• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tecrübeli ablalardan yorum bekliyorum, karar aşamasındayım.

Evlenme 30 yasindayim cok kisa bir evlilik yaptim bosaniyorum ama asla cocuklu bi erkekle evlenmem... Yukarida bi uyede yazmis insan bazen kendi dogurdugu cocuga bile tahamul edemiyor siz daha bu yasinizda annesinin basindan atmak istedigi bir cocuga dadilik yapmak zorunda degilsiniz

Hıcsorun olmadığını dusunup gozu kara boyle evlenenler bıle pısman oluo.delı gıbı sevsenız gozunuz gormezdı demekkı ne guzel mantık cercevesınde bakabılıyorsunuz. Cocugu ayda bır alıcam genelde annesınde dıyıp, ıkı sene cocuksuzmus gıbı sevgililık hayatı gecıren sonrada bırden babayım ben dıyen cocugumu alıcam burda yasasın dıyen tanıdıklarım var . Yyerı gelecel Cocugu bırakıp sıze ıse yada gezmeyede gıdıcek ,hasta olunca bakacaksınız.yanı hıc elımı surmem gıbı dusunmeyın. Kesınlıkle emınsenız. Annesı evlenır sorun cıkar cocugu alalım det.yanı Cocugada bakarım sureklı bıle olsa dıyebılıyorsanız boyle bır dusuncenız varsa evlenın. Yoksa kavga gurultu stres eksık olmaz :(

İnsanlar bazen kendi çocuklarına dayanamıyor hanımefendi. Evet kendi canından, kanından çocuklarına insan bazen da-ya-na-mı-yor.

Huzurdur, neşedir, mutluluktur yeri gelir çekilmezdir. Bu yaşta evlenmeyi düşünmek iyi değil, vazgeçin bu sevdadan.

Bak güzelim,Evlilik öyle birşey kiii,işin içine girdiğinde çıkması zor.Hic kimse,flört ettiğinde ki ,gibi yaşamıyor evliliğini.Sorumluluklarin artıyor,üçüncü şahıslar hayatına dahil oluyor.(kayınvalide,kayinbaba,kayın,gorumce v.s)
Bir kere,yaş farkı çok.ikincisi bir evlilik geçirmiş,çocuğu var.yani ömür boyu eski eş hayatında.esini onlarla paylaşmak zorundasın.Cocuga küçük masum birşey desen,çok olay olur.(istemeden de olsa,bunu yapma gibi)
Açıkçası,sevgi biter.pismanliklar başlar.sen onun için,su gibisin.bir zamana kadar.
İkincisi yas farkı çok..sen hayat dolu ,o herseyi yaşamış.monoton bir evlilik olur.senin yasinin küçüklugunu kullanarak,kandırmaya çalışıyor.Senin ona duyduğun sevgi aşk değil,tamamen baba sevgisi eksikligi.Lutfen iyi düşün.evlilik canım,cicimle gitmiyor.

Tekrardan merhaba,

Önceki konumu okursanız benden 13 yaş büyük 1 erkek çocuğu sahibi biri ile evlilik düşünüyorum ben şuanda 23 yaşındayım. Yaklaşık 8-9 aydır birbirimizi tanımaya çalıştık çocuğu çok sakin kendisi gibi bir kaç kez oturup vakit geçirmeye çalıştık. Şöyle bir problem var çocuğun annesi maddi manevi gözlemlediğim kadarı ile çocukla pek ilgilenmiyor. Çocukla daha çok baba ilgileniyor. Benim kendimden ufakm kardeşim yok yani kendimden küçük çocuklarla çok vakit geçirmedim.

Ama artık bi karar vermem gerekiyor çok çekimserim ne küçük bir çocuğun günahına girmek istiyorum kendi çocuğun değil haftanın en az 3 günü aynı evi paylaşıcaksın tüm tatillerde hemen hemen beraber ben ilk defa evleneceğim beklentilerim farklı, hayatımı bi çocuğa göre odaklı yaşayamıycağımı söyledim ilk baştan açık oldum hiçbir zaman annesi gibi dikkat ve özen gösteremiyeceğimi söyledim o da evlenince hemen kardeşi olursa benim onu daha rahat anlayabilceğimi karşılıklı daha adil bir yuva olacağını söyledi ama benim hemen çocuk doğuracak durumum yok.

Çocuğun sakin olduğunu çok problem olmuycağını karşılıklı anlayış olıursa problemlerin üzerinden geleceğini söylüyor. Çocuğuna düşkün ben doğal olarak ilginin bende olmasını istiyorum bazen ama bu durumda imkansız oluyor. Bi çocuğumuz olsa yeterince ilgilenebilceğini maddi manevi düşünemiyorum. En büyük problem benim için çocuk aslında mantıklı düşünüp eksileri artıları yazıyorum ama boşa koysam dolmuyor o durumdayım ilerde mutsuz olmaktan korkuyorum. Beni bağlayan sevgim, çok düzgün biri olması kafa yapımızın çok uyması.
Yorumlarınızı bekliyorum.
Sizin zavallı kalbiniz olgun bi adamın ilgisine muhtaçken öte yandan sizden be herşeyden daha masum bir çocuk var.öncelik sizin olamaz, olmamalı da.evlenmek için biraz büyğmeyi bekleseydiniz bunu anlardınız.evlwnmeyin.kendiniz için değil çoxuk için.çocuk sizin gibi ilgi ilgii en çok bana ilgi göster diye haykıran birinib yanında kendini dışlanmış gisseder muhtemelen ve bi travma sebebi olabılırsınız.özetle sütünüzü içmeden yatmayın yani üç dört sene daha.

Tekrardan merhaba,

Önceki konumu okursanız benden 13 yaş büyük 1 erkek çocuğu sahibi biri ile evlilik düşünüyorum ben şuanda 23 yaşındayım. Yaklaşık 8-9 aydır birbirimizi tanımaya çalıştık çocuğu çok sakin kendisi gibi bir kaç kez oturup vakit geçirmeye çalıştık. Şöyle bir problem var çocuğun annesi maddi manevi gözlemlediğim kadarı ile çocukla pek ilgilenmiyor. Çocukla daha çok baba ilgileniyor. Benim kendimden ufakm kardeşim yok yani kendimden küçük çocuklarla çok vakit geçirmedim.

Ama artık bi karar vermem gerekiyor çok çekimserim ne küçük bir çocuğun günahına girmek istiyorum kendi çocuğun değil haftanın en az 3 günü aynı evi paylaşıcaksın tüm tatillerde hemen hemen beraber ben ilk defa evleneceğim beklentilerim farklı, hayatımı bi çocuğa göre odaklı yaşayamıycağımı söyledim ilk baştan açık oldum hiçbir zaman annesi gibi dikkat ve özen gösteremiyeceğimi söyledim o da evlenince hemen kardeşi olursa benim onu daha rahat anlayabilceğimi karşılıklı daha adil bir yuva olacağını söyledi ama benim hemen çocuk doğuracak durumum yok.

Çocuğun sakin olduğunu çok problem olmuycağını karşılıklı anlayış olıursa problemlerin üzerinden geleceğini söylüyor. Çocuğuna düşkün ben doğal olarak ilginin bende olmasını istiyorum bazen ama bu durumda imkansız oluyor. Bi çocuğumuz olsa yeterince ilgilenebilceğini maddi manevi düşünemiyorum. En büyük problem benim için çocuk aslında mantıklı düşünüp eksileri artıları yazıyorum ama boşa koysam dolmuyor o durumdayım ilerde mutsuz olmaktan korkuyorum. Beni bağlayan sevgim, çok düzgün biri olması kafa yapımızın çok uyması.
Arkadasim vazgec bu sevdadan..teyzem yasadigin seyin aynisini yasamisti ve gercekten cok mutsuz oldu yas farki ve evde cocuk vardi onunda..ilgilenmedigi zaman cocukla,teyzemi cok incitti belli bi zaman sonra hersey geride kaliyor lutfen iyi dusun..cok yorulucagini ve yipranacagini soyleyebilirim kendine bu kotulugu yapma..

Daha kendin çocuksun.
İnsan o yaşta öz evladına zor bakıyor sen şimdi toz pembe bakıyorsun ama filmin arkası öyle değil.

Sanirim olay daha guzel anlatilamazdi. 23 yasindasin ne aceleniz var? Sizin hayat da bir idealiniz yokmu? Ne bileyim okumak, kendini maddi olarak garantiye almak, seyahat etmek vs vs gibi? Niye bu yas da evlenip evlilik sorumlulugunu almak istiyorsunuz? Hayatinizanmi biktiniz? Baska yapabileceginiz hicbirsey kalmadi da "bir de evliligi" mi deniyeyim diyorsunuz? Ilginin siz de olamsini elbetde istemeniz normal ama bu sahisdan istediginiz ilgiyi alamayacksiniz bu acik. Bu sahsin iyi olmasi, kafalarinizzin uymasi onun SIZIN istediginiz bir koca olmasi anlamina gelmiyor. Bence biraz buyuyun kisiliginiz otursun derim aceleniz yoksa tabi.

3 gün önce facebook da bir sayfada kadın üvey oğullarının ilk zamanlarda melek gibi olduklarını çok uyumlu olduğunu sonrları annelerinin gazıyla sürekli evi bile isteye dağıtmaya başladıklarını hatta kocaman çocuk 13 yaşlarında evin ortasına büyük wc sini yaptğını anlatmış kafayı yemek üzereyim ayrıldım ama hala aklıma geliyor dışarıda giydikleri ayakkabıyla mutfak mamasının üzerin çıkışları yataklarının üstlerine basmaları hala aklıma geldikçe çıldırasım geliyor diye yazmıştı birde ortak çocukları olmuş çocuğu birkaç defa ne olduğunu anlamadan avaz avaz ağlarken koşmuş yanına kadın ne yaptılar çocuğuma bilmiyorum ama uyuyordu ben mutfaktaydım diye yazmıştı

çocuk istediği kadar iyi olsun anne şirret ise bir şekilde yoldan çıkarıyor çocukları
yaşın çok genç yol ver adama

Dün akşam oğlumu uyuturken çok eziyet etti ben söyleniyordum kendi kendime çok yoruyorsun beni falan diye eşimin zoruna gitmiş geldi payladı beni. Söylendikten sonra ne anlamı kalıyor falan diye. Yani konu sahibesi kaldıramayacağın yükün altına girme. Zaten yaş ve tecrübe itibari ile erkek arkadaşını anlayabileceğini düşünmüyorum. Gençsin hayatın tadını çıkar

Tekrardan merhaba,

sakın haa sakın..aynen tecrübe ile sabit..ne yaparsan yap yaranamazsın?

Tekrardan merhaba,

eşimle ramda 15 yaş var, eşimin ilk evliliğinde bir oğlu var evlendiğimizde 9 yaşında idi. yapı olarak sesiz sakin, içe kapanık bir çocuktur.
evlendik bizimde bir kızımız oldu ,şu an 2 yasında..
biz 5 yıla yakın bir beraberlik sonrası evlendik evlilik öncesi de beraber yaşamışlığımız var.
bizim ilişkimizdeki temel problemler hep maddiyat ve onun çocuğu nedeniyle çıktı ama artık aştık çoğu şeyi.
ben hiçbir zaman annelik yapmadım, yapmam, yapamam sadece ablayım onun için eşiminde benden annelik yap beklentisi yok ki zaten bir annesi var ve onunla yaşıyor velayette annede ama maddi yükü özellikle eşimde kurs-eğitim-yükte hafif pahada pahalı her türlü şeyin masrafı eşim tarafından karşılanıyor. çoğu özel günde o da bizimle, haftasonları hep bizde zaten..
ben oldum olası mesafeliyim, çok konuşmam, muhattap olmam , o da zaten kendi halinde takılan bir çocuk benim onaylamadığım bazı huyları falan var yani kendi çocuğum olsa müdahale ederim ama ona karışmıyorum sonuçta ebeveyni ben değilim.. maddi manevi hiçbir sorumluluğu kabul etmem onunla ilgili ben kendi doğurdugumdan mesulum..
artık on olmadanda birşeyler yapıyoruz biz, o da buyudukçe gelmek falan istemiyor bize (ben yazın çogunda evde yoktum haftasonları yani benimle alakalı değil babası ile yalnız takılacakken kendi ortamında kalmak daha makul geliyor bizde sıkılıyor çünkü), maddi yükü her daim olacak ama artık bir çocuğumuz oldugundan eşim harcamalrı ona göre planlıyor yani tek o varken her istediği anında yapılırdı şimdi ertelenerek yapılıyor...
zor ama imkansız değil, siz baştan dürüst olmuşunuz, zamanla herşey rayına oturur ama çok büyük bir aşk falan yoksa çocuksuz bir adam bulun kafanız rahat olsun..

"Çocuğuna düşkün ben doğal olarak ilginin bende olmasını istiyorum bazen ama bu durumda imkansız oluyor". bu sözün bile evlenmemek için çooook büyük bir sebep.

Dünyada başka erkek mi kalmadı.23 yaşında gencecik kızsın .Nisan evlilik hamilelik doğum akrabalık bunları ilk yaşamak adamın birinci önceliği olmak daha iyi olur diye düşünüyorum ben.Bir başkasının cocugu hep hayatinin merkezinde olacak.Sen aslında sadece adamla değil çocuklara bir hayata başlayacaksın .Kim sorsa aynı şeyleri yazarım.Sahsen benim böyle bir evlilik yapmam için aşkımdan ölüyor karşımdaki erkektende aynı aşkı görüyor olmam gerek ki o durumda bile etrafındaki tecrübeli insanları dinlerdim.

benim başımdada aynı durum var benim çocuğum yok ama eşimin var. Herşey dışardan göründüğü gibi olmuyor malesef çok zorluklar çekiyorsun açıkçası mutluluğa hasret kalıyorsun. Ve ben şuanda boşanmayı düşünüyorum

Kocanla baş başa vakit geçirmek isteyeceksin her zaman istediğin olmayacak. Ve siz evlenince çocuğun huyu değişebilir çünkü babanın sevgisi bölünecek ve çocuğun olursa eşinin çocuğu nasıl karşılayacak durumu belki kıskanacak ona olan ilgiyi de ki her çocuk kıskanır adı üstünde çocuk. Ve çocuğa birşey desen üvey anne muamelesi yapıyor diyecekler sonuçta senin çocuğun değil onun çocuğu ben olsam evlenmezDim çünkü senin ilk evliliğin bence olmaz.

Yok zorlanırsın bence karşına daha a hayırlısı çıkar umarım

Back