- 21 Ağustos 2013
- 26.658
- 55.303
- 598
- Konu Sahibi braindamage
-
- #1.741
İdam geri dönüşü olmayan bir yol.
Yargılama temyiz sürecinin sonunda biten bi süreç değil aslında. Yeni delillerin, tanıkların vs. ortada çıkması durumunda tekrar yargılanan ve suçsuzlukları kanıtlanan bi sürü insan var.
Bir adam hiçbir şey yapmadığı halde suçsuz yere ölüp gitse bunun hesabını vermenin bir yolu yok o saatten sonra.
Şu anki sistemde kanunda yazanın uygulanmasında ve infaz sisteminde ciddi sorunlar yaşıyoruz.
Özellikle yukarıda bi arkadaş anlatmış, Denetimli Serbestliğe geçişte çok ciddi sorunlar var.
Tüm prosedürler kağıt üstünde bırakılıyo, ceza infaz kurumunun rehabilitasyon özelliğinin hayata geçtiğini bi türlü göremiyoruz. Normal şartlarda yapılması gereken hiçbir psikolojik inceleme layığıyla yerine getirilmiyo. Getirmek isteyenlere de izin gerilmiyo.
"Islah olmuştur" raporu eger raftaki ürünlere barkot yapıştırır gibi herkese verildiği için o mahkumlar dışarıda ne yazık ki. Her şey baştan savma yapıldığı için.
Allah'ım bu nası bişydir yaaaarkadaşım 2 ay kadar önce başından geçen bi olayı anlattı az önce faceden, dolmuşta giderken şoför birden duruyor ve yeşil montlu in lan aşağı. diyor adam kem küm edincede ya paşa paşa in ya da ben geliyorum kolunu kırıp öyle indiriyorum demiş, meğer bu sapık ayaktaki bi kızı elliyomus şoför aynadan görmüş kız kıpkırmızı sesi çıkmıyo şoför olayı çakınca bu tepkiyi veriyo
İfademi verdim geldim.... Hemde şüpheli olarak ...
gelelim şu konuya ;
Şu videoyu izleyen ve sizden yorum alayım
https://www.facebook.com/
Allah'ım bu nası bişydir yaaa
İnsan kendinden utanıyor böyle şeyleri duydukça ya neden kadın kardeşlerimizi koruyamıoruz böyle pislik hayvan zihniyetlerin elinde kalıyorlarhani bu olayda şoförlere falan çok tepki geldi ya o bakımdan yazmakta fayda gördüm burda polis de paylaştık öğretmen de genelleme yapılamaz ki, mesleğe göre yaftalamamak lazım
Fırsatcılar derım ben buna :dİfademi verdim geldim.... Hemde şüpheli olarak ...
gelelim şu konuya ;
Bunu yapsa herkes.Yada mağdurlar devamlı deşifre etse taciz edeni,bak bakalım yapıyomu bi dahaarkadaşım 2 ay kadar önce başından geçen bi olayı anlattı az önce faceden, dolmuşta giderken şoför birden duruyor ve yeşil montlu in lan aşağı. diyor adam kem küm edincede ya paşa paşa in ya da ben geliyorum kolunu kırıp öyle indiriyorum demiş, meğer bu sapık ayaktaki bi kızı elliyomus şoför aynadan görmüş kız kıpkırmızı sesi çıkmıyo şoför olayı çakınca bu tepkiyi veriyo
gelelim şu konuya ;
Daha oyuncuların adını okur okumaz hatırladım filmi: The Life of David Gale. Hem çok etkilenerek izlemiştim hem de sonrasında bi dersimde bana çok faydası dokundu.bununla ilgili Kevin spacey ve Kate Winslet ın oynadığı bi film vardı çok. etkilemiştim
gelelim şu konuya ;
Daha oyuncuların adını okur okumaz hatırladım filmi: The Life of David Gale. Hem çok etkilenerek izlemiştim hem de sonrasında bi dersimde bana çok faydası dokundu.
Gerçekten idam cezasının üzerine konuşmadan önce izlenmesi gereken filmlerden biri.
iyi de birimiz pratik üzerinden birimiz teori üzerinden konuşuyoruz. pratikte hata olması teoriyi yanlışlamaz kabulüm. en muhteşem hukuk kuralını da yazsak illa ki bir boşluk olacak ona da varım.
ama en başta bir çıkış yaptınız, Nazmi Karataylı'ya söylenenlerin haksız olduğunu ortaya koyan bir yazıydı genel olarak, ben de size neden verildiğini açıkladım ama siz konuyu hukuk sistemine getiriyorsunuz.
oysa sorunumuz hukuk sistemi değil şu anda o sistemin içindeki tek bir kişi. Nazmi K. muhteşem bir avukat olabilir ve muhtemelen barodan kimse savunmak istemediği için ortaya atıldı bir de reklam var tabii cabası olarak.
ama esas sorun Suhpi A'nın savunulması da değil, illaki savunulacak, suçu avukatsız mahkemeye çıkmasına engel bir suç. buradaki sorun avukatın savunma adı altında resmen ölmüş bir kadına iftira atmasıdır, bu avukatlık değil yalancılıktır.
konu hukuk sistemi değil yani bu sistemin içindeki bu avukat.
Öğleden sonra birinizin açtığı konudan dolayı gidip ifade vereceğim. Murat Göğebakan konusu, Lütfen burada cümleler kurarken dikkat edin.
İspat edemeyeceğiniz saçmalıkları bir yazmayın artık. Ofise polis gelmesi nasıl bir rezalettir. Lütfen artık biraz araştırın, her duyduğunuza inanmayın, cümle kurarken 1 adım sonrasını düşünün. Avukattan tekzip yazısı bile gelmeden direk dava edilmişiz. Şüpheli olarak gidip ifade vereceğiz. Neden ? Burada yapılan paylaşımdan....
Chess konunun birini sen açmışsın : ( Kaynakta belirtmişsin ama direk kadın bize dava açmış
kaynak var zaten oradan yırtacağız da hep ihtarname gelirdi. Şimdi üniversiteiçindeki ofisime polis geldi. Düştüğümüz durumu siz haya ledin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?