• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tecrübeli ablalardan yorum bekliyorum, karar aşamasındayım.

zamanlizamansiz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2016
263
56
53
Tekrardan merhaba,

Önceki konumu okursanız benden 13 yaş büyük 1 erkek çocuğu sahibi biri ile evlilik düşünüyorum ben şuanda 23 yaşındayım. Yaklaşık 8-9 aydır birbirimizi tanımaya çalıştık çocuğu çok sakin kendisi gibi bir kaç kez oturup vakit geçirmeye çalıştık. Şöyle bir problem var çocuğun annesi maddi manevi gözlemlediğim kadarı ile çocukla pek ilgilenmiyor. Çocukla daha çok baba ilgileniyor. Benim kendimden ufakm kardeşim yok yani kendimden küçük çocuklarla çok vakit geçirmedim.

Ama artık bi karar vermem gerekiyor çok çekimserim ne küçük bir çocuğun günahına girmek istiyorum kendi çocuğun değil haftanın en az 3 günü aynı evi paylaşıcaksın tüm tatillerde hemen hemen beraber ben ilk defa evleneceğim beklentilerim farklı, hayatımı bi çocuğa göre odaklı yaşayamıycağımı söyledim ilk baştan açık oldum hiçbir zaman annesi gibi dikkat ve özen gösteremiyeceğimi söyledim o da evlenince hemen kardeşi olursa benim onu daha rahat anlayabilceğimi karşılıklı daha adil bir yuva olacağını söyledi ama benim hemen çocuk doğuracak durumum yok.

Çocuğun sakin olduğunu çok problem olmuycağını karşılıklı anlayış olıursa problemlerin üzerinden geleceğini söylüyor. Çocuğuna düşkün ben doğal olarak ilginin bende olmasını istiyorum bazen ama bu durumda imkansız oluyor. Bi çocuğumuz olsa yeterince ilgilenebilceğini maddi manevi düşünemiyorum. En büyük problem benim için çocuk aslında mantıklı düşünüp eksileri artıları yazıyorum ama boşa koysam dolmuyor o durumdayım ilerde mutsuz olmaktan korkuyorum. Beni bağlayan sevgim, çok düzgün biri olması kafa yapımızın çok uyması.
Yorumlarınızı bekliyorum.

Tekrardan merhaba,

Önceki konumu okursanız benden 13 yaş büyük 1 erkek çocuğu sahibi biri ile evlilik düşünüyorum ben şuanda 23 yaşındayım. Yaklaşık 8-9 aydır birbirimizi tanımaya çalıştık çocuğu çok sakin kendisi gibi bir kaç kez oturup vakit geçirmeye çalıştık. Şöyle bir problem var çocuğun annesi maddi manevi gözlemlediğim kadarı ile çocukla pek ilgilenmiyor. Çocukla daha çok baba ilgileniyor. Benim kendimden ufakm kardeşim yok yani kendimden küçük çocuklarla çok vakit geçirmedim.

Ama artık bi karar vermem gerekiyor çok çekimserim ne küçük bir çocuğun günahına girmek istiyorum kendi çocuğun değil haftanın en az 3 günü aynı evi paylaşıcaksın tüm tatillerde hemen hemen beraber ben ilk defa evleneceğim beklentilerim farklı, hayatımı bi çocuğa göre odaklı yaşayamıycağımı söyledim ilk baştan açık oldum hiçbir zaman annesi gibi dikkat ve özen gösteremiyeceğimi söyledim o da evlenince hemen kardeşi olursa benim onu daha rahat anlayabilceğimi karşılıklı daha adil bir yuva olacağını söyledi ama benim hemen çocuk doğuracak durumum yok.

Çocuğun sakin olduğunu çok problem olmuycağını karşılıklı anlayış olıursa problemlerin üzerinden geleceğini söylüyor. Çocuğuna düşkün ben doğal olarak ilginin bende olmasını istiyorum bazen ama bu durumda imkansız oluyor. Bi çocuğumuz olsa yeterince ilgilenebilceğini maddi manevi düşünemiyorum. En büyük problem benim için çocuk aslında mantıklı düşünüp eksileri artıları yazıyorum ama boşa koysam dolmuyor o durumdayım ilerde mutsuz olmaktan korkuyorum. Beni bağlayan sevgim, çok düzgün biri olması kafa yapımızın çok uyması.
Bir kendimi gozu kara sanirdim en azindan daha akilli davranmisim. Yahu seni hic uyaran yokmu bir anne teyze abla komsu. Bu is olmaz vermem diyen bir baBa dayi amca ?

Daha şimdiden böyle tereddütlerin varsa bu işe girmemelisin. Gönül rahatlığıyla oğlu başımın tacıdır diyebilseydin farklı olurdu ama sen çok sorun yaşarsın. Çocuk bakmak kolay değil daha çok gençsin
oğlun başımın tacıdır diyecek bir durumda değilim üniversite okuyorum ayrıca annesi babası var o olsa bile benden beklenti çok fazla annesi ilgilenmiyor çocukla çok fazla bu çok büyük bir problem.

Bak simdi sana bir sey anlatayim. Ben 32 yasinda kendi istegiyle kendi yasitiyla evlenmis bir kadınım. Yine kendim planlayarak kendi kanimdan canimdan bir cocuk sahibi oldum. Suan 6 aylik.Buna ragmen arada o kadar darlaniyorum o kadar bunaliyorum ki esim eve gelir gelmez al sunu basimdan cok bunaldim diyip kapiyi bacayi kapayip 45 dakika 1 saat dinleniyorum. Ne bileyim kahvemi yapiyorum kitap okuyorum hic olmadi uzanip gozlerimi dinlendiriyorum. Cok dogal degil mi. Hah iste sen bunu yapamayacaksin. Cunku bunu yaptigin an uvey anne sifati yapisacak yakana. Ne kadar kotu bir insan olacaksin. O cocuk anlayacak seni tersleyecek esin snaa kizacak. Asla insan gibi yorulma hakkin olmayacak.

Sonra illaki bir guc savasi olacak.her evde her anne cocuk arasinda olur. Kari koca arasinda bile olur. Hah iste senin ki hep goze batacak. Ustelik kendinden cokta kucuk olmayan biri ile kardesin yasinda birine uvey anne olacaksin. Ama ben ona ablalik yaparim deme olmaz. Cunku o evin hanimisin. Duzen kurmak isteyeceksin. Duzen cocuga ters gelecek cunku uvey annesin..

Birde 13 yas fark var ki evlere senlik. Cook fazla. Suan cok degil gibi geliyor sana ama zaman acimasiz 10 sene sonra o 13 yas fwrk 23 gibi gelecek. Sen 40 larinda deli dolu yasamak isterken o 50 lerinde yasli bir adam olacak.

O yuzden iyi dusun. Pisman olacagin secimler yapma.

Tekrardan merhaba,

Beklentilerini acikca soylemissin.. Cocuklu bi adamla bunlarin olmasi pek mumkun degil.. Cocuk sorun cikarmasa sen cikaracaksin, cunku beklentin farklı, gayet normal..

Beklentilerini acikca soylemissin.. Cocuklu bi adamla bunlarin olmasi pek mumkun degil.. Cocuk sorun cikarmasa sen cikaracaksin, cunku beklentin farklı, gayet normal..
doğal hakkım değil mi zaten bazen ben mi diyorum abartıyorum diye ama herkesin beklediği şeyler o zaman mutlu olamam ki maddi çok beklentim yok yemek yediğimizde bile 10 da 1 ödetmişimdir öğrenci halimle düşünün

doğal hakkım değil mi zaten bazen ben mi diyorum abartıyorum diye ama herkesin beklediği şeyler o zaman mutlu olamam ki maddi çok beklentim yok yemek yediğimizde bile 10 da 1 ödetmişimdir öğrenci halimle düşünün
Normal diyorum ya, gayet olağan.. Ilgi bekleyeceksin ama bekledigin sekilde ilgi salt senin uzerinde olmayacak.. Ha baskasiyla evlensen de her gun çifte kumrular gibi olmayabilirsin ama burda her sey en başından belli..
Karsindaki iyi bi insan olabilir ama beklentiler ve kosullar cok onemli.. Beklentilerin karsilanmazsa mutlu olabilir misin? Hayir.. O zaman "bi sekilde hallolur ya" diyerek evlilik gibi ciddi bi işe girmemelisin.. Kaldi ki daha 23 yasindasin..

Belli ki çocuğun annesi bakan var Nasıl olsa diye çocuğu sana kitleyecek.Baba da tek bakmak zor oluyor annesi de bakmıyor diye sizle evlenmek istiyor olabilir.Birde genç kızsınız Adam için yemede yanında yat durumu olmuşsunuz.Ha dersiniz ki Adam fabrikatör,çok zengin dadı tutar benim ilgilenmeme gerek kalmaz o Zaman bir şey diyemem tabi.

Belli ki çocuğun annesi bakan var Nasıl olsa diye çocuğu sana kitleyecek.Baba da tek bakmak zor oluyor annesi de bakmıyor diye sizle evlenmek istiyor olabilir.Birde genç kızsınız Adam için yemede yanında yat durumu olmuşsunuz.Ha dersiniz ki Adam fabrikatör,çok zengin dadı tutar benim ilgilenmeme gerek kalmaz o Zaman bir şey diyemem tabi.
yok hayır zengin biri değil

Back