Tecavüz edilip, yakılarak öldürülen Özgecan Aslan için..

bununla ilgili Kevin spacey ve Kate Winslet ın oynadığı bi film vardı çok. etkilemiştim

Allah'ım bu nası bişydir yaaa

Hep beraber protesto edelim ama bu protestolar amaca yönelik olmalı, amacımız ne? Yasaların ve dahi cezai uygulamaların iyileştirilmesi.
Otobüste kart basmayarak istediğimizi elde edemeyiz, o yüzden ben toplu taşıma araçlarında vb protestoları pek mantıklı bulmuyorum.

hani bu olayda şoförlere falan çok tepki geldi ya o bakımdan yazmakta fayda gördüm burda polis de paylaştık öğretmen de genelleme yapılamaz ki, mesleğe göre yaftalamamak lazım
İnsan kendinden utanıyor böyle şeyleri duydukça ya neden kadın kardeşlerimizi koruyamıoruz böyle pislik hayvan zihniyetlerin elinde kalıyorlar

her seferinde bu son olsun,caydırıcı yasalar çıksın diye birleşiyoruz ama alev kor halini alınca ne yazıkki bir daha böyle tatsız olaylar yaşanana kadar susuyoruz,bekliyoruz..gerçekten artık bişeyler yapılsın,idammı gelecek ne gelecekse gelsin yeter ya bu kadınların çektiği!! Böyle olaylar olunca kimsenin yorumunu izleyesim gelmiyor TV'de herkes kendine çekiyor olayı,biri cinayetin üzerinden siyaset yapar,biri çıkar reklamın iyisi kötüsü olmaz deyip o iğrenç toynaklarıyla mini etek giyen hakeder gibi bi laf s.car. Ishal olmus ağızlarmı ararsın, bastırılmış iğrenç Duygularını dile getirenlermi? Bu olayın açığı kapalısı,mini eteklisi uzun eteklisi yok,bende tesettüre uygun giyinirm bende birçok kadın gibi uğruyorum tacize! Bişeyler yapılmalı o kesin ama ne?pembe otobüs kırmızı dolmuş bilmem ne çözüm değil!

İfademi verdim geldim.... Hemde şüpheli olarak ...

gelelim şu konuya ;

Şu videoyu izleyen ve sizden yorum alayım

https://www.facebook.com/
Fırsatcılar derım ben buna :d
Vurusma fılan yok dımı arada bı ılk gıren kız gerı donuyor ama
boyle bınmeye utanırım galıba ben olsam

Bunu yapsa herkes.Yada mağdurlar devamlı deşifre etse taciz edeni,bak bakalım yapıyomu bi daha

gelelim şu konuya ;

abartmamak lazım protesto bile kıvamında olmalı ki verilmek istenen mesaj anlaşılır olmalı böyle olay çıkararak böyle kavga ederek ne anlamı var

çok gereksiz dolmuş şoförüyle konuşulur ortak bir şeyler bulunur protesto olur ama böyle paldır küldür dal içeri sonra vay efendim şöylede böylede gerek yok

bununla ilgili Kevin spacey ve Kate Winslet ın oynadığı bi film vardı çok. etkilemiştim
Daha oyuncuların adını okur okumaz hatırladım filmi: The Life of David Gale. Hem çok etkilenerek izlemiştim hem de sonrasında bi dersimde bana çok faydası dokundu.

Gerçekten idam cezasının üzerine konuşmadan önce izlenmesi gereken filmlerden biri.

gelelim şu konuya ;

Bu nedir yani, gerçekten acılı üzüntülü insanlar bu şekilde mi eylemlerini gerçekleştiriyor.

Herşeyi amacından saptıran gruplar var bunlar da bir örnek. Madem protesto ediceksin binme, biniyorum ama para vermiyorum.
Bu mudur yani, hayretler içindeyim..

kesinlikle
bende idam lafını çok ederdim belki bu konuda da olayın ateşiyle etmişimdir ama filmi izleyince ups dedim bi, kimin yaşayıp kimin öleceğine karar vermek çok büyük bi sorumluluk üstelik Türkiye de sanmam ki bu canilere uygulansın

Avukatı yaratan hukuk zaten, hukuk yoksa avukat da yoktur. Avukatın varlıgı bizatihi hukukun varlıgına baglı ve hukuk avukata adaleti saglamaktan ziyade ''benim sınırlarım içinde kaldıgın sürece elinden geleni ardına koyma'' diyor. Hukukta haklılıktan çok kendini nasıl savundugun, iddialarını nasıl temellendirdigin veya savunmanın ardını nasıl getirdigin önemlidir. Kısacası şeytanın avukatlıgı da hukukun bir geregidir ve hukukun ilkelerine ters düşmez.

Mahkemeleri ille de adaletin tecelli edecegi yerler olarak görmeyin yani. Mahkeme dedigin, haklılıgını ispat etmek için önüne sunulmuş bir fırsattır sadece. İyi kullanırsan hakkını alırsın, kullanamazsan haklı da olsan maalesef hava alırsın. ''e hani adalet?'' dersen de... hayat adil degil ki... adil olacagını da kimse söylememişti zaten. Tam bir adaletin saglanması da mümkün degil üstelik... Hem bu adam idam edilse ne olacak, adalet saglanmış olur muydu giden geri gelmedikten sonra...

Boşanma davalarına bak örnegin; Adamın parası var, karısını aldatmış defalarca, gün yüzü göstermemiş... ama boşanırken cebinden hiçbir şey çıkmasın diye kırk takla atıyor, yalancı şahit tutuyor, hatta kadına iftira bile atıyor. Ya da tam tersi kadın aldatmış, adama gün yüzü göstermemiş, ailesinden de zengin olmasına ragmen ex kocasının üç kuruş kazancına da ortak olabilmek için atmadıgı takla kalmıyor. Bunlara kaç defa sesi çıktı insanların? Kaç defa gördün böyel konularda ''şeytanın avukatı olmayın'' diyenleri? Kaç defa gördün bu davalara bakan avukatlara internette, hakaret, küfür hatta tehditlere varan yazıları? Hiç...

Bu avukata çıkışı eleştirdim çünkü gereksiz bence, şovenizm mi dersin, duygusal hezeyan mı dersin, ne dersen de. İster kendi reklamını yapıyor de, ister şeytanın avukatlıgını... Eleştirmemin diger sebebi de onca davalarda bir sürü şeytanın avukatı fink atarken, bu durumlar her zaman her yerde olurken, neden ülkenin en önemli meselesi bu oldu, neden en ahlaksız avukat bu oluverdi şimdi? Ya da bu davayı reddeden onca şeytanın avukatı neden birden ''ooo helal olsun, avukat dürüstmüş, davayı kabul etmedi'' falan oluverdi? Ya da niye sadece söz konusu bu olay olunca hapisteki bir sürü hırsız, katil, sapık, dolandırıcı, psikopat sanki adalet saglayıcısı gibi görülmeye başlandı, ''içerde ona aynısını yaparlar hiç merak etmeyin'' falan gibi laflar... Adalet aranacaksa bunu hapisteki psikopat katillerden, ya da beyinsiz, kendini bi halt zanneden mafya babalarından mı bekleyecegiz, onlar mı ahlak ve adalet bekçisi?

O yüzden bana hem bu olay üzerinden hem de avukata atıp tutmalar ile insanlar vicdan rahatlaması yaşıyorlar gibime geliyor. İlk başta haberi gördügümde ben de saydım sayıştırdım ama sonra sakinleyince... işte bunları yazıyorum. Ondan sonra da vicdansız oluyorum. Çok ilginç...

Öğleden sonra birinizin açtığı konudan dolayı gidip ifade vereceğim. Murat Göğebakan konusu, Lütfen burada cümleler kurarken dikkat edin.
Chess konunun birini sen açmışsın : ( Kaynakta belirtmişsin ama direk kadın bize dava açmış
kaynak var zaten oradan yırtacağız da hep ihtarname gelirdi. Şimdi üniversiteiçindeki ofisime polis geldi. Düştüğümüz durumu siz haya ledin.

Hanımlar,
Kazen'in yazılarını özellikle alıntıladım ki okuyun ve rica ediyorum yazdıklarınızın başını sonunu düşünerek yazın, burası nasılsa sanal, bir kullanıcı adım var deyip dikkatsizlik yapmayın ve lütfen bu bölümde konu açarken veya bir topikte yorumunuza başka bir platformdan ekleyeceğiniz alıntılarda mutlaka kaynak belirtin, kaynaksız alıntılar izinsiz paylaşıma girdiğinden dava edilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…