• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tecrübeli ablalardan yorum bekliyorum, karar aşamasındayım.

Tekrardan merhaba,

Önceki konumu okursanız benden 13 yaş büyük 1 erkek çocuğu sahibi biri ile evlilik düşünüyorum ben şuanda 23 yaşındayım. Yaklaşık 8-9 aydır birbirimizi tanımaya çalıştık çocuğu çok sakin kendisi gibi bir kaç kez oturup vakit geçirmeye çalıştık. Şöyle bir problem var çocuğun annesi maddi manevi gözlemlediğim kadarı ile çocukla pek ilgilenmiyor. Çocukla daha çok baba ilgileniyor. Benim kendimden ufakm kardeşim yok yani kendimden küçük çocuklarla çok vakit geçirmedim.

Ama artık bi karar vermem gerekiyor çok çekimserim ne küçük bir çocuğun günahına girmek istiyorum kendi çocuğun değil haftanın en az 3 günü aynı evi paylaşıcaksın tüm tatillerde hemen hemen beraber ben ilk defa evleneceğim beklentilerim farklı, hayatımı bi çocuğa göre odaklı yaşayamıycağımı söyledim ilk baştan açık oldum hiçbir zaman annesi gibi dikkat ve özen gösteremiyeceğimi söyledim o da evlenince hemen kardeşi olursa benim onu daha rahat anlayabilceğimi karşılıklı daha adil bir yuva olacağını söyledi ama benim hemen çocuk doğuracak durumum yok.

Çocuğun sakin olduğunu çok problem olmuycağını karşılıklı anlayış olıursa problemlerin üzerinden geleceğini söylüyor. Çocuğuna düşkün ben doğal olarak ilginin bende olmasını istiyorum bazen ama bu durumda imkansız oluyor. Bi çocuğumuz olsa yeterince ilgilenebilceğini maddi manevi düşünemiyorum. En büyük problem benim için çocuk aslında mantıklı düşünüp eksileri artıları yazıyorum ama boşa koysam dolmuyor o durumdayım ilerde mutsuz olmaktan korkuyorum. Beni bağlayan sevgim, çok düzgün biri olması kafa yapımızın çok uyması.
Yorumlarınızı bekliyorum.
23 yaşındasın ve kendinden 13 yaş büyük çocuğu olan biriyle evlenme isteği neden herşeyi geçiyorum aradaki yaş farkı çok fazla iyi düşün ileride pişman olma

Tekrardan merhaba,

Önceki konumu okursanız benden 13 yaş büyük 1 erkek çocuğu sahibi biri ile evlilik düşünüyorum ben şuanda 23 yaşındayım. Yaklaşık 8-9 aydır birbirimizi tanımaya çalıştık çocuğu çok sakin kendisi gibi bir kaç kez oturup vakit geçirmeye çalıştık. Şöyle bir problem var çocuğun annesi maddi manevi gözlemlediğim kadarı ile çocukla pek ilgilenmiyor. Çocukla daha çok baba ilgileniyor. Benim kendimden ufakm kardeşim yok yani kendimden küçük çocuklarla çok vakit geçirmedim.

Ama artık bi karar vermem gerekiyor çok çekimserim ne küçük bir çocuğun günahına girmek istiyorum kendi çocuğun değil haftanın en az 3 günü aynı evi paylaşıcaksın tüm tatillerde hemen hemen beraber ben ilk defa evleneceğim beklentilerim farklı, hayatımı bi çocuğa göre odaklı yaşayamıycağımı söyledim ilk baştan açık oldum hiçbir zaman annesi gibi dikkat ve özen gösteremiyeceğimi söyledim o da evlenince hemen kardeşi olursa benim onu daha rahat anlayabilceğimi karşılıklı daha adil bir yuva olacağını söyledi ama benim hemen çocuk doğuracak durumum yok.

Çocuğun sakin olduğunu çok problem olmuycağını karşılıklı anlayış olıursa problemlerin üzerinden geleceğini söylüyor. Çocuğuna düşkün ben doğal olarak ilginin bende olmasını istiyorum bazen ama bu durumda imkansız oluyor. Bi çocuğumuz olsa yeterince ilgilenebilceğini maddi manevi düşünemiyorum. En büyük problem benim için çocuk aslında mantıklı düşünüp eksileri artıları yazıyorum ama boşa koysam dolmuyor o durumdayım ilerde mutsuz olmaktan korkuyorum. Beni bağlayan sevgim, çok düzgün biri olması kafa yapımızın çok uyması.

Mutsuz olursun net
Daha genceciksin
Senle aynı heyacanları paylaşacak biri
İle niye hayatı paylaşmayasın
Ayrıca 23 yaş evlilik için bile daha çok erken
Sana bir de üvey annelik ve annelik yüklenmeye çalışılıyor

Bu yaşta o sorumluluğu almak çok zor olacaktır senin için gün gelir o çocuğun eşininde çocuğu olduğunu unutursun hele kendi çocuğun olunca tatlım iyi düşün çok zorlanır bir o kadarda üzülürsün :KK43:

yok hayır zengin biri değil
E o zaman siz ecis bucus inanilmaz cirkin bi kadinsiniz ve koca bulmusken kacmasin diyorsunuz. Durumunuzun tek mantikli aciklamasi bu bence. Deli mi optu sizi bu yasta elin yasli adamina ve cocuguna kul kole olacaksiniz? 23 yasinda insan daha tatile nereye gidecegine zor karar verir. Uvey annelik kolay mi bak ne guzel anlatmislar burda. Eleman da iyi yere dukkan acmis yalniz. Hem citir bulmus hem bedava bakici hizmetci hem de okumus bi de kurus para harcamiyor onun icin. Sayisaldan
Milyon vursa bu kadar sansli demezdim valla.

Ben gerçekten seni anlamaya çalışıyorum çok çirkin yaşı geçmiş koca bulamamış ailenden eziyet gören birimisin gerçekte. Değilse şayet maceramı arıyorsun.
1)23 yaşında çokmu aşıksın ki evlenmeyi düşünüyorsun.
2) 8-9 ayda ne yaşadınki çocuklu bir adamı bu gencecik yaşında hayatına sokuyorsun.
3)evet boy büyük sorun. Gencecik kızsın olduki evlendin hiçmi topuklu giymiycen giymesen bile bir düğünde ortamda dans ettiğini düşün. İnanılmaz rahatsız olacaksın. Benim eşimle boyum aynı düğünlerde hiç topuklu giymezdim ediyle büdü gibi durmayalım diye. Dans etmekmi aman Allahım biri bakacak diye hayatta kalkmazdım.
4) insan yeri geliyo kendi evladına tahammul edemiyor yetemiyor. Bütün şartlar uygun olur sende 30 larında olursun hadi neyse. Sen çocuksun daha başkasının çocuğuna annelik ne alaka.
Bu böyle 5-6-7 diye devam eder. Daha önüne ne fırsatlar çıkar yol yakınken ayrıl hayatına bak ağrısız başınıda ağrıtma ablacım.

Aklın varsa ayrıl!!!!
Asla herşey toz pembe olmuyor
Yediremezsin kıskanırsın o çocuk annesinden bahsedicek babasına barışın dicek daha neler neler lütfen kendne bunu yapma daha gençsin önüne ne kısmetler çıkar kimleri seversin daha bosversene sen çöpsüz üzüm dururken neden bu eziyet kendine

23 yaşında sozlendim , beklentilerini ve hayallerini tahmin edebiliyorum. Yapamazsın kesinlikle pişman olursun diye düşünüyorum. Ben 33 yaşındayım deseydin bile çocukla zor derdim. 23 yaş çok küçük böyle bir ilişki için. Eminim karşına anlasabilecegin yaşına uygun bir erkek çıkacaktır

Gerçekten zor bir durum o çocuğun da hakkına girmeyin çünkü yapamayacaksınız insan kendi çocuğuna karşı bile yeri gelince tahammülsüz oluyor üstelik annesi de hiç ilgilenmiyormuş eğer çocuk annede olsaydı tamam derdim ama bu durumda çok zor daha yaşınız da çok genç bence hiç atılmayın böyle bir maceraya evlilik sandığınız gibi bişey değil İnan’ın çok zorlanırsınız hakkınızda hayırlısı

8-9 aydir gorusuyormussunuz. Ne kadar tanidim deseniz de bir insani tam anlamiyla evlilikte tanirsiniz. Siz evlendiginizde bu adami tanimaya mi calisacaksiniz? ogluna iyi bir anne olmaya mi calisacaksiniz? Illa ki catismalar olur, yasiniz cok ama cok genc. Babasi isteyken siz ilgileneceksiniz bu cocukla. Yeri gelecek topladiginiz yerleri dagitacak, yeri gelecek kiracak dokecek. Cocugun maddi manevi sorumlulugu sizde olacak. Kaldirabilecek misiniz? Ve o cocuk bi yerleri dagittinda belki esyalariniza zarar verdiginde sabredebilecek misiniz? Hic kimse evladindan daha fazla kimseyi sevemez. Esiniz kendi cocugundan dolayi size sesini yukselttiginde veya size tepkili davrandiginda ne hissedeceksiniz? Bir de 13 yaş cok fazla. Bu farki suan hissetmiyor olabilirsiniz ama ayni cati oldugunizda hayati tam anlamiyla paylastiginizda o farki gorursunuz. Iyi dusunun evlilik bana hep cesaret isi gelir her zaman. Ama sizinki sorumlulugu fazlasiyla olan kocaman bir cesaret isi.. buyuk konusmayayim ama ben cesaret edemezdim..

burda cok okuyorum bin pisman olani.bir uye vardi cocuk hep ortalarinda uyumak istiyor ellerini dahi yikamazmis babasina her dedigini yaptirirmis.baba evlat kizcagizin anasini aglattilar yapma derim yazik etme kendine
Hatirliyorum ben de. Gelir kadinla babasinin ortasina uyurmus. Cocugun gaz cikarmasi falan cok rahatsiz ediyordu kadini..gercek hayat bu iste.. erkeklerin anlattigi gibi güllük gülistanlik bir hayat olamaz

oğlun başımın tacıdır diyecek bir durumda değilim üniversite okuyorum ayrıca annesi babası var o olsa bile benden beklenti çok fazla annesi ilgilenmiyor çocukla çok fazla bu çok büyük bir problem.
Sizin bu yaşta ne işiniz var bu çocuklu adamla?
Gençliğinizi yaşayın ve zamanı geldiğinde ailenizi ve kendinizi üzmeyecek şekilde evlenin

Üniversite öğrencisiyken bu yaşta bi adamla ne işiniz var,biz o dönemde sevgilimle (şuanki eşim) ne yapsak ne etsek de beraber bi yerlere kaçıp tatile gitsek onun planını yapardık,şuan 32 yaşındayız ikinci çocugun sorumluluğu ile beraber hayatımızın içine edilecek di mi diye geyik yapıyoruz ki ikisini de bile isteye yaptık ama kendi çocugumuzun sorumluluğu bile bazen fazla geliyor.

Adam da bulmuş çıtır kızı hem 13 yaşındaki oglunu sokacak eve hem çıtır hatunun dikkatı dağılsın diye ikinci çocuk yapılacak ki o evden istesen de gidemeyesin bağlanıp kalasın diye,bu adam çok çakal zor kurtulursun bundan. Gitsin yaşına uygun en az bi çocuklu şartları eşit olan birini bulsun,kendi de fedakarlık yapsın.

Tekrardan merhaba,

Ya senin hiç derdin yok, ya da başına dert alma peşinde koşar adımlarla gidiyorsun. Bi mantıklı otur düşün ilerde ne halde olacaksın. Yaşı yaşına, sana uygun genç delikanlıların soyu tükenmedi merak etme!

Arada jenerasyon farkı var ise karşıyım büyük adamlarla birlikte olmaya. Şöyle düşün sen daha emeklerken o adam cinselliğin ne demek olduğunu öğrendi,liseye geçti..
Çok abes.. ki çocuğu olması bonus olmuş.. 23 yaşında bi insan neden hayatını yokuş aşağı sürmeyi seçer anlamadım.
Kendi yaşıtlarından,hayat enerjin tutan birilerini bulmalısın.
Ailenin,çevrenin asla onaylamayacağı birini şimdiden bırakmaz isen ileride çok zorlanırsın

o adamın yanından koşarak uzaklaş ... burada tecrübe konuşuyo ... ben 2 çocuklu benden 10 yaş büyük dul bi adamla sevgili oldum ... çocuklar annesindeydi ama bu çocuklarla benim vakit geçirmem için elinden geleni yaptı daha ilk başta ... ama ben kabul etmedim hazır değildim çünkü ... ve benim için doğru adam olduğuna inandırdı kendini ... ruh ikizim gibi davrandı ... yaşından ziyade yaşanmışlığı olan bi adamdı ... ben ki zeki geçinen bi insanım beni bile kandırmayı başardı ... ben onun kadar tecrübeli değilim ve kandım ya da inanmak istedim aşık olduğum için bilmiyorum ... sonra ayrıldık bir sürü problem oldu ... sonra aklım başıma geldiğinde sen napmışsın kendine ya gencecik çocuklar dururken yaşlı başlı 2 çocuklu adamla nasıl elenmeyi düşünmüşsün diye kendime çok kızdım ... adam bildiğin kullanmış beni ve ben onun heyecanı olmuşum başka yerde başka kadınla da devam eden ilişkisi varmış hatta başka bir çok kadınla ... o yüzden uzak dur tecrübesiyle harcar o seni ... kendin gibi genç ve çocuksuz insanlara bak bırak bunu ...

Uzak dur diyorum sadece sonradan cok pisman olursun daha genceciksin karsina kim bilir kimler cikacak sakin bunu kendine yapma.

Köprüyü gecene kadar tabiki sana istedigin gibi konusacak ama sonra isler degisir inan bana

Back