• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tecrübeli anneler bakar mısınız ?

Gelin9292

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2018
138
84
28
Merhaba hanımlar ,
Lütfen konum taşınmasın :(

Arkadaşlar 2 yaşında bir oğlum var uzun zamandır oğlumun davranışları karşısında ne yapacagımı bilemiyorum. Hergün dışarı çıkarıyorum parka veya gezmeye ama sıkıntı yaşıyorum çünkü oğlum gördüğü her oyuncakcıya veya bakkala giriyor hemen hemen heryerde de araba oluyor mutlaka aldırıyor. Her gitmemizde alıyordum ağlamasın diye ama artık baş edemıyorum bu davranısıyla çünkü almadıgımız zaman çok ağlıyor ağlıyor. Sakinleştiremiyorum.Ağlamasın diyerek Her istediğini aldığımız için çok mu alıştırdık yoksa bunun alıştırmakla alakası varmı yokmu bilemiyorum ama inanın artık bir market oyuncakcı gordugumde ogluma nasıl göstermeden gıderım dıye çok bunalıyorum. Sizin çocuklarınız da istedıgı olmadıgında çok ağlıyor mu ? İkinci sıkıntım ise dışarı çıkardığımızda bir iki saat oynatıyorum eve gitmeye kalktığımızda girmemek için ağlıyor. Parktan çıkaramıyorum. Ağlaya ağlaya giriyor eve. Oğlumun bu şekilde ağlamasını hiç istemiyorum. Çok da ilgiliyiz ama bizi dinlemiyor. İstediği olmadığında çok ağlıyor buda bizi çok üzüyor. Sizler bu durumu yaşıyor musunuz nasıl bir yol izliyorsunuz. Ek olarak Oğlum henüz kelimeleri söyleyebiliyor. Bizim çoğu konuşmamızı anlıyor ama tam konuşamıyor. Lütfen tecrübelerinizi paylaşır mısınız ?

Merhaba hanımlar ,
Lütfen konum taşınmasın :KK43:

Arkadaşlar 2 yaşında bir oğlum var uzun zamandır oğlumun davranışları karşısında ne yapacagımı bilemiyorum. Hergün dışarı çıkarıyorum parka veya gezmeye ama sıkıntı yaşıyorum çünkü oğlum gördüğü her oyuncakcıya veya bakkala giriyor hemen hemen heryerde de araba oluyor mutlaka aldırıyor. Her gitmemizde alıyordum ağlamasın diye ama artık baş edemıyorum bu davranısıyla çünkü almadıgımız zaman çok ağlıyor ağlıyor. Sakinleştiremiyorum.Ağlamasın diyerek Her istediğini aldığımız için çok mu alıştırdık yoksa bunun alıştırmakla alakası varmı yokmu bilemiyorum ama inanın artık bir market oyuncakcı gordugumde ogluma nasıl göstermeden gıderım dıye çok bunalıyorum. Sizin çocuklarınız da istedıgı olmadıgında çok ağlıyor mu ? İkinci sıkıntım ise dışarı çıkardığımızda bir iki saat oynatıyorum eve gitmeye kalktığımızda girmemek için ağlıyor. Parktan çıkaramıyorum. Ağlaya ağlaya giriyor eve. Oğlumun bu şekilde ağlamasını hiç istemiyorum. Çok da ilgiliyiz ama bizi dinlemiyor. İstediği olmadığında çok ağlıyor buda bizi çok üzüyor. Sizler bu durumu yaşıyor musunuz nasıl bir yol izliyorsunuz. Ek olarak Oğlum henüz kelimeleri söyleyebiliyor. Bizim çoğu konuşmamızı anlıyor ama tam konuşamıyor. Lütfen tecrübelerinizi paylaşır mısınız ?
Bizde çocuğumuzun üzülmesini istemeyiz ama ağlamasın diye her istediğini almışsınız ve sizin hassas noktanızı çözmüş.
Parktan dönüş çoğu çocuk için zor geçer zamanla alışacaktır.dönmeden önce son 10 dakika kaldığını ve sonra eve döneceğinizi söyleyin. 5 dakika kala tekrar hatırlatın ve zaman dolunca gerçekten eve dönün. Kararlı davranırsanız çabuk alışır.
Konuşması bana normal geldi.

Oğlum o yaşta. İstediği şeyleri elbette aldırmak istiyor. Ama biz hiç her istediğini alan anne-baba olmadık. Evde varsa benzeri ‘evde var oğlum’ gibi basit cümlelerle anlattık. Parkta da yeteri kadar oynadıysa ‘hadi artık gidelim birazda evde oynayalım’ deriz, ikiletmez.

Kararlı durun. Ağlasın ama almayın. Gerekirse ‘ağladığın için eve gidiyoruz’ diyip eve götürün. Doyumsuz oluyorlar her istedikleri olduğunda.

Tecrübem yok ama araştırdığıma göre bişeyler söyleyebilirim.
Kural koymamışsınız hiç. Kurallar olmalı ve herkes bu kurallara uymalı evinizde
Mesela parka gitmeden önce orada ne kadar kalacağınızı söyleyin
Saat şuraya geldiğinde eve döneceğiz ya da anlayabileceği başka şekilde
Dönme saatinden 5 dk önce uyarın ve oyununu bitirmesine fırsat verin.
Sonra saatin dolduğunu ve döneceğinizi söyleyin ve gerçkten dönün ağlıyor diye hadi 10 dk daha tamam demeyin
Bir süre sonra kabulleneceğini umuyorum.
Ve gördüğü her şeyi neden alamayacağını kısa ve net şekilde söyleyin. Almayacağız çünkü evde benzerinden var gibi.
Ama 1 kere bile kural ihlali yaparsanız istenmeyen davranışı pekiştirmiş olursunuz. Ve yine tutturur. Biraz gözyaşı dökecek ama baştan kurallar olmadığı için şu an bunu yaşıyorsunuz. Kararlı ve mantıklı olun. Hayırı gerekçelendirin derim

İyi de siz bariz alistirmissiniz bu cocugu.Ben mesela yarin gelcez oglum seklinde her parka gittigimizde diyerek bunu ona benimsettim.Hadi gidiyoruz dedigimde “yarin park yarin park?”diyo ben de evet yarin gelcez diyorum ya da markette bi araba istedi mi bunlardan evimizde var eve gidip hemen oynayalim diyorum aglamaya cevirse de acikliyorum oyle almayacagimi ve asla o sekilde almiyorum.Cocuklar cok akilli sizin zaafinizi bulmus ve kullaniyo net ,)

Daha dün aynisini yaşadık, marketin ortasına oturup lütfen diyorum ama anne, lutfenn diye ağladı içli içli..
Kıyamadım ama..
Almadım da.
Çünkü alsam hep aynı şeyi yapacak.
Bugün de markete gittik, yine birşey istedi, oğlum bak dün ağladın isteğin oldu mu dedim, ağlarsan da almayacağım annecim dedim.
Mantıklı geldi ki çabuk sustu 😊
Siz o ağladığında aldığınız sürece hep ağlayacaktir, buna emin olun ☺

Bırakın bakan baksın, o ağlasın..
Bir gün yanınızda para da olmayabilir, istediği şey 500 TL de olabilir..
O zaman ne yapacaksınız.
Böyle böyle öğrenecekler ☺
Tabi sonra güzel durduğunda istediği birşeyi alarak doğru davranışını da pekiştirin derim, biz öyle yapıyoruz ☺
Kolay gelsin..

2 saat de oturup ağlasa dediğini yapmayacaksınız başka yolu yok alışmış kudurmuştan beter dediklerine dönmüş sizinki

Benim büyük oğlum çok ağlardı. Kafam kaldırmıyacaksa dediğini yapardım. Hayır dedimmi de asla lafımdan dönmedim. Bir müddet sonra ağlamayı bıraktı. Lafınızdan asla dönmeyin

Biraz cocugun karakteri ile ilgili kizim cok aglardi tabiiki almazdim yere yatardi dumduz :) almazdim sacimi yolardi almazdim param yok diye diye hep fakir sandi bizi buyudu hala paramiz az dimi der cok rezillikler yasadim sokaklarda bende aglardim ama kararliligim 10 yildir devam o da pes etmedi hala bagirarak ister param yok derim alamayiz suan ..Oglumsa farkli suan 5 yasa giricek inanin istemez onunda huyu bu alinca sevinir ama cok degil asla al demez gozune bakarim istesin sonra supriz yapayim diye yok.Hep evde bi supriz hazirlardim kizima bak evde bisey var gidince acarsin diye biraz ise yarardi ama nafile abur cuburlari evde gizlerdim evde var d3rdim mesela o da ise yarardi deneyin evde biseyl3r var sansin supriz yumurta vs boya kalem araba ama her zaman d3gil

18 aylik benim ki. Kiyameti kopariyor.kafasini yerlere vuruyor.ve nefesini tutuyor bayilana kadar. Yinede almiyorum. Zaten danistigimiz pedagogda davranisi pekistirmeyin. Kullanir dedi.
Prensibimiz su. Bir seye aglayinca evet diyeceksek en basta evet diyoruz. Hayirsa hayirdir. Aman agladin al sus yok.
Birde evden cikmadan pazarliklara basladik. Bugun disarda tek sey alabiliriz. Sen secebilirsin ama baska sey isterden yok. Ve aglarsan eve donmek zorunda kaliriz. Buna henuz yeni basladik. Yasi itibari ile henuz anlamiyor. O yuzden pratik yapıyoruz. Ozellikle once bakkala gidiyoruz istedigi seyi aliyoruz. Sonra baska bir markete giriyoruz. Aglamaya basliyor. Ağladığın icin dönüyoruz deyip donuyoruz. Bu da pedagog onerisi. Henuz isleme asamasinda sonuc yok. Ama 1 2 aya ancak dedi zaten.

Ağlayarak istediğini yaptırmayı öğrenmiş. Önünü almazsanız çok daha zorlanırsınız

Sorunun cevabını kendiniz vermişsiniz, ağlamasın diye her istediğini yapmışsınız şimdi ağlamayı koz olarak kullanıyor.

Kimse evladı ağlasın istemez ama bazen durum onu gerektiriyor. Çocuk ağlıyor diye anne baba ilgisiz olmuyor zaten. Bazen salt ağlamaya ihtiyaç duyuyorlar.

2 yas nedirki:) benim 4 yasindaki oglum hala bu sekilde:) sebep ise ortanca cocuk olmasi ve dikkat cekmeye calismasi. Insani zor durumda birakabiliyorda.. markette birsey alirsa onu birakip cikiyorum.. paran varsa al diyorum. Genelde ise yariyor aglasada cozum olnadigini anlatiyorum. Birde aglayarak istiyor:) su istese agliyor diyelim.. eskiye nazaran baya azaldi cunku agliyosun diye istedigini yapmayacagim diyorum

Çocuğun olumsuz davranışlarını anne baba olarak pekiştirmişsiniz. Ağlayınca istediğini elde edeceğini biliyor.

Şu saatten sonra yapmanız gereken evden çıkmadan konuşmak. Bugün parka gideceğiz ama paramız yok bir şey almayacağız ve saat şuraya geldiğinde eve döneceğiz, eğer bu kurallara uymaz ve ağlarsan yarın seni dışarı çıkartmayacağım diyeceksiniz. Ve söylediklerinizi harfiyen uygulayacaksınız. Marketten bir şey istediğinde ağlasa da almayacaksınız, dönme saati geldiğinde ağlasa da döneceksiniz. Ertesi gün de dün söz dinlemediğin için bugün park yok diyeceksiniz ve götürmeyeceksiniz. Çocuk sizi değil siz çocuğu yönlendirmelisiniz. Anne baba olmak çocuğun her istediğini yapmak demek değildir.

sımdı bız kızım dogdugundan berı daha bır haftalıkken bıle konusuyordum
sımdı dısarı cıkcaz suraya gıdıcez sadece sunlara bakıcaz begenırsek alıp gelıcez dıye
evden cıkarken ne ıcın cıkacagımız bellı
sımdı kızım 3 bucuk yasında oyuncakcıya gıdıyoruz mesela top alıcaz nıye cıktıgımız bellı
orda bırsey goruyor aaa ne guzelmıs dıyor bakıyor sonra gerı yerıne bırakıyor ama top alıcaz baska bırsey almak olmaz bu baska zaman , paramız bıter dıyor bırakıyor

cunku ılk gunden boyle konustuk cok net bır sekılde kendını de parcalasa kıyametı koparıp kendını yerden yere de vursa cızgımızın dısına cıkmayacagımızı bılıyor

bu yuzden bahsettıgınız hıc bır sorunu yasamadık

parktan eve donerken de oyun oynarken bıtıs saatı geldıgınde yanına gıdıyorum kızımın en sevdıgı sey mutfakta pastalar yemekler yapmak
canım eve gıdelım sevdıgın kurabıyeden yapalım mı bana yardım edermısın dıyorum havaya hopluyor zaten
yanı hadı eve dıye cocugu oyun alanından cekmıyorum oyun alanından baska bır eglenceye cagırarak eve goturmus oluyorum

18 aylik benim ki. Kiyameti kopariyor.kafasini yerlere vuruyor.ve nefesini tutuyor bayilana kadar. Yinede almiyorum. Zaten danistigimiz pedagogda davranisi pekistirmeyin. Kullanir dedi.
Prensibimiz su. Bir seye aglayinca evet diyeceksek en basta evet diyoruz. Hayirsa hayirdir. Aman agladin al sus yok.
Birde evden cikmadan pazarliklara basladik. Bugun disarda tek sey alabiliriz. Sen secebilirsin ama baska sey isterden yok. Ve aglarsan eve donmek zorunda kaliriz. Buna henuz yeni basladik. Yasi itibari ile henuz anlamiyor. O yuzden pratik yapıyoruz. Ozellikle once bakkala gidiyoruz istedigi seyi aliyoruz. Sonra baska bir markete giriyoruz. Aglamaya basliyor. Ağladığın icin dönüyoruz deyip donuyoruz. Bu da pedagog onerisi. Henuz isleme asamasinda sonuc yok. Ama 1 2 aya ancak dedi zaten.
Her ağladığında her istediğini yapmışsınız. Ağladığı zaman herşeyi yapacağınızı biliyor. Cocugunuza iyilik yaptığınızı düşünüyorsunuz ama yanlış yapıyorsunuz. 22 aylik kizim var birsey isterse ve almadigim zaman ağladığı 5dk dir en fazla. Anlatırım evde aynısı var yada gerekçe neyse onu. Eger beni anlamak istemiyorsa ilgisini sevdigi birseye cekerim. Istedigini almam.

Merhaba hanımlar ,
Lütfen konum taşınmasın :KK43:

Bence alistirmakla alakasi yok icten geleb bisey diye düşünüyorum. Benimde kizim var cok kolay ikna ediyorum her gordugunu illa istiyorum demez istese bile almayacaksam bi seklde anlatıp vazgeciyorum hemen unutuyo markete goturuyorum 2 adet bisey hakkin var diyorum 3cuyu asla almaz. Smdi bi kızım daha var bakalm bu nasl olucak. Ilk kizima her istedigini almadm bilmiyorum etkisi varmı yokmu ama bazilsrida genetik sanki :))

Her ağladığında her istediğini yapmışsınız. Ağladığı zaman herşeyi yapacağınızı biliyor. Cocugunuza iyilik yaptığınızı düşünüyorsunuz ama yanlış yapıyorsunuz. 22 aylik kizim var birsey isterse ve almadigim zaman ağladığı 5dk dir en fazla. Anlatırım evde aynısı var yada gerekçe neyse onu. Eger beni anlamak istemiyorsa ilgisini sevdigi birseye cekerim. Istedigini almam.
Mesajimin hangi kismindan her agladiginda istedigini yaptigimiz sonucuna vardınız. Cok merak ettim cidden.

Terrible two:)
Ağlamasını duymayacak ve kararlı olacaksınız.
Hayır dediğiniz anda bitecek.
3 yaşındaki oğlum doğduğundan beri ağlar, hatta istediği şey elinin altında olsa bile ama 2 yaş dönemi işkenceydi.

Şimdi küçük oğlum 2 yaşına girecek bir ay kaldı ve kök söktürüyor.
Kulağım alışık ağlama seslerine, kendi aralarında problemse devreye girerim ama olmaz bir şeyi inatlaşmak için istiyorsa asla yapmam.

Back