Bizde çocuğumuzun üzülmesini istemeyiz ama ağlamasın diye her istediğini almışsınız ve sizin hassas noktanızı çözmüş.Merhaba hanımlar ,
Lütfen konum taşınmasın
Arkadaşlar 2 yaşında bir oğlum var uzun zamandır oğlumun davranışları karşısında ne yapacagımı bilemiyorum. Hergün dışarı çıkarıyorum parka veya gezmeye ama sıkıntı yaşıyorum çünkü oğlum gördüğü her oyuncakcıya veya bakkala giriyor hemen hemen heryerde de araba oluyor mutlaka aldırıyor. Her gitmemizde alıyordum ağlamasın diye ama artık baş edemıyorum bu davranısıyla çünkü almadıgımız zaman çok ağlıyor ağlıyor. Sakinleştiremiyorum.Ağlamasın diyerek Her istediğini aldığımız için çok mu alıştırdık yoksa bunun alıştırmakla alakası varmı yokmu bilemiyorum ama inanın artık bir market oyuncakcı gordugumde ogluma nasıl göstermeden gıderım dıye çok bunalıyorum. Sizin çocuklarınız da istedıgı olmadıgında çok ağlıyor mu ? İkinci sıkıntım ise dışarı çıkardığımızda bir iki saat oynatıyorum eve gitmeye kalktığımızda girmemek için ağlıyor. Parktan çıkaramıyorum. Ağlaya ağlaya giriyor eve. Oğlumun bu şekilde ağlamasını hiç istemiyorum. Çok da ilgiliyiz ama bizi dinlemiyor. İstediği olmadığında çok ağlıyor buda bizi çok üzüyor. Sizler bu durumu yaşıyor musunuz nasıl bir yol izliyorsunuz. Ek olarak Oğlum henüz kelimeleri söyleyebiliyor. Bizim çoğu konuşmamızı anlıyor ama tam konuşamıyor. Lütfen tecrübelerinizi paylaşır mısınız ?
Her ağladığında her istediğini yapmışsınız. Ağladığı zaman herşeyi yapacağınızı biliyor. Cocugunuza iyilik yaptığınızı düşünüyorsunuz ama yanlış yapıyorsunuz. 22 aylik kizim var birsey isterse ve almadigim zaman ağladığı 5dk dir en fazla. Anlatırım evde aynısı var yada gerekçe neyse onu. Eger beni anlamak istemiyorsa ilgisini sevdigi birseye cekerim. Istedigini almam.18 aylik benim ki. Kiyameti kopariyor.kafasini yerlere vuruyor.ve nefesini tutuyor bayilana kadar. Yinede almiyorum. Zaten danistigimiz pedagogda davranisi pekistirmeyin. Kullanir dedi.
Prensibimiz su. Bir seye aglayinca evet diyeceksek en basta evet diyoruz. Hayirsa hayirdir. Aman agladin al sus yok.
Birde evden cikmadan pazarliklara basladik. Bugun disarda tek sey alabiliriz. Sen secebilirsin ama baska sey isterden yok. Ve aglarsan eve donmek zorunda kaliriz. Buna henuz yeni basladik. Yasi itibari ile henuz anlamiyor. O yuzden pratik yapıyoruz. Ozellikle once bakkala gidiyoruz istedigi seyi aliyoruz. Sonra baska bir markete giriyoruz. Aglamaya basliyor. Ağladığın icin dönüyoruz deyip donuyoruz. Bu da pedagog onerisi. Henuz isleme asamasinda sonuc yok. Ama 1 2 aya ancak dedi zaten.
Bence alistirmakla alakasi yok icten geleb bisey diye düşünüyorum. Benimde kizim var cok kolay ikna ediyorum her gordugunu illa istiyorum demez istese bile almayacaksam bi seklde anlatıp vazgeciyorum hemen unutuyo markete goturuyorum 2 adet bisey hakkin var diyorum 3cuyu asla almaz. Smdi bi kızım daha var bakalm bu nasl olucak. Ilk kizima her istedigini almadm bilmiyorum etkisi varmı yokmu ama bazilsrida genetik sanki :))Merhaba hanımlar ,
Lütfen konum taşınmasın
Arkadaşlar 2 yaşında bir oğlum var uzun zamandır oğlumun davranışları karşısında ne yapacagımı bilemiyorum. Hergün dışarı çıkarıyorum parka veya gezmeye ama sıkıntı yaşıyorum çünkü oğlum gördüğü her oyuncakcıya veya bakkala giriyor hemen hemen heryerde de araba oluyor mutlaka aldırıyor. Her gitmemizde alıyordum ağlamasın diye ama artık baş edemıyorum bu davranısıyla çünkü almadıgımız zaman çok ağlıyor ağlıyor. Sakinleştiremiyorum.Ağlamasın diyerek Her istediğini aldığımız için çok mu alıştırdık yoksa bunun alıştırmakla alakası varmı yokmu bilemiyorum ama inanın artık bir market oyuncakcı gordugumde ogluma nasıl göstermeden gıderım dıye çok bunalıyorum. Sizin çocuklarınız da istedıgı olmadıgında çok ağlıyor mu ? İkinci sıkıntım ise dışarı çıkardığımızda bir iki saat oynatıyorum eve gitmeye kalktığımızda girmemek için ağlıyor. Parktan çıkaramıyorum. Ağlaya ağlaya giriyor eve. Oğlumun bu şekilde ağlamasını hiç istemiyorum. Çok da ilgiliyiz ama bizi dinlemiyor. İstediği olmadığında çok ağlıyor buda bizi çok üzüyor. Sizler bu durumu yaşıyor musunuz nasıl bir yol izliyorsunuz. Ek olarak Oğlum henüz kelimeleri söyleyebiliyor. Bizim çoğu konuşmamızı anlıyor ama tam konuşamıyor. Lütfen tecrübelerinizi paylaşır mısınız ?
Mesajimin hangi kismindan her agladiginda istedigini yaptigimiz sonucuna vardınız. Cok merak ettim cidden.Her ağladığında her istediğini yapmışsınız. Ağladığı zaman herşeyi yapacağınızı biliyor. Cocugunuza iyilik yaptığınızı düşünüyorsunuz ama yanlış yapıyorsunuz. 22 aylik kizim var birsey isterse ve almadigim zaman ağladığı 5dk dir en fazla. Anlatırım evde aynısı var yada gerekçe neyse onu. Eger beni anlamak istemiyorsa ilgisini sevdigi birseye cekerim. Istedigini almam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?