• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tecrübeli ablalardan yorum bekliyorum, karar aşamasındayım.

Herkes her şeyi yazmis zaten. Bende şunu ekleyin canım çocuk kaç yaşında bilmiyorum ama bir kaç gormeyle uslumu şimarikmi bilemezsin benim oğlumada çoğu zaman ne kadar sakin çok şanslısın diyorlar ama evde nasıl bir caki oluyor bir ben bilirim kaldiki o benim oğlum ve ben onu çok sevdiğim için tahammül edebiliyorum başkasının çocuğuna o kadar tahammül edemezdim heralde

kafanin uyustugu daha cook insan cikacak onune sana olumsuz gelen bukadar sey siralamissin senin icin olumlu olan tek sey kafam uyusuyor bana sorarsan pekde uyusmuyor

Çocuk odaklı yaşayamam diyorsun ama annesinin ilgilenmediği, yani muhtemelen çoğunlukla senin evinde bakılacak bir çocukla birlikte hayata yelken açmayı düşünüyorsun. Mümkün değil çocuk odaklı olmaman, çünkü eşin çocuk odaklı olacak.

Sadece kafanın uyuşması evlenmek için bir sebep olamaz. Mantık ve aşk da aynı oranda bulunmalı ilişkide. Mantık dediğim aynı beklentiler, denklik gibi şeyleri de içeriyor... Sizde bu yok gibi. Şüphelerine, endişelerine kulak ver, onları görmezden gelirsen çok pişman olursun.

Arada 13 yaş var ve sen daha 23 yaşındasın. Bu bile terazinin denkliğini feci bozan bir şey. Evlenmiş, çocuk sahibi olmuş, 36 yaşında bir adamla, hayata yeni başlayacak 23 yaşında bir kız bana göre hayattan aynı şeyleri bekleyemez.

Tekrardan merhaba,

Önceki konumu okursanız benden 13 yaş büyük 1 erkek çocuğu sahibi biri ile evlilik düşünüyorum ben şuanda 23 yaşındayım. Yaklaşık 8-9 aydır birbirimizi tanımaya çalıştık çocuğu çok sakin kendisi gibi bir kaç kez oturup vakit geçirmeye çalıştık. Şöyle bir problem var çocuğun annesi maddi manevi gözlemlediğim kadarı ile çocukla pek ilgilenmiyor. Çocukla daha çok baba ilgileniyor. Benim kendimden ufakm kardeşim yok yani kendimden küçük çocuklarla çok vakit geçirmedim.

Ama artık bi karar vermem gerekiyor çok çekimserim ne küçük bir çocuğun günahına girmek istiyorum kendi çocuğun değil haftanın en az 3 günü aynı evi paylaşıcaksın tüm tatillerde hemen hemen beraber ben ilk defa evleneceğim beklentilerim farklı, hayatımı bi çocuğa göre odaklı yaşayamıycağımı söyledim ilk baştan açık oldum hiçbir zaman annesi gibi dikkat ve özen gösteremiyeceğimi söyledim o da evlenince hemen kardeşi olursa benim onu daha rahat anlayabilceğimi karşılıklı daha adil bir yuva olacağını söyledi ama benim hemen çocuk doğuracak durumum yok.

Çocuğun sakin olduğunu çok problem olmuycağını karşılıklı anlayış olıursa problemlerin üzerinden geleceğini söylüyor. Çocuğuna düşkün ben doğal olarak ilginin bende olmasını istiyorum bazen ama bu durumda imkansız oluyor. Bi çocuğumuz olsa yeterince ilgilenebilceğini maddi manevi düşünemiyorum. En büyük problem benim için çocuk aslında mantıklı düşünüp eksileri artıları yazıyorum ama boşa koysam dolmuyor o durumdayım ilerde mutsuz olmaktan korkuyorum. Beni bağlayan sevgim, çok düzgün biri olması kafa yapımızın çok uyması.
Yorumlarınızı bekliyorum.
23 yasindasn daha o cocuk cok buyuk problem olur size malesef suan toz pembe gelebilir ama adam her zaman cocugunu 1.planda tutucak ilerde evladin olunca anlarsn kocandan once evladin 1.planda olur

oğlun başımın tacıdır diyecek bir durumda değilim üniversite okuyorum ayrıca annesi babası var o olsa bile benden beklenti çok fazla annesi ilgilenmiyor çocukla çok fazla bu çok büyük bir problem.
Tamam da sen zaten net bir şekilde istemiyorsun burda neyin tavsiyesini istiyorsun o zaman anlamadım ben.

Tekrardan merhaba,

Önceki konumu okursanız benden 13 yaş büyük 1 erkek çocuğu sahibi biri ile evlilik düşünüyorum ben şuanda 23 yaşındayım. Yaklaşık 8-9 aydır birbirimizi tanımaya çalıştık çocuğu çok sakin kendisi gibi bir kaç kez oturup vakit geçirmeye çalıştık. Şöyle bir problem var çocuğun annesi maddi manevi gözlemlediğim kadarı ile çocukla pek ilgilenmiyor. Çocukla daha çok baba ilgileniyor. Benim kendimden ufakm kardeşim yok yani kendimden küçük çocuklarla çok vakit geçirmedim.

Ama artık bi karar vermem gerekiyor çok çekimserim ne küçük bir çocuğun günahına girmek istiyorum kendi çocuğun değil haftanın en az 3 günü aynı evi paylaşıcaksın tüm tatillerde hemen hemen beraber ben ilk defa evleneceğim beklentilerim farklı, hayatımı bi çocuğa göre odaklı yaşayamıycağımı söyledim ilk baştan açık oldum hiçbir zaman annesi gibi dikkat ve özen gösteremiyeceğimi söyledim o da evlenince hemen kardeşi olursa benim onu daha rahat anlayabilceğimi karşılıklı daha adil bir yuva olacağını söyledi ama benim hemen çocuk doğuracak durumum yok.

Çocuğun sakin olduğunu çok problem olmuycağını karşılıklı anlayış olıursa problemlerin üzerinden geleceğini söylüyor. Çocuğuna düşkün ben doğal olarak ilginin bende olmasını istiyorum bazen ama bu durumda imkansız oluyor. Bi çocuğumuz olsa yeterince ilgilenebilceğini maddi manevi düşünemiyorum. En büyük problem benim için çocuk aslında mantıklı düşünüp eksileri artıları yazıyorum ama boşa koysam dolmuyor o durumdayım ilerde mutsuz olmaktan korkuyorum. Beni bağlayan sevgim, çok düzgün biri olması kafa yapımızın çok uyması.
Yorumlarınızı bekliyorum.
Sakın!

Bir arkadaşım da çocuklu bir adamla evlendi. Balayına bile çocukla gittiler. Yani ben ona göre yaşayamam lafını bir kenara bırakın. Siz kendinizi de yırtsanız adamın önceliği o çocuk olacak. Siz değil. İlgi, alaka hep o çocukta kalacak. Yeni evli insan heyecan, tutku ister. İlgili bir eş ister. Oturup film izleyip keyfinize bakabilecek misiniz? Kaç gün bakacaksınız? 3 gün 5 gün 2 hafta? Sonra o çocuk hep içinizde olacak. Anne zaten atmış başından. Ayrıca o şimdi uslu olur. Yarın maddi, manevi sizi ister. Siz şu anda bile bunun farkındasınız. Yarın her şey daha çok gözünüze batacak. Adam çocuğu olunca bile sizin kadar heves, istek duymayacak. Çünkü yaşamış, farkında. Sizin beklentiniz bunlara ne kadar açık ona bakmak lazım. Bekar ve dul evelenebilir ama bu tarafların uyumuna bağlı. Başka bir tanıdığın 2 tane kızı vardı. Adam bekardı. Sonra kadın çocuk istemedi benim zaten vardı dedi. Adam şimdiye 2.'yi kucağına alacakken kaldı öylece. Bunlar kolay şeyler değil. Kör kütük aşık değilseniz kalbiniz, içiniz susmaz. Sizde de o aşkı göremedim. Kendinizi yakmayın gencecik yaşta.

Yasin küçük bi 10 sene sonranizi düşün bu kararindan pisman olacakmisin? Bence evet olacaksin. Cocuga surdan kalk suraya otur desen uvey anne olacaksin adam cocugunu kollayacak dogal olarak. Burada okudugum bu tarz konuların hepsinde kizlar gercekten pismandi.

başını okudum gerisini okumadım senden 10 yaşı aşkın büyüğüm. benzer bir kişi benim hayatımda da vardı ben bitirdim çünkü gerçekten çok zorlanacak mutsuz olacaktım.ki sen daha 23 yaşındasın iyi düşün büyük ihtimal pişman olacaksın evlenirsen.

çocuğun annesi maddi manevi gözlemlediğim kadarı ile çocukla pek ilgilenmiyor. Çocukla daha çok baba ilgileniyor.
Ben de gozlemledigim kadariyla ikinci esler hep bu sekilde anlatiyor nedendir merak ediyorum yanlis anlamayin da.

23 yasinda olsam asla cocuklu bekar bir erkekle evlenmem. Dunya uzerinde kalan son erkek de olsa.

Evlenme derim. Akrabagim yeniden evlendi. Onlarda durum tıpkı anlattığın adam gibi. Evlendiği kadin adamla yaşıt. Kadin cok iyi ve sabırlı bir insan. Cocuk icin elinden geleni yaptığı halde o çocuğun problemleri ve toaf hareketleri (bunlar aslında babanin ondan habersiz evlenmesine tepkisi) uzun süre bitmedi. Daha cok gençsin. Hayatın başındasın. Bu sorumluluğun altına girme. Akrabagimin yeni eşi açıktan söylemesede bence pişman bu evliligi yaptığına (haklı da)

başını okudum gerisini okumadım senden 10 yaşı aşkın büyüğüm. benzer bir kişi benim hayatımda da vardı ben bitirdim çünkü gerçekten çok zorlanacak mutsuz olacaktım.ki sen daha 23 yaşındasın iyi düşün büyük ihtimal pişman olacaksın evlenirsen.
yasemin hanım bana bi mesaj atar mısınız

Back