TBMM Başkanı'ndan skandal sözler: Laiklik olmamalıdır!

İstediğim cevapları alamadım ama hoş karsimdakiler , karşındakinin bilgi birikimini bilmeden zaten hüküm vermişler

Sadece şunu söyleyeyim inşaallah Rabbin seriatla yönetilmeyi nasib eder . öcü diye gos te ri len şey Allahın yasasıdır herşey Allahın emri ile olacak ama devlet olmayacak. Oldu. Olacak .

Dinsiz devlet olur mu .olmuyor işte. Sıkıntılar da bu yüzden tamamen farklı pencerelerden bakıyoruz sizi daha fazla din seriat hakkında olumsuz konuşmaya yöneltmek istemiyorum ama şeriat Allahın emri ve yasasıdır

Kuran'la otobüse binip yolcularla tartıştı

1
Kuran'la otobüse binip vaaz vermeye başlayan şahıs, rahatsız olan yolcuları tehdit etti.
28 Nisan 2016 Perşembe 14:32

Adana'da kendilerine "Üniversite Kıyamı" diyen grup üyesi bir kişi, elinde Kuran'la bindiği otobüste insanlara yüksek sesle vaaz vermeye başladı.

Kendisine tepki gösteren bir yolcuya "Allah'ın kitabından rahatsız oluyorsan, Allah'ın dünyasında yaşamayacaksın" diyen kişi "Yatak odasındaki hareketi burada yapıyorsan ben burada konuşabilirim" şeklindeki sözleriyle provakosyonuna devam etti.

Bazı yolcuların tepkilerini otobüsten inerek gösterdiği görülürken, söz konusu grubun benzer eylemleri "kuranı gündem yapma çalışması" adı altında yaptıkları öğrenildi.

KAYNAK: SOL HABER

evet laiklik olmamalıdır
şeriatin ayak sesleri geliyor

Devletin değil, insanın dini olur.. Devletler maneviyat üzerine kurulur elbet, ama devletlerde yönetim biçimi din olması, ancak geri kalmış toplumlarda var.. Bizler sadece daha ileri gitmek adına diyoruz. Yani insan kendi şeriatini elbet kendi içinde yaşarsa (mesela cinayet günahtır, Allah beni affetmez, hırsızlık günahtır, Allah beni affetmez, diyebiliyorsa, o cehennemi içinde yaşıyorsa, şeriat gibi insan eliyle verilecek cezalara gerek kalmaz. ) Çünkü yasalar var hukuk var. Bizim ülkemizde elbette bazı suçlara ağır yaptırımlar gerekiyor.. Ama şerri düzenle değil.
Din üzerine kurulu Osmanlı 624 yıl ayakta durdu ama Osmanlı kurulduğunda yıl 1299 du, yani 13. yy bitimi 14.yy başlangıcı. Yani 20yy başında din ile yönetilen devlet dayanamadı.. Çöktü. Çünkü artık teknolojinin savaşları başladı. Çünkü Yönetenler zevki sefasında yaşarken Anadolu insanı aç bilaç kaldı. Salgın hastalıklarla boğuştu.
Din ile devlet yönetimi demek, baştakiler zevkindeyken, halkın kusurların cezasını din üzerinden ödemesi demektir.
Daha önce yazdıklarım aslında neden din ile olamayacağını yeterince açıklıyordu.. Neyse.. Tartışmaya gerek yok..

Niye bir ülke dini açıdan yönetilsin?Neden bunu istiyorsunuz?
Hayır yani gören de ülkemizdeki müslümanlar zulme uğruyor sanır,yoo herkes gayet de istediği gibi ibadet ediyor.
Niye hristiyan veya yahudi ülkemizde ibadet edemesin?
Şeriat isteyenler buyursun İran'a gitsin,ben laiklikten gayet memnunum.
Başım açık diye,veya makyaj yapıyorum diye veya okula gitmek istiyorum diye kırbaçlanmaya yahut öldürülmeye niyetim yok.

Laiklik ile yönetilmeyen şeriat ile yönetilen ülkelerdeki kadınların durumuna bakalım;
Öncelikle (hepsi kurana göre) ,erkeklere ,kadınlardan 2 kat daha fazla miras veriliyor.
Suçların ispat edilmesinde ,vasiyet ve boşanma davalarında kadınların şahitliği geçersiz,diğer konularda 1 erkek+2 kadının şahitliği geçerli.
Nisa suresine göre erkek gücü yetiyorsa aynı anda esir ve cariyelerden sınırsız,hür olandan en fazla 4 kadınla evlenebilir.
Şeriata göre ,gerekçesiz mutlak boşanma hakkı erkeğe verilmiştir.
Zina yaparsa bir kişi ,bekarlara 100 sopa,evlilere recm cezası verilir.
Eşcinsellik cezası kadın için ev hapsi erkek için işkence.
İçki içmek 80 sopa ,dine inanmazsanız ölüm cezası .
Yani hangi insan böyle bir şekilde yönetilmek istiyor benim aklım mantığım alamıyor ya A-L-A-M-I-Y-O-R
Kaldı ki laiklik ile yönetilmeyen bazı ülkelerde kadınların araba sürmesi,çalışması hatta bir ülkede muz yemesi yasaklanmıştı ya ,ben şok ben iptal

Valla sözlükte ben de bu başlığı okuyordum az evvel.
Uyaran adam haklı ya, neticede herkes müslüman olmayabilir. İsteği dışında kimseye dini eğitim veremezsin. Ama otobüste yüksek sesle anlatırsan bunları, işte o zorla eğitim verme safhasına gelmiş oluyorsun.

ya ne demek bu tartışma konusu bile olamaz
insani değerler açısından toplumun içerisinde bunu yapamazsın
islami değerler açısından kuran nın kutsallığı islamın anlatılması gerekir bunu bal gibide yaparsın
doğru kime neye göre doğru
insani boyutu düşünen toplumları düşünürsek insani boyutu tabikide doğru

Okumadim .

Kapatıyorum konuyu sonuç olmayacak bisey ayrıca din konusunu siyaset gibi laf kavgası yapamam hayırlı günler

Ne dinle yönetilen bir devlet, ne de dinden korkan bir devlet istemiyorum. Gerçek manada laiklik budur, insanları herhangibir kalıba sokmaya çalışmadan... Tabi ferdi olarak idrak ve anlayışımız gelişmiş olmalı bunları oturup tartışabilmemiz için. Ya da hala bunları tartışıyor olmak dahi saçma aslında.

Okumadim .

Kapatıyorum konuyu sonuç olmayacak bisey ayrıca din konusunu siyaset gibi laf kavgası yapamam hayırlı günler

Vay be nerden nereye. Ben bile ilk bastaki yazdiklarindan dolayi senin ile bu konuda tartismak istemistim. Sonrada "istedigim cevabi bulamadim" ve "okumadim" dedigini gördum. Ki bence son derece saygisizliktir bu. Yazik, yoksa harbiden bir ülkenin seriat ile yonetilmesini ve daha dogrusu niye yönetilmemesini tartismak isterdim. Demek ki ilk dediklerinde pek samimi degilmisin.

O da senin dusuncen, ben senin hakkinda bur hukum vermeyecegim senin aksine, bir yargi bir cikarim yapmayacagim

Ben senin kafandaki yargıyı hiç bir cumlemle değiştiremem.

Biz bu konuyu kapattık , lütfen sende yorum yapma bazı şeyler içinde kalsın olur mu çünkü bu konuya bir yorum olmamış bana yazmissin tamamen

Bu konuya yazacaklarim zaten diger arkadaslar tarafindan yazilmis bile. Seninki biraz ilgimi cekmisti. Sonucta laiklige karsi tek yorum sana aitti.

Ben senin üzerine bir hüküm vermedimki. Seni degil, yaptigini saygisizca buldum. Sonucta seni tanimiyorum ben.

Evet bende tam olarak bundan bahsediyorum beni tanımıyorsun bende seni tanımıyorum , hemfikir olduğuna yazışmak zevklidir körler sağırlar olur normal gelir hepimize ama tek fikir benim olması bin kişinin yüklenmesini gerçekten gerektirmez

Ben siyaset konularında bandan çıkıp ban a girecek kadar tartıştım

Yine de yaparım ama konu din o yüzden beni bilen bilir sevmeyen de ccoookkktur ama sadece din konusunda böyle dikkatli durup din konusunda daha bir ağır olmaya çalışırım burda tartışılacak şey değil hayırlı günler arkadaş

Ben sana yüklenmiyecektim ki. Kendi tabirin ile fikir alis verisinde bulunacaktim. Ayrica körler sagirlar ne demek? Hükümden bahs ediyorsun ve hakarete basvuruyorsun.

Ayrica konu din degil, konu laiklik. Ki din olsa bile "okumadim" gibi sözler agirligini degil, saygisizligini ortaya koyar. Sonucta arkadas zaman ve emek harcamis.

Neyse polemikten ban yemek istemiyorum. Sanada iyi günler.

Dünyada kaç ülkede laik lik var ? Allah aşkına

Bu o bahsettiğiniz ülkelerin nüfusu , yüzölçümü ve içine ne kadar göçmen kabul ettiği vs. ile ilgili birazda . O yüzden ben memlektime bakarım başkasının memleketi beni alakadar etmez .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…