• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tecrübeli anneler bakar mısınız ?

İki yaş böyle geçer sizin oğlunuzda. Çünkü benim oğlumda böyleydi, arabalara takıktı, başka bir oyuncak istemezdi. Evden çıkarken tembihlerdim, yanımıza muhakkak araba alırdık, çok tutttururdu, ağlardı, yere atmadı hiç ama kendini . Ben çözümü şöyle buldum. Oyuncakçıda neredeyse bir saat dolaşır, istediği arabalara zarar vermeden dokunmasına izin verirdim. İzle, dokun ama raftan almak yok derdim. Böyle böyle şimdi ağlamayı bıraktı. İlk zamanlar bende rezil olmayayım diye aldım, aldıkça arsızlaştı, jilet gibi kestim.paramız yok, ya da çok oyuncağın var onun yerine kitap alabiliriz gibi sözlerle oyaladım. Şimdi de her köşede önümüze çıkan abur cuburlarla başım dertte. Markete girmiyorum onunla ya da yine aynı yöntemleri deniyorum, kitapçıya girdiğimizde bile kasanın önünde abur cubur, tekstil yine öyle. Her yaşın ayrı bir huyu var ona inandım artık. Ya da her çocuğun karakteri de farklı. Kimi ikna olabiliyor, kimisi keçi gibi inatçı oluyor. Bunda size sabretmek düşüyor yoksa önünü alamıyorsunuz. Çevreden çekinmeyin yapacak birşey yok, almamakta kararlı olun. Konuşmaya gelince her çocuğun gelişimi farklı. Biraz daha bekleyin cümleler çıkıcaktıt. Çokça konuşun, kitap okuyun

Benim oğlumda iki yaşında ağlayarak aldırmak istiyor ama ağlarsan hiçbir zaman almam alamazsan başka zaman alabiliriz diyorum kararımın kesin olduğunu bilir gerekirse eve gelene kadar ağlasın sorun değil artık ağlama olayını bayağı törpüledim evde ağlayarak birşey yaptırmak için diretirse senin ağlamanı duymak istemiyorum deyip odasına koyuyorum ağlaman bitince salona gel diyorum 30 sn içinde susup geliyor yanımda olsa 2 saat susmuyor çocuklar aptal değil bizlerin zayıf noktalarını arıyorlar boş odada neden kendini yorsunki oda bunun farkında

Merhaba hanımlar ,
Lütfen konum taşınmasın :KK43:

Arkadaşlar 2 yaşında bir oğlum var uzun zamandır oğlumun davranışları karşısında ne yapacagımı bilemiyorum. Hergün dışarı çıkarıyorum parka veya gezmeye ama sıkıntı yaşıyorum çünkü oğlum gördüğü her oyuncakcıya veya bakkala giriyor hemen hemen heryerde de araba oluyor mutlaka aldırıyor. Her gitmemizde alıyordum ağlamasın diye ama artık baş edemıyorum bu davranısıyla çünkü almadıgımız zaman çok ağlıyor ağlıyor. Sakinleştiremiyorum.Ağlamasın diyerek Her istediğini aldığımız için çok mu alıştırdık yoksa bunun alıştırmakla alakası varmı yokmu bilemiyorum ama inanın artık bir market oyuncakcı gordugumde ogluma nasıl göstermeden gıderım dıye çok bunalıyorum. Sizin çocuklarınız da istedıgı olmadıgında çok ağlıyor mu ? İkinci sıkıntım ise dışarı çıkardığımızda bir iki saat oynatıyorum eve gitmeye kalktığımızda girmemek için ağlıyor. Parktan çıkaramıyorum. Ağlaya ağlaya giriyor eve. Oğlumun bu şekilde ağlamasını hiç istemiyorum. Çok da ilgiliyiz ama bizi dinlemiyor. İstediği olmadığında çok ağlıyor buda bizi çok üzüyor. Sizler bu durumu yaşıyor musunuz nasıl bir yol izliyorsunuz. Ek olarak Oğlum henüz kelimeleri söyleyebiliyor. Bizim çoğu konuşmamızı anlıyor ama tam konuşamıyor. Lütfen tecrübelerinizi paylaşır mısınız ?
Ayy bu araba sevdası yüzünden artık eşim kızıyor sen almasan ben almicam diyor. Ama cok aglıyor artık beynimi tırmalıyor.götürmicem markete diyorum illaki geliyor ve her seferinde eşimle beni karşı karşıya bırakıyor. Takipteyim 😀👍

Back