Bebek Beslenmesi Tecrübeli Anneler Lütfen Bi Bakin..

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Zaten mamada veriyoruz canim doktorun tavsiyesiyle ..
Ilk bebek olunca . insan sasip kaliyo iste.
Benim de ilk bebeğim olacak ama daha önce kuzenime ve yeğenime baktım bebekken. Geceleri hiç susmuyorlar. Özellikle kız kardeşimin bebeği... Kız kardeşimin yaşı küçük ve uykusu ağırdı. Gece sese uyanmadığı için hep ben ve erkek kardeşim bakmak zorunda kalmıştık. Gerçekten çok zor ve sabır isteyen bir şey bebek bakmak.

bende çok çektim sitelerde de defalarca yazdım..ben ne yaptıysak susmadı..kolik..karın ağrısı değil ağlama hastalığı demiştim..kimisi 3 ay bitince susuyor..ama benimkiler 6 ayı buldular..kafayı yedim resmen..zor bir süreç..açıkçası doktorlarda pek bilemedi..sizede geçmiş olsun..bebeğinizide güle güle büyütün..

ah canım yapacak bişey yok bekliyceksin..her akşam 7 de başlardı gece 3 de susardı şaka gibi insanın sinirleri bozuluyor anlıyorum seni 2 ay sürdü bizimki artık bende ağlıyordum beraber ama geçiyor gülerek anlatırsın bunları ileride inşallah..

bebekler bazen sadece ağlamak için ağlar. yapabilcekleri 4 şey var zaten: emmek, boşaltım yapmak,uyumak,ağlamak.. doktor bir şeyi yok diyorsa yoktur endişelenmeyin. uyuyan ağlamayan bebek duymadım ben hiç. benim oğlum bir sene uyumadı ve tüm siteyi uyutmadı

Canım gazı vardır muhtemelen ama mesela benim oğlumda böyleydi,gazı var sanıyordum,laktoz intoleransı çıktı(sütün içindeki şekeri eriten enzim eksikmiş vücudunda)ilaç ile düzeldi.

canım tüm mesajları okuyamadım ama bence yapabileceğin pek birşey yok
büyük ihtimal bebeğin kolik
biz de yaşadık, akşam 6-8 gibi başlar gece 12-01 e kadar sürerdi ağlama krizleri
herşeyi denedik, yok elma yağı, yok karın masajı vs vs vs, hiç biri bir işe yaramadı
kaç defa soyduğumuzu bilirim içine birşey mi kaçtı, arı mı soktu diye
bebek katılmadıkça sorun yok, o ağlama bebeğe zarar vermiyor, merak etme

bazen sab-simplex işe yarıyor, 4 haftalık da olsa verebilirsin
bir de elektrik süpürgesi sesi, saç kurutma makinesi sesi çok işe yarıyor
denemediysen dene derim
tam kriz anında açınca susuyorlar, hatta uykuya bile dalıyorlar
memeye alıp, saç kurutma makinesi açınca (hemen yanında değil, odanın içinde) çok etkili olabiliyor

Canım yazmışlar sana ama kuzenimin bebeği Wind-salbe N Bebek Gaz Merhemi ile kurtuldu .. Mutlaka dene .. Bende stokladım şimdiden

canım benim ya valla o günlere döndüm tüylrim diken diken oldu hatırlamak istemiyorum hiç uyumazdı bizimkide kızım şimdi 2 yaşında kardeş bulmaya korkuyorum aynı şeyler olucak diye doktora götürürdük bişeyi yok derdi aynıseninki gibi internetten araştırıp vermediğim ilaç kalmadı hala daha mızmız kolikti bizimkide en son saç kurutma makinasıyla uyutuyodum 7 24 açıktı sonra yutubedan kolik için fön makinesi sesi yaz 1 saatlik falan olan var sürekli açıktı uyurken bile tam olarak olmasada duruyodu anne karnında hissediyomuş kendini elektrikli süpürge çamaşır makinesi sesi v.s neyse ben her ilacı kullandım ama en iyi sab sımplex damla iyi geldi bide nurse hurveys sende dene derim Allah yardımcın olsun bende çoook çektim hala da çekiyorum geceleri hala kaçkez uyanıyo napalım annelik çoook zormuş stese girme sütten çok geçiyo ben çok sinirliydim en son napim bende fitil verdim yarım yarım gece yani günde yarım fitil sadece çaresizdim ama önermiyolar fitili Allahım yardımcın olsun emzirmeler arasında 2 saat olmalı sütü hazmetmeden diğerine karışırsa gaz tetikliyo yediklerine dikkat et ve yediklerine bol bol kimyon dök ye sen ....

ben o uykusuzlukları iyi bilirim, ikiz kuzularımdan oğlumun gaz sancısı saatlerce tutardı uyurdu bu seferde kızım başlardı:)

bi arkadaş söylemiş allerji ihtimalini, fiziksel de başka şikayeti yoksa büyük ihtimal kolik tir.

kolik müziği, saç kurutma makinesi , kol bacak bütün eklemlere egzersiz , ılık duş, otomobilde gezmek (sesinden dolayı),
bize bunlar iyi geldi.

gaz sancısı olduğunda karnına masaj yapmak dahada ağrıtıyor, sancısı yokken yapılmalı ki iyi gelsin.

birde oğlum karnımda yüzünün bir yanını rahim duvarına yaslamıştı ve elimizle yüzünün bir tarafını kapattığımızda hemen uykuya dalıyordu:) bunu nasıl farkettik 1,5 aylıkken yüzünün bir tarafını sürekli yastığa gömmeye çalışıyordu :) kendilerini anne karnında zannettikleri zaman rahatlıyorlar, tabi tehlikeside var orda zannettiği için bazı bebekler nefes almıyormuş.

dr bana kendiliğinden geçer ve siz hep en son verdiğiniz gaz ilacı işe yaradı zannedersiniz anneler olarak demişti.
kendiliğinden geçme nedenide bebek kol bacak vücut hareketlerini kendisi yapmaya başlayınca gazını rahat atıyor o yüzden, o yapamıyorken siz yaptırırsanız inanın çok faydasını görürsünüz, bize fizik dr u başka sebepten vermişti egzersiz programı ve bıçakla kesilir gibi kesildi.

sakın telaş yapmayın daha çok ağlıyorlar, biz hastaneye yaklaştık oğlum sustu , dr a söyledik, dr çünkü siz hastaneye yaklaşınca sakinleştiniz o da tehlike geçti demekki dedi ve sustu dedi:)

Allah yardımcın olsun canım zor bir süreç umarım çabuk geçer.

Bende bu sira 2 numara oyle..demin uyandi mesela emzirdim agladi... Youtubetan sac kurutma sesi actim cok sukur daldi uykuya..,baskada bilmiyorum ne yapilir.., ben her gin bi cay kasigi zeytin yagi veriyorum... Badem yagida verebilirsin...

Seni çok çok iyi anlıyorum canım benim kızımda öyleydi aman Allah'ım uyku nedir bilmez dim inanılmaz stres liydim sütüm bile azaldı ve o kadar zayıladımki doğumdan sonra sezeryan olduğum halde bişi kalmamıştı ben o önerilenlerin hepsini yaptım hiç fayda etmedi doktora götürdüm kaç kere bişi yok dedi tek şey zaman evet şuan zor günler yaşıyorsun inşallah ailenle aynı şehirdesindir bi saat de olsaa ilgilenecek biri varsa gene iyi ben gurbetteyim eşim işten gelirdi çocuga bakardı ben uyurdum biraz hatırlamak bile istemiyorum rabbim bolca sabır versin bi kaç aya düzelir biz şimdi sekiz aylığız çok şükür herşey yolunda artik kızımla keyifli vakit geçirebiliyoruz tabi arada huysuzlanmalarımız var ama ben buna bike şükür ediyorum 4 aydan sonra düzelmeye başladı 6 aydan sonra da bayağı akıllandı zaman çabuk geçiyor aslında ama yaşarken çok zor kendimi hatırladımda aynı senin gibiydim bebekle bende ağlardım eşime aldırmadığım şey kalmadı bu iyi gelir diyerekten netten bakarak şimdi yığınla duruyorlar yazık boşa gitti bir sürü param bende işe yaramadı çaylar, damlalar.,yağlar tek ilaç zaman. çok uzun oldu bende ne birikmişim bee

Bebekle yalniz olmak cok zor gercekten , evlenip geldigim bu sehirde malesef tanidigim kimse yok .

Colinox damla alin. Bebekler icin bitkisel. Gaz icin ama icinde melisa ozu falan var.

Gazdan agliyordur canim..Biz dr kimyon cayi icirin demisti onu icirdik.Bide gaz damlasndan kullanin bence bu gunlerin cok sabir istiyo gercekten..

Canım aynı derdi ben de çektim. Hiçbi şey yok deyip eve gönderiyorlar. Süt alerjisi var bizde. Ama 6 aydan önce test yaptirsan da çıkmıyor maalesef. Ancak bizimki gibi deneme yanilmayla bulursun. Benim bebeğim mama içiyor ve alerji maması denedik direk bitti aglamalar. Ama henüz rapor cikartamadik. Testler yanıltıcı oluyor. Netten bi araştır süt alerjisini bence. Biz öyle anladık

Ailemle ayni sehirde degilim malesef, Annem geliyor ara sira ama kiyamiyorum onada kendiside kalmak istiyor ama iste onunda isleri evde kardeslerim var ..
Ayni sehiede olsak bambaska olurdu ama iste..
Bende.esime bie suru sey aldirdim ise yarar diye ama nafile hepsi duruyor hic biri ise yaramadi..

Koliktir kuzu elma yağını topuğuna sürersen rahatlatır. Bol bol kimyon ye annesi sütünden geçsin gaza cok iyi gelir,sütte yapar. Birde ne olur kokla kuzunu benim icin miss gibidir.
Kokladim simdi kucagimda etrafa bakiyo oyle :))

Gazdan agliyordur canim..Biz dr kimyon cayi icirin demisti onu icirdik.Bide gaz damlasndan kullanin bence bu gunlerin cok sabir istiyo gercekten..
Evet sabir gerrken bi durum

Süt alerjisini ilk burdan duydum canim arastirmam lazim bu durumu. .

Q
Ya ne güzel tecrübelisiniz maşallah. Ayaklarını yukarda topluyosa gaz olabileceğini şimdi öğrendim. Bende düşünüyorum hiçbir tecribem yok doyurma ve alt değiştirme dışında. Endişeleniyorum açıkçası bebeğim geldiğinde ona yetememekten korkuyorum

Elinden bisey gelmedigi zaman daha zor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…