Tecavüz edilip, yakılarak öldürülen Özgecan Aslan için..

Gerçekten bu durumda bunlari mi arastirmis insanlar, inanamiyorum

particilik bunu gerektiriyor
yazık birde kadın bu.
işyerimdeki erkekler bile yok artık bir kadın mı yazmış bunu diyor.
şu alaycı ünlemleride ayrı.O bölgeyi hiç bilmeyen bir insan bu kadın belli.Araştırma ihtiyacı da duymamış maalesef.
İstanbulda beylikdüzü bile hala jandarma bölgesi.Jandarma neden işin içinde anlamamış bile kaldı ki ondan başka kimse jandarmanın bindirdiği minibüs demiyor.

Her işin altından bir mana çıkarılmaya çalışılmış gibi geldi bana da. Fazla zorlama olmuş.

bende aynı şeyi düşündüm ve sayfasına baktım.
gerçek bir kişi.Yazdığı diğer yazıları ile uyumlu.

bende aynı şeyi düşündüm ve sayfasına baktım.
gerçek bir kişi.Yazdığı diğer yazıları ile uyumlu.
Demek ki her şey hakkında bir zorlama bir şeyler yazıyor. Bir kere yazdığı şu cümle çok saçma: İşin ilginç yanı işin içinde neden jandarma var(!)…
E kızın bedeni oradan çıktı. Tabii ki oradan geçen arabaları soruşturacaklar. Bunun neyi anlayamadığını ben anlayamadım.

Yalnız padişah hazretlerimiz başka partilileri bunun üstünden siyaset yapmamak için lanetlerken kendi partisinin sempatizanlarının paylaşımlarını neden es geçiyor?
Mesela bu...

cahide bilmem neyi de almış yapıştırmış bunu hemen. sabahtan beridir onunla uğrasıyorum engelledi facebooktan instagramdan... hayatımda kimseyi ittirmedim bile ama o kadının üstünde tepinesim var tüm hırsımı ondan alacağım elime verseler

Adamın son ifadesini gördünüz mü?
Avukat mı buldular ne yaptılar ifadeyi değiştirmiş. Yanında kimse yoktu diyor erkek vardı o bindirdi diyor.
Ben öldürmek istemedim ilk önce o saldırdı aklıma tecavüz etmek ve öldürmek yoktu ittim kafası çarptı demiş.
Çevirmiş ifadesini alçak.

evet gördüm delirdim ya

o minibüs o adamın değilmiş şöfor olarak arada bir seferlere çıkıyormuş. mesaisi bitmiş ama yinede yolcu el kaldırınca durup almış yolcuyu adi. o yuzden minibüste sadece özgecan ve arkadası varmış

yanında erkek vardı o saatte erkekle birkikteydi vurgusu tü reziller bu dünya geniş atın anasını satayım

Allahtan kız arkadaşı varda şahitlik eder

bu gibi olaylarda cıkıp hukuktan bahsetmeyiniz artık ya ortada vahset var hala daha neden yukleniliyor diyebilmenizide biz anlayamadık hersey ortada benim kanım canım olsun avukatlıgını yapmaya kalksın yuzune bakmam..verdiginiz ornekde olusan durumda yanlıs ama bu durumda bu ornek uyusuyormu simdi

Cahide sultan denen ruh hastası atmasyon haberleri ve yaziları çok sever. Diyorum ya o yazıları düzenleyen Mahlukat kim ise inşallah kısa zamanda açığa çıkar ve bu tüzel kişilik ifşa olur da o zaman ahkam kesmek ne insanlar gösterir o ucube varlığa..

Gerçekten bu değişen ifadeye inanacaklar mı?
Madem öyle kafasını çarptı neden hastaneye götürmedin? Madem senle kavga ediyordu vereydin telefonunu annesini arayaydı. Madem o sana saldırdı kenara çekip indireydin.
Madem herşey yanlışlıkla oldu neden gittin yaktın bedeni.

Ve madem herşey tamamen yanlış anlamaydı, isteyerek olmamıştı neden ilk sorgunda onları soyledin tecavüz etmek istedim dedin defalarca bıçakladım dedin levye ile vurdum dedin.

Bunları ben bu aklımla soruyorken sevgili hakimlerim savcılarım sormayacak mı?

evet gördüm delirdim ya

Birde yanında kimse yoktu diyor. Bir erkek vardı minibüse bindirdi diyor. Kız güya 100 lira vermiş başka yoldan götürsün diye. Kızcağız telefonunu bile yaptıramamış para yokmuş. Nasıl 4 katı para versin. Birisi akıl vermiş belli ki avukat falan bulmuşlardır. Ya da kafasında tasarladı. DNA'yı akıl eden bunları da düşünür...
Babası güya hastaneye götürelim demiş, diğer arkadaşına daha çok suç atmış farkettin mi o kışkırtmış gibi ama ona da iyi olmuş gerizekalı mal sen neden polise haber vermek yerine o şerefsize ortak oldun.
Çok sinirlendim ya okuyunca ceza indirimi almak için senaryo çizmişler esmen namussuzlar.

Yazmıyım diyorum çünkü yazarsam taşlanırım ama yine de azıcık yazayım;

Hukuktan ormanda ya da yabanda bahsedilmez sadece. Ortak noktada hakkımızı aramak için çalacagımız kapı sadece hukuk, bunun haricinde yapabilecegimiz bir şey yok maalesef. Aksi halde kargaşa olur, orman kanunu işlemeye başlar.

Masumiyet karinesi diye bir şey var örnegin, ''suçu ispatlanan kadar kimse suçlu ilan edilemez'' ilkesi... bu ilkeyi 'bi seferlik yok sayalım canım' diye çignersen en temel doktrinlerden birini kaldırıp atmış olursun. Temel oluşturan ilkeleri bir seferlik de olsa kaldıracaksan, o temel ilkelerin üzerine inşa ettigin tüm hukuku tut çöpe at daha iyi.

Verdigim örnek de masum bir örnek degil. Belki masum gibi geliyor ama degil... Sen yoksulun elinde ne var ne yok alırsan, bunun tecavüzden aşagı kalır bir yanı yoktur. O yoksul ailenin küçük çocukları açlıktan ne hallere düşecek, aile dagılacak belki cinnet geçirip birbirlerini öldürecekler ya da intihar edecekler ya da kanunsuzluklara başvuracaklar... vs.

Bu olayın üzerine çok fazla yogunlaşılması da bana bu yüzden hoş gelmiyor. İnsanlar belli şeylere daha fazla odaklanırken belki çok daha kötü şeyleri normal görüyor... ya da umursamıyor bile ya da daha masum görüyor, yukarıdaki örnekte oldugu gibi. Duygusal, anlık tepkilerle belli olaylara karşı hızlı ve sert çıkışlarla sanki insanlar vicdan rahatlatıyor gibi geliyor bana. Onca şeye göz yum, normal gör, umursama... ama belli olaylar karşısında kaplan kesil.

Anlatabildim mi? İyi hadi taşlayın beni, alıştık nasılsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…