- 5 Şubat 2015
- 8.379
- 24.177
- 398
- Konu Sahibi braindamage
- #1.521
ama ben bahsettiğim şeylerin kulağa kötü geldiğini söylemedim ki tam tersine bu olması gerekendir. ben Suphi A'nın acılar içinde ölmesini dileyebilirim ama mantıklı bir insan olarak diyorum ki tecavüz mağdurları kahrolsun geri kalan suçlulara bakarız gibi bir yöntem olmaz. suçlular için İnfaz hükümleri kanunda bellidir ve uygulanır.Hukukun kusursuz oldugunu hiçbir zaman savunmadım. Bilim bile hatta matematik bile kusursuz degilken, hukukun kusursuz olması zaten beklenemez. Ayrıca hukuk veahlak da belli kişilerin dayatmalarını da içerir. Birileri bu konuların bazı noktalarına karar verirler ve biz de uyarız. Eski atalarımızdır ya da yönetici kesimdir falan... Ama kusurlu da olsa kusursuz da olsa, üstünün hukuku da olsa maalesef tek seçenegimiz hukuk ve onun ilkeleri. Yani bu benim dememle olan bir şey degil, kaos istemiyorsan, orman kanunu istemiyorsan hukuk mecburen tek kapı.
Bahsettigin şeyler sana kötü de gelse hukukun sınırında olan şeyler. Savunma tarafı elinden geldigince kendisini savunacaktır. Katil de olsa, pislik de olsa... ceza almamak ya da en az cezayı almak adına kendisini savunacaktır.
Şeytanın avukatlıgına gelirsek... çogu avukat şeytanın avukatı aslında. Ama bu konuyu uzatmak istemiyorum sonra millet kendi duygusal hezeyanları üzerinden bana vicdansız etiketi yapıştırıyor. Ugraşamam.
bu kanunların hoşumuza gitmesine gerek yok, katil olmaya biri itiş kakış esnasında çarpılacak bir taş mesafesindeyiz, her birimiz katil olabiliriz, o yüzden bu hükümler her birimiz için aynı zamanda.
Suphi A kendisini savunacaktır, en iyi şekilde savunma hakkına sahiptir.
ben diyorum ki bu en iyi savunmanın içinde kıza tecavüze yeltenmişken " ilk önce o saldırdı" yoktur. bu avukat biliyor ki müvekkil kendi kabul etmediği sürece poliste alınan ifadesi mahkeme huzurunda geçerli değil. bu adam polis sorgusunda kızı nasıl ve neden öldürdüğünü anlattı. şimdi sırf 90'lı yıllarda işkence altında alınan ifadelere bir önlem olarak hak koruma amaçlı bir hükümden yararlanmak adalet değil fırsatçılıktır.
benim bildiğimi bu avukat bilmiyor mu sanıyorsunuz.
savunma hakkı kutsaldır, olması gereken bir haktır ama bu hak tecavücü katiller hukuktan ceza almadan kaçabilsinler diye değil, sistemin mağdurlarının kendilerini aklamalarının bir yolu olsun diye var olan bir haktır, esasen.
elmayla armutu aynı kefeye koymanın bir manası yok.