• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tecavüz edilip, yakılarak öldürülen Özgecan Aslan için..

avukatlık mesleğine saygım sonsuz, forumdaş avukatlar da lütfen yazdığımı üzerlerine alınmasınlar.
savunma hakkının kutsallığına inan ve suçlu bile olsa herkesin adaleti hakettiğini düşünen biriyim. hiçbir suçlu hakettiğinden daha ağır bir cezaya çarptırılmamalı ve işte tam da bu yüzden savunma ve temsil hakkı çok ama çok önemlidir.
lakin Suphi Altındöken'i savunacak avukatın işini bu kadar hevesle yapacağına ihtimal vermiyordum, resmen kızı suçlu çıkarıp haksız tahrik indiriminden yararlanmaya çalışmışlar.
dediğim gibi lafım bence kutsal bir meslek olan avukatlığa değil, tek bir avukata. dilerim o avukat başını gece yastığa rahat koyabilir, dilerim ki başka avukatlar şimdi onun kızı/karısı/kardeşi/en yakın dostu hakkında böyle iddialarda bulunmazlar. çünkü açıkça ölmüş ve kendini savunamayacak bir insana iftira atılmasına vesile olmuş.

Aslında birşeyleri boşuna konuşuyoruz gibi geliyor çok zaman...
Bu ülkede bundan 20 sene öncesine kadar hayat kadınlarına tecavüz suç sayılmamaktaydı.
Hatta Hülya Koçyiğit'in bununla alakalı filmi bile var. Televizyonda denk gelip izlemiştim.
Filmde kadına, önce birkaç kişi tecavüz edip sonra kadının suskun kalmayıp bu kişileri şikayet etmesinin üstüne, onu hayat kadını gibi gösterip, düzmece bir oyun kurup kadını haksız çıkartıp ceza almamaları üstüneydi film.
Şu an adını bulamadım.
Kadının değeri işte bu ülkemizde.
Hayat kadını isen tecavüze de uğrasan suç değil, sussan sustu rızası vardı indirimi, susmasan tahrik indirimine maruz kalırsın katilin veya tecavüzcün tarafından.
İşte budur kadının adı... #türkiyedekadınolmak

avukatlık mesleğine saygım sonsuz, forumdaş avukatlar da lütfen yazdığımı üzerlerine alınmasınlar.
savunma hakkının kutsallığına inan ve suçlu bile olsa herkesin adaleti hakettiğini düşünen biriyim. hiçbir suçlu hakettiğinden daha ağır bir cezaya çarptırılmamalı ve işte tam da bu yüzden savunma ve temsil hakkı çok ama çok önemlidir.
lakin Suphi Altındöken'i savunacak avukatın işini bu kadar hevesle yapacağına ihtimal vermiyordum, resmen kızı suçlu çıkarıp haksız tahrik indiriminden yararlanmaya çalışmışlar.
dediğim gibi lafım bence kutsal bir meslek olan avukatlığa değil, tek bir avukata. dilerim o avukat başını gece yastığa rahat koyabilir, dilerim ki başka avukatlar şimdi onun kızı/karısı/kardeşi/en yakın dostu hakkında böyle iddialarda bulunmazlar. çünkü açıkça ölmüş ve kendini savunamayacak bir insana iftira atılmasına vesile olmuş.
nasil ne diyerek savunmuski birden sok oldum

Be bu haberi arattim ama bulamadim merak ettim ne olmuş tam olarak

yeni ifadesinde özgecan'ın tarsu avm önünde bindikten sonra mersin'e aktarmalı mı, direk mi gideceğini sorduğunu söylüyor.

tarsus-mersin arasında düzenli olarak tok'a binen herkes bilir ki aktarmasız giden tok zaten tarsu'nun önünden geçmez. d400 üzerinden direk gider. tarsu'nun önünden bineceğin tok demirkapı ve kleopatra duraklarından yolcu alacaktır. çağ üniversitesi öğrencisi olduğu için düzenli olarak tok'a binmek zorunda olan özgecan'ın bunu bilmemesine imkan yok.

ifadenin geri kalanını için kesin bir şey söyleyemem ama bu kısmının yalan olduğuna eminim.

Ekşiden...

Dışardan bakmak, sinirlenmek, kızmak ne kadar kolay.

Ne kadar iyimser yorumlar var. Bir kadının, mağduru suçladığı ve kızımı okutmayacağım dediği mesaj gerçek bulunmamış mesela.

Bu forumda az bir uğraşla bu mesajı destekleyecek 500 kişi bulurum. Hatırlayan çoktur, kız çocuklarının okutulmaması ve tam da bu sebeplerden okutulmaması gerektiği ile ilgili birçok mesaj yazıldı bu forumda.

Aldatma ile ilgili, kocalarının aslında sapık olması ile ilgili her konuda da kadınlar gelip

''Kadın da kimbilir ne yaptı ki?''

''Oynak bir şeye benziyor dikkat et!''

''O ş... 'a söyle kocanı rahat bıraksın edepsiz'' yazmıyorlar mı?

Kısa şort giyen kadınlardan rahatsız olduğunu, kocasının o kadınlara baktığını Bir Derdim Var'a yazıp konu açan kaç kadın var?

Oğluşum da oğluşum, biri bir şey dese öldürürüm, vurur da, bağırır da, her şeyi yapar da, muhteşem benim oğlum diye gezen kaç anne var?

Yüzleşme zamanı geldi de geçiyor bu forum için. Ben bu kadar bağnaz, bu kadar kadın düşmanı insanı bu forum dışında bir yerde görmedim.

Hani hiç bir avukat savunmak istemiyordu ?

Aynen düşündüğümüz yazdığımız gibi oluyor herşey , nasılsa inkar edemeyecek mezara gönderdiğin kız , salla arkasından az ceza almak için . Kıza yaşattığının bin beterini yaşarsın umarım .

Aman allahım dehşet bişi idamda değil arkadaşlarr kısasa kısas yapılsın o yaptıklarının aynısı ona yapılsın .. ne canı yanmıştır. aman allahımm annesi nasıl kendisine gelecek babası nasıl ayakta kalacak bu kızın gencecik güzel bir kız off offf
Çok fena ağladım kendime gelemiyorum.

İfade değişse bile adamın üstüne yıldırım düşse bile o adamın ne yaptığını kimse değiştiremez. Kimseyi de kandıramaz. Anlaşılan birileri akıl vermiş ki ifadeyi değiştirmiş.

İfade değişse bile adamın üstüne yıldırım düşse bile o adamın ne yaptığını kimse değiştiremez. Kimseyi de kandıramaz. Anlaşılan birileri akıl vermiş ki ifadeyi değiştirmiş.
avukat tutulmuş belli ne derse indirim alır diye ince ince hesaplanmış. Ya inanırsa devlet? ki inanmaya dünden razı :(

Dışardan bakmak, sinirlenmek, kızmak ne kadar kolay.

Ne kadar iyimser yorumlar var. Bir kadının, mağduru suçladığı ve kızımı okutmayacağım dediği mesaj gerçek bulunmamış mesela.

Bu forumda az bir uğraşla bu mesajı destekleyecek 500 kişi bulurum. Hatırlayan çoktur, kız çocuklarının okutulmaması ve tam da bu sebeplerden okutulmaması gerektiği ile ilgili birçok mesaj yazıldı bu forumda.

Aldatma ile ilgili, kocalarının aslında sapık olması ile ilgili her konuda da kadınlar gelip

''Kadın da kimbilir ne yaptı ki?''

''Oynak bir şeye benziyor dikkat et!''

''O ş... 'a söyle kocanı rahat bıraksın edepsiz'' yazmıyorlar mı?

Kısa şort giyen kadınlardan rahatsız olduğunu, kocasının o kadınlara baktığını Bir Derdim Var'a yazıp konu açan kaç kadın var?

Oğluşum da oğluşum, biri bir şey dese öldürürüm, vurur da, bağırır da, her şeyi yapar da, muhteşem benim oğlum diye gezen kaç anne var?

Yüzleşme zamanı geldi de geçiyor bu forum için. Ben bu kadar bağnaz, bu kadar kadın düşmanı insanı bu forum dışında bir yerde görmedim.
açıkça bir şey söyleyeyim mi, bazı konulara yazarken fikirlerimi sansürlemek zorunda kalıyorum.
sansürlediğim konuların tek bir ortak noktası var 2. kadın mevzusu.
ben bu konulara yazarken asıl suçlu kocadır, 2. kadının evli kadına sadakat borcu yok, etik olarak suçlu, hukuken de dava açılabilir ama evlilik 2 kişi arasındadır, adam başka kadına gidiyorsa suçu onda ve kendinde araman gerek, kadın kocanın kafasına silah dayamıyor ya diyemiyorum.
dersem lince maruz kalacağımı biliyorum çünkü.
çocuklara her şeyi hak gören annelere hiç yorum yapmıyorum mesela çünkü gireceğim muhabbeti biliyorum.
kocasının sırf pipisi var diye bütün kadınların kocasına göz koyduğunu sanan, sırf gülümsüyor, hediye alıyor diye bir hemcinsini yollu olmakla itham eden kadınlara verip veriştiriyorum ama dayanamıyorum çünkü.

IMG_45120571784687-1.jpg

Bu yazı anliyana güzel

avukat tutulmuş belli ne derse indirim alır diye ince ince hesaplanmış. Ya inanırsa devlet? ki inanmaya dünden razı :KK43:
Güya hiçbir avukat savunmayı kabul etmemişmişşşşş demekki bir şeytanın avukatı var.İndirimleri ve tahrik vs vs diye bilgileri bildirip ifade değiştirdiğine göre..Maleseff böyle göre göre insan kendi adaletini kendi buluyor devlet ona yöneltiyor.Tahrik ve indirimden cuzi bir miktar para cezası verip onuda 38 aya böler bu adalet olan yüreği yanan anasına babasına olur..

Güya hiçbir avukat savunmayı kabul etmemişmişşşşş demekki bir şeytanın avukatı var.İndirimleri ve tahrik vs vs diye bilgileri bildirip ifade değiştirdiğine göre..Maleseff böyle göre göre insan kendi adaletini kendi buluyor devlet ona yöneltiyor.Tahrik ve indirimden cuzi bir miktar para cezası verip onuda 38 aya böler bu adalet olan yüreği yanan anasına babasına olur..
ay ben bile haberi okuyunca yere göğe sığamadım ya cezasız kalırsa bu caniler? çok korkuyorum yle bişey olmasın lütfen. aklım almıyor ya bana dünyaları verseler böyle adamları savunmam. :(

Be bu haberi arattim ama bulamadim merak ettim ne olmuş tam olarak
nasil ne diyerek savunmuski birden sok oldum
ifadesini değiştirmiş, polisteki ifadesinde tecavüz etme niyetinin olduğunu ama kız direnince edemediğini söylemişti, yeni ifadesinde yolu tecavüz etme amacıyla değiştirmediğini, tecavüz etmeye yeltenmediğini, ilk saldıranın Özgecan olduğunu söylemiş. birinin akıl verdiğini düşünüyorum ben, umarım avukatı değildir.

ifadesini değiştirmiş, polisteki ifadesinde tecavüz etme niyetinin olduğunu ama kız direnince edemediğini söylemişti, yeni ifadesinde yolu tecavüz etme amacıyla değiştirmediğini, tecavüz etmeye yeltenmediğini, ilk saldıranın Özgecan olduğunu söylemiş. birinin akıl verdiğini düşünüyorum ben, umarım avukatı değildir.
avukatıdır. o salaktan bu hikaye çıkmaz.

açıkça bir şey söyleyeyim mi, bazı konulara yazarken fikirlerimi sansürlemek zorunda kalıyorum.
sansürlediğim konuların tek bir ortak noktası var 2. kadın mevzusu.
ben bu konulara yazarken asıl suçlu kocadır, 2. kadının evli kadına sadakat borcu yok, etik olarak suçlu, hukuken de dava açılabilir ama evlilik 2 kişi arasındadır, adam başka kadına gidiyorsa suçu onda ve kendinde araman gerek, kadın kocanın kafasına silah dayamıyor ya diyemiyorum.
dersem lince maruz kalacağımı biliyorum çünkü.
çocuklara her şeyi hak gören annelere hiç yorum yapmıyorum mesela çünkü gireceğim muhabbeti biliyorum.
kocasının sırf pipisi var diye bütün kadınların kocasına göz koyduğunu sanan, sırf gülümsüyor, hediye alıyor diye bir hemcinsini yollu olmakla itham eden kadınlara verip veriştiriyorum ama dayanamıyorum çünkü.

Ben diyorum siz endişelenmeyin. Diyorum çünkü aksini normalleştirme çabasından nefret ediyorum.

Elbette asıl suçlu kocadır, 2. kadının evli kadına sadakat borcu yok, etik olarak suçlu, hukuken de dava açılabilir ama evlilik 2 kişi arasındadır, adam başka kadına gidiyorsa suçu onda ve kendinde araman gerek, kadın kocanın kafasına silah dayamıyor.

Tabi ki böyle yani. 1 milyon kişi aksini savunsa ne olur? Gerçek olan bu. Her konuya yazıyorum o sebeple.

Back