• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tecavüz edilip, yakılarak öldürülen Özgecan Aslan için..

B92NvEfCQAAsMK9.jpg:large

• adam gibi erkekler yok adam gibi kadınlar bu ülkede
bu şerefsiz ne diyor oky ya şimdi görüyorum bu nedir
ya içimden neler sayıyorum ama yazamıyorum :KK62:
bu sapıklar telekızlarla takılan tipler şimdi namus Allah lafı mı ağzına alıyorlar
ne yüzsüz bir memleket

bu şerefsiz ne diyor oky ya şimdi görüyorum bu nedir
ya içimden neler sayıyorum ama yazamıyorum :KK62:
bu sapıklar telekızlarla takılan tipler şimdi namus Allah lafı mı ağzına alıyorlar
ne yüzsüz bir memleket
merak etme,tweeterda ona gerekeni yapmışlar ve hala yapıyorlar zaten.. çark edip silmiş onu ama diğer tweetlerinde benzetiyorlar bir güzel

adama bak la dindar rejim istemeyip sonrada dindar rejimin savunduğu idamı istemiceksiniz diyo idam bi dindar rejimlerde var çünkü pislik rejim değişsin diyolar açık açık

Nihat doğan baştan belliydi kadınlara ,kızlara olumsuz tavırları
adamlar cinsel ihtiyaçlarını hotele gidipde gideriyor tabi buluştuğu kızlar mini etekli ama bu tutup bütün mini etek giyen kadınlara aynı gözle bakıyor ve neden evlenmiyorlar sanıyorsunuz,normal bir sevgili olayı yok bunlarda , parayla sevgili
kadına,kıza bakış açısı belli ,yarinde magazinde bir kadın çıkar bu çocuk senden diye ...al sana rezillik ...

Nasıl ayağa kalkmadı millet ya? Hem sosyal medyadan hem de tvden çok tepkiler geldi ve yürüyüşler yapıldı.
Görmediniz mi?
Bence mesajı niye yazdığınız belli..
daha yenı kalktı mıllet ayağa....
nıye yazmışım acaba cok merak edıyorumm...

amerikada-da-oluyor-cenenizi-kapatin-1402151200_m.jpg

untitled-1(284).jpg

Türkiye, bindiği minibüs şoförü tarafından kaçırılan, tecavüze kalkışılan ve bıçaklanıp öldürüldükten sonra cesedi yakılan Özgecan'a ağlarken, Yeni Şafak yazarı Cemile Bayraktar'dan akıllara durgunluk verecek bir yorum geldi.

Tarsus ilçesinden Mersin’e gitmek isterken kaybolan, daha sonra bıçaklanmış ve yakılmış cesedine ulaşılan Özgecan Aslan cinayeti Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Birçok yerde protestolar başlarken, kadına yönelik şiddete acil çözüm istendi.

Böylesi bir atmosferde...
Yeni Şafak yazarı Cemile Bayraktar, sosyal medyada yapılan "Müslüman ülke" eleştirilerine cevap verirken, tecavüz olaylarının Amerika'da da yaşandığını belirterek "çenenizi kapatın" dedi. Bayraktar eleştiri yapan kişileri ise fırsatçılıkla suçladı.

Yeni Şafak yazarı Cemile Bayraktar Twitter'dan şunları yazdı: "Müslüman ülke,tecavüz... fırsatçılığına soyunmayın, Amerika'da her iki dakikada bir kadın tecavüze uğruyor. Şimdi çenenizi kapatın"

sonrası
untitled-1(285).jpg

http://odatv.com/n.php?n=amerikada-da-oluyor-cenenizi-kapatin-1402151200

gerçek cinayet olaylarını ele alan programlar var ben kaçırmadan izliyorum içimin yağları eriyor verilen cezalara

Eki Görüntüle 1416474

Eki Görüntüle 1416476

Türkiye, bindiği minibüs şoförü tarafından kaçırılan, tecavüze kalkışılan ve bıçaklanıp öldürüldükten sonra cesedi yakılan Özgecan'a ağlarken, Yeni Şafak yazarı Cemile Bayraktar'dan akıllara durgunluk verecek bir yorum geldi.

Tarsus ilçesinden Mersin’e gitmek isterken kaybolan, daha sonra bıçaklanmış ve yakılmış cesedine ulaşılan Özgecan Aslan cinayeti Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Birçok yerde protestolar başlarken, kadına yönelik şiddete acil çözüm istendi.

Böylesi bir atmosferde...
Yeni Şafak yazarı Cemile Bayraktar, sosyal medyada yapılan "Müslüman ülke" eleştirilerine cevap verirken, tecavüz olaylarının Amerika'da da yaşandığını belirterek "çenenizi kapatın" dedi. Bayraktar eleştiri yapan kişileri ise fırsatçılıkla suçladı.

Yeni Şafak yazarı Cemile Bayraktar Twitter'dan şunları yazdı: "Müslüman ülke,tecavüz... fırsatçılığına soyunmayın, Amerika'da her iki dakikada bir kadın tecavüze uğruyor. Şimdi çenenizi kapatın"

sonrası
Eki Görüntüle 1416477

http://odatv.com/n.php?n=amerikada-da-oluyor-cenenizi-kapatin-1402151200
şu kadını kale alıp da hakkında yazmayın bile bence...
Adını bile amerikan özentisi ingilizce yazmış :)
amerikan özentisi yeni şafak yazarı seni.
Siz alışıksınız gerçi hüseyin Üzmez gibi adamları yazar olarak tutup Pedofiliyi bile haklı gösteren bir zihniyetsiniz.
Müslümanlığın da başka dinlerin de adını bile ağzına alma sem ve senin gibiler!

Nihat Dogani bildim bileli sevmezdim..
Suan tamamen igreniyorum kendisinden , nasil bir zihniyete sahip yazik insanliktan cikmis ..
Daha neler saymak istiyorumda terbiyem el vermiyor ..

Bunun gibilerini Tv'ye cikarip birde göz onunde bulundurmasinlar topluma hakaret sayilir.

Türkiye’de tecavüz olayları ‘sessiz sedasız’ son on yılda yüzde 400 artış göstermiştir.
510441.jpg

Bu yüzden ‘tecavüz günlüğü’ şiiri sizi rahatsız etmek için yazılmıştır. Umarım amacına ulaşır.

tecavüz günlüğü

bacak aramda bir güvercin ölüsü var anne
şimdi bütün gökyüzü benim olsa nolur

sıtmalı akşamlardan biriydi
yürüyordum sabıkalı kaldırımlarda
ilkin arkamda gürültülü adımlar duydum
korkacaktım vaktim olsaydı

evimi kim bu kadar uzağa koymuştu
ya da ben neden bu kadar uzaklardaydım
yağmur çiseliyordu
aylardan marttı
günü sorma bana anne
gölgeleri onlardan önce çöktü üstüme
üç kişilerdi
yok hayır
otuz kişilerdi
belki de
üçyüz…

biri ağzımı kapattı
diğerleri beni sürüklediler çıkmaz bir sokağa
çantam düştü kolumdan
sonra hani ben çırpınıyordum ya
yaşamak gibi
zaman gibi
özgürlük gibi
isyan gibi
kolyemdeki sahte inciler döküldü yola
bir kedi bakıyordu gözlerime
gözlerim konuşmayı
bağırmayı
haykırmayı
çok istiyordu anne

elbisemi yırtarken onlar
minarede ezan sesi
‘bari ezan bitene kadar bekleyelim’ dedi
sapsarı dişleri olan
‘vakit yok’ dediler
vakit yoktu anne
ne yaşamaya
ne de ölmeye
karanlıkhiç bu kadar siyah olmamıştı
ve
hiç bu kadar çaresiz kalmamıştım
çırpınıyordum
çırpındıkça
saksıdaki zambaklarım ölüyordu
vitrinlerde beğendiğim elbiseler
duvarda asılı diplomam
çeyiz sandığımda oyalı havlularım
sevdiğim oğlanın dudakları ölüyordu

tecavüz edilirken
ağlamaz insan anne
tecavüz edilirken
kanamaz insan
yalvarmaz
acımaz
umut etmez insan anne
tecavüz edilirken
çocukken dinlediğin bir masal aklına gelir
bedende kocaman kıllı eller
bilekler sürgünde
dudağın kenarında bir kan çiçeği
soldu solacak
salyalar boyunda
salyalar göğüslerinde
salyalar saçlarında
salyalar anne salyalar…

tecavüz edilirken
neydi o masalın sonu
onu düşünürsün
bir varmış bir yokmuşla başlıyordu
ama nasıl bitiyordu
hatırlayamazsın
her şeyi hatırlarsın
bir onu hatırlamazsın
tecavüz edilirken
insan en çok kendine sarılır anne
ben kendime sarıldım
‘ağlama’ dedim
ama
‘acımayacak’ diyemedim
‘geçecek’ diyemedim
acıdı
ve
geçmiyor anne

Tamer Dursun

Kızlar çok değil 1 ay kadar önce şu an bulunduğum yerde bir adam 50-60 yerinden bıçaklanmış, dişleri sökülmüş, cinsel organı kesilmiş bir halde bulundu. Olayın iç yüzünü başta bilmediğimden çok canice gelmişti ama meğer bu adam pisliğin önde gideniymiş. 2 kardeş annelerinin namusunu kirleten bu adamı bu yüzden bu hale getirmişler. Gerçeği öğrenince iyi olmuş dedim, layığını bulmuş. Bunlara da böyle işkence lazım..

Türkiye’de tecavüz olayları ‘sessiz sedasız’ son on yılda yüzde 400 artış göstermiştir.
510441.jpg

Bu yüzden ‘tecavüz günlüğü’ şiiri sizi rahatsız etmek için yazılmıştır. Umarım amacına ulaşır.

tecavüz günlüğü

sıtmalı akşamlardan biriydi
yürüyordum sabıkalı kaldırımlarda
ilkin arkamda gürültülü adımlar duydum
korkacaktım vaktim olsaydı

evimi kim bu kadar uzağa koymuştu
ya da ben neden bu kadar uzaklardaydım
yağmur çiseliyordu
aylardan marttı
günü sorma bana anne
gölgeleri onlardan önce çöktü üstüme
üç kişilerdi
yok hayır
otuz kişilerdi
belki de
üçyüz…

biri ağzımı kapattı
diğerleri beni sürüklediler çıkmaz bir sokağa
çantam düştü kolumdan
sonra hani ben çırpınıyordum ya
yaşamak gibi
zaman gibi
özgürlük gibi
isyan gibi
kolyemdeki sahte inciler döküldü yola
bir kedi bakıyordu gözlerime
gözlerim konuşmayı
bağırmayı
haykırmayı
çok istiyordu anne

elbisemi yırtarken onlar
minarede ezan sesi
‘bari ezan bitene kadar bekleyelim’ dedi
sapsarı dişleri olan
‘vakit yok’ dediler
vakit yoktu anne
ne yaşamaya
ne de ölmeye
karanlıkhiç bu kadar siyah olmamıştı
ve
hiç bu kadar çaresiz kalmamıştım
çırpınıyordum
çırpındıkça
saksıdaki zambaklarım ölüyordu
vitrinlerde beğendiğim elbiseler
duvarda asılı diplomam
çeyiz sandığımda oyalı havlularım
sevdiğim oğlanın dudakları ölüyordu

tecavüz edilirken
ağlamaz insan anne
tecavüz edilirken
kanamaz insan
yalvarmaz
acımaz
umut etmez insan anne
tecavüz edilirken
bedende kocaman kıllı eller
bilekler sürgünde
dudağın kenarında bir kan çiçeği
soldu solacak
salyalar boyunda
salyalar göğüslerinde
salyalar saçlarında
salyalar anne salyalar…

tecavüz edilirken
neydi o masalın sonu
onu düşünürsün
bir varmış bir yokmuşla başlıyordu
ama nasıl bitiyordu
hatırlayamazsın
her şeyi hatırlarsın
bir onu hatırlamazsın
tecavüz edilirken
insan en çok kendine sarılır anne
ben kendime sarıldım
‘ağlama’ dedim
ama
‘acımayacak’ diyemedim
‘geçecek’ diyemedim
acıdı
ve
geçmiyor anne

Tamer Dursun
Allahımmm bu nasıl bi anlatımdır...kahr oldum ya...

Kızlar çok değil 1 ay kadar önce şu an bulunduğum yerde bir adam 50-60 yerinden bıçaklanmış, dişleri sökülmüş, cinsel organı kesilmiş bir halde bulundu. Olayın iç yüzünü başta bilmediğimden çok canice gelmişti ama meğer bu adam pisliğin önde gideniymiş. 2 kardeş annelerinin namusunu kirleten bu adamı bu yüzden bu hale getirmişler. Gerçeği öğrenince iyi olmuş dedim, layığını bulmuş. Bunlara da böyle işkence lazım..

harika bir çözüm tikkacım şu an mutlu oldum desem vahşi olmam değil mi

Nasıl tecavüzcü olunur?
Bundan birkaç yıl evvel nasıl tecavüzcü olunur başlıklı başka bir yazı daha yazmıştım. O sıralarda “Fatmagül’ün suçu ne"dizisi vardı. Ve o diziden ‘esinlenen’ kimi insanlar şişme bebekten, internet oyunlarına kadar tecavüzü meşrulaştıran, imrendiren paylaşımlar yapıyordu. Ve nedense hiç biri suç sayılmıyor ve engellenmiyordu. Aynı tarihlerde puşi taktığı içinCihan Kırmızıgülhapisteydi, 13 yaşında 26 kişinin tecavüz ettiği N.Ç için istese karşı koyabilirdi kararı verilmişti. Aradan dört yıl geçti değişen bir şey yok. Değişen tek şey daha çok kadına tecavüz ediliyor, daha çok kadın şiddete uğruyor ve ölüyor.

Birkaç saat önce 20 yaşında bir kadın toprağa verildi. 20 yaşındaydı Özgecan Aslan… Tecavüz edildi. Öldürüldü… Yakıldı ve bir nehre atıldı. Annesi “sütünü içirdim harçlığını verip okula gönderdim” diyor… Ve neden öldürüldüğüne bir gerekçe bulmaya çalışıyor. Bir anneye böyle vahşi bir şekilde kızının öldürülmesine neden arattıran bir ülkede yaşıyoruz…

Özgecan Aslan sizin kardeşiniz, kızınız, sevgiliniz olabilirdi. Bu kez olmadı… Ama aynı kaygıları, aynı korkuyu onlar da duydu…

Evet korkuyoruz…

Karanlıkta yürürken ardımızda bir ayak sesi duyduğumuzda korkuyoruz…

Ensemizde tanımadığımız bir nefes hissettiğimizde korkuyoruz.

Otobüste arkamızda duran adamın varlığından ürperiyoruz…

Dolmuşa binerken, iş yerinde geç saatlere kadar çalışırken, asansöre binerken, eve geç saatte dönerken…

Çünkü bütün erkeklerin tecavüzcü olabileceğini düşünüyoruz evet…

Evet evet hepinizin tecavüzcü olacağına dair garip saplantılarımız, korkularımız var… Değil misiniz?

Peki nasıl tecavüzcü olunur?
Böyle bir soru sorulmaz değil mi?
Evet sorulmaz…

Çok kötü bir kere. Tüyler ürpertici… Korkunç…

Peki tacize uğrayan bir kadına “Üzerinde ne vardı?” diye sorulur mu?

20 yaşında tecavüz edilip öldürülen ve yakılan bir kadın için “Nereliydi?” diye sorulur mu?

Sadece bir bedene zorla sahip olmakla tecavüzcü olunmaz. Ve tecavüzcüler sandığımız gibi yarım akıllı, hasta, cahil vb kişiler değildir… Onlar da her akşam evlerine giderler. Kardeşleri vardır hatta çocukları… O ellerle bir kadına dokunurlar, bir çocuğu okşarlar… Aynaya baktıklarında gördükleri suretten utanmazlar, tıpkı “o etekle sokağa çıkmış” diyen birinin utanmadığı gibi…

Tecavüzcü doğulmaz… Tecavüzcü olunur… Tecavüzcü olmanın bin bir yolu vardır ki, bu ülke insanı bu konuda oldukça deneyimlidir.

Gece yarısı sokağa çıktı, kahkaha attı diye, kısa etek giydi diye bir kadının tecavüzünü mazur gördüğünde tecavüzcü olursun.

Bir dizide, bir filmde kadına tecavüz edilmesini yüzünde gevrek bir gülümsemeyle izlediğinde tecavüzcü olursun.

Tecavüze uğrayan sevgiline, eşine, çocuğuna "kirlendi" gözüyle baktığında tecavüzcü olursun. "Üzerinde ne vardı ?" diye sorduğunda tecavüzcü olursun. Görmezden geldiğinde, utandığında tecavüzcü olursun. Sarmalamak yerine ayıpladığında tecavüzcü olursun.

Tecavüz eden yakınını koruyup kolladığında “iftira atıyorlar” diye can siper hane savunduğunda tecavüzcü olursun…

Tecavüz edilip öldürülen kadınların resimlerini yayınlayıp, sanıkların fotoğraflarını buzlayıp "beni tahrik etti" sözlerini büyük puntolarla yazdığında tecavüzcü olursun.

"Kadın herkesin içinde kahkaha atmayacak" dediğinde tecavüzcü olursun.
Bir kadının ya da çocuğun tecavüze uğradığını söylemesini delil saymadığında, tecavüzün yarım kalmasına “iyi hal” indirimi verdiğinde tecavüzcü olursun. "İsteseydi karşı koyabilirdi" dediğinde tecavüzcü olursun.

İşte bu kadar kolaydır tecavüzcü olmak. Bambaşka bir karakter, ruh hali, hastalık gerektirmez. Sen meşrulaştırırsın. O uygular… Sen tetikçi olursun… Ona sadece yapmak düşer. Ve yaptığının bir cezası olmadığını, olmayacağını bilir. “Ben vatan haini değilim “diye kendini müdafaa bile eder. Çünkü alkışlayanı boldur. Kapı komşusundan, iş arkadaşına, polisinden mahkemesine hatta vekiline kadar…

Tecavüze uğrayan kadının hangi saatte sokakta olduğunu, üzerinde ne olduğunu, nereli olduğunu, ne içtiğini sorgulayan zihniyet tecavüzün tetikçisidir.

Nasıl tecavüzcü olunur?
İşte bu kadar kolaydır bu sorunun yanıtı… Evet soru kötü.. Ama evet bilerek isteyerek seçtim… Belki bir yere dokunur diye. Ne bileyim belki yüzünüz falan kızarır diye. Belki daha doğmamış kız çocuğunuzu düşünürsünüz diye… İncinirsiniz diye efendim evet incinin diye… Biz çok inciniyoruz çünkü. Etek boyumuzu, rujumuzun rengini, hangi saatte nerede olduğumuzu sormanızdan sorgulamanızdan sokakların sadece erkeklere ait olduğunu düşünmenizden… Ve öfkeleniyoruz… Evet artık sadece korkmuyor, öfkeleniyoruz. Ve bence bu öfkeden korkmanızda fayda var…
http://t24.com.tr/yazarlar/leyla-alp/nasil-tecavuzcu-olunur,11265
LEYLA ALP

Back