bence bi konusun belki aklınıza yatar.
Şunu da eklemek istiyorum, çaktırmadan uyutursam uyuyor. Nasıl yani diyeceksiniz. Pış pış yaparsam, yatağına yatırırsam vs ağlıyor bağırıyor ama şarkı açarsam ya da tv nin sesi açıkken ana kucağında hafif sallarsam esnemeye başlıyor. En rahat ve zorlanmadan uyuduğu yer de arabasında avm gezerkenkesinlikle uyutulacağını anlayınca ağlıyor.
Aslında benim sıkıntım vakit geçirmek değil. Birlikte güzel zaman geçirebiliyoruz. Ben uyuyamıyor olmasına taktım kafayı. Çünkü gelişimi için çok önemli. Hani kendi rahatımı değil de onun uykusuzluğunu düşünüyorum açıkçası.Maddi durumunuz izin verirse günde 2,3 saatlik oyun ablasını tavsiye ederim. Tanıdığınız var ise harika ama sahib.. sitesinde dahi bir sürü ilan oluyor. Siz de evde olursunuz, gözünüzün önünde oynarlar aktivite filan. Siz de ev işi, dinlenme filan..Ben 1 yaşından sonra öyle destek almıştım, keşke daha önce alsaydım demiştim. Çok tatlı bir oyun ablamız olmuştu.
Soracağım mutlaka. Gazını her seferinde çıkarıyorum çıkartmadan bırakmıyorum. Hatta çıksa bile hemen yatırmıyorum Reflü olmasın diye.Şekeri düşüyor olabilir oda uyku hali yapar. O yüzden uyanamıyor olabilir.
Birde zor uyuyormuş. Bakın olabilir ben aç olduğu için uyuyamadığını düşünüyorum. Doktorunuza mutlaka danışın.
Benzerini yaşadım. İlk çocuğumda sütüm çoktu doya doya emiyordu ama ikincisini maalesef 2. Aydan sonra sütüm azalınca mamaya başladik. Tabi tecrübesiz olduğum için acıktığını anlayamıyordum hatta zor bela uyutuyordum. Sonra anlayınca vicdan azabı yaşıyordum.
Şükür şimdi rutini oturttuk . Sizinde çok yeni olduğu için öyle olduğunu düşünüyorum.
3.5 aylık bebek yer, içer,uyur büyümesi için bunlara ihtiyacı var.
Birde mutlaka her emmeden sonra mutlaka gazını çıkartın bir kere bile geçiştirmeyin.
Ayrıca uyku eğitimi düşüncenize katılıyorum..
Aslında benim sıkıntım vakit geçirmek değil. Birlikte güzel zaman geçirebiliyoruz. Ben uyuyamıyor olmasına taktım kafayı. Çünkü gelişimi için çok önemli. Hani kendi rahatımı değil de onun uykusuzluğunu düşünüyorum açıkçası.
1 saat sonra başlıyorum. Evet uykusuzluğu arttıkça huysuzlaşıyor. Ama uyumuyor ne yapayım ki deniyorum uğraşıyorum direniyorBir de şu var uyutma eylemine geç başlıyor olabilir misiniz? Benim bebeğimde gözlemlediğim şey uykusu ne kadar gelirse huysuzluğu ve uyku direnci o kadar çok oluyordu
Anladım, inşallah bir düzene girer. Ama az uyuyan çocuk az büyür, geride kalır diye düşünüp üzülmeyin derim, sizin elinizde olan birşey değil ki bu. Yapısı böyle sanki. Doktorunuza danışın isterseniz.Aslında benim sıkıntım vakit geçirmek değil. Birlikte güzel zaman geçirebiliyoruz. Ben uyuyamıyor olmasına taktım kafayı. Çünkü gelişimi için çok önemli. Hani kendi rahatımı değil de onun uykusuzluğunu düşünüyorum açıkçası.
Uyuduktan sonra uzun uyuyor mu, benimki bu kadar uğraşmaya en fazla o da nadiren 30 dk uyuyordu hala bazen öyle1 saat sonra başlıyorum. Evet uykusuzluğu arttıkça huysuzlaşıyor. Ama uyumuyor ne yapayım ki deniyorum uğraşıyorum direniyorhadi biraz daha dur o zaman diyorum çünkü yoruluyorum 30-40 dk uğraştıktan sonra. Biraz daha kalıyor dediğin gibi iyice zorlaşıyor bu sefer de. Eninde sonunda uyutuyorum ama perişan oluyoruz ikimiz de.
Bir iki sefer denedim çok ağladı bıraktım ben de. Belki biraz daha deneyebilirim oynatarak falan. Kolda sallamaktan iyidir.Vay çakala bak
bizimki de böleydi bi ara
ben hep ayakta sallayarak uyuttum hala da öyle uyutuyorum maalesef
ama ayakta sallamak bana zor gelmiyor, kolda sallamaktansa ayakta sallamak daha kolay
belki ona alışır zamanla?
Ben de ayakta sallıyorum 7.aya girmek üzere olduğumuz şu günlerde sol dizim adeta bana elveda dedi. Başka etkenleri de vardır illaki ama şuan beni çok zorluyor yine de en kolay yöntem şimdilik buVay çakala bak
bizimki de böleydi bi ara
ben hep ayakta sallayarak uyuttum hala da öyle uyutuyorum maalesef
ama ayakta sallamak bana zor gelmiyor, kolda sallamaktansa ayakta sallamak daha kolay
belki ona alışır zamanla?
Değişiyor. 45 dk uğraşıp 15dk uyuduğu da oluyor bazen 3 saat uyuyor. Keyfine göre.Uyuduktan sonra uzun uyuyor mu, benimki bu kadar uğraşmaya en fazla o da nadiren 30 dk uyuyordu hala bazen öyle
Amin inşallah, çok teşekkür ederimAnladım, inşallah bir düzene girer. Ama az uyuyan çocuk az büyür, geride kalır diye düşünüp üzülmeyin derim, sizin elinizde olan birşey değil ki bu. Yapısı böyle sanki. Doktorunuza danışın isterseniz.
Uykusuzluk aylar ve hatta yıllarca devam ettiği için anne yıpranıyor, o yüzden sizi düşünmüştüm ben. Allah kolaylık versin :)