bu gibi olaylarda cıkıp hukuktan bahsetmeyiniz artık ya ortada vahset var hala daha neden yukleniliyor diyebilmenizide biz anlayamadık hersey ortada benim kanım canım olsun avukatlıgını yapmaya kalksın yuzune bakmam..verdiginiz ornekde olusan durumda yanlıs ama bu durumda bu ornek uyusuyormu simdi
Yazmıyım diyorum çünkü yazarsam taşlanırım ama yine de azıcık yazayım;
Hukuktan ormanda ya da yabanda bahsedilmez sadece. Ortak noktada hakkımızı aramak için çalacagımız kapı sadece hukuk, bunun haricinde yapabilecegimiz bir şey yok maalesef. Aksi halde kargaşa olur, orman kanunu işlemeye başlar.
Masumiyet karinesi diye bir şey var örnegin, ''suçu ispatlanan kadar kimse suçlu ilan edilemez'' ilkesi... bu ilkeyi 'bi seferlik yok sayalım canım' diye çignersen en temel doktrinlerden birini kaldırıp atmış olursun. Temel oluşturan ilkeleri bir seferlik de olsa kaldıracaksan, o temel ilkelerin üzerine inşa ettigin tüm hukuku tut çöpe at daha iyi.
Verdigim örnek de masum bir örnek degil. Belki masum gibi geliyor ama degil... Sen yoksulun elinde ne var ne yok alırsan, bunun tecavüzden aşagı kalır bir yanı yoktur. O yoksul ailenin küçük çocukları açlıktan ne hallere düşecek, aile dagılacak belki cinnet geçirip birbirlerini öldürecekler ya da intihar edecekler ya da kanunsuzluklara başvuracaklar... vs.
Bu olayın üzerine çok fazla yogunlaşılması da bana bu yüzden hoş gelmiyor. İnsanlar belli şeylere daha fazla odaklanırken belki çok daha kötü şeyleri normal görüyor... ya da umursamıyor bile ya da daha masum görüyor, yukarıdaki örnekte oldugu gibi. Duygusal, anlık tepkilerle belli olaylara karşı hızlı ve sert çıkışlarla sanki insanlar vicdan rahatlatıyor gibi geliyor bana. Onca şeye göz yum, normal gör, umursama... ama belli olaylar karşısında kaplan kesil.
Anlatabildim mi? İyi hadi taşlayın beni, alıştık nasılsa.