• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tecavüz edilip, yakılarak öldürülen Özgecan Aslan için..

97 yaşındaki kadına tecavüz
Adana'da girdiği evde, 97 yaşındaki Ayşe Ulu'ya tecavüz eden 21 yaşındaki Mehmet Fatih AMerkez Seyhan ilçesine bağlı Demetevler Mahallesi’nde 6 Ekim 2010 günü meydana gelen olayda yalnız yaşayan Ayşe Ulu’nun evine, iddiaya göre pencere demirlerini keserek giren Mehmet Fatih Ataş, çalacak eşya aradı.

Kulağı zor işiten yaşlı kadının evinde çalacak bir şey bulamayan Atay, yatağında tespih çekerek ibadet yapan Ulu’ya yaklaşıp, para istedi. Olumsuz yanıt alan Ataş, kulağındaki altın küpeleri istedi.

Ayşe Ulu’nun karşı koyması üzerine mutfağa gidip aldığı bıçakla tehdit eden Ataş, küpeleri zorla aldı. Daha sonra da yaşlı kadının üzerindeki elbiseleri yırtıp, ağzını kapatarak tecavüz etti.
taş, toplam 26 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı

pardon 97 imiş kadının yaşı
bu pislik hala içerde mi acaba?
nasıl bir gözü dönmüşlüktür.
eskiden hırsızın hainin bile bi merhametlisi olurdu.

untitled-1(284).jpg

Hee Amarika'da da oluyor mu?Tamam o zaman...

Eki Görüntüle 1416567

womanstats.orgdan alınmadır.
kırmızıyla gösterilen yerlerde mini etek giyen çok azdır sanırım
tecavüz kadınla değil erkekle ilgili bi olay, bunu anlasalar bi artık
chess bir de aslında Arap ülkelerinde tecavüz bu haritada gösterildiğinden çok daha fazla. Ama Batıda tecavüz kabul edilen birçok şey Arap ülkelerinde tecavüz kabul edilmiyor. Çünkü tecavüz tanımı çok farklı. Birkaç örnek vereyim.

*Batı ülkelerinde bir erkek nikahlı karısıyla zorla cinsel ilişkide bulunursa bu yasal olarak suçtur tecavüz olarak geçer, Arap ülkelerinde geçmez.

*Batı ülkelerinde bir erkek alkollü bir kadınla birlikte olursa, o kadın o erkekten şikayette bulunabilir, Arap ülkelerinde bulunamaz.

*Batı ülkelerinde bir erkeğin ne şartta olursa olsun, kızın rızası olsa ve hatta üsteleyen taraf kız olsa dahi reşit olmayan bir kızla cinsel münasebette bulunması tecavüz olarak geçer. Arap ülkelerinde tecavüz olarak geçmediği gibi bir de küçük kızlar babası yaşta adamlarla evlendirilebilinir.

*Batı ülkelerinde evlilikte kadın ve erkeğin rızası önemlidir, diğer türlü suçtur. Birçok Arap ve hatta Türk ailesinde kızın kimle evleneceğine aile ve erkek karar verir. Kız sevmediği adamın koynuna sokulur.

Yani tecavüz tanımı ülkeden ülkeye değiştiği için istatistikler sağlıklı değil ve hep kadının yasalarca pek korunmadığı ülkelerde olduğundan çok daha az görünüyor.
Şunu da söyleyeyim tecavüz dünyanın her yerinde oluyor: Afrika, Avrupa, Asya... Ama devlet desteği görmüyor her yerde.:KK14:

Dolmuşa bindiğinde, şoförü kapıyı kapatıp gaza basıp ıssız bir yere götüreceği korkusunu yaşamayan. bu korku yüzünden tek kalmamak için son inenle birlikte inmek zorunda kalmayan, evde tek başına olduğunda kapıya erkek ayakkabısı bırakmak zorunda kalmayan, ıssız bir sokakta iki adımda bir arkasına tedirginlikle bakmadan yürüyebilen, arkasından gelen kişinini adımlarının temposuna kulak kesilmeyen, bindiği taksinin plakasını almak zorunda kalmayan, acaba sokağa çıktığımda bana kim laf atar korkusu yaşamayan, trafikte hangi tacize maruz kalırım diye düşünen kadınlarla dolu bir ülke. Cidden insanlık bitti. Açık kapalı hiç farketmez bir kadın illaki bunlardan birini hissediyor ve yapıyor... :KK43:

chess bir de aslında Arap ülkelerinde tecavüz bu haritada gösterildiğinden çok daha fazla. Ama Batıda tecavüz kabul edilen birçok şey Arap ülkelerinde tecavüz kabul edilmiyor. Çünkü tecavüz tanımı çok farklı. Birkaç örnek vereyim.

*Batı ülkelerinde bir erkek nikahlı karısıyla zorla cinsel ilişkide bulunursa bu yasal olarak suçtur tecavüz olarak geçer, Arap ülkelerinde geçmez.

*Batı ülkelerinde bir erkek alkollü bir kadınla birlikte olursa, o kadın o erkekten şikayette bulunabilir, Arap ülkelerinde bulunamaz.

*Batı ülkelerinde bir erkeğin ne şartta olursa olsun, kızın rızası olsa ve hatta üsteleyen taraf kız olsa dahi reşit olmayan bir kızla cinsel münasebette bulunması tecavüz olarak geçer. Arap ülkelerinde tecavüz olarak geçmediği gibi bir de küçük kızlar babası yaşta adamlarla evlendirilebilinir.

*Batı ülkelerinde evlilikte kadın ve erkeğin rızası önemlidir, diğer türlü suçtur. Birçok Arap ve hatta Türk ailesinde kızın kimle evleneceğine aile ve erkek karar verir. Kız sevmediği adamın koynuna sokulur.

Yani tecavüz tanımı ülkeden ülkeye değiştiği için istatistikler sağlıklı değil ve hep kadının yasalarca pek korunmadığı ülkelerde olduğundan çok daha az görünüyor.
Şunu da söyleyeyim tecavüz dünyanın her yerinde oluyor: Afrika, Avrupa, Asya... Ama devlet desteği görmüyor her yerde.:KK14:

aynen, bir de bildirim kayıt konusu var tabii, istatistiklerde bunlar baz alınır, kırmızıyla işaretli yerlerde bildirilmiş kayıtlı vakalar bunlarsa bir de bildirilmeyenleri düşünürsek kapkara olması gerekirdi herhalde

Türkiye’de tecavüz olayları ‘sessiz sedasız’ son on yılda yüzde 400 artış göstermiştir.
510441.jpg

Bu yüzden ‘tecavüz günlüğü’ şiiri sizi rahatsız etmek için yazılmıştır. Umarım amacına ulaşır.

tecavüz günlüğü

bacak aramda bir güvercin ölüsü var anne
şimdi bütün gökyüzü benim olsa nolur

sıtmalı akşamlardan biriydi
yürüyordum sabıkalı kaldırımlarda
ilkin arkamda gürültülü adımlar duydum
korkacaktım vaktim olsaydı

evimi kim bu kadar uzağa koymuştu
ya da ben neden bu kadar uzaklardaydım
yağmur çiseliyordu
aylardan marttı
günü sorma bana anne
gölgeleri onlardan önce çöktü üstüme
üç kişilerdi
yok hayır
otuz kişilerdi
belki de
üçyüz…

biri ağzımı kapattı
diğerleri beni sürüklediler çıkmaz bir sokağa
çantam düştü kolumdan
sonra hani ben çırpınıyordum ya
yaşamak gibi
zaman gibi
özgürlük gibi
isyan gibi
kolyemdeki sahte inciler döküldü yola
bir kedi bakıyordu gözlerime
gözlerim konuşmayı
bağırmayı
haykırmayı
çok istiyordu anne

elbisemi yırtarken onlar
minarede ezan sesi
‘bari ezan bitene kadar bekleyelim’ dedi
sapsarı dişleri olan
‘vakit yok’ dediler
vakit yoktu anne
ne yaşamaya
ne de ölmeye
karanlıkhiç bu kadar siyah olmamıştı
ve
hiç bu kadar çaresiz kalmamıştım
çırpınıyordum
çırpındıkça
saksıdaki zambaklarım ölüyordu
vitrinlerde beğendiğim elbiseler
duvarda asılı diplomam
çeyiz sandığımda oyalı havlularım
sevdiğim oğlanın dudakları ölüyordu

tecavüz edilirken
ağlamaz insan anne
tecavüz edilirken
kanamaz insan
yalvarmaz
acımaz
umut etmez insan anne
tecavüz edilirken
çocukken dinlediğin bir masal aklına gelir
bedende kocaman kıllı eller
bilekler sürgünde
dudağın kenarında bir kan çiçeği
soldu solacak
salyalar boyunda
salyalar göğüslerinde
salyalar saçlarında
salyalar anne salyalar…

tecavüz edilirken
çocukken dinlediğin bir masal aklına gelir
neydi o masalın sonu
onu düşünürsün
bir varmış bir yokmuşla başlıyordu
ama nasıl bitiyordu
hatırlayamazsın
her şeyi hatırlarsın
bir onu hatırlamazsın
tecavüz edilirken
insan en çok kendine sarılır anne
ben kendime sarıldım
‘ağlama’ dedim
ama
‘acımayacak’ diyemedim
‘geçecek’ diyemedim
acıdı
ve
geçmiyor anne

Tamer Dursun
Bitirdi beni. Son nokta

kızlar katil için uyuşturucu kullanıyor çevresinede zararı vardı kendinde değildi kullandığı ilaçların etkisinden diye haberler yapılmaya başlanmış. çok korkuyorum ya bunları bahane ederek cezalarına indirm yaparlarsa :(

kızlar katil için uyuşturucu kullanıyor çevresinede zararı vardı kendinde değildi kullandığı ilaçların etkisinden diye haberler yapılmaya başlanmış. çok korkuyorum ya bunları bahane ederek cezalarına indirm yaparlarsa :KK43:
evet bende okudum. psikolojik tedavi görüyor sorunları olduğu için herkesle arası bozuktu falan yazıyordu. sinirlerim bozuldu kapattım okumadım gerisini.

madem öyleydi hastaneye yatırsalardı her gün yüzlerce insanın sorumluluğunu nasıl alıp şöförlük yaptırılıyor hastaysa.içeri de gebertirler zaten i... ç.....

Tiskiniyorum artık. Umarım öbür dünyada TÜRKİYE yoktur.

Eklentiler

• 10982457_361176804073950_4496046288356235454_n.jpg
    10982457_361176804073950_4496046288356235454_n.jpg
    30,4 KB · Görüntüleme: 102
Back